Çocuk Hastalıkları oğlumun ateş var

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

darlyda

Sevgiyumağı
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2017
2.097
1.538
133
Arkadaşlar hayırlı ramazanlar.
Mune abla lütfen konumu taşıma hemen bilgi edinmem gerek.

7 aylık oğlumun öğlen 38.8 derece ateşi vardı. Duş aldırdım ilac içirdim ve sağlık ocağına götürdüm. Dış çıkarma dönemi normal enfeksiyon yok boğazına ve kulağına baktı. 3 saatte bir ateş düşürücü yarım ölçek dedi.

3 4 saat oldu ikinci kez ilacını verdim. Oğlum şuan ishal ve kusuyor. Acile götürdüm yakın bir özel hastaneye bana normal olduğunu 39 u geçerse riskli olduğunu öyle gelmemi söylediler.

Eve geldim tekrar duş aldırdım şuan atesi 38 ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun bu ateş nasıl düşer başka hastaneye gitmeli miyim?

Bu arada kısa kollu ve ince pijama giydirdim. Hiç keyfi yok. Normalde çok hareketli sürekli evin içinde dolanır durur ama şuan çok durgun uyumuyorda. Ne yapmaliyım anneler lütfen yardım edin.

Rota olmuş olabilir. Bir süre daha takip edin. Başka bir hastaneye de götürebilirsiniz. Diş bu kadar yüksek ateş yapar mı emin değilim. Kızım diş dönemlerinde hiç ateşlenmedi ama rota olduğunda tam da böyleydi.

Rota olmuş olabilir. Bir süre daha takip edin. Başka bir hastaneye de götürebilirsiniz. Diş bu kadar yüksek ateş yapar mı emin değilim. Kızım diş dönemlerinde hiç ateşlenmedi ama rota olduğunda tam da böyleydi.
Sağ olun tekrar götürmek en iyisi eşim 2 3 saate gelir o gelene kadar takip mi edeyim yoksa hemen götüreyimmi

Sakin olun olabilir ateş.
Eklem yerlerine ılık suyla havlu veya mendil koyun. Bikaç dakika kalması yeterli geliyor benim oğlumda.

Sağ olun tekrar götürmek en iyisi eşim 2 3 saate gelir o gelene kadar takip mi edeyim yoksa hemen götüreyimmi
Çok telaş yapmayın. Eşinizi bekleyebilirsiniz ama daha önce yüksek ateş geçirmediyse gözünüzün önünde olsun. Saati gelince yine şurup verirsiniz. Geçmiş olsun.

Çok telaş yapmayın. Eşinizi bekleyebilirsiniz ama daha önce yüksek ateş geçirmediyse gözünüzün önünde olsun. Saati gelince yine şurup verirsiniz. Geçmiş olsun.
Daha önce ateşi hiç olmadı. Hatta doğduğundan beri hastada olmadı biraz panik yaptım galiba teşekkürler.

Arkadaşlar hayırlı ramazanlar.
Mune abla lütfen konumu taşıma hemen bilgi edinmem gerek.

7 aylık oğlumun öğlen 38.8 derece ateşi vardı. Duş aldırdım ilac içirdim ve sağlık ocağına götürdüm. Dış çıkarma dönemi normal enfeksiyon yok boğazına ve kulağına baktı. 3 saatte bir ateş düşürücü yarım ölçek dedi.

3 4 saat oldu ikinci kez ilacını verdim. Oğlum şuan ishal ve kusuyor. Acile götürdüm yakın bir özel hastaneye bana normal olduğunu 39 u geçerse riskli olduğunu öyle gelmemi söylediler.

Eve geldim tekrar duş aldırdım şuan atesi 38 ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun bu ateş nasıl düşer başka hastaneye gitmeli miyim?
Mrb canım benimde 4 yaşında bir kız kardeşim var onun da diş çıkarma dönemlerinde ateşini biz bı kabın içine yarım fincan zeytinyağı bir tatlı kaşığı sirke ve bir kaç damla limonu karıştırıp surerdik o dönemi öyle atlattık umarım işine yarar

Mrb canım benimde 4 yaşında bir kız kardeşim var onun da diş çıkarma dönemlerinde ateşini biz bı kabın içine yarım fincan zeytinyağı bir tatlı kaşığı sirke ve bir kaç damla limonu karıştırıp surerdik o dönemi öyle atlattık umarım işine yarar
Sirtina bacaklarına ayaklarına kollarına sur giydir sırtına bez falan koy

Ateş düşene kadar ılık bezle silik duracaksın. İlaçtan önce bu önemli. Sıcak ortam olmayacak. Su içir biraz da. Geçene kadar bunlar yapılmalı.Enfeksiyon yoksa dişten dolayı

İshal, kusma, dirençli ateş. Bence çocuk uzmanı olan bir acile götürün. Diş ateşi dirençsiz olur.

Herkes bildiklerini paylaşıyor tabi.
Benim doktordan öğrendiğim,bez ile cildine tutmak sürmek iyi bişey olmadığını,iç ateş yaparsa anlamayacağımı söylemişti.

Ben vişne suyu alıyorum hazır.
Bildiğiniz dolaptan çıkarıp o soğuklukta içiriyorum.
2 çocuğuma da iyi geliyor.
Geçmiş olsun hemen atlatır umarım.

Diş ateş yapar ama kusma ve ishal yapmaz bildiğim. ACİL hastaneye götür başka bir rahatsızlığı olabilir

Başka bir yere daha götürün ,ne demek 39 olunca gel .rota geliyor benim ilk aklıma.benim bildiğim kadarıyla diş 38.8 ateş yapmaz .
bilmiyorum ki bende öyle dediler. Eğer yarına kadar geçmezse çocuk doktoruna götürmemi söylediler. Acile gittim özel bir hastaneye. Devlete mi gitsem ne yapsam bilemedim.

Ateş düşene kadar ılık bezle silik duracaksın. İlaçtan önce bu önemli. Sıcak ortam olmayacak. Su içir biraz da. Geçene kadar bunlar yapılmalı.Enfeksiyon yoksa dişten dolayı
Enfeksiyon yok dedi doktor. Ilık duş aldırdım şuan biraz daha kendine geldi. En azından sesi çıkıuor yavrumun.

Zararı olmaz inşallah düşmezse deneyeceğim. Biraz düştü öglene göre. hala var ama

Back