Oğlumda Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği var

KristaLBebeK

.•*´¯`♥ الله ♥
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2011
4.060
18
Merhaba arkadaşlar
böyle bi konu daha önce açıldımı bilmiyorum...
oğlum 7 yaşından gün alıyor 4 aydır DEHB üzerine tedavi görüyoruz
aranızda bizim gibi olan arkadaşlar varmı merak ettim
bu konu hakkında çocuğunuzla alakalı tedavi dışında neler yapıyorsunuz..
aynı sorunu yaşşayan arkadaşlar buradan birlikte bu konu hakkında yazışıp,konuşabiliriz...

Merhaba arkadaşlar
böyle bi konu daha önce açıldımı bilmiyorum...
oğlum 7 yaşından gün alıyor 4 aydır DEHB üzerine tedavi görüyoruz
aranızda bizim gibi olan arkadaşlar varmı merak ettim
bu konu hakkında çocuğunuzla alakalı tedavi dışında neler yapıyorsunuz..
aynı sorunu yaşşayan arkadaşlar buradan birlikte bu konu hakkında yazışıp,konuşabiliriz...

Merhaba ben uzman klinik psikologum. Öncelikle erken tanı ve tedavi sürecinde olduğunuz için çok şanslısınız. Tedaviniz ilaç tedavisi ise buna ek olarak eğitsel terapi yapan bir psikologla da görüşüp (çocuğunuzun seviyesine uygun olması açısından) dikkat, bellek, muhakeme yeteneklerini artırıcı çalışmalar hakkında bilgi almanızı tavsiye ederim. Özellikle bellek performansı için Memory adlı kutu oyununu, dikkati için de Figürix adlı kutu oyununu önerebilirim. Bu arada kelimenin son harfiyle biten yeni kelime bulma, isim-şehir-hayvan gibi oyunları da gün içinde spontan biçimde oynamanız faydalı olacaktır.

Merhaba ben uzman klinik psikologum. Öncelikle erken tanı ve tedavi sürecinde olduğunuz için çok şanslısınız. Tedaviniz ilaç tedavisi ise buna ek olarak eğitsel terapi yapan bir psikologla da görüşüp (çocuğunuzun seviyesine uygun olması açısından) dikkat, bellek, muhakeme yeteneklerini artırıcı çalışmalar hakkında bilgi almanızı tavsiye ederim. Özellikle bellek performansı için Memory adlı kutu oyununu, dikkati için de Figürix adlı kutu oyununu önerebilirim. Bu arada kelimenin son harfiyle biten yeni kelime bulma, isim-şehir-hayvan gibi oyunları da gün içinde spontan biçimde oynamanız faydalı olacaktır.

İyi günler,

oğlum 12 yaşına girmek üzere bizede psikiyatr dikkat eksikliği tanısı koydu.Derslerinde çok başarılı olduğu için ilaca gerek görmedi.

Konu sahibine önerdiğiniz FİGüriks adlı kutu oyununu almıştım 8 yaşında ,ama artık yaşına göre çok basit geliyor.12 yaş üstü için önerebileceğiniz dikkatini toparlayabilecek bir kutu oyunu varmı.

çok teşekkür ederim yorum yazdığınız için...

oğlumm şuan 7 yaşının içinde 4 yaşından bu yana 3 psikiyatri 2 pedagog ve uzman çocuk gelişimine gitti:) prof.dr. behiye alyanak alt komşumuzdu eskiden oda ilgilendi sağolsun ama o zaman yaşı küçük olduğu için pek üzerinde durmadılar açıkçası...son gittiğim psikiyatriyide rehberlik aracılığı ile ayarladık.
şuan kırmızı reçeteli C...... alıyor tahmin etmişsinizdir umarım ilaç ismi yazmak yasak olduğu için tam yazamıyorum..
dediğiniz kutu oyunlarını mutlaka almaya çalışacağım bu tür oyunları çok seviyor..beraber hafıza oyunu oynuyoruz sıksık meyve ismi söylemece, renk söylemece, etraftaki sarı renkli figürleri bulmaca vs. oynuoruz Ipad' e dikkat eksikliğine iyi gelen uygulamalar indirdik onları çok güzel bir şekilde yapıyor ben şuan bu konu hakkında kitap okuyorum bilgi edinmek için orada kitabın yazarı prof.ün bi açıklaması var
insanlar sevdikleri şeyleri kullanırken dikkat eksikliği yaşamazmış bunlar pc, cep telefonu, oyuncaklar, diziler, çizgi filmler vs..
inanın benimki bu yazdıklarımda o kadar dikkatliki anlatamam size hiç göstermeden öğretmeden bilgisayarda ve benzeri şeylerde herşeyi tek başına yapabiliyor ama iş günlük hayata gelince takılıp kalıo :) ilacı 20 gündür kullanıyorum en düşük mgr.dayız git gide artıcak şuan eskiye göre biraz daha iyiyiz
ben aslında okul için çok endişeliyim öğğretmenin çok önemli olduğunu söylüyorlar sizce otoriter bi öğretmen mi yoksa yumuşak kalpli iyimser bi öğretmen mi daha iyi olur bunun içinde birşey yazarsanız çok memnun olurum ona göre öğretmen ayarlıyacağız
kimi öğretmenler bu tip çocukları çok kötü etkiliyormuş doktorum ve rehberlikten aldığım bilgiye göre konuşuyorum siz daha iyi bilirsiniz tabiki
bu konu hakkındada düşüncelerinizi yazarsanız çok memnun olurum......
tekrardan teşekkürler...

