Merhaba canim,
Bu yuzden 4. aydan sonra azar azar aslinda herseyden tattirmak gerekiyor diye biliyorum ben…bebeklerimiz buyuyor cok sukur, bu yuzden akillarida eriyor artik..bebekken verseydin alirlardi emin ol, simdi aliskanliklarindan vazgecmek istemiyorlar ve sutu cok seviyorlar…6 ay boyu yedikleri sey degisiyor kolay degil…
Sut-muz filan verdin mi bilmiyorum ama canim sekerli seyleri daha cok severlermis…buarada kasik mamasi olarak meyve ezmesi almistim bende…ama o kadar kotu kokuyorki bana bile..bebege hak vermemek elde mi??? Bu yuzden almadim bir daha…birde 4. aydan sonra azar azar birseyler vermeye calistim ben. mesela bebek yogurdu…ama kac haftadir vermeme ragmen hala sevmiyor mesela suratini eksitiyor oguruyor resmen.
6. aydan sonra ek gidaya gecilme sebebi anne sutu ve/ya mamanin vitamininin yetmemesidir diye duymustum…ama adi uzerinde ek gida…anne sutuyle birlikte ek gida…devam sutleri var canim bilmemki onlardan mi alsaniz??? Doktoruna danistin mi bu arada bu durumu????
Corbalar sebze pureleri derken birseyler tattirmak gerekiyor canim, hani ogun olarak algilamamak gerek sadece tadina baksin yeterlidir herhalde…ve yilmadan devam etmeli herhalde…
Çok haklısın canım,
Zaten kısmet olurda 2. bebişi yaparsak 4. ayda başlayacağım ek gıdaya :)
Kimi sadece tadını alsın yeter diyor, kimi artık 1 kase çorbayı bitirebilmeli diyor. Benimse kafam karışıyor haliyle. 5. ayda birşeyleri tattırıyordum aslında bu kadar isteksiz olacağını hiç tahmin etmedim.
Doktor alışır diyor, başka birşey demiyor ki canım ya.
Devam sütünü denemedim çünkü çok şükür sütüm var. 2 gün süt dışında birşey vermeyeceğim. Pazar günü süt-muz karışımını denerim.
Evet canım kavanoz mamaları zaten güzel değil, önce cam rendeyle kendim yaptım elmayı. Onu sevmeyince kavanoz deneyeyim demiştim.
Sağol canım cevabın için.
Canim yeni baslayan bir cocuk nasil bir tabak corbayi yesin? onceden baslansaydi belki kucuk bir kase yerdi ama genede yiyemez daha simdiden ya…bir kac ay sonra belki…tatlarini alacak herseyin taniyacak ve daha sonar sevecek..zor tabii…
Buarada canim muza dikkat et cok fazla verme..tadi guzel ama kabiz yapabilir…sutle verildiginde kabiz yapmamasi lazim gerci…ama bi tattir bakalim onu belki sever…
Mecburen alisacaklar canim, yapacak birsey yok…bizlerde gecmisizdir bu yollardanda haberimiz yok
Canım başlayalı 2 hafta oldu ya, çevremdeki herkes 3. haftanın sonunda 1 kase yemeli dedi. Kaseden kastım bi küçük kavanoz maması kadar. Tamam o kadar yemesin ama dudağına değdirdiğimde bi zahmet yalasın onu beyefendi dimi ama :))))
Nette de ilk hafta meyve, 2. hafta sebze vs diyor. Başlanıldığı haftaların sonlarında öğün olarak yediriyorlar artık. O yüzden dedim
bilmiyorumki canim yaa, simdi bende supheye dustum
bi arkadas demisti once denedim sebzeyi diye...almamis once, 2 hafta sonra denediginde almis...bilmiyorum bu kadar cabuk alisabilirler mi ek gidaya :44:
Yok yok canım şüpheye düşme, sanırım ben acele ediyorum biraz.
Bebiş yeni doğduğunda da doyurup, altını alıyordum hemen uyuyacak sanıyordum çünkü o zamanda bana sadece yemek için uyanık kalması gerek 23 saat uyuması gerek diyorlardı. Tabii öyle olmuyormuş tecrübeyle öğrendik :))))
Ben acele ettikçe o geriliyordu.
