How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Oğluma mektup (2)

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
688
63
Canım oğluşum.Bu sana gitmeden yazdığım ilk mektup.
Yakında sen de yuvadan uçacaksın.Senin uçuşun ağabeyinden daha farklı olacak.Çünkü biz seninle hiç ayrılmadık.Bu ilk ayrılığımız olacak.
Seni özleyeceğim ama biliyorsun ki,biraz da kalıba girmen için dua edeceğim.
Artık büyüyüp de gelmeni,benimle dedeişmeden yaşamayı öğrenmeni istiyorum.
Biliyorsun ki,kardeşlerinin arasında en çok senin için fedakarlık yaptım.
Babanla senin aranda bir duvardım sürekli.Seni her adımında destekledim.Ama senin hala beni anladığını sanmıyorum.Bunları ilerideki mektuplarımda anlatacağım.Çok da aile mahremiyetine girmeden anlatacağım.Sen anlayacaksın onu.....
Şimdi ağabeyin için yaşadığım her sızıyı aynen senin için de yaşıyorum.Gözlerine bakamıyorum.Bakarsam dolacak gözlerim biliyorum.
Bir haftalık bir misafirliğin kaldı evinde..Sonra...
Sonrasında ayrılık var.Allahım bu ayrılığı geçici eylesin.
Seni de çok seviyorum oğluşum.Hepiniz bir tanesiniz gözümde.Çünkü hiçbirinizin eşi benzeri yok....
Şimdilik hoşçakal oğluşum...

Az önce senin eksiklerini tamamlamak için askeri malzeme satan dükkana gittik.Askerde lazım olabilecek her şeyi aldığımı düşünüyorum.Giyeceklerini makineye attım.Şöyle bir dönsün de ütüleyip bavuluna yerleştireceğim.
Dahası eksiğin varsa sen halledersin.
Yakında görüşmek üzere,kınalı kuzum!....

realist bizimki sakarya (adapazarı )kısa dönem olarak cıktı,çok sevindik,kendiside kısa dönem istiyordu,
internetten öğrendik.
ay hadi seninkide,inşallah iyi biryere cıkar canım hayırlı haberlerini bekliyorumm

Canım oğluşum.Bu sana gitmeden yazdığım ilk mektup.
Yakında sen de yuvadan uçacaksın.Senin uçuşun ağabeyinden daha farklı olacak.Çünkü biz seninle hiç ayrılmadık.Bu ilk ayrılığımız olacak.
Seni özleyeceğim ama biliyorsun ki,biraz da kalıba girmen için dua edeceğim.
Artık büyüyüp de gelmeni,benimle dedeişmeden yaşamayı öğrenmeni istiyorum.
Biliyorsun ki,kardeşlerinin arasında en çok senin için fedakarlık yaptım.
Babanla senin aranda bir duvardım sürekli.Seni her adımında destekledim.Ama senin hala beni anladığını sanmıyorum.Bunları ilerideki mektuplarımda anlatacağım.Çok da aile mahremiyetine girmeden anlatacağım.Sen anlayacaksın onu.....
Şimdi ağabeyin için yaşadığım her sızıyı aynen senin için de yaşıyorum.Gözlerine bakamıyorum.Bakarsam dolacak gözlerim biliyorum.
Bir haftalık bir misafirliğin kaldı evinde..Sonra...
Sonrasında ayrılık var.Allahım bu ayrılığı geçici eylesin.
Seni de çok seviyorum oğluşum.Hepiniz bir tanesiniz gözümde.Çünkü hiçbirinizin eşi benzeri yok....
Şimdilik hoşçakal oğluşum...

ne mutluki iki tene evladında asker eyledin
hayırlı teskerler
ve güzel muktuplarını bekliyorummmmmopuyorumnanaktan

