• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluma karşı pişmanlığım.

Gamzelinin Annesi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2019
29
72
3
28
:hasta: Ben doğum yapalı 88 gün falan oldu, oğluma karşı ilk zamanlarım ilk cocuk oluncamı artik bilmiyorum cok agresif ve sinirliydim zaten doğumumda iyi geçmedi onunda etkiso var normal olarak gittim 9 ay boyunca hep normal olucak dediler oraya gittim sancili bi sekilde tekrar normal olucak dediler, beklemeye başladik 9 cm oldum en son, ama almadilar bebegin başini gormemiz lazim dediler o kadar yalvarmama ragmen ebeler benimle ilgilenmedi ertesi gün oldu doktor geldi ve dayanamadigimi soyledim oda laf ikiletmedi tabi isin kolayina kacti sezeryana aldilar beni acilen, neyse oglum dogdu cok sukur ama benim 4 gun sutum gelmedi ilk gece oglum aç yatti ogleye kadar gogsumu ne kadar vermeye calissamda oglum ilk dogdugunda az bi emmeye calisti sonrası yok, mama aldik hemsire sarilik oluyo biran evvel doyur bebegi dedi sonuc oglum mamaya alisti ve beni itti, hala da mamayla buyuyor, 20 gün sağarak verdim annem oglumla bana bakarken En buyuk pismanligimdaa oglum azim etmedi ya da etti emmek icin ben fazla edemedim cok dogrulamadim vesaire saat basi kalkip emzirmedim uyudum surekli kalktigimda vermeye calistim oglumda almadi, sinirlendi krize grdi gogsum degdikce en buyuk pismanligiiim oglumu emzirememek ..

:hasta: Ben doğum yapalı 88 gün falan oldu, oğluma karşı ilk zamanlarım ilk cocuk oluncamı artik bilmiyorum cok agresif ve sinirliydim zaten doğumumda iyi geçmedi onunda etkiso var normal olarak gittim 9 ay boyunca hep normal olucak dediler oraya gittim sancili bi sekilde tekrar normal olucak dediler, beklemeye başladik 9 cm oldum en son, ama almadilar bebegin başini gormemiz lazim dediler o kadar yalvarmama ragmen ebeler benimle ilgilenmedi ertesi gün oldu doktor geldi ve dayanamadigimi soyledim oda laf ikiletmedi tabi isin kolayina kacti sezeryana aldilar beni acilen, neyse oglum dogdu cok sukur ama benim 4 gun sutum gelmedi ilk gece oglum aç yatti ogleye kadar gogsumu ne kadar vermeye calissamda oglum ilk dogdugunda az bi emmeye calisti sonrası yok, mama aldik hemsire sarilik oluyo biran evvel doyur bebegi dedi sonuc oglum mamaya alisti ve beni itti, hala da mamayla buyuyor, 20 gün sağarak verdim annem oglumla bana bakarken En buyuk pismanligimdaa oglum azim etmedi ya da etti emmek icin ben fazla edemedim cok dogrulamadim vesaire saat basi kalkip emzirmedim uyudum surekli kalktigimda vermeye calistim oglumda almadi, sinirlendi krize grdi gogsum degdikce en buyuk pismanligiiim oglumu emzirememek ..

Henüz geç değil
Sütün varsa arttırmak için sağ 2 saate bir. Direkt memeyi almıyorsa silikon uç vs ile başla

hemsire sarilik oluyo biran evvel doyur bebegi dedi
Lohusa anneye daha yeni digum yapmis bir anneye söylencek en son sey .... baski niye? Mamaylada büyüyorlar. Annem beni hic emzirmemis :) abimi ablami emzirmis. En cok ben ona bagliyim :) saglikliyimda cok sükür :) üzme canini ... herseyde vardir bir hayir :)

