Sadece karakter olarak çekingen biridir , ortama biraz yavaş uyum sağlıyordur belki. Benim düşüncem öyle olduğu yönünde benim kızımda öyle çünkü.
Sadece sizi yanında istediği yer ve durumların ortak özelliği var mı bakabilirsiniz, mesela hep hareketli şeyler varken mesela park, ya da merdiven gibi. Veya dokunalacak farklı bir yüzey varken. Yani belki onu rahatsız eden bir şey var ve o zaman mı sizi mi istiyor yanında. Duyu bütünleme sıkıntıları olabiliyor bazen , ebru sidar ın duyulmak istiyorum kitabını okumanızı öneririm.çünkü büyük çoğunlumuzda bu tarz hassasiyetler var büyüdükçe tolere ediyor ya da o alandan uzaklaşıyoruz mesela. Yemek yemeyen ya da hep aynı tür yemek yiyen çocuklarda da duyusal hassasiyet olabiliyormuş.
Bir de m bazı yerlerde örneğin o dediğiniz kapalı alandan sizden başka anne yoktur muhtemelen, burası sadece çocuklar için ben giremem, istersen önce burdan izleyelim içeriyi sonra sen girmek istediğinde söyle sen girersin ben de buradan sana bakarım gibi. İlk seferde hiç girmek istemeyebilir olsun siz vazgeçmeyin tabi. Dediğim gibi hani bu böyle bazı kapalı alanlar için , ya da böyle bazı oyunlarda ufak ufak olabilir yoksa ihtiyaç hissettiğiniz yanında olun tabi..mesela normal parkta da kızım beni yanında ister ben dururum bi yarım saat sonra o alıştıkça ben bir kaç adım geriye çekilir göreceği yerde dururum.
Bence içiniz rahat olsun bu yaş grupları için normal bence bir de lütfen çalışıyorum diye vicdan yapmayın , vicdanlık bir durum yok ki normal.
Bri de bu yıl anaokulana başlatsanız bence çok iyi olur, bir çok uzman 36 aydan sonra öneriyor. Devlete bağlı bağımsız anaokulları oluyor onlar 36 ayını doldurmuş çocukları alıyor ve özel anaokulları kreşler gibi değil ücretleri