2 GÜNÜMÜZ NASIL GEÇTİ:Salı günü evde hiç durmamış eve gittim çok yorgunum benim her günüm 3 saat yollarda geçer okulum çok uzak .Oğlum çok sızlandı yemeği üstüme döktübiraz kanepede uzanmak istedim ağlamasından dinlenemedim kalktım önce elini yüzünü yıkadım üstüne bişeyler dökülmüş değiştirdim oynadık neyse açıldı biraz babası geldi oynadı yattı . Gece 2 de kalktı ağladı mecburen yanımıza aldık ne beni nede babasını uyutmadı.Dünde çok yorgundum eve geldim ona çorba bize yemek yaptım oğlumu yıkadım bişeyler yedi yettı bende hiç durmadım galiba 12 de yattım 1.30 kalktı mama verdim ağladı yanıma aldım dalınca geri götürdüm sabah 5 te yine artık delirdim ya yat kalk yatmadı ağladı mecburen yanıma aldım mama verdim içmedi artık benim kalkmam gerekti 5.30 kalktım artık bulaşık makinesini boşalt ortalık topla sabah 6.30 evden çıktım tam 2 saatte çalıştığım okula geldim kar çok kötü ........uzun lafıın kısası çok bitkinim bide bi konuya açıklık getireyim eve gelen kadın sizin düşündüğünüz gisi her işi yapmıyo basit şeyleri amaç kv yaşlı yalnız olmasın diye ..ben yinede oğluma 2 gündür kızmadım arada sitem ediyorum ama
oğlum annen karekteri gereği biraz sinirli biri öğretmen oysaki ama öğrencilerine karşı sesinin tonunu bile çok nadir attırır ama sen beni deli ediyorsun mesela bugün ne yaptın sabah 9 da kalktın aldım seni yanıma uyumak istemedin gittin babaannenin yanına neyse oynadın çıı çıı diye çatal istedin batıracak bişeyler istedin ve elinne verdik ekmeği sonra ben evi toplamaya başladım seninde vızıldanmaların başladı açıkmışsın diyerek kahvaltını hazırlamaya başladım ve sen bu defa yemedin ben sana KIZDIM sonra yardımcı kadın evi topladı temizli yaptı ama bende çok yoruldum sen hem beni hem kadını yordun sonra uyudun ben dışarı çıktım ve 2 saat sonra geldim baya bi rahatlamışım .....kaka yapmışsın çok fazla taşmış tabi hadi poponu yıkayayım dedim banyoda beni çok yordun ben yine bağırdım çağırdım bir ton laf saydım..............sonra sana bişeyler yedirdim ve sen oynamaya başladın bende seni sevdim ptüm birlikte dışarda kepçe çalışıyodu onu izladik herşey çok güzeldi ve sen havuç istedin bende nasıl bir manyaklık yaptıysam verdim ve sen yine bombayı patlattın KUSTUN beni en sinir eden şey ve bir dolu iş çokardın ben nemi yaptım sana öyle bağırdımki biraz canını yaktım eline vurdum yüzünü yıkarken biraz sıktım ve çenem kapanmadı bağırdım çağırdım deliye döndüm 1 saat senin küçüçük bir parça havuçu yutamayıp mideni bulandırman yüzünden oldu neyse sonra baban geldi onunla tartıştık çocuğa kızma saçma sapan şeyler kendi 3 gündür tatilde kahvede sürttü durdu neyse bir taraftanda yemeği hazırladım babaannen beni ayrı deli eder ana bakmak için geldi sonra seni mama sandalyesine koydum bu defa sofradaki kesik limonu gördün onu istedin vermeyince ağladın verdim bu degfa yüzüne sürdün yüzün sızladı ağladın yüzünü yıkamaya götürdüöm durmadın sana yine kızdım allaha allahım canımı alda kurtulayım bu eziyettendedim çünkü çok yordun beniüstünü giydirdim sonra akşam yemeği yedin baban geldi oynadın ve gece mamanıda yadin biraz oynadın uyudun şimdi ağladın seni kucağıma aldım geri uyuttum bizde babanla hararetli bir kavgaya tutuştuk babanın sorumsuzlukları yüzünden
Çok şaşkınım. İnanın okurken bile gözlerim yoruldu. Ben mi öğretmenleri gözümde çok abartıyorum ama bi öğretmen olarak cümle kurmayı bile layıkıyla yapamamanız beni şaşırttı. Ben de yıllardır günlük yazarım ama olanları böyle 'Bayram sabahı elimi yüzümü yıkadım, elbiselerimi giydim, kahvaltımı yaptım...' tarzında ilkokul öğrencisi acemiliğiyle yazdığımı hatırlamıyorum.
