Çocuk Hastalıkları oğlumun ateş var

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
yarına randevu bakacağım. Acilde idrar testi yaptılar temiz çıktı ama içim rahat etmedi. Şuan 37.0 a düştü atesi. 3 farkli doktor dişten dedi ama kusma ve ishal var dedim normal dediler. Ishal normalmiş kusmada ateşen dolayi yediklerini reddeder dedi. Öyle çok kusmuyor 2 kez kustu çok azdı.
Çok geçmiş olsun canım. Acil şifalar. Ben de ilk ateşte çok panik olmuştum:) ama çocuk dr bana diş ateşi dirençsizdir dedi bilgin olsun

dişte altta yatan bir enfeksiyon yoksa bukadar ateş çikmaz genelde 37.5 da falan seyreder kusmasi iyi atesini dusurur aslinda ama dusmuyorsa tekrar bi dr a goturun
birde evinizde herzaman fitil bulundurun
her hangi bi yere dusme kafa carpmasi falan olmadi degilmi

Bu gece sürekli(ilk zaman saatte bir kere sonrasında iyi giderse 2 saatte bir kere)ateşini takip edin.Su içirmeye çalışın ara ara.Ateşi ölçtüğünüzde normal sınırlarda çıksa bile 4saat arayla ateş düşürücü şurubundan doktorun önerdiği ölçüde içirin.Geçmiş olsun.

Atesliyse zibinsa kalsın eklem yerlerine ilik suyla bez koyun. Ayaklari elleri soğuksa ateşi çıkacak demektir. Ben denemedjm ama deneyen kişilerden duydum, coraba limon sıkıp giydiryorlardi. Sakin sirkeli suyla silmeyin koymayın yorumları okumadim ama boyle tavsiye verenleri dinlemeykn cok kucuk olduğu icin damarları buzuyor atesi ani düşürebilir. 38 cok asiri degil sakin kalin

Benimde bebegim 3 aylik.2 gündür elleri agzida sürekli huysuz.ve agzi sürekli tükürük akiyor. Yarın gideceğiz doktora ama sizce neden olabilir ..

Benimde bebegim 3 aylik.2 gündür elleri agzida sürekli huysuz.ve agzi sürekli tükürük akiyor. Yarın gideceğiz doktora ama sizce neden olabilir ..
2-3 aylıkken, zaten ellerini tanımak için ağzına alır oral donemde olduğu için, herşeyi ağzıyla tanıyor. Elini çok ağzına götürdüğü için de tükürük çıkarır. Bu durum dişe yorulsa da bunun içindir ve azaldığını göreceksiniz. Zaten diş için cok küçük ayda. ama az bi ihtimal diş çıkarmanın yaklaştığı belirtisi de olabilir Doktora götürmeye gerek yok derim.

Diş çıkarmaya yaklaşmış olabilir bebeğiniz benim oğlumda ilk dişini 4 aylıkken çıkarmıştı. Endişelenecek bir durum yok rahat olun

Diş çıkarmaya yaklaşmış olabilir bebeğiniz benim oğlumda ilk dişini 4 aylıkken çıkarmıştı. Endişelenecek bir durum yok rahat olun
Ilk cocugum aslında pimpirikli biri değilim rahat büyütme taraftariyim ama oğlunu böyle görünce endiselendim.

Temassız ateş ölçerler genelde yüksek ölçüyor ona aldanmayın.imkanınız varsa koltukaltı derecesi lın eczaneen 5 10 lira birşey.içiniz rahat olur gereksiz ateş düşürücü kullanımınında önüne geçmiş olursunuz.geçmiş olsun.sevgiler 💗

2-3 aylıkken, zaten ellerini tanımak için ağzına alır oral donemde olduğu için, herşeyi ağzıyla tanıyor. Elini çok ağzına götürdüğü için de tükürük çıkarır. Bu durum dişe yorulsa da bunun içindir ve azaldığını göreceksiniz. Zaten diş için cok küçük ayda. ama az bi ihtimal diş çıkarmanın yaklaştığı belirtisi de olabilir Doktora götürmeye gerek yok derim.
Zaten kontrollere götürüyorum fistigimi:) en azinda bunlar hakkinda da bilgi alırız doktorumuzda

