- 5 Haziran 2013
- 1.157
- 79
- 163
allah yardımcınız olsun burayı şimdi okudum...sanki eskilere döndüm allahım şifa versin güzel isminin yüzü suyu hurmetine
merhaba siz ya da yakınınız aynı bizim gibi mi rahatsızlığınız var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
allah yardımcınız olsun burayı şimdi okudum...sanki eskilere döndüm allahım şifa versin güzel isminin yüzü suyu hurmetine
merhaba siz ya da yakınınız aynı bizim gibi mi rahatsızlığınız var
merhaba oğlunuz nasıl? Biraz bahseder misiniz? Benim kızımda 6 yaşında beyin tümörü olduğunu öğrendik...çok uzun zorlu günler geirdik ameliyat oldu kızım rabbime bin şükür şanslı olanlardandı...patolo ji 00orumuz temiz geldi ek tedavi gerekmedi..şimdi 8.5 yaşında senede 1 kntrolü var hatta bu seneki 10 gün sonra ...allah kimseyi evladıyla sınamasın..rabbim tüm hastalara şafi ismiyle şifa versin..
baş ağrısı ve mide bulantısı ile başladı,ameliyat oldu ,şimdi tekrar büyüme var .işin en kötü tarafı tümorun 2 yerde olması beyincik ve beyin sapında .öyle her gün ölüp dirilip devam ediyoruz
keşke yapabileceğimiz bir şey olsa.. Rabbim şifa versin çok üzüldüm dilerim sağlığına kavuşur yavrum..
teşekkür ederim .siz hasta çocuklar için bol bol dua edin lütfen
şimdi gördüm kusura bakmayın yazmışsınız kızım diye .iyi şimdi her altı ay kontrole gidiyoruz mr çekiyoruz büyüme var ama doktor şimdilik ameliyatlık değil dedi .bizimkinin beyın sapında ve beyıncikte tümor var .bazen eli kayıyor mesela bardak uzatıyor ve aniden eli düşüyor .ayağı takılıyor bazen o yüzden çoğu
pantalonumuzun dizi yamalı ne yapalım alıştık sinirlendirmemeye çalışıyoruz oğlumu .öyle işte .
şimdi gördüm kusura bakmayın yazmışsınız kızım diye .iyi şimdi her altı ay kontrole gidiyoruz mr çekiyoruz büyüme var ama doktor şimdilik ameliyatlık değil dedi .bizimkinin beyın sapında ve beyıncikte tümor var .bazen eli kayıyor mesela bardak uzatıyor ve aniden eli düşüyor .ayağı takılıyor bazen o yüzden çoğu
pantalonumuzun dizi yamalı ne yapalım alıştık sinirlendirmemeye çalışıyoruz oğlumu .öyle işte .
kuzum benim ya allahım şifasını versin inş...
bizim 5.5 yaşında falan başladı şikayetlerimiz kusmalar baş ağrıları denge problemleri kaç dr götürdük kimi boyun kemiğinde uzama var dedi kimi psikolojik kimi üşütmüş kimi sakar..en son güvendiğim arkadaşıma sordum sence var mı bi denge problemi diye o da saçmalama senin kızın sakınmıyor ondan düşüyor dedi.... bu belirtiler sık sık olmuyordu düzensiz geliyordu....ben ilçedeyim merkeze annemlerin yanına gittim kızım öksürüyor diye dr götürdüm... dr dengesini de söylemeye karar verdim...söylediğimde siz de bilirsiniz bir kaç el hareketi yaptırdı burun parmalk ucu....sonra önemli birşey yok gibi ama birde beyin cerrahı baksın dedi o da aynı şeyler yine aynı cümle ama içimiz rahat etsin mr alalım dedi kızım ağlıyor çektirmem diye babam bana kızıyor ne gerek var öksürük için getirdik diye eşimi aradım o da çektirme önemli birşey gibi görünmüyor dediyse boşa radyasyon almasın dedi.....normalde eşimin yapma dediğini yapmam ama allah o gün bana onu gösterecek ya kızımı ikna ettim mr a çektirdim bir süre sonra ilaç verdiler ne için dedim ayrımntılı dedi...ben hiç mr çektirmedim normal sanıyorum...ve ben hala hiç aklımın ucundan birşey geçmiyo çok rahatım hiçbirşeyden şüphelenmiyorum..... sonuçlar dr gönderildi bizi almaya dr sekreteri geldi mr odasına hala bende şüphe yok mrajhatım ta ki odaya girene kadar....dr ve sekreteri gözlerini kaçırıyor o an anladım birşeylerin yolunda gitmediğini...dr kızımı çıkardı...dizilerde gördüğüm sahneleri yaşıyordum sanki...bana kızının beyninde tümör var dedi ensemdeki sıcaklığı tarif edemem...o an saçmaladım sürekli inanamadım ne diyorsunuz dedim...nasıl olacak yaşayacak mıİ? buna cevabi bilmiyorum oldu...hiç duymamıştım çevremde tümör adı zaten kötü birde beyinde olunca... acil gitmesi gerekiyor dedi eşimi ardım nöbetten çıkmış yatıyordu evde gel dedim fakat neye gelecek ki adam söylemek zorunda kaldım...dışarı çıktım hastane koridoru dolu babam kucağında kızım onun yüzünü hala unutamıyorum...eğildim babama söyledim usulca...babam kızıma çok düşkündür ilk torunu kimseyi de koymaz onun yerine....yığıldı olduğu yere pişman oldum söylediğime ama iş işten geçti babam o zaman 71 yaşında...ağlıyor gülüm soldu diyor falan ona dil altı verdiler sakinleştirici ben ne yapacağımı bilemedim sürekli kızımın yüzüne bakıyorum ağlamak istiyorum ama kızım yanımda babamın yanına gisem kızım korkar babam yalnız kaldı ablamı çağırdım o eniştemi