canım allah sabır versin yardımcın olsun...seni o kadar iyi anlıyorum ki...hamileliğin nasıl geçmişti...hamileliği stresli geçen annelerin çocukları genelde huysuz oluyor ....benim oğlumda çok huysuz bi bebekti hep kendi istediği olsun diye yırtınırdı hiç bişeyden mutlu olmaz sürekli ağlardı...bizim en büyük suçumuz sorumluluk almayı bilmeyen adamlardan çocuk doğurmak gerçi ben doğumuma 16 gün kala ayrıldım eşimden ve hep yalnızdım çocuğa bakarken sorumluluğu benim üzerime atıp kaçtı...sende üzerindeki sorumluluk yükünden yorulmuş durumda olduğun için bu durumdasın bana göre...eşin yükünü hafifletse hem çocukla ,hem seninle ilgilense kavga etmek yerine...eşinle içinde bulunduğun ruh halini konuşmalısın bence sana yardımcı olması gerektiğini anlamalı...
bırındenmı ogrenıyor bunları
benım oglum uslu bır bebek degıl
orta sekerlı
ama oyle bı yer cızme gıbı bısı ok evde tek cocuk
fakat aynı yasta kuzenımız var
onlar ıkı kardes buyuk olan ne yapıyorsa kucukte onu yapar
ellerı mesela cokokremlıymıs bakmaz surer her yere
acaba kayınvalıdenızdenmı cekınmıyor korkmuyor anlasılan kımseden
kusmayı alıskanlık etmesı zor ama sız genede dr gıdın belkı yarım gun oglunuzu krese versenız enerjısını atmıs olur
ben, Sabiha Hnm ve birçok dr un kitaplarını okudum, okuyorum, okuyacağımda.... eğer; sizde okumuş olsaydınız çocuğunuzun neden yemek istemeyişini daha iyi algılardınız.... olaylara bakış açısını değiştiren ve çocuğumla mükemmel iletişimimi sağlayan bu tarz uzmanlara hayranlığım ve saygım var... keşeke Sabiha hnm gibi görebilsem insanları.... okuyun, anlayın.... okumadan çamur atmak kolaydır herzaman.............
Aslnda tamda bu zamanda cocuğun yapabileceği görevler verilmeye başlanmalı.Çünkü çocuklar işe yaradıklaını,bir şeyler başardıklarını gördükçe mutlu olurlar.Terliğin tekini getirmesi,bezini atması onun kendine olan güvenini pekiştirir.Burda anneyi tanımadan bozuk pisikolji demeniz biraz ağır kaçmış bence.
sinirinizi bastırmaya çalışarak bir yere varamazsınız
bunu bastrmamalı, yok etmelisiniz ve bu da bir uzman yardımı almadan olmaz.
çünkü anlattıklarınız gerçekten normal değil mutlaka bir psikiyatrdan yardım alın.
siz çocuğunuzdan yetişkin hareketleri bekliyorsunuz çöpü attırıyorsunuz, terliğinizi istiyorsunuz, kusunca kızıyorsunuz. Lütfen çocuğunuzun da bozuk psikolojiyle büyümesine neden olmayın. bu yaştaki çocuğa görev verilip bezini çöpe at denmez
lütfen ama lütfen yardım alın. çok üzüldüm. allah yardım etsin
sevgili aarkadaşım inanın yazınız beni çok etkiledi çok teşekkürler.KV çocuğa bakmak için geldi ben sabah 6.30 çıkıyorum eşim daha geç gider bakıcılar evde erkek olsun istemiyolar eşim 8,30 kadar uyur klktı gitti 9 olur bakıcı kadınlar bundan rahatsız olurlar kv en azından yatılı kalıyo ,aslında eve gelen kadın çocuk için geldi sonra baktık kv bakıyo sen evle ilgilen dedik kv de yaşlı yanında biri olsun dedik.Kv iyidir ama torunu hassas noktası ne desemde olmuyo arkamdan şımartıyo ama oğlumu çok seviyo