Temassız ateş ölçerler genelde yüksek ölçüyor ona aldanmayın.imkanınız varsa koltukaltı derecesi lın eczaneen 5 10 lira birşey.içiniz rahat olur gereksiz ateş düşürücü kullanımınında önüne geçmiş olursunuz.geçmiş olsun.sevgiler 💗
çok haklısınız.ben ilacı kötü olmadığı sürece kullanma taraftarı değilim.ateş yüksek olmadığı sürece.kullanmıyorum.

acile götürdüm. Şuan ateşi 37.0 a düştü.
Sevindim çıkmaz inşallah. Kızımın ilk ateşi çıktığında ben de yalnızdım. Ailem yurtdışında eşim şehir dışındaydı. Elim ayağıma dolandı. Okudum ettim ama sanki yapamayacakmışım gibi geldi ki 2 kere ilkyardım eğitimi almış insanım. Candan öte canan olunca insan panikliyor. Gece 11 buçuk gibi 38.5 ateşi görünce daha önce sadece birkaç kez merhaba dediğim karşı komşumun zilini çaldım. Sağolsun abla çok ilgilendi. Gece saat başı alarm kur dedi ama gerek kalmadı, ben sabah 6ya kadar hiç uyumadım çünkü. İlk bebek korkmamız normal. Bir kere çocuk doktoruma hocam görmemişim gibi soru soruyorum kusura bakmayın dedim de e görmemişsin tabi, ilk çocuğun, sormaman normal değil demişti :)

Ilk kez ateşlendi çok panik yaptım. Kimsemde yok soracağım. Biraz evhamlı bi yapım var. Tesekkur ederim
Ne yaptınız tekrar doktora gittiniz mi ishal miş ama günde kaç defa yaptığı önemli 5i geçiyorsa beklemeyin gidin ama 3-4-5 oluyor ve sıvıysa diş büyük ihtimal birde bebeğimden biliyorum dişte 39 ü. Bulmaz başka bir enfeksiyon vardır diş zor gelip Boğaz enfeksiyonu olurlar genelde ılık bezi alnına dirseklerine koyun şurupla düşmüyorsa enfeksiyon ama düşüyor 4-5 saate yükseliyorsa diştir

Arkadaşlar hayırlı ramazanlar.
Mune abla lütfen konumu taşıma hemen bilgi edinmem gerek.

7 aylık oğlumun öğlen 38.8 derece ateşi vardı. Duş aldırdım ilac içirdim ve sağlık ocağına götürdüm. Dış çıkarma dönemi normal enfeksiyon yok boğazına ve kulağına baktı. 3 saatte bir ateş düşürücü yarım ölçek dedi.

3 4 saat oldu ikinci kez ilacını verdim. Oğlum şuan ishal ve kusuyor. Acile götürdüm yakın bir özel hastaneye bana normal olduğunu 39 u geçerse riskli olduğunu öyle gelmemi söylediler.

Eve geldim tekrar duş aldırdım şuan atesi 38 ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun bu ateş nasıl düşer başka hastaneye gitmeli miyim?
Canım nasıl oldu minik?

Canım nasıl oldu minik?
Çok şükür dün sabaha karşı ateşi düştü yine de mesai saatinde hastaneye götürdüm. Ishal olması ve ateşi diştenmiş. Kusması canı istemediği için geri çıkarmıştır hastalık belirtisi yok dedi. Tahlillerde temiz geldi çok şükür iki gündür iyiyiz. :)

Ne yaptınız tekrar doktora gittiniz mi ishal miş ama günde kaç defa yaptığı önemli 5i geçiyorsa beklemeyin gidin ama 3-4-5 oluyor ve sıvıysa diş büyük ihtimal birde bebeğimden biliyorum dişte 39 ü. Bulmaz başka bir enfeksiyon vardır diş zor gelip Boğaz enfeksiyonu olurlar genelde ılık bezi alnına dirseklerine koyun şurupla düşmüyorsa enfeksiyon ama düşüyor 4-5 saate yükseliyorsa diştir
Ateşi düştü hala ishal günde 2 bazen 3 kez yapıyor. Dün götürdüm tekrar tahlil falan yaptılar çok şükür bir sıkıntısı yokmuş yavrumun dişten dolayı böyle oluyor. Iştahı yok zorla yedirmeye çalışmıştım kusmasıda ondan olabilir dedi. Çünkü birkez yedirdikten sonra kustu başkada kusmadı.

Back