Oğlumda disleksi öğrenme güçlüğü var şimdi ben ne yapıcam

Geçicek birşeydir umarım tırnak etlerini yedi bitirdi arkadaşları yapıyo benim oğlum yapamıyor diye.birde konuşma bozukluğu var yani geç konuştu şu an eğitim alıyor özel

Kendinizi üzmeyin. Disleksiyle mücadele edip mesleğinde en tepelere gelen, hatta dünyaca ünlü olan sayısız insan var. Bol sabır ve azim gerektiriyor ama bunu aşan azimli çocuklar da ilerde başarılı oluyor, kolay gelsin.

Ya sormayın ilk Zaman'lar ne çok bağırıyordum yaz hadi oku hadi şimdi hiç zorlamıyorum.çünkü isteyerek yapmıyor inşallah benim oğlumda okur

Siz ona o da kendine inandiktan sonra her seyi basarir.
Esimin abisi dedigim gibi 38 yasinda ustun zekali, adamin yapabildikleri karsisinda agzim acik kaliyor mesela 4-5 basamakli sayilari kafasindan bikac saniye icinde carpabiliyor ama 3 yildir oturdugumuz ve kendisinin ayda en az 3 kez gidip geldigi evimize hala her yalniz gelisinde kayboluyor cunku yon duygusu yok. Yonleri inanilmaz karistiriyor. Harfleri ve rakamlari hala yanlis yazdigi oluyor. Bu gibi sorunlari var yani.
Cocukken ilkokul ogretmeni kayinvalidemi cagirip bu cocuk gerizekali ugrasamayacagim dedmis. Kayinvalidemler de dusememeis ustune zaten kadinin okuma yazmasi bile yok. Ilkokulu bitirsin yeter diye dusunmusler ve ilkokul boyunca notlari hep kotuymus. Ortaokulda lisede her sene taktir almis liseyi birincilikle bitirmis bir çocuk. Sadece biraz destek sart.

İnşallah çok teşekkür ederim

Ay kıyamam ya Neler çekmiş off.benim oğlum bi kere gittiği yeri bile hemen hatırlar.ama görmeden yazamıyor demekki sabırla bol bol çalışıcaz.konuşmasıda karışık kadar diceğine takar diyo sonra uyarınca düzgün söylüyor

Oh inşallah ben ona inanıyorum çok akıllı iyiki araştırdımda buldum yoksa kızıp dururdum hep ah yavrum ya

Disleksi olmayan cocuklarda kisa bir sure harfleri ters yazabilir,
Bu korkulacak veya endiselenecek bir durum degil. Bir kac ayi gecmedigi surece.
Disleksinin kelime anlami kelimekörlügü, beyinde olup biten bir durum.
Beyin gelisimini hareket ederek gelistirebilirsiniz. Cocugunuzla sk sk parka gidin.
Ayrica Einsteinda disleksiydi ve bir deha idi. Hatta Leonardo Da Vincide.
Siz cocugunuza azimli olmayi asilayin ve bol bol hareket ve ders calisin.

Çok ağladım çektiği sıkıntıları bilmeden yargıladım bazen Can'ım çok yanıyo ufacık aklıyla Nasıl başa çıkıcak bilmiyorum inanıyorum başaracak inşallah ama çok tırnaklarını yiyo etlerini koparıyor artık sıkıntı yaptı yavrum off küçüklükten beri belliydi top tutamayışı rakamları ters yazışı önce yerine sonra demesi ama atlatıcağımıza inanıyorum buda geçicek çok akıllı bir genç olucak oğlum Allah'ın izniyle inşallah

Oglunuz cok sansli, oldukca erken yasta tesis konulmus.
Cok yorucu bir surecten gectiniz. Oglunuzdaki sorunun ne oldugunu ogrendiginiz icin cok sanslisiniz.
Zamanla rehabilitasyon merkezinde ve alacagi piskolojig destek ile bu durumla nasil bas etmesi gerektigini ogrenir.
Ayrica sanata yonelmektede fayda olabilir.

Gerçekten disleksinin yanında zeka geriliği olmadığı sürece siz onunla uğraşın çalıştırın evde görün bakın nasıl ilerleme oluyor.okul dersleri annem her gün çalıştırdığı için iyiydi ama türkçede çok zorlandı büyüdü ingilizcede zorlandı ama işte beyni aynen farklı çalışıyor matematikte süper oldu mesela.şu an kaç kursa gitmesine rağmen ingilizcesi hala ancak ona sınırı geçirttriyor gereken sınavlarda öyle.disleksilerin hep dille ilgili bi sorunu oluyor.size gerçekten büyük iş düşüyor şu aşamada

Zekası normalmiş.ay inşallah ya hergün bişey öğreniyorum neler yapabilirim diye araştırıyorum.zaten özel eğitim merkezine gidiyor.ilerlicez inşallah çok teşekkürederim

