Oğlumun alışkanlığı

yagmurunelleri22

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2022
170
114
23
43
Merhabalar. Evliyim 1 oğlum var 10 yaşında. 4 yıl önce dehb tanısı aldı. Concerta kullanıyoruz. Oğlumda yazdan beri özel bölgelerine dokunma alışkanlığı çıktı, bunu yaparken hareketlerinden gayet net belli oluyor ve terliyor.Toplum içinde de yapmaya başladı, şu an ortaokulda ve derslerde de yapası geliyormuş. Tuvalete gidiyormuş ve uzun kalıyormuş. Bir öğretmeni anlamış durumu. Derslere geç kalıyor suçluluk duyduğunu ve bu alışkanlıktan kurtulamadığını, kendini tutamadığını söylüyor.onunla sürekli konuşuyorum psikolog ile de görüştük ama hiç çare bulamadık.

Psikolog ne dedi peki..

Normalde 2-6 yaş arasında görülen bir durum. Belki dehb sebebiyle bu dönemi geç yaşıyor olabilir. Engel olmayın; bunun özel bir durum olduğunu, ayıp olmadığını ancak başka insanların yanında böyle bir şey yapılamayacağını anlatın. Sadece odasında ve yalnızken olarak sınırlandırabilirsiniz. Buna rağmen devam ettirmesi duygusal açlık belirtisi olabilir. Gerekirse başka bir uzmandan pedagojik yardım alın

Başkaları varken yapması dürtüsellikten dedi. Ona kesin bir şekilde asla wcde olsa dahi yapmamasını söyleyin ve tutarlı olun her sordugu kişi aynı şeyi söylesin dedi.
Zamanla bırakır inşallah. Dikkatini başka şeylere mi vermesini saglasanız. Bir oyun ilgisini çekecek şeylere.. Allah yardımcınız olsun geçecektir.

Başkaları varken yapması dürtüsellikten dedi. Ona kesin bir şekilde asla wcde olsa dahi yapmamasını söyleyin ve tutarlı olun her sordugu kişi aynı şeyi söylesin dedi.
Çocuk psikiyatristi olduğuna emin misiniz? Asla yapmamalı gibi bir şey aşılatılması oldukça yanlış

Okuldan çağırdılar bizi. RAM a götürmemizi istiyorlar. Eğer devlet hastanesinden dehb raporu alırsak okulda özel bir sınıfta ek eğitim verip davranış sorunlarına özel ilgi gösterme şansları olacakmış. E devlette görünecekmiş bu rapor. Ama mesela liseye başlarken yine doktora gidecekmişiz ve doktor gerek kalmadıgına karar verirse raporu kaldırıyormuş. Oğlumun yararına mı olur, okul bizden neden bunu istiyor

Okulda davranısları devam edıyor demekki. Öğretmenleri ile gorustunuzmu. Onlar daha iyi gözlemler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…