Sanırım aynı hatayı şimdi de yapıyorum.
merhaba cnm,
benim kızımda 6,5 aylık. ben kesinlikle hiçbir bebekle kıyaslamamaya karar verdim. gerçekten her bebek farklı. topikleri okuyorsan kıyaslama yapıyor olabilirsin.
ben de emziren anneyim. emziren annlerle mama veren annlerin bebişlerinin yeme alışkanlığı farklı oluyor.onlar 4. ayda başladılar ek gıdalara. şu anda kıymalara etlere dolma içlerine geçenler bile var:)) ben daha kahvaltıya bile bu ayın sonunda geçeceğim. o da azıcık. tutup bir kase falan değil yani.
biz emzirenler olarak şunu unutmamalıyız. ek gıda ektir.biz öğün gibi fdüşünüyoruz.bir kase çorba hayatta içemez yazık yavrucaklar. düşünsene 6 ay boyunca sıvı tüketmişler.
benim kızmda püre falan yemiyor. kendim yaptım yemedi. hazır aldım yemedi.mamayı falan asla yemedi. arkadaşımın oğlu 4 aylık. o kavanoz meyve pürelerini çok güzel yiyormuş. versem 1 kavanozu bitirecek diyor.ama benimki ağzını kilitliyor.zaten bence tadı çok kötü:))))
ama ben şunu anladm benim kızım soğuk bişey sevmiyor. mesela çorba veriyorum.hafif soğusun yemiyor sıpam:)) çorba dediğimde bir çay bardağının yarısı kadar....anca o kadar yiyiyor.yoğurt falan yemiyor.
birazcık sabır sanırım.yok yemiyor diye pes etmeden az az devam edeceğiz.
kamu spotlarını izlemişsindir. 6-9 ay arası ek gıda günde 2 çay bardağını geçmemeli.sakın etraftakileri dinleme. ben dinlemiyorum artık. herkese sinir oluyorum. evden çıkmıyorum bile:)))
haaa bir de benim kızım biz yemek yerken ağzını açıp kapatıyor. o da ağzını oynatıyor:)) o zaman ağzına birşeyler versem yiyor. sanırım bizmle yemek yemek istiyor.ekmek bile i,stiyor.hafif koparıp veriyorum.başlıyor bir kenarını yumuşatmaya:))) hemen kapıyorum tabi elinden parçalayıp yutmadan:)) sende yemek yerken yanına oturtmayı denedin mi bilmiyorum ama bir dene istersen
Bebişe yemek yedirebilmek çok zor iş Allah sabır versin arkadaşım...senle durumumuz aynı sayılmaz belki benim kızım bi çok şeyi yiyo ama 6.ayında ek gıdaya başladığımdan beri çorba yediremiyordum kesinlikle ağzını açtıramadım...ama bugün ilk defa dışarı parka çıktık ve çorbayıda yanıma aldım ben şaşkın o gayet normal sanki hep yermiş ben uyduruyomuşum gibi bi güzel yedi
Ne biliyim bi dene istersen dışarda filan yedirmeyi :)
ayni dert benim basimda aklim olsa 4. ayda baslardim. sana tavsiyem sikma canini biz 8 aylik olduk hala bir kase yedigini gormedim tadina bakiyor cildiracak noktaya geldim... o inat ben inat baktim olmucak doktora sordum 9. aya kadar genelde almazlar dedi tadina bakarlar israrci olma yemeklerle oynamasina izin ver dedi herseyi haslayip onune koydum hepsini yere atti yilmadim onu begenmedi bunu sunu derken biraz biraz aliyor ama etrafa sordum beeklerde yemek bilinci ozellikle anne sutu alanlar 9. ay dolunca dedi... oysa ben 6. ay bitmesini 4 gozle beklemistim... esim ya birak yemesin takma dedi biraz kendimi rahat birsz da bebegi rahat biraktim annem bir sekil yediriyor birde bakiyor etrafta ben yokum anne sutu yok o zaman yiyor ama herzaman degil son umudum 9. ayin bitmesi
cnm ben kavanozda meyve püresi aldım yediremedşm içine pekmez koydum yediler. cicbebeyide mama ile yapıyorum yiyorlar. çorbayı içmediler ama onuda içirmeyi başarırım inş. sen inatla dene.birde sütlü pirinçliyi kaşık maması şeklinde yapıyorum ballılarıda var onları dne birde.