en azından coçuk sevgiye doyuyo.E vde olması beni germiyomu geriyo ama iyiliğini inkar edersem allahın gcüne gider .Eşmde olayın farkında ama bakalım düzeltirmi kendiniCanım konunu dün okudum,vakit bulup yazamadım...Seni çok iyi anlıyorum,sanırım eşinin rahatlığından,kayınvaledenin davranışların da bunalmış durumdasın..bir proğramda dinlemiştim kadın doğum yaptıktan sonra iki yıl loğusalığı devam eder,esi etraftaki yakınları ona anlayışlı olmalı,yardımcı olmaları lazım ki üstesinden gelsin herşeyin,hem kendini hemde bebeğini mutlu edebilsin...Ama bukadar düşünüp hassas davrananlar ne gezer...Sen herşeyin farkındasın ve buraya yaşadıklarını büyük bir cesaretle yazıp senin gibiinsanlara ulaşmak ,bilgili ağızlardan tavsiyeler,öneriler alıp rahatlamak..Buraya kadar herşey normal,ama bak biz herzamanki yaptığımız gibi yazdığın yazıdan,anneliğine ,evindeki yardımcına kadar herşeyi eleştirip senin durumunu hissetmek yerine karşında duvar gibi duran sevgili bayanların yazılarını okuyunca, artık şaşırmıyorum,çürkü artık herkes böyle diye düşünür oldum:2:... seni çok iyi anladığım belirmek istiyorum..Kayınvaliden neden sizinle birlikte merak ettim,yardım içinmi geldi acaba?tamam yardımı olabilir ama annenin babanın her lafına hareketine muhalefet olursa hiç hoş değil malesef çocuğunuza hiç söz dinletemezsiniz,ozamanda daha fazla sinirlenirsiniz önce buna çözüm bulun,eşiniz anlayışsız keyfini düşünen biri ise çocuğunuza ve size zaman ayırmıyorsa bunu güzellikle anlatmayı deneyin günlük ondan en az yarım saat isteyin keyifli vakit geçirin,yardımcınız varmış madem ev işleriyle çok meşkul olmayın kendinize ve çocuğunuza zaman ayırın...ilk önce dr dan destek almanızı tavsiye ederim..Malesef bende böyle şeyleri belkide kat kat fazlasını yaşamış ve halende yaşayan biri olarak,insanların kötü eleştirilerine kulak asmayın,unutmayın sizin neler yaşadıklarınızı bilemezler,dışardan eleştirmek kolay gelir...bunları en çok ta biz bayanlar yapmıyormuyuz....sizin yanınızdayım
Merhaba bebekler dünyaya melek olarak gelirler. Onların tek hedefi vardır Hayatı öğrenmek. Sizin yapacağınız en önemli şey onun size ihtiyaç duyduğu her an yanında olmanız ve hayatı öğrenme döneminde ona yardımcı olmanız. Siz annesiniz ve bir bebeğin dünyasında annenin yerini hiç birşey ve hiç kimse dolduramaz lütfen yavrunuza kendinizi teslim edip çatışmadan BAĞIRMADAN KIZMADAN HERHANGİ BİR ŞİDDET göstermeden bağrınıza basın. Bir mucize gibi nasıl değiştiğine inanamayacaksınız. Bende 12 aylık bir anneyim henüz bebeğime bir kez bile bağırmadım çünkü bir sebep bulamadım. Ağlamadı mı ağladı uykusuz bırakmadı mı bıraktı, bir şeyler isteyip mızmızlık yapmadı mı yaptı ama bunların bazılarının sebebi vardı, bazıları ise onun hakkıydı. Yavrunuzun gözlerine bakın ne kadar aciz ne kadar savunmasız ve ne kadar size muhtaç. son olarak bir link paylaşıyorum, bu siteyi yavrusuyla sıkıntı yaşayan her annenin incelemesini isterim. Mucizevi bir iksir almış gibi oluyorsunuz...
