• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumda anneye bağımlılık mı var ?

Hic bağımlı degil rahat ol gayet normal cocuk..benim oglani görsen anlardin 3yaş 7 aylik oldu aslaaa bana sarilmadan uyumaz gece saat 1 e kadar bekledik bikere uyumuyor..yemegini benden baska kimse yediremez babasi parka goturunce bile en fazla yarim saat sonra anne sende gell diye telefon edip beni cagirilar :/ koltukta oturken hep bana yapışık oturur yemek yaparken alir butun oyuncaklarini ayagimin altinda oynar .. ayyhhh yazarken yıldım canimmm oglum iyiki varsin tabiki :KK66:
çalışıyor musunuz sizde ?

merhaba arkadaşlar
3,5 yaşında bir oğlum var. çalışan bir anneyim.
oğluma 8 aylıktan beri babası bakıyor.
biraz büyümeye başladığında anne işe gidecek geri gelecek diyerek evden çıkıyordum. ağlamalar bağırmalar derken şimdi düzeldi bu durum çok şükür. evim yakın öğle arası da eve gidiyorum görüyoruz birbirimizi. evden çıkarken el sallıyor öpüyor o konuyu aştık büyük çoğunlukla.

sitemizin parkında genelde hep oynadığı arkadaşları tanıdığı çocuklar olduğu için benden ayrı zaman geçirmeye alışsın istiyorum kenara geçip oturuyorum. bazen hep sende gel anne şuraya gidelim diyor bazen arkadaşlarıyla bisiklet sürüyor oyun oynuyor beni pek aramıyor (bir tane çok sevdiği arkadaşı var dikkat ettim o yanındaysa beni aramıyor pek) (tabi benim hep gözüm üzerinde)

hafta sonu oyun parkına götürdük. çocuklar oyun oynuyor anne babalar yarım camdan çocukları izliyor tabureye oturup bilirsiniz. ben oturacağım buraya seni izleyeceğim diyorum ağladı sende gel diye. neyse girdim oturduğum yerden farklı bir yere geçtim bir an beni göremedi sanırım ağlamaya başladı. (tabi böyle temkinli olması iyi)

benim korktuğum şey bana bağımlı mı acaba çocuğum? yoksa bu yaşlarda normal mi? erkek çocuğu anneye düşkün olur derler yoksa öyle bir durum mu?
eşimin ailesinden de benim ailemden de farklı bir şehirdeyiz onu da ekleyeyim. hep beni ve babasını görüyor.
kreşe vermeyi düşündünüz mü hiç?

kreşe vermeyi düşündünüz mü hiç?
evet özellikle bu aralar daha çok düşünüyorum.
yazın yine ben işten eve gidip 2-3 saat parka bahçeye çıkarıyorum ama kışın tv bağımlılığı olmasını istemediğim için göndermeyi düşünüyorum kreşe. eşimle uzlaşabilirsek yazdırmak istiyorum eylülde.

evet özellikle bu aralar daha çok düşünüyorum.
yazın yine ben işten eve gidip 2-3 saat parka bahçeye çıkarıyorum ama kışın tv bağımlılığı olmasını istemediğim için göndermeyi düşünüyorum kreşe. eşimle uzlaşabilirsek yazdırmak istiyorum eylülde.
şimdi eşiniz varken siz işe giderken ağlamaması bir kriter değil.
Önemli olan ikiniz de olmadığınız zaman bir bakıcı/ kreşte ağlamaması.
Ben de parkta çok görüyorum kadınlar ellerinde çekirdek kafalarını bile çevirmiyor çocuğa bakmak için çocuk parkı kırıp geçiriyor. Size bağımlı değil ama bir ebeveyne bağlı olabilir. Kısmen özgüven sorunu

merhaba arkadaşlar
3,5 yaşında bir oğlum var. çalışan bir anneyim.
oğluma 8 aylıktan beri babası bakıyor.
biraz büyümeye başladığında anne işe gidecek geri gelecek diyerek evden çıkıyordum. ağlamalar bağırmalar derken şimdi düzeldi bu durum çok şükür. evim yakın öğle arası da eve gidiyorum görüyoruz birbirimizi. evden çıkarken el sallıyor öpüyor o konuyu aştık büyük çoğunlukla.

sitemizin parkında genelde hep oynadığı arkadaşları tanıdığı çocuklar olduğu için benden ayrı zaman geçirmeye alışsın istiyorum kenara geçip oturuyorum. bazen hep sende gel anne şuraya gidelim diyor bazen arkadaşlarıyla bisiklet sürüyor oyun oynuyor beni pek aramıyor (bir tane çok sevdiği arkadaşı var dikkat ettim o yanındaysa beni aramıyor pek) (tabi benim hep gözüm üzerinde)

hafta sonu oyun parkına götürdük. çocuklar oyun oynuyor anne babalar yarım camdan çocukları izliyor tabureye oturup bilirsiniz. ben oturacağım buraya seni izleyeceğim diyorum ağladı sende gel diye. neyse girdim oturduğum yerden farklı bir yere geçtim bir an beni göremedi sanırım ağlamaya başladı. (tabi böyle temkinli olması iyi)

benim korktuğum şey bana bağımlı mı acaba çocuğum? yoksa bu yaşlarda normal mi? erkek çocuğu anneye düşkün olur derler yoksa öyle bir durum mu?
eşimin ailesinden de benim ailemden de farklı bir şehirdeyiz onu da ekleyeyim. hep beni ve babasını görüyor.
ayni durum bende de var. 3 yaşında
2 yil tek ben baktim. ise başladım sonra. her yerde bizi istiyor. 3.5 da kreşe veririz dedik. pandeminin durumuna gore. sürekli pandemi su bu bizi gordu. disariya kapalı benimki de.

