Toprak ismi cok hos canim onur da guzel ama Toprak daha havali sanki .. bende kerem asaf kerem enis veya mert enis arasindayimm sence hangisi olur fikrin var mi .. aslinda esimin kuzeni var oglunun adi sadik enes acaba enis le cok.mu benziyor enes derler mi diye de suphe ediyorum bu yuzden de enis ismin den emin olamiom ama cok da begeniyorum..Onur ve Toprak arasında gidip geliyorum 1.5 ay kaldı doğuma ama hala yok isim.. Arda koyacaktım herkes hayıııır dedi. Çok yaramaz oluyorlarmış
Kerem anlami zaten ulu yuce comertlik soyluyo eli acik gibi bir cok genismis anlami var canim .. utku da belli sikintilardan sonra elde edilen zafer anlaminda aslinda ikisinin anlami da cok hos soylenisi de ama niye kafam karsio onu anlamdimBu arada Kerem Utku yu beğendim. Bir de isimleri anlam olarak düşünün yanyana gelince anlamsal olarak nasıl oluyor ona bakın :)
Ben çocuğum erkek olursa Çağan ismini koymak istiyorum. Anlamı da mutlu gün, bayram demek. :) bunu da düşünebilirsiniz. Ha bir de Göktürk ismi. Bu ikisi aklımda size de öneri olsun
Esim pek karismadgi icjn bana yukluo ama begenmeye gelince begenmio oda fikir verse daha kolay olur aslinda neyse bakalim hayirlisiBence güzel :) Siz bilirsiniz nihayetinde eşinizle karar verin hem ilk ismi bulmuşsunuz gerisi de bulunur :)
Onun için seçenekleri daraltmayın güzel sahabe isimlerinden koyun gitsin. Varsın başkalarında da olsun bu isim nolcak ki normal bir durum bu. Farklılaşma çabası içinde olmak insanları anlamsız isim koymaya itiyor. Yapmayın öyle şeyler yazıktır o çocuklara. Erkek ismi olarak çok şanslısınız Kuran'da adı geçen nice Peygamber ismi var onu koyun. İlle Allah ın verdiği bi isim olsun isterseniz o Zaman Yahya koyun adıyla yaşasın.Ben de isim bulamıyorumTürkçe karakter olmicak, anlamı güzel olcak, mümkünse Kur an da geçecek derken... seçenek azalıyor içime sinmiyor hiç biri
Canim ben farkli olsun istemiyorum zaten net erkek Isimlerini arastrip duruyorum.. kerem ismini begeniyorum esim de ayni sekilde yanina ikinci ek isim ariyorum Kerem enis dusundum esimin kuzeninin oglu sadik enes acaba enis ve enes ayni isjm mi yoksa fakrli mi bilgin var mi ? bide kerem asaf ve kerem utku iste bende senin gibi dusunuyorum modernlestrme adina sacma sapan isimler cikti ortaya ..Onun için seçenekleri daraltmayın güzel sahabe isimlerinden koyun gitsin. Varsın başkalarında da olsun bu isim nolcak ki normal bir durum bu. Farklılaşma çabası içinde olmak insanları anlamsız isim koymaya itiyor. Yapmayın öyle şeyler yazıktır o çocuklara. Erkek ismi olarak çok şanslısınız Kuran'da adı geçen nice Peygamber ismi var onu koyun. İlle Allah ın verdiği bi isim olsun isterseniz o Zaman Yahya koyun adıyla yaşasın.
Evet maalesef saçma sapan ve anlamsız isimler. Bu konuda anne baba olarak çocuğa güzel bi isim koyma konusunda çok büyük bi iş düşüyor size. En güzel anlamlı içinize sinen ismi bulursunuz inşallah.Canim ben farkli olsun istemiyorum zaten net erkek Isimlerini arastrip duruyorum.. kerem ismini begeniyorum esim de ayni sekilde yanina ikinci ek isim ariyorum Kerem enis dusundum esimin kuzeninin oglu sadik enes acaba enis ve enes ayni isjm mi yoksa fakrli mi bilgin var mi ? bide kerem asaf ve kerem utku iste bende senin gibi dusunuyorum modernlestrme adina sacma sapan isimler cikti ortaya ..
