Oğluma mektup (2)

inşallah realist allahım gönlüne göre versin canım ..
:Saruboceq:

realist allahım gönlüne göre versin canım ..
inş:Saruboceq:
ama coçuklar buyduklerinde anne ve babaya la yada aynı yerde yaşamıyorlarr:kedi:

realist allahım gönlüne göre versin canım ..
inş:Saruboceq:
ama coçuklar buyduklerinde anne ve babaya la yada aynı yerde yaşamıyorlarr:kedi:
Haklısın da canım.Hayal kurmanın kime ne zararı var ki?
Bir bakmışsın düşlerim gerçek olmuş...

Haklısın da canım.Hayal kurmanın kime ne zararı var ki?
Bir bakmışsın düşlerim gerçek olmuş...

olumunekankayizsmile doğruuu ya hayalıde güzelyerimseniben
ben şimdilik oğlumla oturyorummm kıslarımda evli değil ama yanımda da değiller
kismet nasip iş bakılımmmboshayallersmile

Sevgili oğluşum;
Bilgisayarların çökmesi nedeni ile yazmaya ara vermek zorunda kaldım.Bu arada senin oralarda hasta oluşun,üç gün istirahatli yatışın beni çok üzdü..Neyse ki düzelmişsin ve hafta sonu izinli çıkmışsın, buna da sevindim.
-Özledin mi beni? soruma
-Özlemez miyim cevabın beni fazlası ile duygulandırdı.
Ağabeyin hafta sonu görevli olarak ıstanbul'a geliyor.Belki onu da görebileceğiz.Bir haftalığına buralarda.
Sonrası temmuza kadar dayanacağım hasretine.
Sonra benim bayramım olacak,Küçük Süha'nın sünneti var bu yaz ınşallah.
Görülmemiş bir mutluluğa yelken açacağım...Allahım o günü bana göstersin.
Gülemiyorum inan.Siz aolmadan gülmenin de bir anlamı yok sanki...
Hani insanlar kırılmasın diye hafif bir gülücük konduruyorum dudaklarıma hepsi o...
En içten gülüşlerimi sizlere sakladım.....
Çünkü benim sizden başka kimsem yok!.......

Canım oğluşum,geçen hafta hasta olduğunu söylediğin zaman ilk kez ne kadar çaresiz durumda olduğumu düşündüm.Yanına gelememek,sana ilaç verememek,üzerini örtememek beni kahretti.
Üç gün telefon açamadın.Meraktan içimi sıkıntı kapladı.Üç günün sonunda kendini bilmez bir vaziyette yattığını söyledin..
Tabii bünye zayıf.Ben ve baban seni henüz gitmeden defalarca uyarmıştık.Az yemek yiyordun.Biraz daha fazla yedirmeye çalıştık yıllarca seni,sen hep itiraz ettin.O yüzden dayanıksızlığın...
Abine de az ye dedik yıllarca,,,Bak o neredeyse 7 aylık asker oldu,şikayeti yok..
Beni çok üzdün.Neyse ki bir zaman sonra iyileştiğini hafta sonu izinli çıkacağını söyledin de biraz rahatladım.
Telefonda şimdi daha az öksürüyorsun..Bundan sonra dikkat edersin inşallah!...
Zaten önümüz bahar.Şimdi ızmir'de ağaçlar çiçek açmıştır.Hava sıcağa yakın ılıktır,tertemiz mis gibidir.
Artık bundan sonrası zor olmaz sanırım..Zaten mayıs 15 dedi mi askerliği bitiriyorsun.Çok sıcağa da kalmayacaksın nasıl olsa.
Allah hayırlısı ile gelmeni nasip etsin.Bundan sonra yolunda engel kalmamış olacak.Ve hayatla mücadelen başlayacak...
Bundan sonrası için de herşey,n gönlünce olmasını dilerim.
Bugün abin de geldi.Şu an tabii ki askerleri ile beraber.lsun onunla aynı havayı soluyor olmamızı bilmek bile çok güzel.Umarım akşam yemeğinde birlikte oluruz.
Seni de tüm hasretimle öpüyorum canım kuzum benim.Hayırlı teskereler.......