çok teşekkür ederim yorum yazdığınız için...

oğlumm şuan 7 yaşının içinde 4 yaşından bu yana 3 psikiyatri 2 pedagog ve uzman çocuk gelişimine gitti:) prof.dr. behiye alyanak alt komşumuzdu eskiden oda ilgilendi sağolsun ama o zaman yaşı küçük olduğu için pek üzerinde durmadılar açıkçası...son gittiğim psikiyatriyide rehberlik aracılığı ile ayarladık.
şuan kırmızı reçeteli C...... alıyor tahmin etmişsinizdir umarım ilaç ismi yazmak yasak olduğu için tam yazamıyorum..
dediğiniz kutu oyunlarını mutlaka almaya çalışacağım bu tür oyunları çok seviyor..beraber hafıza oyunu oynuyoruz sıksık meyve ismi söylemece, renk söylemece, etraftaki sarı renkli figürleri bulmaca vs. oynuoruz Ipad' e dikkat eksikliğine iyi gelen uygulamalar indirdik onları çok güzel bir şekilde yapıyor ben şuan bu konu hakkında kitap okuyorum bilgi edinmek için orada kitabın yazarı prof.ün bi açıklaması var
insanlar sevdikleri şeyleri kullanırken dikkat eksikliği yaşamazmış bunlar pc, cep telefonu, oyuncaklar, diziler, çizgi filmler vs..
inanın benimki bu yazdıklarımda o kadar dikkatliki anlatamam size hiç göstermeden öğretmeden bilgisayarda ve benzeri şeylerde herşeyi tek başına yapabiliyor ama iş günlük hayata gelince takılıp kalıo :) ilacı 20 gündür kullanıyorum en düşük mgr.dayız git gide artıcak şuan eskiye göre biraz daha iyiyiz
ben aslında okul için çok endişeliyim öğğretmenin çok önemli olduğunu söylüyorlar sizce otoriter bi öğretmen mi yoksa yumuşak kalpli iyimser bi öğretmen mi daha iyi olur bunun içinde birşey yazarsanız çok memnun olurum ona göre öğretmen ayarlıyacağız
kimi öğretmenler bu tip çocukları çok kötü etkiliyormuş doktorum ve rehberlikten aldığım bilgiye göre konuşuyorum siz daha iyi bilirsiniz tabiki
bu konu hakkındada düşüncelerinizi yazarsanız çok memnun olurum......
tekrardan teşekkürler...

Rica ederim, faydalandıysanız ne mutlu... Okuduuğunuz kitaba heem katılıyorum hem de katılmıyorum, evet, ggerçekten sevdiğiimiz şeylerle uğraşırken daha az dikkatimiz dağılır fakat cep telefonu, televizyon ve dizilerde dikkat ettiyseniz çok sık uyaran değişiyor, yani renkler, şekiller kısa sürelerle ekranda kalıyor bu da dikkat eksikliği olanlar için bulunmaz nimet :) her yeni uyaranla dikkat süreleri uzuyor , kısacası mümkün mertebee çocuğunuzu bunlardan uzak tutunuz çünkü okul-ödev-günlük aktivitelerde bu kadar sık uyaran değişmez ve bu sefer bunlaar için gerekli dikkat süresi yetersiz kalır.
Öğretmen tabi önemli bir konu. Bir öğretmen hem otoriter olmalı hem de çocuğunun yetenekleri çerçevesinde ona karşı hoşgörülü ve anlayışlı olmalıdır. Bunu önceden bilebilmeniz zor görünüyor fakat öncesinde öğretmenle birebir görüşme imkanınız olursa, daha önce dikkat eksiliği olan çocukları okutmuş mu, bu konuda neler yapmış, nasıl yöntemler izlemiş öğrenebilirsiniz. Artık öğretmenler de daha bilinçli, muhakkak çocuğunuzun durumu ile ilgili bilgileri paylaşın ve destekleyici tutumu olan bir öğretmenle işbirliği içinde çocuğunuzun eğitimine destek olun. Sevgiler..

İyi günler,

oğlum 12 yaşına girmek üzere bizede psikiyatr dikkat eksikliği tanısı koydu.Derslerinde çok başarılı olduğu için ilaca gerek görmedi.

Konu sahibine önerdiğiniz FİGüriks adlı kutu oyununu almıştım 8 yaşında ,ama artık yaşına göre çok basit geliyor.12 yaş üstü için önerebileceğiniz dikkatini toparlayabilecek bir kutu oyunu varmı.