annem evde haber vermedim...hastanede acıyan bakışlar....babamı enişteme kızımı ablama verdim dışarıya çıktım ama sesli ağlıyorum durduramıyorum kendimi sürekli o daha çok küçük diye tekrarlıyorum...eşim ağlaya ağlaya geldi yolda arıyor yanlıştır falan diyo ne bilecek diyo...onun haberi yok ya çektirdiğimden....sonra hepimiz biraz sakinleyince eniştem dr konuşmuş bize söylemedi acil götürün yolda kalbi durur demiş...eve geldik annem yıkıldı...geri ilçeye geldik kıyafet falan almak için başımıza ne geleceğini bilmiyoruz kızımı bir an olsun ayırmadım yanımdan bakıyorum yüzüne içim eriyoır kuzum o da anladı deden hastalandı ona üzülğüyorum dedim....eşim ağlaya ağlaya ank hacettepe ye gittik sıra almak ne mümkün...acildekiler baktı eşim acele ediyor acildeki dr eşime şöyle dedi.....siz bu kadar acele ediyorsunuz da bu öyle hemen olup bitecek iş deil senelerce sürecek radyoterapi kemoterapi!bunları duydum dondum kızım kucağımda anne neden sarardın dedi düşünün artık...o ara sağdan soldan prof nejat akalana ulaştık özele gittik o bize allahın mucizesiydi...önce bizi sakinleştirdi..eşim hala var mı tümör diye soruyor inanmak istemiyor..mutlka ameliyat dedi kötüye benzemiyor kötü olsaydı çabuk ve çok hasar verirdi dedi..bana gelenlerin en iyiisi kızınız dedi o an rahatladım..günü için eve gidin karar verip bana haber verin dedi...acillik bir durum olmadığı da söyledi...o gece sürekli ağladık düşündük nejat hocanın söyledikleriyle avunduk biz başında gece kalktı kızım rüyamda güvercin gördüm kanadı kırıktı tatlı yedirdim iyi oldu uçtu dedi şok olduk...birisi söylese inanmam.....ertesi gün karar verdik aradım dr öğle 1 gibi..akşam 7de yapalım siz yatışı yapın dedi...medicana hastanesine yatışı yaptık serum taktılar kızımın öksürüğü vardı onu kntrol ettiler akciger filmi falan.. ben 2 gün boyunca hep ameliyata giderken nasıl olacak kızım korkar diye düşündüm olmadı öyle yine film diye götürdük damardan sakinleştirici verdiler gerisini o da hatırlamıyor eşimin kollarında aldılar o an sanki bir daha göremeyecekmişim gibi hissettim..sürekli dua ediyoruz namöaz kılıyorz eşimle ssarılıp ağlıyoruz.. ameliyat 5 saat demişti dr. 3 saat 50dk çıktı çok iii geçti dedi..sonuç tahmin ettiğim gibi görünüyor dedi. yoğun bakımda görün sonra yukarıdan bilgi alın dediler girdik birsürü hasta var içeride herkes birbirini görüyor kzımı gördüm kuzum kafası bantlı heryeri kablolar seslendim sevdim öptüm babası sadece izledi dokunamadı....sonra hemşireye burada uyanırsa korkar dedim biz sizi isteriz dediler ki orayı pek hatırlamıyor çok şükür...çıktık eşim hem sıkıntılı hem kapalı alan fobisi hem panik atağı var panikle kapıları şaşırdı ameliyathane girdi oraya yığıldı kapıyı bulamadık hemşireler yardım etti acil sakinleştirici falan....sabah kızım a süt içer misin demişler beni kusturuyor demiş....sonra indim yoğun bakıma odaya çıkarmak için annesi sedyeye koy dediler kaldıramadım düşürürüm siz koyun dedim koydular çıktık saçını hiç kesmemişti dr allah ondan razı olsun....yarasını gördüm o uyudu ve sonunda kaçgündür sıkmaktan titreme ateş geldi ağlıyorum tutamıyorum kendimi durduramıyorum..bu arada baş hemşireden de azar yedim ama duramıyordum....neyse kızım 3 gün yattı dr kreşe bile gidebilir dedi....patoloji raporu çıkacağı gün eşimle namazımızı kıldık aradım dr beklediğim gibi temiz hemde en iyi sonuç dedi... başka tedavi yok gidebilirsiniz memlekete....geldik 3 gün sonra meliyat yerinin altı açıldı su akıyordu dr aradık orada dikiş attırın dedi eşim uzmana attırırım dedi..yine ilk gittiğimiz dr gittik anestezi verecem 2 saatlik falan saçını kesecem dedi...anlayışsız hemşireler elinde ameliyat önlüğü sallayarak bunu giydirin çocuğa ameliyat haneye indirin dedi kızım ağladı ben ameliyat olamam diye daha bilmiordu ameliyat olduğunu dr silce varmış onu aldı falan dedik yine bir tramva yaşattılar....eşim yaptırmadı ank götürürüm dedi çıkış yaptırdık..ertesi gün nejat hocama gittik sağolsun bir zımba ile halleti...narkoz yok saç kesimi yok... şimdi gayet iyi öce 6 ayda kontrole gittik şimdi1 senede gidiyoruz..dengesine bakıyor düzelmiş mi diye..bizim tümörde beyinciğe baskı yapmıştı......bundan sonra bizde çıkma olasılığı neyse onda da o kadar demişti....her kontrolden sonra rahatlıyoruz senesi gelince tekrar sıkılıyoruz...10 gün sonra kntrol var....çok uzun oldu kusura bakmayın beni anlayacak biri varken anlatmak istediöm... sizde anlatmak isterseniz okurum....inşallah bizim mutlu sonumuz size de sirayet eder allah şifa versin....