Canım oğluşum;dün gece rüyamda seninle uğraştım.Sürekli didiştik durduk.Sürekli senin değişmediğini hep aynı sen olduğunu,yine benimle sürekli tartıştığını görmek beni çok rahatsız etti.Öylesine bir can sıkıntısı ile uyandım ki anlatamam.
Bir saat sonra kardeşine kahvaltı hazırladığım sırada telefon ettin.
Ben sana gece gördüğüm rüyayı anlattım olduğu gibi.Senin bana söylediğin şeyler beni gerçekten şaşırttı.
"Anne ben de aynı rüyayı gördüğüm için aradım" dedin.Boşuna dememişler"kalp kalbe karşıdır" diye.
Biz tartışsak da,birbirimizi yesek de ikimiz seninle aynı karakterdeyiz.Zaten anlaşamamamız da bu yüzden.Ama bunu bilmek ve davranışlarımızı buna göre ayarlamak da çözümsüzlüğe götürmüyor ana-oğul ilişkimizi....
Bilakis bu gerçeği kabullenmekle huzuru da yakalayacağımıza inanıyorum seninle...
Senden asla vazgeçmedim...Asla da vazgeçmeyeceğim.Sen benim canımın bir parçasısın......

Son düzenleme:
Bu mektup da sana kınalı kuzum....
Aklıma gelmişken yazayım dedim.Senin haberin yok ama sana sürpriz hazırlamayı düşünüyoruz.Allah kısmet eder de terhis olma zamanın gelince seni çok şaşırtacak bir sürprizimiz olacak eğer bir engel olmazsa.
Ağabeyin izinli gelecek mayısın 15'ine doğru...Hafta sonu, 19 mayıs,belki çocuklara okullarından birkaç günlük özel bir izin ve ver elini ızmir.......
Seni vatani görevini yaptığın o yerde ,biz de karşılama töreni yapacağız inşallah!....Sürpriz bu kardeşlerine bile söylemedim.Belki ağızlarından kaçırabilirler diye.....
Yemin törenine gelememiştik ya,ne kadar da telafi etmese bile biraz olsun yüreğini serinletir inşallah...
Umarım bir engel çıkmaz.....
Şimdi mayıs ayını dört gözle bekliyorum.Sabret kuzum 2,5 ayın kaldı.......
Telefonda zayıfladığını söyledin.çok üzüldüm....
Zaten çok zayıftın......Hayırlısı ile hastalanmadan bir bitirebilsen..
Görüşmek üzere öpüyorum seni....

inş canım cuman mubarek olsunolumunekankayizsmile
güzel bi süpriz ama bak reailstim ben soylemem vallahi süprizi bozmamm
ne güzel bi annesini sen canım sın yaa opuyorumnanaktan

Oğlullarıma;
Ben bugün yarına daha umutla bakmaya başladım artık.Eeee!...Kolay değil askerimin birinin teskereye 2,5 ayı diğerininse izine gelmek için 2,5 ayı kaldı.
Bu ayrılık sanırım hepimize iyi geldi.Ben kendi adıma yarınımıza umutla bakmaya başladım.
Hatalarım olmuşsa affola diyorum.Bilerek,isteyerek hiçbirinizi kırıp incitmedim.Eğer kırıldınızsa lütfen bunu annelik içgüdüsüne verin.Maalesef annelerde,koruma ve sahiplenme duygusunun önüne kolay kolay geçemiyorsunuz.Üstelik bu bir duygu da değil,içgüdü...
Yani farkına bile varmadan yapmış olduğumuz hareketler.Anneliğin doğasında olan bir davranış biçimi için sanırım beni suçlayamazsınız.Ama yine de bilmeden kırdıysam affola......
Siz benim dünyada hiçbir şeye asla ve asla değişemeyeceğim yegane varlıklarımsınız...
Bu ayrılıktan ben kendi payıma düşeni acı da olsa aldım.
Umarım siz de kendinizle alakalı bir özeleştiride bulunmuşsunuzdur....

inş canım cuman mubarek olsunolumunekankayizsmile
güzel bi süpriz ama bak reailstim ben soylemem vallahi süprizi bozmamm
ne güzel bi annesini sen canım sın yaa opuyorumnanaktan

