oğlum...

rica ederim:) keçiboynuzu özü eczanede satılıyor.hünnap diye bir markanınki,üniversite onaylı falan birşey..ama tabi bir süre kullanmalısınız hemen etkisi olmaz onun da,sadece bir destektir.
evet ter olayı oluyor dediğiniz gibi..
http://www.profsaracoglu.com/keciboynuzu-profsaracoglu.xhtm
çocuklaarda sadece kahvaltı arası 1 defa verilmeliymiş..

verdiğim link epey bilimsel olmuş şu kısmı okumanız yeterli sanırım:):)
Nefes darlığı ve astım

Keçiboynuzu, Anadolu'da harnup olarak da bilinir. Batı Akdeniz bölgesinde kısaca "boynuz " da denilmektedir. Keçiboynuzunun en büyük özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olmasıdır. Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili olan etkin maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmamaktadır. Bu etkin madde aynı zamanda bazı alerjik astımrahatsızlıklarında öylesine etkilidir ki, kullanmaya başladıktan hemen sonra sonuç almak mümkün olabilmektedir.
Ayrıca, alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemlerinde büyük bir başarıyla uygulanabilir.Alerjik nefes darlığı çeken birçok insan tanıdım. Bu insanlar yılın belli mevsimlerinde kortizon tedavisinden başka çare bulamıyorlar, öksürük krizlerinin nedenli şiddetli olduğunu anlatıyorlardı. Keçiboynuzunu önerdiğim bu insanların çoğu daha hemen ertesi gün rahatlamaya başladıklarını söylediler. Çocuklarda, keçiboynuzu (harnup) kürünü uygularken dikkat edeceğiniz en önemli nokta günde bir defa ve sadece sabah kahvaltısı arasında tüketilmesidir. Öğle veya akşam uygulanmaması gerekir. Guatr rahatsızlığından dolayı nefes darlığı çekenler de bu kürden olumlu sonuçlar aldıklarını belirtmişlerdir.

Bugün ilk iş eczaneden keçi boynuzu özünü almak olacak. Tekrar teşekkürler.

ben alerjık astımım
oglumda alerjık genız etıde var
bız 4 ay ılac kullandık bıraktık cok masallah dıyım oglumda bas agrısı yapıyorud
evdekı hıc bıseyı degıstırmedık
benım kuzenım doktor
sıze bezmı alemı onerıyorum

Şu an Bezmi Alem hastanesine götürüyorum daha doğrusu başından beri o hastanede aynı doktora götürüyorum. Ben uzman doktora götürüyorum, bir profesör önerdiler aynı hastanede, bir de bir arkadaşım Çapa Tıp Fakültesi'nde çocuk alerji ve akciğer ana bilim başkanı profesör Nermin Güler'i çok tavsiye etti ama doktora ulaşmak ne mümkün. Sanırım muayenelere girmiyormuş bugün arkadaşım hastaneden araştıracak olmadı özel muayenehanesine götürürüm. Kararsız kaldım götürdüğüm hastenin profesörüne mi çapa'ya mı götürsem bilemedim.

hm anladım
neden bezmı aleme devam etmıyorsunuz ama yaptıkları uygulama dogru gıbı duruyor dedıgım gıbı bız 4 ay kullandık ama bızdekı sıkıntı burun tıkanması ve bas agrısıydı
epey ugrastık bızde ama cok sukur bıraktık sımdı
hos sımdı muhım degıl sonbahara bakalım ne yapıcaz
gecmıs olsun cok
capadakı dr bızde ulasamamıstık