Canım başlayalı 2 hafta oldu ya, çevremdeki herkes 3. haftanın sonunda 1 kase yemeli dedi. Kaseden kastım bi küçük kavanoz maması kadar. Tamam o kadar yemesin ama dudağına değdirdiğimde bi zahmet yalasın onu beyefendi dimi ama :))))
Nette de ilk hafta meyve, 2. hafta sebze vs diyor. Başlanıldığı haftaların sonlarında öğün olarak yediriyorlar artık. O yüzden dedim
daha neler canım yaa benim kız 8 aylık daha hiç 1 kase yemedi. ben anlamıyorum bir kaseyi biz yesek doyuyoruz ufacık çocuk nasıl yesin.
hiç canını sıkma kimseyle de kıyaslama her bebek farklı elbette. ama şuna katılıyorum 4 ayda tattırmaya başlamak lazım farklı gıdaları. ben kızım 2 aylıkken ayran veriyodum o yüzden olsa gerek yoğurda kolay alıştı. hiç üzülme demek ki sütünle doyuyo şimdilik. ek gıda ek adı üstünde şimdilik sadece tatsın yeter. anne sütü daha besleyici. 6 aylık bebek 1 kase çorba içse de barsakları onu hazmedecek kadar gelişmediği için faydalanamaz. sen arada aç olduğu zaman yoğurttan başla tattır yediği kadar. hiç zorlama zorlarsan bir dahaki sefere daha çok tepki gösteriyo. sabırla dene. yemek istemediği şeyi verme. çok yavan da olmasın verdiğin püreler. reçel pekmez katarak tatlandır seveceği şekli bul ve o şekilde ver. meselea benim kızım salçasız,tuzsuz çorba asla içmez sen de bebişinin damak tadını zamanla öğrenir ona göre verirsin. hiç canını sıkma bu bi süreç zamanla alışacak şüphen olmasın.
kolaylıklar diliyorum canım....
Ayni beni anlatmissiniz.Kızlar,
Oğlum ek gıda almak istemiyor.
Patates püresi, meyve püreleri, meyve suyu, sebze püreleri, muhallebi, hazır kaşık mamaları,
hazır kavanoz mamaları, anne sütüyle yapılan kaşık mamaları, neler denediysem olmadı, olmuyor. Cici bebe bile denedim.
Yılmadan devam ediyorum,
İlk 1-2 gün mızlaya mızlaya yedi, sonrasında bir daha ağzını açtıramadım.
Kaşıktan dolayı mı dedim, türlü renklerde kaşıklar aldım sonuç yine aynı.
Acaba kaşığa karşı tepkili mi diye denedim, anne sütünü kaşıkla verirsem içiyor, o zaman ağzını bi güzel açıyor.
Başka birşey olduğunu anladığı an sımsıkı kapatıyor ağzını.
Farklı gıdaların tadına alışsın dedim, sulu şekilde hazırlayıp biberonla vereyim dedim,
süt dışında biberondan birşey geldiğini anladığı an ortalığı yıkıyor ağlamaktan.
Süt bağımlısı olmuş anlaşılan. Ne biberondan ne kaşıktan süt dışında birşey almıyor.
Ha bu arada, parmağımla da tattırmaya çalıştım ama yine istemiyor.
6,5 aylığız ve 1. ay dışında 6. ayımıza kadar sadece anne sütü aldık, ama meme tutmadığı için sağarak veriyorum.
2 gün ara verip tekrar deneyeceğim ama benimle aynı durumda olan var mı? Ne şekilde çözüm buldunuz? Bu normal mi?
Yardımcı olur musunuz kızlar?
Ama sonradan eklediğim gelişmemiz de vardı, bi oku istersen. Belki sizinde düzelmiştir durumumuz.Ayni beni anlatmissiniz.
bnmkide emmiyo sagip veriyorum.Ne kadar sut verebildiniizAma sonradan eklediğim gelişmemiz de vardı, bi oku istersen. Belki sizinde düzelmiştir durumumuz.
Bu arada şuan 3,5 yaşındayız ve oğlum yemeğini kendi yiyor artık maşallah. Darısı başınıza.
Sevgiler.