Benim neredeyse ilk 10ngun sutum gelmedi 30.günden sonra bebegim yavaş yavaş emmeye alıştı ilk 4 ay mama meme şeklinde gitti şimdi 21 aylık ve hala emiyor düzelir ama sen mama versen bile ısrarla ona emmeyi öğret süt sağ ver mama ver karışık git hiccc bişey olmaz yeter ki üzme kendini Allah sağlık sıhhat versin sana bebegine önemli olan bu

Ah canım ya bu düşuncelere dalma.bebişini kendini suçlama.ilk çocugumda benim de öyleydi.neden ememiyor.süt var ama emmiyor diyordum.sürekli ağlıyordum.beceremedigimi düşünüyordum.bebişler kolaya çabuk alışıyor.onların da emmeyi ögrenmesi çenelerinin güçlenmesi zaman alıyor.tabi biz de bilmiyoruz tecrübesiziz.

Zamanla ikiniz de öğreneceksiniz.oldugu yere kadar gitsin .meme ver yine sen.bizim de memeden kesene kadar bir mama bir meme gitti.ne yapalım.bakalım ikinci de ne olacak

Gerçekten kendini boşuna üzüyorsun...emziremiyor oluşun seni mutsuz edince bebeğine yansıyacak bunu unutma...doğar doğmaz sokağa bırakılan bebeklerin sütü bırak anneleri bile yok...şimdi sarıl bebeğine...iki kızım var,ilkini emziremedim,ikinciyi de anca altı ay..olmayınca olmuyor, stres yapıp lohusa depresyonuna sokma kendini

Emzirmesende, sezeryan doğumda yapsanda sen de emziren ve normal doğum yapan diğer kadınlar gibi annesin ve oğlunun iyi olmasını herkesten daha çok isteyensin. Emzirme destek sistemi ile emzirmeyi deneyebilirsin yine.bunu anneliğin mükemmel olsun diye değil bebeğin anne sütü alsın diye yapabilirsin ama başarılı olamasanda bunun senin eksik bir anne olduğun anlamina gelmediğini bil.doğan büyüyor ama mamayla ama memeyle.her zaman herşey istediğimiz gibi olmuyor önemli olan sağlıklı olması bebeğinizin.benim kardesimin birini annem hiç emzirmedi ki diğer doğumlarda fışkıran süt onda olmadı büyümedi.masallah gayette sağlıklı.benim ilk doğumunda mümkünse normal olsun istedim ama doğumu doktor tatilde olacağı için bahanelerle erken başlattı bebeğin kafası doğum kanalına inmedi bir türlü biz sezeryan olsun dedik ama doktor sezeryan doğum kotası yüzünden normal için ısrar etti sonuç doğumsal kol felci.simdi ki aklım olsa ya da bu kadar bilinçli olsam ısrar ederdim sezeryan için ve doktorun kararlarını sorgulardım.yani bebeğinizi saglikla kucağınıza aldıysanız en büyük mutluluk bu gerisi önemli değil.

Kendinizi suçlamayın asla..elinizden gelen süt sagip vermek meme almayan bebeğe.. kızımda çok problem olmuştu emmiyordu saatlerce.. ilk aylar erinmedim sagip verdim. Biraz da çevre baskısı yeni dogum yapan annede baskı uyguluyor.kimse karışmasa daha iyi olcak. Kızımı düzenli emzirmedim ama ilgimi de asla eksik etmedim sizin de aranızdaki bağı en çok arttıracak şey ilgi sevgi..bebekler bunu çok güzel hissediyor.

Şu emzirmek kutsaldır düşüncesini kim ortaya attıysa yatacak yeri yok diyorum.
Bu şekilde yeni doğum yapmıs anneler kendilerini daha baskıda hissediyor ,çevre de körüklüyor .
Konu sahibesi bebeğine vereceğin sütten daha önemli sevgin var ,mamayla da büyüyor bebekler.Sen ona sevgini ver ,hissetttir ,ruhu için en önemli besin bence.
Ayrıca süt de olmayınca olmuyor ,sütü olduğu halde emmek istemeyen bebekler de oluyor .çevrenin söylediklerine aldırma sen .