İyiki erken başlamışım 1.sınıfa.zaten hep merak içindeydim neden neden diye sorguluyordum çünkü hep farklı geliyordu oğlum.şimdi eğlenerek öğrenicez inşallah eğitimle iyi yerlere gelicek inşallah teşekkürederim içimi rahatlatıyorsunuz

öncelikle disleksiyi bir hastalık olarak görme!! senin çocuğun hasta bir çocuk değil diğerlerinden farklı bir çocuk ve ekstra ilgiye ve sabra muhtaç bir çocuk.ne ekersen onun için onu biçersin.birde merak ettiğim bir konu var nasıl anladınız ve teşhis nasıl konuldu?benim bildiğim yazmaya ilk başlayan çocuklarda ters yazma görülebiliyor sizin teşhis durumunuzu merak ettim aydınlatırsanız sevinirim.

esımın yıgenındede var ılac verdıler ram a gıdıcek orada ozel ders alıcak. bır arkadasımın cocuguna olmustu 2 yıl ram a gıttı sımdı sınıfı yakalamıs gıtmıyor:)

Kızlar selam!
Ben yıllarca ailesi tarafından bu farklılığı kendisiden saklanmış olan biriyim.

Şu an 15 yıllık makina mühendisi ve alanında -teknik uzman- bir yöneticiyim. İletişim becerilerim ve insan ilişkilerim sayesinde her zaman bulunduğum ortamda sivrilmiş başarılı bir bireyim.
Fakat geriye dönecek olursak, annemin ben okuma yazmayı sökene kadar panik atak hastası olması tesadüf değildi:) İlgi ve azim bu çocuğa her şeyi vaadedebilir. Sadece nasıl çözeceğini bulmasına izin vermeniz lazım. Sabretmeniz lazım.
Okul yıllarımda annem sayesinde asla geri kalmadım hatta hiç kimse fark etmedi bile. Her zaman parmakla gösterilen başarılı öğrenciydim. Ama eve geldiğimde kabus başlardı. Harfler, yazılar, rakamlar o kadar zordu ki! Çok çalışmam lazımdı. Çok da çalıştım. Sıkıldım, bunaldım ama bırakmadım.
Üniversitede hocaların anlattığı hiç bir şeyi anlamadım. Kitapları ancak kendim çalışıp yorumlayınca, çözümleyince anladım. O yüzden bir dersten ya sıfır alıp kalırdım ya da 90 alıp geçerdim.

33 yaşındayım. Çok iyi araba kullanıyorum. Sağımı solumu asla bilemiyorum. Bir alışveriş listesini asla aklımda tutamam. Bir kitabı baştan sona tek nefeste asla okuyamam. Ancak bir şarkıyı ilk kez duyduğumda sözlerini ezberlerim. Dikkatimi topladığımda çözülemeyecek projeleri çözümleyebilirim. Cern deney notlarını ilk okuduğumda, tek seferde anlayabildim. Ayrıca çevremde yazılan/yazılacak tüm yazılara redaksiyon yapabiliyorum.

Korkmayın!
Disleksi bir çocuğun kafası sadece normal insanlarınkinden farklı çalışıyor. O yüzden normal eğitim sistemi onlara uymuyor. Dahi olmasına gerek yok. O sadece herkesin göremediği şeyleri görebiliyor. Kimsenin anlayamayacağı karmaşık şeyleri anlayabiliyor. Çocuğunuza anlayamadığı şeyleri anlayabilmesi için yöntem geliştirmesine teşvik edin. Ona asla annemin de bana yaptığı gibi, böyle bir farklılığı olduğunu hissettirmeyin. Bırakın çabalasın! Çalışsın! Olacak, buna inanın :)

Alın size canlı örnek!

Iyiymis aslında. Ben lisedeyken heceliyerek okurdum. Annem Disleksi filan bilmezdi. Normal okullarda okudum. Ama aşırı zeki olduğumu hep ben bildim. Dışarıdan gerizekalı görünurdum. Önemli olan özgüvenli olması. Gerisini kendi halleder.

Kızlar benım de oğlum 8 yasında 3. Sınıfı bıtırdı. Dikkat eksıklığı tanısı kondu ve ılaca dun basladık.gıttıgımız doktorla konusmamızdan sonra dısleksı olma ıhtımalıne karsı test yaptırmamızı ıstedı. Okulda derlerı dınlemekte ve anlamakta zorlanıyor. Okuması cok zayıf . Odev yapmamız cok yıpratıcı oluyordu. Nedenı belkıde dısleksi olmasıymış. Ve sımdı yazdıklarınızı okudukca ona ole yuklendıgım kızdıgım ıcın nasıl vıcdan yapıyorum . Izmırde olupta dısarıdan bı eğıtım kurumuna gıden varmı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…