o korku o çaresizlik dünyan başına yıkılıyor bağırmak istiyorsun bağıramıyorsun ağlamak istiyorsun ağlamıyorsun çocuk korkar diye ....hiç unutamam Allahim...hemen hemen aynı şeyler yaşamışız
kızınız şimdi iyi daha da iyi olur inşallah
inşallah canm sende sıkıntılı günleri atlatırsın umarım...sen nerede kime yaptırdın ameliyatı
çocuklar evde bugün okula gitmediler kusura bakmayın doğru dürüst cevap yazamadıminşallah canm sende sıkıntılı günleri atlatırsın umarım...sen nerede kime yaptırdın ameliyatı
çocuklar evde bugün okula gitmediler kusura bakmayın doğru dürüst cevap yazamadım
yok tedaviye gerek yok dediler önce ışınla yok etmeye çalışacaz dediler çünkü tümörün olduğu yer oldukça zor beyın sapında ve bizi çağirdılar ameliyattan sonra ama ışın vermediler tekrar mr ve genel duruma baktılar ve ek tedaviye gerek yok kararı aldılar.
doktorların dediği normal hayat sürsün spor yapsın kısıtlı tabi... mesela takla atmak yasak ya da hızlı koşmak.. çok yorulmak... kesinlikle uzun süre tek başına kalmasın sıcak buhara maruz kalmasın ......karateye yazdırdı babası hocasına durumu anlattık çok memnunduk sarı kemer olmuştu havalara uçtuuu...bu yıl okula odaklandı
okul değiştirdik ve yeni sınıfı oldukça başarılı bir sınıf kendi çapında5inci sınıfı bitiriyor.her yıl denize getırıyoruz hazır gıdalardan uzak tutmaya çalışıyoruz.bütün teflon tava tencere çopu boyladı aslında her normal aile bunları uyguluyor tabi rahatsızlık ciddi olunca durum değişiyor . her yaşadığımız güne sevinmeye ve şükretmeye öğrendim ....yakınlarım akrabalarımın gerçek yüzünü gördüm görümcem kızlarına oğlumla oynamayın hasta o vs.vs.ve bana da sordu bulaşıcı mı diye cahil kadın daha çok şeye bakış acım değişti .televiziyon ve bilgisayar yarım saat bakıyor günde başka izin yok ha bizim ameliyat izi bir karış başının arkasında geçmedi ya saç çıkmadı dikiş üstüne sizin iz var mı .
sizin kız nasıl hayatı nasıl geçiyor kaça gidiyor
benımde babam beyın tümörü 2 yıl önce ortaya cıkmıs ve sırf bız uzulmıyelım dıye cnm babm 1 sene boyunca bızden saklamıs ... amelıyat oldu gecen sene hersey duzeldı derken bu sene bıdaha yenıden cıkdı sımdı ısın tedavısıne baslıycak cok korkuyorum kucuk kardeslerim de var
benımde babam beyın tümörü 2 yıl önce ortaya cıkmıs ve sırf bız uzulmıyelım dıye cnm babm 1 sene boyunca bızden saklamıs ... amelıyat oldu gecen sene hersey duzeldı derken bu sene bıdaha yenıden cıkdı sımdı ısın tedavısıne baslıycak cok korkuyorum kucuk kardeslerim de var
tüm teflon tavalar atıldı evden.cam ve çelik kullanıyorum .çamaşır suyu ve fazla deterjan kullanmıyorum .küçük bahçemiz var yeşillikler fasulye salatalık domates babası yetiştiriyorankara gazi tıp ta profesör doktor mustafa kemali baykaner yaptı.o üniversite hastanesinin çocuk nöroşirurji bölümü var.6 saat sürdü ve 22 gün hastanede kaldık.