Davranış Bozuklukları oğlumu beşiğine yatıramıyorum lütfen yardım

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

bibis_bibis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
29
2
36
Bartın
arkadaşlar 13 aylık oğllum kıştan beri yanımda yatıyor babası dışarda çalıştığı için oğlumla uyuyorduk fakat babası artık yanımızda bizim bebişte beşiğine yatmıyor yatınca ayağa kalkıp gözü kapalı olarak beşikten kendini atmaya çalışıyor.bide çok rahat yatmaya alıştı yatak geniş her şekilde yatabiliyordu beşiğinde sanırım rahat edemiyor lütfen bilgilerinizi paylaşın şimdiden teşekkürler

aslında sorunun yanıtını siz kendiniz vermişsiniz... beşiğin rahatlığı yada rahatsızlığı sorun değil... o annesinin yanında uyumak istiyor hala... buna izin verin... başka çözümü yok.. bol şans.

zaten kaç aydır babasını postalıyoruz diğer yatağa ikimiz yatıyoruz oğlumla sanırım memeden ayrılınca kendisi uyumaya başlar 1 sene daha devam böyle kabullenmekten başka çarem yok galiba.cevabınız için teşekkürler.

18 aylığa kadar oğlumda benimle yatıyordu,(2 yaştan sonra bebeklerin ebeveynler ile yatması tavsiye edilmiyormuş)çokta deli yatar:)çözüm olarak;odasında tek kişilik yetişkin yatağı yere attım,deli yattığı için duvara v.s. kafasını çarpmasın diye kenarlarına yastık koydum,yatağın hemen yanına beşiğinin yatağını koydum düşerse oraya düşsün diye,ayak ucuna da elyaf yorgan koydum:) yaklaşık 4 aydır alıştırdım oraya rahat rahat yatıyor şimdi,eğer uykusu hafif ise orada uyutun ve uykuya dalana kadar yanında kalın...Oğluma öyle yapıyordum,arada vızıklarsa,ağlarsa gidip pışpışlıyorum uykuya dalınca tekrar yatağıma geçiyorum.Biraz sabır ve zaman gerekiyor herşeyde olduğu gibi..Denemenizi tavsiye ederim...

bende kızımla birlikte yatıyorum 15 aylık.beşige hiç yatıramadım.kışın babaannesinde kaldık.ben işe giderken yollarda çoçuk heba olmasın diye.orda bi alıştı yer yatagında yatmaya yaz geldi evimize döndük ne çare beşik dar geldi.bende odanın birini boşalttım yere kocaman bi yün yatak serdim yayıla yayıla yatıyoruz.nasıl rahat ediyosa öyle yatır sende.

Çocuk ile birlikte yatmak ve babayı postalamak erkeği yalnızlaştırıyor. Ben trt1 de bir program izlemiştim sanırım adı dadıydı. Onun videolarını izleyebilirsiniz. Orada da çok yaramaz 2 çocuk vardı, biri beşikte yatmak istemiyordu. Kamera gece çekimde anne söylenenleri yapıyor. Anne ışığı kapatmış ve beşiğin yanında oturuyor ve kesinlikle çocukla göz teması kurmuyor. Çocuk acvazı çıktığı kadar bağırıyor ve beşikten kendini atmaya çalışıyor. Anne çocuğu takip ediyor ve çıkmak istediğinde tekrar yatırıyor. Bu defalarca tekrarlanıyor. Ertesi gün beşiğin yan tarafı marangozdan alınan parça ile yükseltiliyor. Çocuk defalarda deniyor ama başaramayacağı bir yükseklik olduğundan erken pes ediyor. Yine çok ağlıyor, bağırıyor. 3.günde ise beşikten inmeyi denemiyor ve tek başına uyuyor. Anneler çocuğun ağlamasına dayanamıyor ama çocuğu yönlendirmek gerekiyor. Bazen belli noktalarda katı olmak işe yarayabiliyor. Ben eşimi başka bir yatağa göndermezdim, birlikte uyumak bence çok önemli...

Arkadaşlar çok sağolun benim de benzer bir hatta 2 problemim vardı. tavsiyeleriniz okudum uygulamaya çalışıcam
-3,5 yaşında oğlum 10. aydan beri beşiğinde yatmak istemedi, emiyor diye yanımda yatmasına izin verdim, 2 yaşından sonra yanımdan ayırmak istesem de çok zor oldu. hatta hala tam olarak başaramadık.
-1 yaşında ikizlerim var bir tanesinde de aynı problemi yaşıyoruz o da yanımda yatmak istiyor ve abisi gibi olacak diye korkuyorum.
-bu ikiz teki hatta daha beter kıpır kıpı yatakta geziyor dönüyor dönüyor, solucan gibi kıvranıyor, tepemizden aşıp yere düşüyor Sabiha Paktuna kaygılı çocuğun rahat uyuyamadığını söylüyordu. bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum Başlık benim başlığım değil ama kaygı nasıl giderilir paylaşırsanız sevinirim
- ben de sünger yer yatağı almaya karar verdim. abiyi de ufaklığı da ona yatırıcam hem daha güvenli.bizim yatakta yatmasından iyidir.
-bir de başka bi yerde kansızlığın da uykusuzluk ve huzursuzğu arttırdığını okudum sanırım demnir ilaçlarını biraz daha artırmam gerekiyor (sünnet için baktırdığımda kan değerleri düşüktü)

Sakın bu şekilde kabullenmeliyim falan demeyin aman ha!!! İleride asla ayıramazsınız. Alışacak beşiğine.

Benımde 17 aylık kızım var. 1 ay oncesıne kadar gece mamasını yedırdıkten sonra uyanıkken besıgıne bıraktıgımda uyuyordu kendı kendıne.
Dıs cıkartırken huzursuzdu gecelerı aglayında akımı alıp duserse canı acımasın dıye besıgının yanına serdıgım yer yatagında uyuduk 10 gun kadar. Sımdı besıge koyar koymaz aglamaya baslıyor. benımle uyuma kıstıyor. Gıtmezsem kusana kadar aglıyor
ne yapayım bır kacgun gıtmıyım dedım bu seferde kusuyor yıne yanına gıtmek zorunda bırakıyor benı....

Offf ne guzel duzene sokmustum kendı ellerımle bozdum

Benim kızkardeşim paktunanın hayatınız yazdığı kadınla biryerde karşılaşmış ne içindi bilmiyorum örneğin bir hastanede sra beklerken kadın başka bir kadına başına gelenleri anlatıyormuş kardeşimde bunları duyuyormuş bana geldi abla dedi böyle böyle olmuş. Hadi canım falan dedim yaa dedi internetten araştırcam falan diyordu. Kadının hayatını mahvetmiş oda mahkemeyle uğraşıyormuş dedi.

Ben şimdi bu yazıyı okuyunca o olduğunu anladım.

benim oğlum 3 buçuk yaşında ve sorunumuz aynı.beşiğinde uymuyor hep yanımda.uyutup beşiğine koyuyorum kendine geldiği gibi yanıma geliyor.şimdi yine idare olunuyorda 6 7 yaşına kadar anne babası ile uyuyan çocuklar varmış bundan korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…