• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi oğluma çiğnemeyi öğretemiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sebul43

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
266
1
318
Arkadaşlar 1 yaşındaki oğlum ağzına verdiğim her türlü yiyeceği pat diye yutuyor, çiğnemiyor ağzında . ee dolayısıyla pütürlü yiyecekler boğazına takılıyor hep öğürüp, kusuyor. sebze püresi ve çorba yaparken blendar kullanıyorum sadece, onun dışında kahvaltıyı falan hala bulamaç şeklinde yiyor, mesela kıymalı çorba yaptığımda eğer kıyma parçası büyükse o bile takılıyo boğazına :2: mesela elma veriyorum eline çok büyük parça koparıyor yutarken takılıo boğazına.

tavsiye olan var mı neler yapılabilir?

çok güzel bi konu açmışsın arkadaşım

bende çok dertliyim bu konuda.1 yaşında oğlum var pütürlü yiyemiyor.nasıl alıştırcam kara kara düşünüyorum.bu konuda tecrubeli annelerden yardım bekliyorum:((((

benim kızım 14 aylık olacak yarın ben ilk önce bebek bisküvisi verdim eline sonra pilav yedirmeye başladım makarna şimdi yumurtasının beyazını ekmek veriyorum yiyor kendi birşeyler yerken çok mutlu korkmayın birşey olmaz kızıma elma veriyorum çok büyük kopardığında yutamayacığı anlayınca çıkarıyor sizde yavaş yavaş alıştırın blender bırakın ben kahvaltı normal biz nasıl tek tek yiyorsak öyle yediriyorum yumurta ekmek meyve suyu(taze kendim sıkıyorum) pekmez tahin peynir yavaş yavaş yiyoruz ama olsun ama herzaman çocuğun eline birşey verdiğinizde yanında olun yalnız bırakmayın ben çorbalarına pirinç arpa şehriye kayıyorum blender kullanmıyorum löp löp yutuyor doktor demişti bebekler yemek yemeği çok severler zorlaştıran anneler şeftali hangi meyve varsa veriyorum kendi yiyor böylece alışıyor pütürlü yemeğe

Back