Ne vefalı bir dost oldun bana bir bilsen.....Az sayıdaki dostlardan birisin benim için.Öpüyorum seni...

ogluma mektup diyince oylesine actim ne guzel bi yazi bu gozlerim doldu okuyunca size sabir ogullarinizada hayirli teskereler diliyorum insallah sag salim kavusursunuz onlara

beni bugun cok aglattiniz simdi diger mektuplarinizida okudum aslinda cogunun sonunu okuyamadim gozyaslarimdan eminim sizlerin ozledigi dusundugu kadar onlarda sizi ozleyip dusunuyor bende gurbetteyim anacigimdan ayri aylar oldu yine .icime hasreti koz gibi oturmus hic aglamayan ben herseye aglar olmusum gurbette annesizlikte cok cok zor Allah sizleri bizsiz,bizi sizssiz koymasin sevgiler

Seni üzdüğüm için üzüldüm.Gurbette olmayı da bilirim.Güzel duaların için de amin diyorum..
Sağlacakla kal canım benim...

Canım oğlu,kınalı kuzum;
Bugün Çanakkale şehitlerini yadettik yine hüzünle ve acıyla....
"Hey15'li türküsünün manasını dinledim sabah tv'de.....Ne acı geldi bana.Gözlerim doldu..Bu vatan ne zorluklarla esaretten kurtulmuş.Bunu şimdiki gençliğin anlamamasında bizim de payımızın olduğunu düşünüyorum.
Bugün öğle yemeğinde kardeşinle sohbet ettik bu konuda.Okulla ilgili konuşurken,"bugün yine konuşma vardı günün anlam ve önemini anlatan,ne kadar sıkıcıydı,donduk" deyiverdi...
"kızım" dedim "ben milli bayramların ve önemli günlerin değerini, okullarım bitip de kutlama adı altında yapılan işkenceler sona erdiği zaman anladım" deyiverdim..
Benim çocukluğumdan bu yana hiçbir şey değişmemiş bu konuda eğitimde...
Hava ya soğuktur ya da dayanılamayacak kadar sıcak.Çocuklar korunmasız bir şekilde hava şartları ile mücadele ederlerken bir de ayakta protokolü beklemeleri gerekir.Bu da yetmezmiş gibi zaten bildikleri ve ezberledikleri ama asla o anda dinlemedikleri konuşmaları dinler gibi görünürler..
Neden bu konuda reform yapılmaz,çocuklara konular güzel anılarla ve kendini dinlettirebilecek konuşmacılarla sunulmaz?
Yrışmalarla eğlencelerle neden süslenmez?Neden kendi fikirlerince bir tören düzenlenir yıllardır,Çocukların "bu töreni en güzel nasıl yapabiliriz" deyip de fikirleri alınmaz?
Aynıyollardan kendileri de geçtikleri halde neden bayramları çocuklara eziyet gibi sunarlar?
Oysa daha çoşkulu ve daha içtenlikle kutlanılası bayramlarımız var....
Bu anlayış ne zaman değişecek ve bunu kim değiştirecek?
Ne zaman çocuklar gerçek anlamda bayramlarımızın önemini kavrayabilecek ve tüyleri diken diken olmuş bir halde milli duyguyu yaşayabilecek?
ışte oğluşum bugünüm de bu düşüncelerle geçti.Ben gururluyum ve mutluyum.
Bu vatana hizmetten kaçmayan ve gözünü bile kırpmadan "ben askere gideceğim" diyen aslan gibi iki evladım var Allaha şükür..
Darısı diğer annelerin başına diyorum..
Bana bu gururu da yaşattığınız için varolun!....
Öpüyorum yanaklarınızdan...

Canım oğlum,biz bitecek diye günlerini sayarken üç gündür haber alamamanın telaşı beni yakıp kavuruyor.Herşey güzel güzel gidiyor derken,şu anda sıkıntı ve çaresizlik içerisindeyim.Aklımdan neler geçiyor bir bilsen....Yazmayacağım onu....
Allahtan tek dileğim bir an önce senden haber alabilmek.ınsanın elinin kolunun bağlı olması,haber alamamak korkunç birşeymiş meğer......Umutla bekliyorum.Ağabeyine mesaj yolladım ulaşabilirse sana bize haber versin diye......
Hasta mısın,cezalı mısın çok meraktayım.....Ben seni koklamaya kıyamazken,sana neler yapıyorlar kurup kaldırıyorum....Ve hakikaten içimden neler geçiyor bilemezsin.....
Öpüyorum yanaklarından canım yavrum.Senin için yeminle söylüyorum dünyayı yakabilirim.Sen benim evladım ,canımdan bir cansın.........

