ayyyy benim yaşadığımı yaşıyosun canım ama hiç korkma. burda anlatmıştım ama sana da anlatım da için rahat etsin. bebeğim 5 aylıkken teyzemin dikkatini çekmiş. bu kız neden hep kafasını sola çeviriyor dedi. ben artık delilik olarak bile nitelendirilebilecek derecede kaygılı bi anneyim. taktım!! gerçekten yaa hep sola ceviriyo kafasını, sola bakıyo, o kafa hep sola dönüyo!! çıldırıyorum. sürekli kafayla boynuyla uğraşıyorum yok ama sağa dönmüyo. belli döndürünce rahatsız oluyo çocuk. Hemen malum internet araştırmaları ve tortikolis gerçeği...
Eşimi aradım, hemen gel bu kızı doktora götürcem ben dedim. özel bi hastanede aldım soluğu.. doktorlarda evet var sola yatkınlık dedi. ama anlam veremediler. ultrason çekildi teşhis orda koyulurmuş. bütün boyun bölgesine bakıldı, doktorlar kızın başında onlar da merak etti çünkü.. hepsinin ortak kararı '' bu bebekte bişey yok. tortikolis falan değil.. eeeee? ne yapcam.. fizik tedavi dediler, şu an için bundan başka yapacak bişey yok. egzersiz hareketleriyle düzelmesi için uğraşcaz. ve öyle takip etcez dediler. halimi düşünebiliyor musun??? ne huzurum kaldı ne rahatım... bikaç gün sonra kızımı yatakta emzirirken benim aklım başıma geldi. ben tv seyretcem diye onu sağıma yatırıyorum ve kafasını da sola ceviriyorum oyle emiyo çocuk. bizim pozisyon standarta bağlamış.. aaaaaa dedim bundan oluyo o zaman bu.. hemen pozisyon değiştim. biraz da öbür tarafa yatırdım. ve 2 gün sonra düzeldi. bebeği tv izlicem diye zorla tortikolis yapcaktım.
anlatmak istediğim senin de emzirme ya da tutuşunla ilgili bir durum kesin. çünkü tortikolis olsa yüzünde de bi nebze bozukluk oluyor canım