Bebek Beslenmesi Oğluma ek gıda yediremiyorum, yardım edin kızlar.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
sütünüzü ondan yavaş yavaş kesmelisiniz. örneğin biraz emzirdikten sonra ek gıda verin yavaş yavaş deneyin giderek sütü azaltırken ek gıdayı arttırın. Normaldir bu durum. :emir_bebek::KK45:

bnmkide emmiyo sagip veriyorum.Ne kadar sut verebildiniiz
1 yaşına kadar verdim canım sütümü.
Sonrasında kendi isteğimle kestim çünkü sağmak artık eziyete dönüşmüştü.
Kesmeseydim 2 yaşına kadar rahatlıkla devam edebilirdik, çünkü azalmadı hiç sütüm.
Sağdığınız için endişeleniyorsanız merak etmeyin azaltmıyor sütü.
Sevgiler.

Kızlar,

Oğlum ek gıda almak istemiyor.

Patates püresi, meyve püreleri, meyve suyu, sebze püreleri, muhallebi, hazır kaşık mamaları,
hazır kavanoz mamaları, anne sütüyle yapılan kaşık mamaları, neler denediysem olmadı, olmuyor. Cici bebe bile denedim.

Yılmadan devam ediyorum,
İlk 1-2 gün mızlaya mızlaya yedi, sonrasında bir daha ağzını açtıramadım.

Kaşıktan dolayı mı dedim, türlü renklerde kaşıklar aldım sonuç yine aynı.

Acaba kaşığa karşı tepkili mi diye denedim, anne sütünü kaşıkla verirsem içiyor, o zaman ağzını bi güzel açıyor.
Başka birşey olduğunu anladığı an sımsıkı kapatıyor ağzını.

Farklı gıdaların tadına alışsın dedim, sulu şekilde hazırlayıp biberonla vereyim dedim,
süt dışında biberondan birşey geldiğini anladığı an ortalığı yıkıyor ağlamaktan.

Süt bağımlısı olmuş anlaşılan. Ne biberondan ne kaşıktan süt dışında birşey almıyor.

Ha bu arada, parmağımla da tattırmaya çalıştım ama yine istemiyor.

6,5 aylığız ve 1. ay dışında 6. ayımıza kadar sadece anne sütü aldık, ama meme tutmadığı için sağarak veriyorum.

2 gün ara verip tekrar deneyeceğim ama benimle aynı durumda olan var mı? Ne şekilde çözüm buldunuz? Bu normal mi?
Yardımcı olur musunuz kızlar?
Benim kizimda boyle suan 9 aylik hala sebze corbasi ve muhalebi kahvalti yemiyor yogurt ve elmaya zar zor alisti ve testlerde d vitamini b12 ve kansizlik cikti yumurta sarisi ve yogurda mutlaka alistir ama 8 aya kadar bayagi zor oluyor sabah uyaninca ac karna yedir ve 2 saat emzirme sonra yemegi ver yinede aglarsa emzirrsin yada az yedir uzerins emzir cesitli yontemler denedim hangiisi size uyar bilmem ama Allah kolaylik versin cok zor hakketen

Benim kizimda boyle suan 9 aylik hala sebze corbasi ve muhalebi kahvalti yemiyor yogurt ve elmaya zar zor alisti ve testlerde d vitamini b12 ve kansizlik cikti yumurta sarisi ve yogurda mutlaka alistir ama 8 aya kadar bayagi zor oluyor sabah uyaninca ac karna yedir ve 2 saat emzirme sonra yemegi ver yinede aglarsa emzirrsin yada az yedir uzerins emzir cesitli yontemler denedim hangiisi size uyar bilmem ama Allah kolaylik versin cok zor hakketen
Eski bi konumdu bu canım, eylülde 4 yaşımızı dolduracağız :)
Zamanla düzelmişti bizimki, inşallah sizde yoluna koyarsınız.

Mune Mune bu bölümün moderatörü kim bilmiyorum ama rica etsem konumu kapatabilir misin?
Konuya çoktan çözüm bulduk, darısı herkesin başına:)

X