- 20 Eylül 2021
- 16
- 29
- 41
- Konu Sahibi HerZamanUmutluOl
Oğlum Aralık 2019 doğumlu ve yürümeye başladığında parmak ucu yürümeleri vardı. Çocuk doktorumuza bu durumu sormak için götürdük. Bizi Çocuk Nöroloğuna yönlendirdi. 5 Ağustos 2021 tarihinde aklımıza hiç gelmeyen bir tanı konuldu. " Atipik Otizm ". Hemen o gün bir psikologdan test istendi. Denver Gelişim Testi 2 ve o test sonucunda gelişim geriliği olduğu yazıyordu.
"Atipik Otizm açısından takip edilmelidir ve Duyu Bütünleme önerilmektedir."
Bundan sonra tekrar Çocuk Nöroloğuna gittik bize durumu izah etmeye çalıştı. Çocuk psikiyatristine yönlendirdi.
Hastane çıkışı elime telefonu aldım ve atipik otizm hakkında araştırmalara başladım. İçimde sorular, üzüntüler, korkular ve şaşkınlık vardı. Hani deprem olduktan sonra deniz suyu çekilmeye başlar ya onun gibi içimin ve ruhumun bir yerlere çekildiğini hissettim. Büyük bir tsunami beni ve eşimi bekliyordu anlamıştım. Yeni bir hayat bizi bekliyor...
Araştırmalarımı, öğrendiklerimi, deneyimlerimi ve en önemlisi duygularımı paylaşmak için bu konuyu açtım. Umarım otizm hakkında siz de deneyimlerinizi ve en önemlisi dualarınızı bizden esirgemezsiniz.
Hepinize şimdiden teşekkür ederim.
"Atipik Otizm açısından takip edilmelidir ve Duyu Bütünleme önerilmektedir."
Bundan sonra tekrar Çocuk Nöroloğuna gittik bize durumu izah etmeye çalıştı. Çocuk psikiyatristine yönlendirdi.
Hastane çıkışı elime telefonu aldım ve atipik otizm hakkında araştırmalara başladım. İçimde sorular, üzüntüler, korkular ve şaşkınlık vardı. Hani deprem olduktan sonra deniz suyu çekilmeye başlar ya onun gibi içimin ve ruhumun bir yerlere çekildiğini hissettim. Büyük bir tsunami beni ve eşimi bekliyordu anlamıştım. Yeni bir hayat bizi bekliyor...
Araştırmalarımı, öğrendiklerimi, deneyimlerimi ve en önemlisi duygularımı paylaşmak için bu konuyu açtım. Umarım otizm hakkında siz de deneyimlerinizi ve en önemlisi dualarınızı bizden esirgemezsiniz.
Hepinize şimdiden teşekkür ederim.