Canım oğlum,dün sabah eynen bu saatlerde öğrendim senin gideceğin yeri..
ızmir Narlıdere,kısa dönem......
Sevineyim mi,üzüleyim mi bilemedim.
Yedi şehitin üzerine gelen bu habere........
Ama senden ayrılacağımız için üzgünüm.
Sen de üzgünsün biliyorum.Süt dökmüş kedi gibisin kaç gündür.
E....ile aranda bahar rüzgarları esiyor.
E... hep senin bir an evvel askere gitmeni isterdi ya,baktım o bile durgun,o bile üzülüyor.
S.... çok kötü..Okula gitmek istemiyor.
Bu konuda öğretmeni ile konuştuğumda bana "ağabeyisi askere gidecekmiş galiba sürekli onu anlatıyor" dedi.
Demek ki çok etkilendi.Şimdilerde okulun rehber öğretmeni ile görüşüyor,o gün bu gündür sorun çıkarmıyor çok şükür.
Eksikliklerini süratle tamamladım.Bugü de halanlar ve amcanlar gelecekler yolcu etmeye...Ayrıca tüm komşularımız otogara kadar uğurlayacağız seni de.
Ağlamayacağım,yine söz verdim kendime....Yolun açık olsun.Güle güle git,güle güle gel.
Rabbim heğinizi,tüm askerlerimizi korusun o kalleşlerden,o eli kanlı katillerden.Onların yanında seni de korusun Rabbim.
Hayırlı teskereler olsun.UĞURLAR OLSUN!.....

realist bizimki sakarya (adapazarı )kısa dönem olarak cıktı,çok sevindik,kendiside kısa dönem istiyordu,
internetten öğrendik.
ay hadi seninkide,inşallah iyi biryere cıkar canım hayırlı haberlerini bekliyorumm

sevgili ırnam benimkisi de ızmir Narlıdereye düştü.O da kısa dönem.Hayırlısı ile gidip gelsinler inşallah.Size de hayırlı teskereler diliyorum.

Bitsin bu yüreğimdekisızı,kalbimdeki hüzün ve boğazımdaki yumruk.Seninle birlikte onu da uğurlamalıyım.
Ne senden yana kırgınlığım ne de beniim seni üzmebilme ihtimalim,hiçbirşey yok şu an bende.
Yalnızca senin bizden ayrılışın ve sonu belirsiz bir bekleyiş var.
Herşeye hazırlıklı olabilmenin dayanılmayacak hüzünü var içimde.
Akşama az kaldı yavru kuşum.Zaman geçmesin istiyorum.Yüzüne bakamıyorum.Ağlamayı hiç istemiyorum.
Bir ben miyim asker anası,yoksa onlar benden daha mı güçlü?
Zor dayanıyorum.....Canım yavrum,kıyamadığım,doyamadığım yolun açık olsun...

hayırlı teskereler.allahım sağlıklı bir şekilde size kavuşturmayı nasip etsin.
7.5 aylık oğlum var ve şuan uyuyor.
yazınızı okuyunca etkilendim,yüzüne bakıyorum oğlumun ve allahım ömür verirse,görürsek ben nasıl dayanırım bilmem:(((
şuan onu babası dışında kimseye bırakıp bir yere gidemiyorken........

hayırlı teskereler.allahım sağlıklı bir şekilde size kavuşturmayı nasip etsin.
7.5 aylık oğlum var ve şuan uyuyor.
yazınızı okuyunca etkilendim,yüzüne bakıyorum oğlumun ve allahım ömür verirse,görürsek ben nasıl dayanırım bilmem:(((
şuan onu babası dışında kimseye bırakıp bir yere gidemiyorken........

Canım Allah yavrunuzu sizlere bağışlasın.Hayırlısı ile büyüyüp o günleri görmeyi de nasip etsin.Biraz hüzün olsa da zamanla yerini gurura bırakıyor emin olun...

Gittin seni az önce yolcuettik.Bütün bir sokak,bütün bir aile.
Gittin ben kırık bir kanat,ağlayan bir çift gözle kaldım.
Gittin ben ,ben gerçekten çok fenayım.Yarına geçecek bu sızı yabancı değilim aşinayım.
Ama bugün çok ıstıraplıyım.....
Yolun açık olsun askerim.Vatan sana emanet.Sen Allah'a......

