oğlumda anneye bağımlılık mı var ?

Özel değilse neden çalışmıyor sanki siz çocuğunuza karşı vicdan azabı çekiyorsunuz gibi hissettim fazla vakit geçiremiyorsunuz diye bı sure baba çalışsa siz baksanız olmazmi.zaten 8 ay baba bakmis
tabi bazen vicdan azabı da oluyor, işten çıkıp hemen parka götürüyorum eve geliyoruz oyunlar oynuyorum. hani zaten gün içinde beni görmüyor doysun bana istiyorum. ama işten çıkayım pozisyonum yok memurum çünkü. emekli olana kadar da çalışacağım için benim çalışıyor olmama alışması lazım.
babası bir işin sonucunu bekliyor biraz daha mecburen o bakacak. sonra da kreş düşüneceğiz.

Anladım güle güle büyütün çocuğunuzu

Sadece karakter olarak çekingen biridir , ortama biraz yavaş uyum sağlıyordur belki. Benim düşüncem öyle olduğu yönünde benim kızımda öyle çünkü.
Sadece sizi yanında istediği yer ve durumların ortak özelliği var mı bakabilirsiniz, mesela hep hareketli şeyler varken mesela park, ya da merdiven gibi. Veya dokunalacak farklı bir yüzey varken. Yani belki onu rahatsız eden bir şey var ve o zaman mı sizi mi istiyor yanında. Duyu bütünleme sıkıntıları olabiliyor bazen , ebru sidar ın duyulmak istiyorum kitabını okumanızı öneririm.çünkü büyük çoğunlumuzda bu tarz hassasiyetler var büyüdükçe tolere ediyor ya da o alandan uzaklaşıyoruz mesela. Yemek yemeyen ya da hep aynı tür yemek yiyen çocuklarda da duyusal hassasiyet olabiliyormuş.
Bir de m bazı yerlerde örneğin o dediğiniz kapalı alandan sizden başka anne yoktur muhtemelen, burası sadece çocuklar için ben giremem, istersen önce burdan izleyelim içeriyi sonra sen girmek istediğinde söyle sen girersin ben de buradan sana bakarım gibi. İlk seferde hiç girmek istemeyebilir olsun siz vazgeçmeyin tabi. Dediğim gibi hani bu böyle bazı kapalı alanlar için , ya da böyle bazı oyunlarda ufak ufak olabilir yoksa ihtiyaç hissettiğiniz yanında olun tabi..mesela normal parkta da kızım beni yanında ister ben dururum bi yarım saat sonra o alıştıkça ben bir kaç adım geriye çekilir göreceği yerde dururum.
Bence içiniz rahat olsun bu yaş grupları için normal bence bir de lütfen çalışıyorum diye vicdan yapmayın , vicdanlık bir durum yok ki normal.
Bri de bu yıl anaokulana başlatsanız bence çok iyi olur, bir çok uzman 36 aydan sonra öneriyor. Devlete bağlı bağımsız anaokulları oluyor onlar 36 ayını doldurmuş çocukları alıyor ve özel anaokulları kreşler gibi değil ücretleri

Son düzenleme:
O yaşlarda normal bence birde ise birakip gittiginiz icin birakip gidersiniz diye kaygi problemi yasiyordur. Benim iki cocugumda beni tinlamiyordu ne benim ne eşimin arkasindan aglamiyordu benimde bu tuhafima giderdi

ne demek bağımlı olsa ne olur kendine güveni olsun istiyorum çocuğumun

bağımlılık/kendine güvensizlik böyle bir şey değil.
benim oğlum 6,5 yaşında hala benimle uyumak istiyor bu konuda babası ile sürekli tartışma halinde. yerinde bile uyusa gece bi şekil geliyor.
ama özgüven tavan mesela.. kendi başına bakkala gider, zaten düzenli spor yapıyor, arkadaşları ile oyunlarında hep lider konumuna koyuyor kendini.. ben çalışıyorum ve yıllardır sosyal bi aktivitem var haftanın en az 3 günü onda bile nereye gidiyorsun diye sormaz, yurt içi yurtdışı geziye gitsem sorun çıkarmaz ve ev dışında töbe beni aramaz.. evde ise sürekli beraber bir şeyler yapalım anne, beni sev anne beni öp anne, babası ile sarılsak bana da sarılın modundayız..
yani bağlılık ve bağımlılığı birbirinden ayırmanız lazım.. bağlılık güzeldir ve bence sizin ortamda olmadığınız yerlerde sorun çıkarmıyorsa bi çocuğunuzun size bağımlı olduğunu değil sizi özlediği anlamına gelir ve buna bir şey yapmanıza gerek yok.. yaşı itibariyle özlemi de normal..

Bence babanın bakmasını kendi içinizde vicdan muhasebesi haline getirmeyin.

Çocuk olduğunda genellikle ebeveynlerden biri çocuğa bakar. Bunun anne olması şart değil. Bizim gibi iki eli, iki kolu, bir kafası falan insanlar sonuçta babalar da. İnşallah yemek temizlik falan da kitlemişsindir de rahatın iyidir.

Çocuğun bağımlı olduğunu düşünmüyorum. Bu pandemi sürecinde 4,5 yaş kızım daha bağımlı davranışlar sergileyebiliyor dönemsel olarak. Sonra geçiyor. Ki oyun terapisi aldığı sırada psikologu bağımlı, özgüvensiz vs kesinlikle olmadığını söylemişti. Hatta bu sebeple okula erken gidebileceğini söyleyip kafamı karıştırmıştı.

Güvenli baglanmayla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz.
Mesela oyun alanına gittiniz ben burdayım dediğinizde dönüp arkasını baktıgında,sizi görebileceği yerlere oturun.
Eger görüp oıyuna devam ediyorsa güvenli baglanma saglanmıstır diyor okudugum kitaplar.
Tabiki 3,5 yasında cocuk annesini ister yanında bence bagımlılık söz konusu değil brda.
Mesela yüzyıllardır cocuklara yaptııgımız ceee oyunu güvenli baglanmayı tetikleyen biseymis ben cok sasırmıstım okuyunca:)
Bide bebek dogdugundan itibaren beslerken vs göz teması.
Bol bol sarılmak.
Bunlara dikkat edildiği sürece size tabiki baglı olacak ,annesisiniz onun.

evet beni orada görünce dönüp oyununa devam ediyor
cee oyunuyla alakalı söylediğinizi bende duymuştum
sarılmak öpmek sürekli yaptığımız şeyler zaten :) rahatladım biraz

teşekkür ederim uzun uzun yazmış açıklamışsınız.
bende bir ortama girdiğimde hemen alışamam bir uyum süreci olması daha iyi tabi çocuklar açısından da.
dediğiniz kitaba da bakıyorum hemen :)
kreş konusunu da eşimle enine boyuna konuşalım bakalım bir daha.

Hic bağımlı degil rahat ol gayet normal cocuk..benim oglani görsen anlardin 3yaş 7 aylik oldu aslaaa bana sarilmadan uyumaz gece saat 1 e kadar bekledik bikere uyumuyor..yemegini benden baska kimse yediremez babasi parka goturunce bile en fazla yarim saat sonra anne sende gell diye telefon edip beni cagirilar :/ koltukta oturken hep bana yapışık oturur yemek yaparken alir butun oyuncaklarini ayagimin altinda oynar .. ayyhhh yazarken yıldım canimmm oglum iyiki varsin tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…