Geçicek birşeydir umarım tırnak etlerini yedi bitirdi arkadaşları yapıyo benim oğlum yapamıyor diye.birde konuşma bozukluğu var yani geç konuştu şu an eğitim alıyor özelDisleksi için ilaç verildiğini duymadım, ama verilir de kullanmazsanız çocuğa kötülük yaparsınız.. Sabırla siz çalıştıracaksınız anne olarak, disleksi bir hastalık değildir. Sabır göstere göstere geçecek..
Bu tam olarak öğrenme güçlüğü değil sadece okuma yazmada daha yavaş ve yardıma ihtiyacı var.
Evet iyi bi Prof.bulmalıyımdurumunu bi doktora daha danışırsınız. o da ilaç verirse kullanırsınız. yani doktorun yazdığı ilaci keyfe keder vermemek yanlış olur bence.
geçmiş olsun.
arkadaşlar merhaba sizinle konuşmuştuk.bugün viskar test sonucu çıktı.bu arada yeni okuyanlar için oğlum 6yaşında ilkokula başladı.viskar sonucunda disleksi öğrenme güçlüğü sonucu çıktı.biz zaten özel eğitime gidiyoruz.şimdi heceleyerek okuyor.ama bakmadan yazamıyor.inşallah Onuda yapıcaz.ama dünle bugünü sonra önce hep karıştırıyor.şimdi bana 1ay bekleyelim eğerki oğlunuz okuyup yaşamazsa rehabilitasyon merkezine yollıcaklar.ben şimdi merak ediyorum ilaçta verirlermi?alırsa ilerlermi vermediğimde kötülükmü yapıyorum.ben vermek istemiyorum.ama ileride okumazsa okulunu ben ne yaparım Onuda bilmiyorum
Ya sormayın ilk Zaman'lar ne çok bağırıyordum yaz hadi oku hadi şimdi hiç zorlamıyorum.çünkü isteyerek yapmıyorinşallah benim oğlumda okur
İnşallah çok teşekkür ederimKendinizi üzmeyin. Disleksiyle mücadele edip mesleğinde en tepelere gelen, hatta dünyaca ünlü olan sayısız insan var. Bol sabır ve azim gerektiriyor ama bunu aşan azimli çocuklar da ilerde başarılı oluyor, kolay gelsin.
Ay kıyamam ya Neler çekmiş off.benim oğlum bi kere gittiği yeri bile hemen hatırlar.ama görmeden yazamıyor demekki sabırla bol bol çalışıcaz.konuşmasıda karışık kadar diceğine takar diyo sonra uyarınca düzgün söylüyorSiz ona o da kendine inandiktan sonra her seyi basarir.
Esimin abisi dedigim gibi 38 yasinda ustun zekali, adamin yapabildikleri karsisinda agzim acik kaliyor mesela 4-5 basamakli sayilari kafasindan bikac saniye icinde carpabiliyor ama 3 yildir oturdugumuz ve kendisinin ayda en az 3 kez gidip geldigi evimize hala her yalniz gelisinde kayboluyor cunku yon duygusu yok. Yonleri inanilmaz karistiriyor. Harfleri ve rakamlari hala yanlis yazdigi oluyor. Bu gibi sorunlari var yani.
Cocukken ilkokul ogretmeni kayinvalidemi cagirip bu cocuk gerizekali ugrasamayacagim dedmis. Kayinvalidemler de dusememeis ustune zaten kadinin okuma yazmasi bile yok. Ilkokulu bitirsin yeter diye dusunmusler ve ilkokul boyunca notlari hep kotuymus. Ortaokulda lisede her sene taktir almis liseyi birincilikle bitirmis bir çocuk. Sadece biraz destek sart.
Oh inşallah ben ona inanıyorum çok akıllı iyiki araştırdımda buldum yoksa kızıp dururdum hep ah yavrum yaKendinizi üzmeyin. Disleksiyle mücadele edip mesleğinde en tepelere gelen, hatta dünyaca ünlü olan sayısız insan var. Bol sabır ve azim gerektiriyor ama bunu aşan azimli çocuklar da ilerde başarılı oluyor, kolay gelsin.
Çok ağladım çektiği sıkıntıları bilmeden yargıladım bazen Can'ım çok yanıyo ufacık aklıyla Nasıl başa çıkıcak bilmiyorum inanıyorum başaracak inşallah ama çok tırnaklarını yiyo etlerini koparıyor artık sıkıntı yaptı yavrum off küçüklükten beri belliydi top tutamayışı rakamları ters yazışı önce yerine sonra demesi ama atlatıcağımıza inanıyorum buda geçicek çok akıllı bir genç olucak oğlum Allah'ın izniyle inşallahDisleksi olmayan cocuklarda kisa bir sure harfleri ters yazabilir,
Bu korkulacak veya endiselenecek bir durum degil. Bir kac ayi gecmedigi surece.
Disleksinin kelime anlami kelimekörlügü, beyinde olup biten bir durum.
Beyin gelisimini hareket ederek gelistirebilirsiniz. Cocugunuzla sk sk parka gidin.
Ayrica Einsteinda disleksiydi ve bir deha idi. Hatta Leonardo Da Vincide.
Siz cocugunuza azimli olmayi asilayin ve bol bol hareket ve ders calisin.