FarukMerhaba anne ve anne adayları .. oglusum olacak insallh isim konusunda çok kararsiizm ve seçenegimde çok az lütfen öneri ve yardımlarınızı bekliyorum .. düşündüğümüz isimler sizce hangisi olmali..
Tahir efe veya tahir ensar (tahir kayinbaba adı eltim koyduğu için pek sıcak bakmıyorum )
Kerem (favorimm)
Buğra
Utku
Göktuğ(favorim)
Mert
Ömer asaf
Eymen(çok. Beğeniyorum ama çok fazla var )
Sizinde anlamı. Güzel modern isim önerilerinizi bekliyorum lütfen az konulmuş iismler olursa sevinirim. .
Ben aslinda iki ismide kullanmak istiyorum cevremde oyle soylensin isterim ve bunu asilamya calisacam.. ama ilerde oglusum kendi tercihi olursa bisey diyemm bu yuzden ikinci isim kisa olsun hem zorlnmasin uzun olmasin hemde modern olsun ki bu isim ona tercih konusu olmasin.. peki canim sen acaba yazdgim bi kac isimden hangsiini uyumlu ve soylenisi kolay buldun.. kerem enis .kerem asaf Kerem utku fikrinizi merak ettim..Evet maalesef saçma sapan ve anlamsız isimler. Bu konuda anne baba olarak çocuğa güzel bi isim koyma konusunda çok büyük bi iş düşüyor size. En güzel anlamlı içinize sinen ismi bulursunuz inşallah.
Bildiğim kadarıyla Enis ve Enes farklı anlamlara gelen iki isim. İki isim konusunda da şunu belirteyim çocuk günlük hayatta bir ismi kullanıyor iki isim sadece kimlikte yazıyor ve anne baba kullanıyor.
İki isim olunca bir ismin son harfi ünsüz ise diğer ismin ünlü harf ile başlaması telaffuz açısından daha rahat olur :) kerem Mirza da iki ünsüzün Yanyana olması ismi zorlaştırıyor gibiKerem mirza nasıl olur acaba
Aynen canim mirza yi begeniyorz ama esim pek sicak bakmadi hem uzn oluyor hemde mirza da net bir isim Kerem de .. kibar soylenisli olmasi daha iyi olur sankiİki isim olunca bir ismin son harfi ünsüz ise diğer ismin ünlü harf ile başlaması telaffuz açısından daha rahat olur :) kerem Mirza da iki ünsüzün Yanyana olması ismi zorlaştırıyor gibi
Kerem Asaf daha zarif ve hoş geldi :)Ben aslinda iki ismide kullanmak istiyorum cevremde oyle soylensin isterim ve bunu asilamya calisacam.. ama ilerde oglusum kendi tercihi olursa bisey diyemm bu yuzden ikinci isim kisa olsun hem zorlnmasin uzun olmasin hemde modern olsun ki bu isim ona tercih konusu olmasin.. peki canim sen acaba yazdgim bi kac isimden hangsiini uyumlu ve soylenisi kolay buldun.. kerem enis .kerem asaf Kerem utku fikrinizi merak ettim..
Aynen katılıyorum.sadece Kerem olmaz mı :) benim de çok sevdiğim bi isimdirAynen canim mirza yi begeniyorz ama esim pek sicak bakmadi hem uzn oluyor hemde mirza da net bir isim Kerem de .. kibar soylenisli olmasi daha iyi olur sanki
Galiba da Kerem asaf olacak cunku cogunlukla kerem asaf begniliyor tabiki esim ve bendeKerem Asaf daha zarif ve hoş geldi :)
Sadcee kerem de olur canim .. yanina icimize sinen bir iism bulmazsak kerem olacak insallh bakalim dogana kadar bakinacz artik hayirlisi olsun..Aynen katılıyorum.sadece Kerem olmaz mı :) benim de çok sevdiğim bi isimdir
Galiba da Kerem asaf olacak cunku cogunlukla kerem asaf begniliyor tabiki esim ve bendetesekkurler canim hayirlisi olsun bakalim insallh hayirli isimler nasip olur da bizde rahatlariz[/QUOT Allah bağışlasın Can'ım adıyla büyür inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?