arkadaşlar ne olur bana yardım edin 1 yaşında ikiz oğullarım var bu zamana kadar aptamil mama kullanıyorduk 1 haftadır pınar süte başladık ama oğlumun birinde nasıl kabızlık yaptı neler yaptım olmuyor oğlum bir türlü rahatlayamıyor..ne yapacağımı şaşırdım
pinar hakkinda bilgim yok
yagli sut vermen gerekiyor..
patates pirinç muz havuç verme duzelene kadar
activia nin murdum erikli , kayisili yogurtlari var onlari dene
kayisinin kurusunu islat pure yapip ver .. yiyebiliyorsa eline versende olur
yemeklerindeki yag oranini arttir ,; hatta saf zeytinyagi içirsende olur ..
bide duphalac var , içinde $eker ihtiva ediyor sadece , eczaneden alip onu kullanabilirsin,..
Laktozsuz sut icirin ve kayisi kompostosu yapin icine 1 tane elma ve 1 cubuk tarcin koyun suzerken posasini ince suzgecte ezin biraz posali bi sekilde koyun biberonuna icsin aninda cozum :)
allah bağışlasın çocuklarınızı ve geçmiş olsun....
benim oğlumda kabızlık sorunu yaşamadım ama kuzenimde var bu sorun malesef..yawrum nasıl canı yanıyorsa artık kıpkırmızı oluyor tuvaleti gelince.daha 8 aylık ama doğduğundan beri genel olarak bu problem var..bir sürü dr.gezdiler ama yok ....tam olarak bi çare olamadı malesef..genetikmiş.anneside öyle çünki...
sizin sütü değiştirince böyle bi sorun olduğuna göre geçici bir durum olsa gerek..bunun için gün kurusu kayısı alın yıkayıp doğrayın.ağzı kapalı küçük bir tencerede veya cezvede 5 dk.kaynatıp ılıyana kadar açmadan şişmelerini bekleyin..sonra blendırla marmelat kıvamına gelene kadar çırpın.sabah kahvaltı için hazırladığınız karışma pekmez yerine bunu karıştırın ve arada meyve öğününde bundan kaşık kaşık yedirin anında çözüm ...
ben bunu oğlum 2 yaşına gelene kadar haftada 4 gün pekmez 3 günde marmelat olarak bunu yedirdim kahvaltıda...mamasına karıştırarak yada kaşık kaşık...hiç farketmez..ama kesin çözüm yani onu biliyorum..hem katkısız hemde sağlıklı...
bunu yedirdiğim içinde hiç kabızlık sorunu yaşamadık çok şükür...
kuzenim içinde söyledim yapmışlar.anne-kız ikiside yemişler onlarada çözüm olmuş....
umarım sizede iyi gelir..tekrar çok geçmiş olsun yawrunuza.....sağlıkla büyütün.....
cok gecmis olsun benimde 3yasinda bi kizim var ve ciddi anlamda kabizlik sorunu yasiyor haftada 3kere lavman yapiyoruz ama artik ilaclarda fayda etmiyor,bikac gun once tvde ibrahim saracoglu bi tarif verdi onu uyguladim size de onerebilirim. kabizlik icin en iyisi buymus kurutulmus kara erigi 3bardak su ilave ederek tencerede erikler sisene kadar kaynatilacak ve soguduktan sonra bunun suyunu suzerek icilecek ve eriklerdende gun icinde 3,4 tane yenilecek kesinlikle tavsiye ederim.biz etkisini gorduk.