Canım yavrum;seni otogara bıraktığımız dünü anlatmak istiyorum kendi açımdan sana.
Saatler geçmesin o son dakika gelmesin istedim Allah biliyor.Ne çabuk geçti.Saat 2215 olunca haydi dedik.Amcaların,halaların,büyümene şahit olan komşularımız ve birlikte çok güzel vakit geçirdiğin o harika arkadaşların hep beraber yola koyulduk.Buza kesen havada büyük,küçük herkes tam bir saat rötar yapan otobüsü bekledik.
Başka askerler de vardı.Herkes kendi askerinin büyüklüğünü haykırıyordu.
Otobüsün gelip bindirmeye gelince sıra,arkadaşların elleri üzerinde "her şey vatan için" diyerek seni otobüse taşıdılar.
Diğer gurup da ""bu asker gidecek,geri gelecek" diye bağırıyordu.
O buz gibi havada,hep bir ağızdan ıSTıKLAL MARŞIMIZI söyleyip,sizi yola koyduk.
Ben herkese ağalamayın diyordum.Ama en sonunda senin de gözlerin doldu farkettim.
Seni yola koyduktan sonra yaşlarımı salıverdim..
Sensiz ilk sabaha uyandım,sana,ağabeyine ve diğer askerlerimize dua ettim.
Bekledim bekledim sabah olmadı.Zaten üç saat uyuyamadım bile.Sen de uyuyamamışsın meğer..
En sonunda aradın ve iner inmez teslim olduğunu söyledin ya ben rahatladım o zaman.Artık emin ellerdesin.
Bu sabah en son moral gurubumuzu da yolcu ettikten sonra biraz daha ağladım.En kötüsü de ne biliyor musun eşyalarına bakamıyorum........
Geçecek inşallah dayanmalıyım dayanacağım.Bak ağabeyine nasıl da alıştım.Sana da alışacağım bu her annenin yaşadıkları.
Benim bir amacım da yazmayan annelerin duygularını okuyanlara iletmek zaten.
Gururluyum,vatana evlat yetiştirdim.
Hüzünlüyüm,senden ayrı geçecek günlerim,
Sabırlıyım,koskoca hayatta bir beş ay ne ki?
Tekrar görüşmek üzere kınalı kuzum....

sevgili İrnam benimkisi de İzmir Narlıdereye düştü.O da kısa dönem.Hayırlısı ile gidip gelsinler inşallah.Size de hayırlı teskereler diliyorum.

çok sağol canım
sevindimm,seninkide güzel yere cıkmış,inaşşalh canım hayırlısıyla bir solukta yapıp gelirler.
bizde dün saat 24.00 yolcu ettik mahallece,akrabalar,arkadaşları eşliğinde.
real sen ağladıkca ben taş kalplimiyim diyorum kendi kendime,ağlamaya ne zaman meilli olsam hemen aklıma,çok şükür iyi yere düştü yaa diyerek kendimi teselli edip üzülmekten vazgeciyorum ,özlüycem elbette.uzakta okudu,aylarca yüzünü görmesem bile sesini hergün duyardım.şimdi sesinide duyamıycam .bir kaç gün sonra kıvranmaya başlarım büyük bir ihtimal.ee sesini duyduğumda,anlarım morali bozuk,iyi..aman iyi derdim çanı sağ yaa,düzelir elbet moralide..
şimdi aklıma gün gectikce kim bilir neler neler,gelecek..nasıl nasıl acaba..ne yapıyor,uykusunu alabiliyormu,banyosunu yapabiliyormu,yemeklerini yiyebiliyormu,kime kafasını takıyor kimle anlaşıyor,emirlere itat edebiliyormu.acaba orasıda tekinmi ????? ve vs.vs.işte tüm anneler gibi soru soru soru..
bir gün buraya kocaman çoookkk özlediiiiimmm diye yazarsam hiç şaşma realist...