Çocuğunuza gerçekten çok üzüldüm. Her yaptığının (ki küçük bir bebeğin kusması, haşarı olması gayet normal bi durum) yanlış olduğunu üstüne basa basa kızarak empoze etmeye çalışmanız daha şimdiden özgüveni olmayan bir birey yetiştirdiğinizin habercisi. Çocuk Gelişimi dersinde size söylemediler galiba ama çocuk şu an anneyi sadece kendine hizmet eden ve başka bir görevi olmayan biri olarak görür. Bu nedenle hep ilginizi hak ettiğini ve ne kadar iş çıkarırsa çıkarsın sizin onunla sabırla ilgileneceğinizi düşünür. Bu yüzden yaptıklarına kızmanıza bir anlam veremez. Anlam vermeye başladığında ise 'Annem beni sevmiyor. Ben kötü bir çocuğum' diye düşünmeye başlar.
Kırıcı olduysa kusura bakmayın ama üstünüze alının lütfen. Allah anneliği herkese bağışlamıyor. Kıymetini bilin yavrunuzun ve lütfen geleceğe özgüveni yüksek, çalışkan, zeki bireyler vermeye çalışalım.
Psikolojik yardım alıyor musunuz?
Buraya yazıp eleştirenler,konu sahibi halinen memnun eğil farkındaysanız
Kendi cici davranışlarınızı örnek gösterip,bu anneyi eleştirene kaar kıza yol gösterin!
Pardon ama 17 aylık olmuş oğlu artık daha ne istiyor anlamadım...Benim oğlum doğduğundan beri doğru düzgün uyumadım ,gaz problemi ,ağlamaları,emzirmeye çalışırım memeyi reddeder...ve daha bir sürü şey.Ama ben hiç kızmadım,sinirlenmedim.Benim yanımda kimse yoktu.5 günlük bebekle kendim baş ettim.şimdi 6.ayı bitecek.çok şükür ne psikolojim bozuldu ne de başka bir şey...Gelelim konu sahibine yanında yardımcısı var,kayınvalidesi var.Canı sıkılsa oğlunu onlara bırakıp 2 saatliğine dışarı hava almaya çıkabilir.Zaten öğretmen ister istemez dışarı çıkmış oluyor.Ya ben kimsem yok bırakıp dışarı çıkıp hava alayım.benim yardımcımda yok ev işi,yemek,bulaşık hepsiyle ben ilgileniyorum.gelen giden de cabası..
Oğlunuza bağırdığınız zaman gözlerinin içine bakın size ne kadar muhtaç...Onu dünyaya sen getirdin,sen dünyaya gelmesini istedin şimdi diyorsun çok sinirliyim bilmem ne.Eskiden kadınlar 5-6-7 tane çocuk doğuruyorlarmış.Tarlaya giderler,akşam evde bir sürü iş.Onlar demişler mi acaba psikolojim bozuldu diye.Şimdiki nesil şımarıklıktan bu halde.Bir eli yağda bir eli balda...çok kızdım çokta uzun yazmışım...
Pardon ama 17 aylık olmuş oğlu artık daha ne istiyor anlamadım...Benim oğlum doğduğundan beri doğru düzgün uyumadım ,gaz problemi ,ağlamaları,emzirmeye çalışırım memeyi reddeder...ve daha bir sürü şey.Ama ben hiç kızmadım,sinirlenmedim.Benim yanımda kimse yoktu.5 günlük bebekle kendim baş ettim.şimdi 6.ayı bitecek.çok şükür ne psikolojim bozuldu ne de başka bir şey...Gelelim konu sahibine yanında yardımcısı var,kayınvalidesi var.Canı sıkılsa oğlunu onlara bırakıp 2 saatliğine dışarı hava almaya çıkabilir.Zaten öğretmen ister istemez dışarı çıkmış oluyor.Ya ben kimsem yok bırakıp dışarı çıkıp hava alayım.benim yardımcımda yok ev işi,yemek,bulaşık hepsiyle ben ilgileniyorum.gelen giden de cabası..
Oğlunuza bağırdığınız zaman gözlerinin içine bakın size ne kadar muhtaç...Onu dünyaya sen getirdin,sen dünyaya gelmesini istedin şimdi diyorsun çok sinirliyim bilmem ne.Eskiden kadınlar 5-6-7 tane çocuk doğuruyorlarmış.Tarlaya giderler,akşam evde bir sürü iş.Onlar demişler mi acaba psikolojim bozuldu diye.Şimdiki nesil şımarıklıktan bu halde.Bir eli yağda bir eli balda...çok kızdım çokta uzun yazmışım...
haline şükret...her annenin kızdığı noktalar olur ama çok abartmışsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?