Üzmeyin kendinizi Allah yardımcınız olsun benim de 1.5 yaşında velet hep bir aksiyon halinde doğrusu hep gözümüz üzerinde. Evinizde bebek için riskli herşeyi kaldırın süs ayna vs. (Valla biz salondaki cam kapıyı söktük koşup koşup sinek gibi yapışıyordu. ) yardima ihtiyacınız olduğunda istemekten cekinmeyin şimdiki çocuklar fena kayinvalidenizin 5 çocuğuna hıc benzemiyor. Bir de ben böyle vakalar artmaya başladığından beri bol bol sadaka veriyorum. Allah tüm yavruları korusunAğlayarak yazıyorum kızlar . 20 aylık oğlum var cok hareketli. Cok tehlikeli seyler yapiyor ve bana aşırı düşkün hatta bağımlı
4 yasında bi kızım da var. Oğlumun başına hergün bi iş geliyor düşüyor ve ciddi düşmeler bunlar. En son iki gun once akşam benim ihmalim yüzünden cok kötü bişey oldu. Kırık aynanin üstüne atti kendi ayna dikine duruyordu. Resmen kafasinin enseye yakın bölüm kesildi çocuğun yuvarlak şekilde. Cok kotu oldu saçları bile gitti ordaki .
Cok kötüyüm iki gündür özellikle. Bakamadığımı düşünüyorum artık. Gözümün önünde bile bişey oluyor cocuğa. Salak gibiyim zaten boş boş bakıyorum
Kanepeye cıkıp cama çıkıyor hiç bişey yapmasa. Dengesini kaybedip cama doğru kaç defa düştü. Kanepenin arkasina düşmüştü bikere tabi ben bi anlık odadan çıktığımda oluyor bu. Gece uykudan kalkıp cama gittiği bile var (ev alt kat) doğru düzgün uyumuyor zaten
Kimseden maddi manevi destek yok. Tam tersi düşünce herkes üstüme geliyor eşim dahil.
Zaten haklılar da artik bu kadar düşme kafa göz şişmesi kanamalar normal gelmiyor banada..
İnsanlarda ne şımarık cocuklar var ama hiç duymuyorum küçücük odada başına böyle şeyler geldiğini..
Bugün kv geldi işte o senin canın bişey olsa senin canın daha cok yanar çocuğu da alırlar elinden gibisine getirdi lafı.. devlet bakamayınca alıyor ya..
evdeki tehlikeli şeyleri at yerinde durmuyor kaç tane büyüttüm böylesini ilk defa gördüm vs dedi iyi niyetliydi ama ben cok kötü oldum. Bikere onlara bıraktığımda bile daha 5 dk geçmeden düşüp dudağı patlamıştı kv ozaman da çok kötü olmuştu kalabalıklar bide evde.
Çok bunaldim dertleşmek istedim sadece kızlar patlayacağım yoksa yorum yazmayabilirsiniz de.. okuduğunuz için teşekkür ederim içimi dökmek iyi geliyor..
Genelde atıştırmalık tarz da yiyorum evet ama süt peynr vs yerim cok..Beslenmeniz nasıl? Kötü beslenme dikkat eksikliği yaratıyor. Öncelikle sakin olun, bir çocuk yara bere almadan büyümez ki. Hepimizin bu tarz hikayeleri vardır eminim ki. Bence sizi kv-görümce mevzuları rahatsız ediyor, kafanız meşgul o yüzden günlük hayata odaklanamıyorsunuz. Ayrıca umarım eşiniz üstünüze gelmek yerine yükünüzü hafifletmeyi tercih eder.
sahi kırık
Her zaman ortada durmuyor zaten bi anlık gözümün önünde nede olsa birşey olmaz hemen kaldırırm diye düşündüm ders oldu işte..Kirik ayna ortada durursa ne olmasini bekliyorsunuz,onlem alin daha buyuk birsey gelmeden cocugun basina.
Çok teşekkür ederim canm ❤ kızımda hareketliydi ama bu kadar kendine zarar verecek şeyler asla yapmıyordu. Önerilerin için çok teşekkürler uygulayacağımGecmis olsun canim. Seni o kadar iyi anliyorum ki. Sanki benim kücük oglumu anlatiyorsun. Nerde tehlike orda o vardi. Bunu ben hic baska bir cocukta görmedim daha önce. Ben nasil idare ettim:
-ortada keskin olabilecek bütün dekorasyon esyalari kaldirdim.
- oturma odasindaki masayi kaldirdim
- masalarin kenarlarina bebek korumalari yapistirdim (köselere carpmaya merakli)
- deterjanlari ve ilaclari hepsini yukari bir yere kaldirdim.
- oglumu odada "serbest" birakip nerelere uzanip ciktigini kontrol edip önlem aldim. Bizim bütün dolaplar felan duvarlara da tutturuldu zaten zamaninda
-ne abartarak korudum, nede fazla bos biraktim
- evet bazen her ev isine yetisemiyordum bütün gün poposunun arkasindan gezdigimden ama önemli degil millet yardim edecek yerde hep sadece laf ediyordu, bende kendim idare ettim ve kimsenin cocugum hakkinda olumsuz konusmasina izin vermedim.