Çok ağladım çektiği sıkıntıları bilmeden yargıladım bazen Can'ım çok yanıyo ufacık aklıyla Nasıl başa çıkıcak bilmiyorum inanıyorum başaracak inşallah ama çok tırnaklarını yiyo etlerini koparıyor artık sıkıntı yaptı yavrum off küçüklükten beri belliydi top tutamayışı rakamları ters yazışı önce yerine sonra demesi ama atlatıcağımıza inanıyorum buda geçicek çok akıllı bir genç olucak oğlum Allah'ın izniyle inşallah
Ay maşallah çok sevindim ya benide rahatlattınız bana zaten ilaç yazmıştı ben vermedim.bende bi umıtluyum çok Zeki'ler de olurmuş.sanki çok farklı çalışıyo çr beyni oğlumun çok çalıştırırsam üstesinden geliriz belkide peki Nasıldı dersleri
AminnEvet ama daha yeni anladım.çok üzülüyorum başkalarıyla kıyaslanınca stres olup üzülünce of inşallah okur yavrum
Gerçekten disleksinin yanında zeka geriliği olmadığı sürece siz onunla uğraşın çalıştırın evde görün bakın nasıl ilerleme oluyor.okul dersleri annem her gün çalıştırdığı için iyiydi ama türkçede çok zorlandı büyüdü ingilizcede zorlandı ama işte beyni aynen farklı çalışıyor matematikte süper oldu mesela.şu an kaç kursa gitmesine rağmen ingilizcesi hala ancak ona sınırı geçirttriyor gereken sınavlarda öyle.disleksilerin hep dille ilgili bi sorunu oluyor.size gerçekten büyük iş düşüyor şu aşamada
Zekası normalmiş.ay inşallah ya hergün bişey öğreniyorum neler yapabilirim diye araştırıyorum.zaten özel eğitim merkezine gidiyor.ilerlicez inşallah çok teşekkürederimOglunuz cok sansli, oldukca erken yasta tesis konulmus.
Cok yorucu bir surecten gectiniz. Oglunuzdaki sorunun ne oldugunu ogrendiginiz icin cok sanslisiniz.
Zamanla rehabilitasyon merkezinde ve alacagi piskolojig destek ile bu durumla nasil bas etmesi gerektigini ogrenir.
Ayrica sanata yonelmektede fayda olabilir.
İyiki erken başlamışım 1.sınıfa.zaten hep merak içindeydim neden neden diye sorguluyordum çünkü hep farklı geliyordu oğlum.şimdi eğlenerek öğrenicez inşallah eğitimle iyi yerlere gelicek inşallah teşekkürederim içimi rahatlatıyorsunuzOglunuz cok sansli, oldukca erken yasta tesis konulmus.
Cok yorucu bir surecten gectiniz. Oglunuzdaki sorunun ne oldugunu ogrendiginiz icin cok sanslisiniz.
Zamanla rehabilitasyon merkezinde ve alacagi piskolojig destek ile bu durumla nasil bas etmesi gerektigini ogrenir.
Ayrica sanata yonelmektede fayda olabilir.
öncelikle disleksiyi bir hastalık olarak görme!! senin çocuğun hasta bir çocuk değil diğerlerinden farklı bir çocuk ve ekstra ilgiye ve sabra muhtaç bir çocuk.ne ekersen onun için onu biçersin.birde merak ettiğim bir konu var nasıl anladınız ve teşhis nasıl konuldu?benim bildiğim yazmaya ilk başlayan çocuklarda ters yazma görülebiliyor sizin teşhis durumunuzu merak ettim aydınlatırsanız sevinirim.arkadaşlar merhaba sizinle konuşmuştuk.bugün viskar test sonucu çıktı.bu arada yeni okuyanlar için oğlum 6yaşında ilkokula başladı.viskar sonucunda disleksi öğrenme güçlüğü sonucu çıktı.biz zaten özel eğitime gidiyoruz.şimdi heceleyerek okuyor.ama bakmadan yazamıyor.inşallah Onuda yapıcaz.ama dünle bugünü sonra önce hep karıştırıyor.şimdi bana 1ay bekleyelim eğerki oğlunuz okuyup yaşamazsa rehabilitasyon merkezine yollıcaklar.ben şimdi merak ediyorum ilaçta verirlermi?alırsa ilerlermi vermediğimde kötülükmü yapıyorum.ben vermek istemiyorum.ama ileride okumazsa okulunu ben ne yaparım Onuda bilmiyorum
Iyiymis aslında. Ben lisedeyken heceliyerek okurdum. Annem Disleksi filan bilmezdi. Normal okullarda okudum. Ama aşırı zeki olduğumu hep ben bildim. Dışarıdan gerizekalı görünurdum. Önemli olan özgüvenli olması. Gerisini kendi halleder.arkadaşlar merhaba sizinle konuşmuştuk.bugün viskar test sonucu çıktı.bu arada yeni okuyanlar için oğlum 6yaşında ilkokula başladı.viskar sonucunda disleksi öğrenme güçlüğü sonucu çıktı.biz zaten özel eğitime gidiyoruz.şimdi heceleyerek okuyor.ama bakmadan yazamıyor.inşallah Onuda yapıcaz.ama dünle bugünü sonra önce hep karıştırıyor.şimdi bana 1ay bekleyelim eğerki oğlunuz okuyup yaşamazsa rehabilitasyon merkezine yollıcaklar.ben şimdi merak ediyorum ilaçta verirlermi?alırsa ilerlermi vermediğimde kötülükmü yapıyorum.ben vermek istemiyorum.ama ileride okumazsa okulunu ben ne yaparım Onuda bilmiyorum