- 16 Haziran 2011
- 14.844
- 62.103
9 yaşındaysam ve annem yanımda yoksa kendimi b.k gibi hissederdim. O korku mutsuzluk güvensizlik hissi, bu durum ebeveynlere göre değişse de benim gözümde 10 baba 1 anne etmez. Ah satırları yazarken bile gözlerimden yaşlar akıyor. Ameliyat ve sonrasındaki tedavi süreci için annemin yanına başka şehire gittim kızım yanımdaydı oğlum okuluna devam etmek zorundaydı inanılmaz iyi bakıldı ve görünüşte bana düşkün değildir pek daha çok babacıdır ama 1 ayda mahvoldu yavrum, kimseyle oynamamış zayıflamış geceleri uyanıp ağlamış. Ay fazla duygusala bağladım gideyim de az ağlayayım
Aradığım yorum.. Bugünkü konuşmayı aynen aktarıyorum size..
Oğlumu karşıma aldım. Ankarada bir iş bulduğumu ev tuttuğumu biliyorsun bunları seninle konuşarak yaptık zaten. Benim oradaki ev için ve iş yerine çevreye alışmam için bir süreye ihtiyacım var. O süre içerisinde sen de babana ve babaannene gidebilirsin. Ben evimizi yerleştirip her şeyi tamamladıktan sonra sen geri geleceksin yanıma dedim.. Tamam anne dedi kendi evimiz ve odam olacaksa ben kalırım biraz orada dedi..
Sonraki babasının bende kalsın isteği üzerine geçen konuşmayı anlatıyorum..
Babana seninle olan kararımızı aktardım. Onun da dikti şu yönde oldu. Kendisi uzun süre evde olacağı için seninle ilgileneceğini iyi bir okula yazdıracağını evde beraber kalacağınızı eşinin de senin gelmeni istediğini (eşi hemşire) söyledi..
3 ay karar vermen için yeterli bir süre.. Kendini nerde mutlu hissedersen kalabilirsin.. Fakat seni çok özlerim ama kararının her zaman arkasında dururum dedim.
Seni bırakmam anne dedi.. Şartlar hoşuna gider fikri değişirse bilmiyorum
Bendim, geçti gitti çok şükür, teşekkür ederimAmeliyat olan siz miydiniz , anneniz mi ; anlayamadım. Hasta olan her kimse umarım tamamen iyileşmiştir. Geçmiş olsun. Allah şifa versin.
annene katılıyorum rahat yaşamak için çocuğu babasına vermeye çalışıyosun kusura bakma ana gibi yar olmazKızlar selam..
Kısaca ve hızlı bir şekilde konuya giriş yapmak istiyorum..
5 yıl önce boşandım ailemin yanında yaşıyorum 9 yaşında bir oğlum var..
Aile yanının zorluklarını biliyorsunuzdur özellikle geri gelmek duble zor..
Yaşadığım yerden farklı şehirde ev tuttum, iş buldum haftasonu taşınmayı düşünüyorum.. Bu süreç içerisinde kimse destek olmadı erkek arkadaşım hariç.. Oğlum yaz boyu babasında ve dedim ki; 3 ay boyunca sende ben o süre içerisinde düzenimi kurup kendimi toparlayıp oğlum gelene kadar hazır hale getiririm dedim. Bana dediği şu Ankara gibi bir yerde hem çocuk bakıp hem işte çalışman zor olur. Bende kalsın burda iyi bir okula yazdırırım. Kendisi evli bu arada eşinin de bu duruma sıcak baktığını söyledi.. İstediğin zaman gelir görürsün dedi.. Bütün yaptığım planlar her şey boşa çıkmış gibi hissediyorum.. Oğlumdan hiç uzun süre ayrı kalmadım.. Siz olsanız ne yapardınız? Bu arada annem rahat yaşamak için çocuğu mu vereceksin diyor ay ne alaka yahu. Vermemek için hayalimden vazgeçebilirim zaten annem olacak kişi beni hiç anlamadı da konumuz o değil.. Ne yapayım? Ne yapardınız?
o kadar çok düşünüyorsa oğlunu deste olsun maddi olarak yaz okulu dersaneKızlar selam..
Kısaca ve hızlı bir şekilde konuya giriş yapmak istiyorum..
5 yıl önce boşandım ailemin yanında yaşıyorum 9 yaşında bir oğlum var..
Aile yanının zorluklarını biliyorsunuzdur özellikle geri gelmek duble zor..
Yaşadığım yerden farklı şehirde ev tuttum, iş buldum haftasonu taşınmayı düşünüyorum.. Bu süreç içerisinde kimse destek olmadı erkek arkadaşım hariç.. Oğlum yaz boyu babasında ve dedim ki; 3 ay boyunca sende ben o süre içerisinde düzenimi kurup kendimi toparlayıp oğlum gelene kadar hazır hale getiririm dedim. Bana dediği şu Ankara gibi bir yerde hem çocuk bakıp hem işte çalışman zor olur. Bende kalsın burda iyi bir okula yazdırırım. Kendisi evli bu arada eşinin de bu duruma sıcak baktığını söyledi.. İstediğin zaman gelir görürsün dedi.. Bütün yaptığım planlar her şey boşa çıkmış gibi hissediyorum.. Oğlumdan hiç uzun süre ayrı kalmadım.. Siz olsanız ne yapardınız? Bu arada annem rahat yaşamak için çocuğu mu vereceksin diyor ay ne alaka yahu. Vermemek için hayalimden vazgeçebilirim zaten annem olacak kişi beni hiç anlamadı da konumuz o değil.. Ne yapayım? Ne yapardınız?
veremezdimO teklifi yaptım ama çocuğu gözünün önünde olmalıymış. Sen annesiysen ben de babasıyım yıllardır sende biraz da bende kalsın dedi. Ankarada tek başıma bakımında zorlanacağımı düşünüyor.
Oğlunuz istemiyor madem siz de vermeyin. Çocuk küçük olmasa da anne sevgisine ihtiyacı var.Çocuğa cazip geleceğini düşündüğünüz şey 1-2 gün sonra cazibesini yitirir. Annesi carken çocuğu annesiz bırakmayın.Oğlum gidip geri gelme taraftarı anlayacağı dilde durumu izah ettim sürekli kalmayı kendi de istemiyor. Babasının yanında şartları iyi olacak o cazip gelirse bilmiyorum.