Bağımlı değil bence sizinle verimli vakit geçirmek istiyor olabilir. Elbette vakit geçiriyorsunuzdur ama çocuklar genelde bir yere götürülmekten ziyade anne baba ile hemhal olarak oyun oynamak isterler özellikle 3 yaşa kadar çok sık görülür. Sonrasında zaten sosyal çevrelerine karşı algıları daha da açılır, parkta kreşte yaşıtları ile oynarlar.

şimdi eşiniz varken siz işe giderken ağlamaması bir kriter değil.
Önemli olan ikiniz de olmadığınız zaman bir bakıcı/ kreşte ağlamaması.
Ben de parkta çok görüyorum kadınlar ellerinde çekirdek kafalarını bile çevirmiyor çocuğa bakmak için çocuk parkı kırıp geçiriyor. Size bağımlı değil ama bir ebeveyne bağlı olabilir. Kısmen özgüven sorunu
evet benim de korkum özgüven sorunu açıkçası.
ben biraz daha gözlemlemeliyim sanırım çocuğumu.

ayni durum bende de var. 3 yaşında
2 yil tek ben baktim. ise başladım sonra. her yerde bizi istiyor. 3.5 da kreşe veririz dedik. pandeminin durumuna gore. sürekli pandemi su bu bizi gordu. disariya kapalı benimki de.
bize bağlı olması, otururken bile sürekli tepemde olması sıkıntı değil de dediğiniz gibi dışarıya kapalı olması, özgüven düşüklüğü olması gibi bir sorun mu var diye kafama takılıyor

Benim oğlumu anlattınız resmen.
Ekstra olarak beni kimseyle konuşturmuyor,biri gelse beni onun olmadığı odaya çekiyor konusuyorsam ağzımı kapatıyor söyleme ona hayır diyor 🤷🏻‍♀️

bize bağlı olması, otururken bile sürekli tepemde olması sıkıntı değil de dediğiniz gibi dışarıya kapalı olması, özgüven düşüklüğü olması gibi bir sorun mu var diye kafama takılıyor
hic öyle düşünmedim.
beni goruyor otomatkmen beni istiyor, yani kucuk. gecici.
tam tersi son donemdeki modern annelerin takintisi olmuş özgüven kelimesi.. ben rahatım birçok konuda..
annesini arayıp sormaz mesela ama yillar geçer özgüvensiz olur. tek kriter bunlar degil ki.
rahat olunnn

hic öyle düşünmedim.
beni goruyor otomatkmen beni istiyor, yani kucuk. gecici.
tam tersi son donemdeki modern annelerin takintisi olmuş özgüven kelimesi.. ben rahatım birçok konuda..
annesini arayıp sormaz mesela ama yillar geçer özgüvensiz olur. tek kriter bunlar degil ki.
rahat olunnn
peki sizce aynı yaşta ya da daha küçük çocuklar anneleirnden bir haber parkı kırıp geçirirken bu çocuğun sürekli tanıdık bir yüze hakimiyet kurmak istemesi neden?

peki sizce aynı yaşta ya da daha küçük çocuklar anneleirnden bir haber parkı kırıp geçirirken bu çocuğun sürekli tanıdık bir yüze hakimiyet kurmak istemesi neden?
cunku pandemi ve benim mevcut şartlarım gereği sosyallesememek..
diğerlerinin konu komsu akraba vs geniş
benim şartlarım buydu. gececek..

Benim de aynı yaşlarda oğlum var.o da benden pek ayrılmaz ben çalışmıyorum ama.babayı sevse de bana ayrı düşkün.çevremden hep söylüyorlar sana çok bağlı diye ama ne yapa bilirim.çocuk hep beni gördü o yüzden bensiz durmaz.burda yazılanları gördüm biraz rahatladım.

Benim oglum abartmayayim ama dogdugundan beri bagimsiz hareket etti..ki hep üzerine düşmeme ,kontrolcü bir anne olmama ragmen bana ya da babasina düşkün olmadi.Búyüdü hep öyle gitti.Bence bu karakter meselesi inanin.Birakin biraz düşkün olsun ,daha da cok kucuk Allah bagislasin.Hani hep diyorlar ya burda bazi kadinlar ; benim esim anneye düşkün ,annnesi onu öyle yetistirmis vs fasa fiso bana göre.Ben isterdim sahsen bana bi parcacik düşkün olsun ama dedigim gibi karakter belirliyor bunu siz ne yaparsaniz yapin olmasi gerektigi gibi sekilleniyorlar.

ama bu da sağlıklı bir durum değil ki.
ben de görüyorum bazen dediğiniz şekilde çocuklar bana tuhaf geliyor bu durum. yani anneyi babayı hiç aramamak bence daha çok kafaya takılması gereken bir konu

Back