tüm erkeklerimizin gectiği köprüden çocuklarımızda gececek,kurallara uymaya,sıkıntılara göğüs germeye,vatanımızı korumaya,her halikarde hazırlıklı olmaya,kısaca pişmeye gittiler.

bize düşen dualarda bulunmak,canları ,ruh halleri sağsağlim olarak geri dönmeleri için yürekten dualarda bulunmak canım.

hayırlı teskereler inşallah..:Saruboceq::Saruboceq:

Sevgili ırna seni de Alah kavuştursun.
Bazı insan vardır ki anı yaşar,bazısı da var ki o an ona sonradan koyar.Sen ikinci gurupsun bence.Zamanla ayrılığı yaşayacaksın.Tabii ki canları sağolsun,uzak olsun.Ama o uzaklığın bedelini ben yüreğimde ödüyorum sızı olarak.
Yani kısaca ben anı yaşıyorum,üzüntü zamanla alışkanlığa dönüşecek.Sense (gerçekte daha dirayetli olduğun su götürmez bir gerçek) zamanla yaşayacaksın o sızıyı.....
Sonuçta anne yüreği....

Caım oğlum,erken geldin rüyama....
Dün gece yanağıma öyle bir öpücük kondurdun ki,sıcaklığını yüreğimde hissedip uyanıverdim.Sen uzakta olmasaydın gerçekliğine yemin bile edebilirdim.
Uyanınca üzüntüm tazeleniverdi.Yüreğime söz geçiremiyorum.Dün akşam aradın.ılk talimi yaptığını tabiri caizse süründüğünü söyledin.
E tabii baba ocağı,ana kucağı değil...Asker ocağı......
Yine de üzülmedim dersem yalan yazmış olurum.Hayata hazırlanacaksın orada.Bu da senin için bir aşama....
Özlemine dayanmaya çalışıyorum.ınşallah yemin törenine gelebiliriz.
Seni şimdiden özledim.
O beni sinirlendirip de hemen arkasından güldürmeye uğraşmaların geliyor aklıma hep.Sonunda başarırdın zaten.
Hem bu kadar agresif hem de bu kadar espiritüel nasıl olunabiliyor hep hayret etmişimdir sana...
Ne olursan ol benim yavrumsun.......
Sana her şey feda olsun.......
Tez vakitte kavuşmak ümidi ile.....

ıki gündür ne sana ne de ağabeyine yazamıyorum.Senin gidişinin sıkıntısını içimden atamadan acı bir haberle sarsıldım..
Hem kurstan arkadaşım hem de komşumuz olan bir dostu kaybetmenin üzüntüsü sarstı tüm arkadaşları ve beni.
Dün onun cenazesindeydik.Yapacak çok şeyi vardı.Evlendireceği çocukları ve
"Eşimi istiyorum" diyen bir de hayat arkadaşı.....
Hayat gerçekten çok garip.Sadece başım ağrıyor diyordu son bir yıldır.Ve asla hastalığı tesbit edilemedi..Arkadaşıma Allahtan rahmet diliyorum.
ışte onun üzüntüsü senin sıkıntını bastırdı diyebilirim.Şu an hala içim sıkılmakta.Fazla birşey yazamayacağım.En kısa sürede dışarı çıkmak istiyorum.Kursuma gideceğim.En iyi terapi yöntemi.Yoksa kura kaldıra ben de dert sahibi olacağım....
Öncelikle küçük S... nın ödevlerine yardımcı olmalıyım.Sonra da onu okula götürmem lazım...
Sen de aramadın iki gündür.ınşallah bir problem yoktur. Öpüyorum seni ...
Hayırlı günler diliyorum...

başınız sağolsun canım çok üzüldüm.
allahım geridekilere sabır versin.çaresizlik,belirsizlik çok kötü allah dert verip derman aratmasın.
mekanı cennet olsun inşallah.

Back