Nihayet senden haber alabildim kınalı kuzum.
Ulaşabileceğim her yere haber saldım.En sonunda senin bizi aradığın ankesörlü telefondan seni arattırmaya karar verdim.Gözüm kararmıştı bir kere.Kim olursa olsun senden haber soracaktım.Telefon çaldı,birkaç askere sordum seni.En nihayetinde haber uçtu sana.ıyi olduğunu nöbete gittiğini söylediler.Bizi aramanı istediğimizi,sana söylemelerini rica ettim askerlerden.Tamam dediler.
Ve beş dakika geçmeden sen aradın.Seni çok merak ettiğimi gözlerim yaşararak ben sana söylerken senin cevabın ilginçti doğrusu:Her gün aramaya fena alıştırmışım sizi.....
O nasıl söz, çıldırmak üzereydim deyince de;çok yorulduğunu sadece yemek ve yatmak eyleminden başkasını düşünemediğini söyledin...
Haklısın ama bu sanırım ders oldu sana ki bu sabah hemen arayıverdin.
Biliyor musun ben evlatları doğuda askerlik yapan anneleri gerçek anlamda şimdi anladım ve onların hissettiklerini hissettim.Allah o annelerin yüreklerine kuvvet versin.Eminim ki evlatları askerliklerini bitirinceye kadar uyku uyuyamıyorlardır.
Allah tüm asker annelerine sabır versin.....

Ne vefalı bir dost oldun bana bir bilsen.....Az sayıdaki dostlardan birisin benim için.Öpüyorum seni...

seni görmeden sevdim kk sanal ama sen gerceksin benim yanımda
ne güzel yine yazmışın canım benim olumunekankayizsmile
ben asker anası olamadım biriçik oğlumu göndermedim üzüldüm yıkıldım ama sonra dedimki buda ALLAHIN taktiridir diye :Saruboceq:
yerimseniben kalbi yüreği güzel anne evlatlar annelerininn afeder affetmelii çünkü biz onları hep koruruz kanatlarımızın altına alırız ama onlar yanlış anlıyorlar ama evlensinle çok doğru oldaklarını kendileri görüyorlarr canım realistimmmopuyorumnanaktan

canım oğlum artık bugünden sonra geri sayma başladı.Son 30 gün......Senin için çok zorlu dört ay geride kaldı.ılk kez evinden bu kadar uzun süreli uzak kaldın.Sen büyüdün, ben daha da büyüdüm...
Duygularım karmakarışık.Endişeliyim geceleri uykum kaçıyor,içimi bir sıkıntı kaplıyor.Gelecekte bizi ne bekliyor bilmiyorum.Huzursuzluğumun nedeni,sen gelince herşeyin aynı olması.Ben birşeylerin değişmesinin beklentisi içerisindeyim.
Artık seninle çatışmak değil asgari müşterekte fikirlerimizin buluşmasını istiyorum.
Çünkü mücadele edecek gücümün kalmadığını farkettim.Bundan sonra sakin bir yaşam bekliyorum.Beni en fazla üzen ama en fazla da güldüren evladım sensin.Bir denge kurmalıyız diye düşünüyorum.
Bugün nedense herşeye pozitif bakan ben,bir karamsarlık içerisindeyim.Bu neyle alakalı bilmiyorum ama çok huzursuzum.
Dün kardeşlerinin göz kontrollerini yaptırdık.E...'nın başı çok ağrıyordu.Nedense aklıma hep en kötüsü geliyor.Bakalım gözlükleri değişince ağrısı geçecek mi?
Günlerdir içimdeki sıkıntı buydu....Umarım geçer...
Canım kuzum,askerdeyken hemen hemen her gün arayıp beni merakta bırakmadığın için teşekkürler....
Bundan sonra hep birlikte çok mutlu olmayı diliyorum yüce Rabbimden....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…