Benimde aynı sizin gibi oldu Dr iri gidiyor diye 37 haftam için sezaryen günü verince hastane değiştirdim direk.Doktirum çok iyiydi 40 haftam bitene kadar bekledik ama olmadı.Bende çok kafama taktım üzüldüm vs .
Sutumde çok zor geldi bende mama verdim ,oğlum alıştı .Benim ne zaman kafam rahatladı ne yapayım elimden gelen buydu diye kabullenince sütüm arttı ama oğlum biberona alışmıştı bilw.suan 3,5 yaşında çok şükür doğru düzgün hasta olmadi ,fiziksel zihinsel gelişimi güzel .tabiki anne sütüyle kıyaslanamaz ama bazen elinden birşey gelmiyor yani mamyla büyütmek zorunda kalirssanda üzülme benimde hala içimde o üzüntü kalıyor .
Senin bebeğin daha küçük olduğu için mamyi göğüse bir serum benzerj sistemle bantlayip emziri gibi veriyorlar bebek mamyi süt sanıp emmeye başlıyor hem damla damla geldiği için sabretmeyi öğreniyor birde böyle dene istersen ismini bilmiyorum ama o sitemi bilen vardır
Serum hortumu gibi önce bir hortumu bibetona veya o tip bir kaba bağlayıp ucunu meme başına gelecek.seklide bantliyorlar zor olacak belki ama denemeye değer
Canini da sikma.lutfen sutun en büyük düşmanı stres

Hayatta o kadar büyük dertler var ki... allah dermansız dert vermesin. Şükür ki anne sütü olmadığı zamanlarda çok güzel uyarlanmış formül mamalar var.

Tabi ki öncelik anne sütü ama Emmeyen çocuklar da gayet sağlıklı şekilde büyüyebiliyorlar.

Mama içiyor diye siz kötü anne olmuyorsunuz. Siz bebeğiniz için en iyi annesiniz.

Kendinize eziyet etmeyin, bebeğinizin bugünleri asla geri gelmeyecek, tadını çıkarın sevginizi verin. Emin olun siz stres yaptıkça bebek de hissediyor ve etkileniyor.

İki kızını 14/15 ay emzirmiş bir anne olarak emzirmek çokda abartılacak birşey olmadiğini söylebilirim. Tamam bebek için sağlıkldır, faydalıdır ona birşey diyemem ama Anne yi Anne yapan emzirmek değilki. 9 ay karnınızda taşıyıp, yeri gelip ağrıdan kalkamicak duruma gelmişken bile aceba ağrı kesici içsem bebeğime zararı olurmu diye düşünmek, hamilelikte türlü türlü sıkıntılar yaşamak, doğduktan sonra aman üşüdümü aman terledimi aman nefes aldımı aman neden ağladı karnımı aç yoksa biyerimi ağriyor diye düşünmek, ilk zamanlar ona bakacam diye kendini unutmak bazen gün boyu saç taramadan pijamalı dolanmak gibi gibi gibi türlü fedakarlıktır Annelik. Emzirmemek veya sezeryen ile dünyaya getirmek kıstas değildir. Sokağa atılan bebeklerin hepsi normal doğumla orda burda dünyaya geldiğini düşünürsek, lütfen Anneliği bu gibi konularda aramayın.
Bebeğinizle mutlu ve güzel günler geçirin, her anı çok değerli çok hızlı büyüyorlar çünkü.