Uzman Pedagog Adem Güneş
Arkadaslar elestirmek yerine yapici ve yardimci olmaya calisalim tabiki bir cocuga bagirmayi kizmayi asla onaylamiyorum ama insanlarin ne yasadigini hissettiklerini bilemeyiz benzer durumlari bende yasadim bunaldim sIKILdim bagirdim agladim sonra cok pismam oldm yavruma bagirdigim icin ki bencocuguna tapan ki bi cogumuz oyleyiz cocuk gelisimiyle surekli bilgi edinen egitimli biriyim bu isler egitimle falan olmuyor ama arkadasima tavsiyen oncelikle 3 yasina kadar yaptigi hicbirseyi takmicak cunku ne kadar bilinclenselerde 3 yasina kadar akillari ermiyor tum oyuncaklarin uzerindede yazmasmi//ve yaramazlik yaptiginda gozlerinin icne bak evladinin dogdugu gunu aklina getir hayat oldugua sukret//gerisi gelir kusmuk temizlenir cizilen duvar silinir vs/ama bilincalti silinmez hele cocuklarin dusun bazen dun ne yedigimiz hatirlamayiz ama cocukluk anilarimizi hic unutmayiz//bosver hicbiseyi kafana takma evladin disinda//hicbirsey evlatlarimizdan degerli degil//
sanki cocuga evi sildirdi kadin ne var terligini istediyse?(bence siz fazla bilmissiniz
oğlum annen karekteri gereği biraz sinirli biri öğretmen oysaki ama öğrencilerine karşı sesinin tonunu bile çok nadir attırır ama sen beni deli ediyorsun mesela bugün ne yaptın sabah 9 da kalktın aldım seni yanıma uyumak istemedin gittin babaannenin yanına neyse oynadın çıı çıı diye çatal istedin batıracak bişeyler istedin ve elinne verdik ekmeği sonra ben evi toplamaya başladım seninde vızıldanmaların başladı açıkmışsın diyerek kahvaltını hazırlamaya başladım ve sen bu defa yemedin ben sana KIZDIM sonra yardımcı kadın evi topladı temizli yaptı ama bende çok yoruldum sen hem beni hem kadını yordun sonra uyudun ben dışarı çıktım ve 2 saat sonra geldim baya bi rahatlamışım .....kaka yapmışsın çok fazla taşmış tabi hadi poponu yıkayayım dedim banyoda beni çok yordun ben yine bağırdım çağırdım bir ton laf saydım..............sonra sana bişeyler yedirdim ve sen oynamaya başladın bende seni sevdim ptüm birlikte dışarda kepçe çalışıyodu onu izladik herşey çok güzeldi ve sen havuç istedin bende nasıl bir manyaklık yaptıysam verdim ve sen yine bombayı patlattın KUSTUN beni en sinir eden şey ve bir dolu iş çokardın ben nemi yaptım sana öyle bağırdımki biraz canını yaktım eline vurdum yüzünü yıkarken biraz sıktım ve çenem kapanmadı bağırdım çağırdım deliye döndüm 1 saat senin küçüçük bir parça havuçu yutamayıp mideni bulandırman yüzünden oldu neyse sonra baban geldi onunla tartıştık çocuğa kızma saçma sapan şeyler kendi 3 gündür tatilde kahvede sürttü durdu neyse bir taraftanda yemeği hazırladım babaannen beni ayrı deli eder ana bakmak için geldi sonra seni mama sandalyesine koydum bu defa sofradaki kesik limonu gördün onu istedin vermeyince ağladın verdim bu degfa yüzüne sürdün yüzün sızladı ağladın yüzünü yıkamaya götürdüöm durmadın sana yine kızdım allaha allahım canımı alda kurtulayım bu eziyettendedim çünkü çok yordun beniüstünü giydirdim sonra akşam yemeği yedin baban geldi oynadın ve gece mamanıda yadin biraz oynadın uyudun şimdi ağladın seni kucağıma aldım geri uyuttum bizde babanla hararetli bir kavgaya tutuştuk babanın sorumsuzlukları yüzünden
bu arada biz neler yaptık .Piskoloğ araştırdım cumartesi gideceğim.Dün iş çıkışı eve 5 te gittim oğlum beni kapıda karşıladı çok özlemiş kucakladım biraz öpüştük koklaştık.Meme meme diye yapıştı emdi oynadı yine emdi ,yüzümü tırmaladıyemeğe oturduk oda mama sandalyesine ben başlayınca oda istedi bişeyler verdim çok olmasada yedi ve mutfağı ööylece bıraktık gittik oynadık oğluma işten önce vakit ayırmak beni inanılmaz rahatlattı .Çubuk kraker istedi verdim kustu ben hiç bişey demedim ben panikleyince oda fark ediyo ,artık kendimce karar aldım o nekadar kusarsa kussun yanında konuşulmayacak,kv ,eşimede söyledim sonra yenilen pehlivan güreşe doymaz derler ya bizimkide o hesap hem yutamıyo hem istiyo tekrar çıkardı biz yine hiç tınmadık .Çok mutluydu oynadık atv de SON filmindeki oyuncak arabayı bana gösteriyo bir gün önce misafirliğe gittiğimiz evde çocuklar oynamış buna vermemişlerdi. Bugün sevgililer güünü akşam okul çıkışı küçük sevgilimi araba alacağım
ilk mesajınızı okuyup çok sinirlenmiştim size..konunun devamını okuduğumda ise sizin v çocuğunuzun adına mutlu oldum.inşallah hep böyle devam eder.sağlıklı ve mutlu günler diliyorum size..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?