3.5 yaş bu?
Davranislari gayet normal ama siz de agladiginda her dedigini yaparak sureci korukluyorsunuz.
Gecen hafta basimiza geleni anlatayim;
2.5 yasindaki kizimi avmye goturdum, kiyafet alalim diye, sadece ikimiz gittik.
Orda oyun parkina girmek istedi, hadi girelim dedim yaşi yuzunden ebeveynle dahi izin verilmedi, kizim bunu duydu ve aglamaya basladi. Aglayarak istediklerini elde edemeyecegini ve bu durumun benim elimde olmadigini anlattim.
Yaklasik 20 dk ciglik cigliga bagirdi, gezdik dolastik birlikte, o aglamaya devam etti. Asla sinirlenmedim, bagirmadim, tepki vermedim, guvenligini saglayip sakinlesmesini bekledim sessizce.
Cunku neden henuz duygularini regule etmeyi bilmiyorlar, boyle boyle ogrenecekler. Ama cok iyi bildikleri birsey var (bunu bizden ogreniyorlar) aglayarak istedigimi elde edebilirim ve siz ona bunu ogretmissiniz. Bundan sonra asla gerginlesmeden, sinirlenmeden, cevrenizdeki sosyal baskidan etkilenmeden, guvenligini saglayip sakinlesmesini bekleyin, bi yerde susacak illaki.
Ayrica enerjisini atamadigi icin sinirlenen cocuga kola ve dondurma vermeyin, bu daha da cogaltir o kizgin aglamalari. Siz istedigini yapayim sakinlesir saniyorsunuz ama sistem boyle islemiyor.
Ha sunu da ekleyim, dun ayni avmye gittik, oyun parkini gorunce "anne benim buyumem lazım oyun parkina gitmeyelim" dedi.