Anne sütü de alan büyüyor mama da alan büyüyor, doktorlar vitamini dayadı mı tosun gibi olur boşver keyfine bak :halay:buna mo üzülüyosun

Benim kızım da öyleydi çıldırıyordu resmen emmek istemediği için neler yaptım tersten emzirmeye çalıştım düz emzirmeye çalıştım yastık koydum falan birçok şey yaptım hatta bir akrabamız da şahit oldu en iyisi sağıp ver galiba böyle olmayacak falan dedi tabi bu arada ben de çok tecrübesizim tutmayı bilmiyorum emzirmeyi bilmiyorum inan eşim sabah sekizde işe giderdi altıda gelirdi ben o giderken başlardım gelene kadar emzirmeye çalışırdım sonra bir gece tekrar denedim emmeye başladı nasıl mutlu oldum bu arada ben de mama vermek zorunda kaldım sütüm yetmedi hem çocuk aç kaldı bir de gece uykuluyken deneyin tecrübesizsiniz sonuçta bu yaşadıklarınız çok normal

Pismanlik duyarak bu dusuncenin ustune giderek cok yipratirsiniz kendinizi. Anne sutu cok faydali evet ama ben bunun turkiyede cok abartildigini dusunuyorum. Benim sutum yetmedigi icin cocugum hem anne sutuyle hem mamayla buyudu o donemler etrafimda hadsizce konusanlar oyle coktuki elestirenler kendi sutu bol diye kendini ove ove biteremeyenler. Halbuki avrupada bir cok insan daha hamileyken emzirmemek icin karar aliyor ve bebegi dogar dogmaz formul mama vermeye basliyor. Bazilarinin gerekceside gogsunu acip bebege meme vermeyi kendilerine saygisizlik olarak goruyorlar. Ve bu insanlar zerre kadar vicdan yapmiyorlar inanin. Benim geldigim ulke emzirme ve mama hususunda boyle dusunuyor ve hem saglik konusunda hem fiziksel anlamda hemde zeka yonuyle tas gibiler. Keske bazi hususlarda onlari ornek alabilsek kendimize :)

Şu kadınların emzirme egosu yüzünden kaç kadını çıldırttılar kimbilir?
Senin emziren anneden hiç bir farkın yok.

Benim de sütüm sonra geldi. Normal doğum yaptım ama doğum sonunda dikiş yüzünden narkoz aldığım için geç geldi sütüm.
Baktık çekiyor ama gelmiyor biz arada bir istedik hemşire mama getirdi. Sınır koyuyorlar ama ısrar edince verdiler.
Mama aldığı halde oğlumun sarılığı arttı. Tedavi görmedi zamanla geçti. Ama anne sütü alsa da almasa da oldu işte.

Oğlumu 23 ay emzirdim. Ve biz hep meme ve biberon şeklinde gittik. Birini alıyor diye diğerini reddetmedi. Zaten çalıştığım için biberon vermem şarttı..
Bu aralar neden sık hastalanıyor diye düşünüyorum mesela. Kan ve alerjen değerlerine bakılıyor. Bu anne sütü alan bir çocuk dikkatini çekerim.

Oğlumla birlikte doğup büyüyen, hiç emmeyen arkadaşlarımın çocukları arasında hiç bir fark yok.
Hepsi birbirine paralel gidiyor. Çünkü işin sırrı anne sütü değil iyi bakım..

Evet emzirmek güzel bir duygu ama her şey değil. Sen onu bu hayatta en iyi anlayacak kişisin. Şu anda sana, senin sütünden daha çok ihtiyacı var.
Bir zaman sonra bu emzirme işi de sıkıyor merak etme :)

İstersen emzirme kamplarına katıl ama olmazsa olmaz. Çevrendeki kim ne derse desin umursama.

Evlatlar annelerin yumuşak karnı.
Öncelikle onun nasibi de buymuş sanki normal doğum olsaydı emzirecektim gibi düşünüyorsunuz ama öyle değil evet sezaryan de süt biraz daha geç geliyor ama inanın emecek çocuk emiyor mamadan sonra emmeye geçen çok çocuk var normal doğuran sütü gelmeyen anneler de var hatta sezaryan yada normal doğum yapan fark etmez sütü oluk oluk akarken bebeği emmeyen bi sürü hanım var . Yapmayın etmeyin kendinizi suclamayin eğer bile isteye bahanelerle emzirmeyi reddeden bi anne olsaydınız çok başka şeyler söylerdim ama bunu tercih etmemissiniz pişman olacak bir şey yapmamissiniz.

Back