Size de iyi günler. Make'n Break, Mastermind gibi oyunları tavsiye ederim. Ayrıca yine Memory nin daha büyüük çocuklar için daha çok kartla tasarlanmış versiyonlarından da faydalanabilirsiniz. Sevgiler...

Size de iyi günler. Make'n Break, Mastermind gibi oyunları tavsiye ederim. Ayrıca yine Memory nin daha büyüük çocuklar için daha çok kartla tasarlanmış versiyonlarından da faydalanabilirsiniz. Sevgiler...[/QUOTE]

Benim oğlum 7 yaşında, dikkat eksikliği için hangi oyunları önerirsiniz

Merhaba
Bende hiperaktivite ve dikkat eksikliği bozukluğu var. Çok uzun düre 25 yaşıma kadar farkında bile olmadan çok zor bir hayat sürmüşüm. Çok araştırdım psikiyatriste gittim. İlaç kullandım uzun süre fakat zamanında doğru davranışları öğrenemediğim için ilaç sadece beni normal bir birey haline getirdi. Bu davranışları öğrenmek için psikologa başvurdum.
6 ay kadar grup terapisine katıldım. hatta genel bilgiyi aşşağı ekliyorum okuyun.
Gittiğim yer ben İstanbul' dayım bu nedenle Kadıköy' de bir yere gittim. sizde araştırın.
Hiperaktivite genel bilgi :

Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği

Hiperaktivite, aşırı hareketlilik bazı alanlara uzun süreli dikkatini odaklanamama, konsantre olamama durumudur. Hiperaktivite bir davranış bozukluğu değil, doğru davranışı öğrenmeyi engelleyen durumdur.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite durumunu 3 temel belirti ile ele alabiliriz. Bunlar;

Hiperaktivite : Aşırı hareketlilik
Dikkat eksikliği : Dikkat dağınıklığı ve bazı konulara odaklanma sorunu
Dürtüsellik : İçtepkisel, fevri harekler

Dikkat eksikliği genellikle çocukluk çağlarında göze çarpan bir durumdur, Ergenlik sonunda belirtiler kendiliğinden ortadan kalkabilir. Bazı durumlarda ise yetişkinlik de devam edebilir.

Tüm belirtiler aynı anda bir çocuk da gözlemlenmeye bilir. Bu durum 3 ana başlık da incelenebilir.

Dikkat eksikliği ağır bastığı durumlar

Hiperaktivite nin ağır bastığı Durumlar

Her ikisininde aynı anda ve şiddette görüldüğü durumlar.

Dikkat eksikliğinin ön planda olduğu hiperaktivite tanısı,

– Çocuk aşırı hareketli görülmese de

– Dikkatin çabuk dağılması

– Uzun süre dinleyememe

– Dikkatini ayrıntılara verememe

– Dikkatsizce hatalar yapma

– Unutkanlık

– Sürekli eşya kaybetme gibi davranışlar ile konulabilir.

Aşırı hareketlilik hiperaktivite tanısı;

Arkasına motor takılmışcasına sürekli hareket eden, ayak sallayan ellerini koyacak yer bulamayan, kıpır kıpır olma durumu olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte çocuk da dürtüsellik ön plandadır. Dürtüsellik çocuk da çok konuşma, söz almadan konuşma, konuşmayı sürekli bölme, soru sorulurken sonunu beklemeden cevap verme gibi belirtiler ile kendini gösterir. Aşırı hareketlilik hiperaktif tanısı uzun süre yerinde oturamayan, aşırı enerjik ve aktif bireyler için kullanılabilir.

Dikkat dağınıklığı ön planda olan çocuklarda genellikle okul başarısı etkilenirken, hiperaktivite ön planda olan çocuklarda kural gerektiren ortamlarda davranış problemleri yaşanır ve sonunu düşünmeden hareket etme problemi gelişmektedir.

Hiperaktivitenin toplumsal yapısı şu şekildedir. Toplumun %5-10 görülen yaygın bir davranış sorunudur. Çocuğun toplum içerisinde yaşadığı sorunlar şu şekilde sıralanabilir.

– Eğitim – öğrenim hayatında başarısızlık

– Madde bağımlılığına eğilim

– Şuça eğilim

– Sosyal olamama dışlanma gibi problemler.

Dikkat eksikliği ve hiperkativite müdahale ve önlemler, zamanında gözlemlenmeyen aşırı hareketlilik hiperaktivite durumu çocuğun dürtüselliğinin önüne geçememesi toplumdan soyutlanması, sosyal ilişkiler kuramamasına neden olarak bir toplumsal suç makinasına dönüşebilir.

Dikkat dağınıklığı ön planda olan, idare edilerek ortaokul hatta lise eğitimine kadar gelen çocuk ve ergen bireyler belkide çok zeki olduğu halde tedavi edilmemiş, gözden kaçırılmış olmaları dikkat dağınıklığının verdiği odaklanma sorunu yüzünden sınıfın en tembelleri arasına girmelerine sebep olacak ve özgüveni düşük bireyler olarak yetişeceklerdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
X