• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi oğluma su içiremiyorum..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

caycan

İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2009
933
6
96
41
Ankara
arkadaşlar biz bikaç haftadır ek gıda almaya çalışıyoz,az azda olsa bikaç gündür biraz düzene soktum galiba.ama su içmiyor.ek gıdaya başlandığında su verilmesi gerekli diye duymuştum ama benimki su içmiyo tükürüyo,kusacakmış gibi yapıyo,bi damla bile olsa geri çıkarıyo.susuz içi yanmazmı? illa su içmeli mi? nasıl içirebilirim? yardımlarınızı bekliyorum..

canım benim bebeğim daha küçük 3aylık ama malesef sütüm yetmediği için mamaya başladık senin dediğin gibi su içeremiyodum ama şimdi mamadan önce veriyorum açken içiyo ama az içiriyorum çok içerse mamayı yemiyo bide açken vermeyi dene istersena.s.

Hala emiyorsa su ihtiyacı yoktur. ıçse iyi olur ama merak etmeyin anne sütünden su ihtiyacını karşılıyordur.

canım anne sütünden alıyordur belki ama bende ek gıdaya geçince verilmesi gerektiğini düşünüyorum benim kızımda içmesede birkaç kaşıkda olsa vermeye çalışıyorum.biz herşeyi kaşıkla yiyoruz biberon almıyor:uhm:

açken ver bir iki çay kaşığı. veya ek gıda verirken yemeğin ara yerinde ver ben öyle yapıyorum benimkide zorla içiyor. yemeğini kaşıkla yedirirken aradanda bir iki çay kaşığı atıyorum ağzına.kaşığıda hemen çekme tut onu orada.bazen öyle sinirleniyorumki yanaklarını büzüp zora ağzına tutuyorum o derece yani.ayrıca metal kaşık ile verme suyu metal kaşık tadı hiç hoşlarına gitmiyormuş doktorum silikon kaşık önermişti.

ben zaten mama verirken silikon kaşıkla veriyom.ama ek gıdayı bile çok zor yiyo.arada verirsem tekrar ek gıdayı yermi yoksa tümmü bırakır.ama açken vereyim belki içer.sağol...

canım anne sütünden alıyordur belki ama bende ek gıdaya geçince verilmesi gerektiğini düşünüyorum benim kızımda içmesede birkaç kaşıkda olsa vermeye çalışıyorum.biz herşeyi kaşıkla yiyoruz biberon almıyor:uhm:

kaşıkla alması senin için avantaj.benimkide kaşığı almıyo pek,biberonu rahat alıyo.sen ilerde daha rahat olursun o yüzden canım..

ne bileyim ben hep aralarda veriyorum hiç geri itmedi mamayı.ek gıdaya geçtiği için tabiki su vermek gerekir.bir kaşık döksen ağzına yeter ona yani.hem illa su değil meyve sularından da su ihtiyacını karşılayabilir. bir önerim daha elma suyunu suyla karıştırarak ver yani su oranı fazla olsun veya suyun içine çok az şeker kat öyle öyle alışacak suya.sevgiler.

eğer anne sütü alıyorsa endişelenmene gerek yok.o senin sütünden sıvı ihtiyacını karşılıyor.16 aylık oğlum halen daha doğru dürüst su içmiyo. emzirdiğim için .sadece çok sıcak havalarda su istedi bide çok küçük bebekler suyu yutarken zorlanırlar onun için endişelenmeye gerek yok

eger kabizlik sorunu olmuyorsa o zaman vücudunun fazla suya ihtiyaci yok demektir.Ihtiyacini anne sütünden karsiliyordur.Zaten hemen cabuk alismiyorlar biraz zaman gerekli.

eger kabizlik sorunu olmuyorsa o zaman vücudunun fazla suya ihtiyaci yok demektir.Ihtiyacini anne sütünden karsiliyordur.Zaten hemen cabuk alismiyorlar biraz zaman gerekli.

ama kabızlık hep yaşıyoruz.ek gıdaya başlamadan öncede kabızlık vardı.ozaman mutlaka su vermeliyim bi şekilde,kabızlık ondansa..

benim oğlum da pek içmiyor su. ek gıdaya geçeli bir ay oldu. anne sütü su ihtiyacını karşılıyor. ama doktorumuz diyor ki artık 8. aydan sonra bebek düzenli su içmeli. o zaman yakarmış susuzluk. su içirmek için en etkili yol bence alıştırma bardağı. benim kauçuk uçlu alıştırma bardağım var. oğlum dişlerini kaşımak için ucunu ısırdıkça ağzına su akıyor. az da olsa içiyor. ben çareyi onda buldum.

benım kızım 6 aylık.ben daha hıc bıberon kullanmadım.ek gıdayı hep sılıkon kasıkla verıyrm.ve hatta suyu bıle.su ıcın onceden alıstırma bardagı almıstım ama hıc memnun degılım.sallasamda anca 1 damla su damlatıo.yada yanından su sızıo ve ustu bası hep su oluo..cok cılelıydı. bende kasık kasık vermeye basladım.bı tane daha suluk aldım ama o da megersem 12+ ıcınmıs.ondanda cok akıtırda bogazına kacar dıye korkuyrm.o yuzden kasıkla verıyrm sımdılk.cnm cıkıo kasık kasık su vermekten.ama bızım kız masallah hıc yemek yemesede verdıgım suyu nasıl ıcıyo anlatamam.kasıkta yemek gorunce kafasını cevırıo ama suyu gorunce nasıl agzını acıo anlatamam.sevınıyrm tabı ama bıraz da yemek yese..

canım benim bebit biberon amyo diş kaşınma evresinde almayabilirlermiş dişini kaıyo ucuyla zaten bende kaşıla veriyorum ozamaniçiyo döke dökede olsa:)))

Emzirilen bebeklerin ilk aylarda Anne sütünden baska birseye ihtiyaclari yoktur. Ishal ve asiri sicak oldugu zaman Su ve sekersiz cay verilmelidir.Hayir Sütünüz yoksa Bebegi emziremiyor ama Biberon ile besliyorsaniz ve bebek yeterince Biberon ile icebiliyorsa bu onlar icinde gecerli. Ek gidaya gecildigi takdirde Bebegin su icmesi mutlaka gerekli. Dördüncü aydan sonra Bebeklerin 0,5 litre sivi ( Su- herhangi baska sivi ve Anne sütünün toplami). 1 yasindan 4 yasina kadar da 1 litre kadar icmeleri gerekiyor günde. Bu hergün Cocugun zar zor onca suyu icmesi anlamina gelmiyor yavas yavas, oyun ile, biberonu veya bardagi, kasigi eline tutusturarak eh birazda SABIR, ne yapacaksiniz ;-))))Bebegin sadece ögleyin mi yemek yiyor ve hergünmü ? Eger suyu istemiyorsa sütten haric sivi birseye alismasi icin Hipp, Netle Alete gibi markalarin sekersiz cay ve meyve sulari var onlardan ver oda olmazsa Rezene ve Papatya cayi verebilirsin yaz aylarinda sicak olmak zorundada degil. Meyve sularina alismaya baslayinca yavas yavas icerisine az miktarda su koymaya baslayabilirsin sonrada suyun miktarini arttirabilirsin.

Kabizliga karsi ise bagirsaklari tembellestiren Havuc, Muz, Pirinc ve rendelenmis Elma dan uzak dur.Ispanak veya kabak gibi seyler pisir ver. Karnina saat yönünde masaj yapabilirsin. Umarim yazdiklarim sana birazcikta olsa yardim eder. Sevgiler

Back