Isin iyi yani. O cok zorlayan süreci atlattik. 3 yasina basmasina pek fazla birsey kalmadi ve simdi daha dikkatli.
Kırık aynanın ne işi var evde .benim de 16 aylık kızım var çok hareketli evde zararlı şeyleri hem çıkardım yada aparat aldım köşelere.kanepeye çıkıp zıplamak istiyor . gözüm hep üstünde mutfaktaysam mutfaga odadaysam odaya götürüyorum. üzülmeyin bundan sonrası için daha dikkatli olun.Ağlayarak yazıyorum kızlar . 20 aylık oğlum var cok hareketli. Cok tehlikeli seyler yapiyor ve bana aşırı düşkün hatta bağımlı
4 yasında bi kızım da var. Oğlumun başına hergün bi iş geliyor düşüyor ve ciddi düşmeler bunlar. En son iki gun once akşam benim ihmalim yüzünden cok kötü bişey oldu. Kırık aynanin üstüne atti kendi ayna dikine duruyordu. Resmen kafasinin enseye yakın bölüm kesildi çocuğun yuvarlak şekilde. Cok kotu oldu saçları bile gitti ordaki .
Cok kötüyüm iki gündür özellikle. Bakamadığımı düşünüyorum artık. Gözümün önünde bile bişey oluyor cocuğa.
Kanepeye cıkıp cama çıkıyor hiç bişey yapmasa. Dengesini kaybedip cama doğru kaç defa düştü. Kanepenin arkasina düşmüştü bikere tabi ben bi anlık odadan çıktığımda oluyor bu. Gece uykudan kalkıp cama gittiği bile var (ev alt kat) doğru düzgün uyumuyor zaten
Kimseden maddi manevi destek yok. Tam tersi düşünce herkes üstüme geliyor eşim dahil.
Zaten haklılar da artik bu kadar düşme kafa göz şişmesi kanamalar normal gelmiyor banada..
İnsanlarda ne şımarık cocuklar var ama hiç duymuyorum küçücük odada başına böyle şeyler geldiğini..
Bugün kv geldi işte o senin canın bişey olsa senin canın daha cok yanar çocuğu da alırlar elinden gibisine getirdi lafı.. devlet bakamayınca alıyor ya..
evdeki tehlikeli şeyleri at yerinde durmuyor kaç tane büyüttüm böylesini ilk defa gördüm vs dedi iyi niyetliydi ama ben cok kötü oldum. Bikere onlara bıraktığımda bile daha 5 dk geçmeden düşüp dudağı patlamıştı kv ozaman da çok kötü olmuştu kalabalıklar bide evde.
Çok bunaldim dertleşmek istedim sadece kızlar patlayacağım yoksa yorum yazmayabilirsiniz de.. okuduğunuz için teşekkür ederim içimi dökmek iyi geliyor..
Evet, evdeki tehlikeli şeyleri atın, düzeni bir süre çocuklara göre yapın.
Saymamıza gerek var mı neler yapabileceğinizi? Mesela pencere-kapılara, deterjan bıçak vb tehlikeli şeylerin olduğu çekmece-dolaplara kilit, kanepeleri duvara sıfır halde ittirme, zıplamayı yuvarlanmayı atlamayı seviyorsa koltuğun birinin önüne yere minder döşeyip "Buradan atlayabilirsin" diye yer tayin etme, sehpa-masa sivri köşeleri kaplama, priz koruyucular, cam, porselen biblo süs ne varsa kaldırmak... Yapın bunları, kırık ayna niye duruyor dikine ortada misal?
Çok teşekkürler önerileriniz için uygulayacağım ❤ iki gündür de başından ayrılmıyorum zaten. Ama işte bekleyen bulaşık yemek vs bi şekilde dikkatimi biyere verince iş değişiyorEvi güvenli hale getirin... Kırik ayna tutmayın mesela ...sivri köşeli eşya, biblo ,temizlik malzemesi, perde kordonu, poşet ,balon, yastiksiz kanepe arkası, sabitlenmemiş dolap , raf... vs bırakmayın evde, hepsini kaldırın ,zararsız hale getirin veya sabitleyin.. , heryere çocuk kilidi taktırın ve olası her kazayı tahmin edip daha olmadan olacak gibi önlem alın, hepsinden önemlisi hep soğukkanlı olun, annelik tam olarak böyle bişey zaten, paranoya göbek adımız
Çok teşekkür ederim canm ❤ kızımda hareketliydi ama bu kadar kendine zarar verecek şeyler asla yapmıyordu. Önerilerin için çok teşekkürler uygulayacağım
Kirik bir aynanın yerde ne isi var cocuklu evdeAğlayarak yazıyorum kızlar . 20 aylık oğlum var cok hareketli. Cok tehlikeli seyler yapiyor ve bana aşırı düşkün hatta bağımlı
Cok kötüyüm iki gündür özellikle. Bakamadığımı düşünüyorum artık. Gözümün önünde bile bişey oluyor cocuğa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?