Ben devam etmek istiyorum yani doktor artık çocuğun durumunu çok iyi biliyor ama eşim böyle öksürük nöbetleri arttığında başka doktora da mı götürsek profesöre filan diye tutturuyor. Bir de doktorumuz neye alerjisi olduğunu tam tespit edemedi. Alerji testinde herhangi bir gıdaya alerjisi çıkmadı. Bana takip et bakalım, kabalık ortama girdiğinde, çok koşturup yorulduğu günlerde ya da bir kokudan sonra mı artıyor dedi. Yaşı küçük olduğu için gıda dışındaki şeylerde hangisinin tetiklediğini bulmak çok zor o yüzden iyi gözlemleyin dedi. Bende gözlemledim ve tüylü şeylere battaneyi, oyuncak gibi onların dokunduğunu, parfüm kokusu, deterjan kokusuna karşı ve de çok koşturup yorulduğu günler daha da arttığını gördüm öksürüğün. En son götürdüğümde alerjik astım dedi bu mevsimlerde dikkat etmeniz gerekiyor dedi.

geçmiş olsun göyüs hastalıklarıı bölümüne gösterdinmi mazallah soruun ciğerlerde olabilir

geçmiş olsun göyüs hastalıklarıı bölümüne gösterdinmi mazallah soruun ciğerlerde olabilir

Hayır göğüs hastalıkları bölümüne hiç göstermedim az önce kuzenimle konuştum o da çocuk göğüs hastalıkları bölümüne bir götür istersen abla ben artık oraya götürüyorum dedi onun oğluda alerjik astım.

bencede götür bu belirtilre benzer bendede olmuştu bi tedbir almış olursun

Benim sınıfımda alerjik astım olan bir çocuk var, gerçi şu an geçmiş durumda ama zamanında çok sıkıntılar çekmişler. Avrupa Yakasında değil ama Sürreyapaşa'da bir doktora gitmişler ve çok övüyordu, dualar ediyordu.

arkadaşım z.yağ ve damla sakızıyla bi karışım yapmış ve kızının astımı tamamen silindi, netde bulabilirsiniz, çok geçmiş olsun

Alerjik astımla bağışıklık kurmuş bir yazar olarak çok geçmiş olsun diyorum.Çocuk doktoru tavsiye etmem zor ama.Sormak istediklerim var.Alerji testi yapıldı mı çocuğunuza..Neye karşı alerjisi olduğu tespit edilirse ona göre daha dikkatli olmak suretiyle tetikleyen şeyleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Anti alerjik uyku setleri satılıyor.Daha rahat eder çocuğunuz.Ayrıca bu uygulamaları sadece cocugunuzun odasında değil evin genelinde uygulamanızı tavsiye ederim.Lütfen aşağıdaki önerilere uymaya çalışın.

Alerji ve Astım Hastalarına Öneriler
  • Sigara kesinlikle içilmemelidir. Sigara içiyorsanız, sigarayı bırakmak bile tek başına birçok ilaç tedavisinden bile daha faydalı olacaktır. Evinizde başka odada da olsa sigara içilmesine izin vermeyin. Sigara bilinen pek çok zararının yanında alerjik hastalıkların, özellikle astım hastalığının görülme sıklığını artırmaktadır.
  • Yün ve tüyden yapılmış yatak, yorgan, yastık, halı gibi eşyaları kullanmayın. Bunları yatak odanızda bulundurmayın. Bu gibi eşyalar toz tutarak akar adı verilen bir tür böceğin çoğalmasını kolaylaştırır. Bu böcek ise alerji hastalarının şikayetlerinin artmasına neden olmaktadır. Yatak odalarında mümkün olduğu kadar az eşya bulundurun. Anti-alerjik çarşaf ve yastık kılıflarını kullanın.
  • Evinizi, özellikle yatak odanızı sık sık havalandırın. Gözle görülür toz olmasa bile evin her bir tarafını sık sık elektrikli süpürge ile temizleyin. Kullandığınız elektrik süpürgesinin tozu torba yerine su içine toplama özelliği olmasını tercih edin. Hastayı temizlik anında odada tutmamaya dikkat edin.
  • Nem ve sıcak ortam hem akarların, hem hamam böceklerinin hem de küf mantarlarının çoğalmasını kolaylaştırır. Bunlarda alerji hastalarının şikayetlerini artırır. Bu nedenle evinizin rutubetsiz olmasına dikkat edin.
  • Evinizde tüylü ve kürklü hayvanları(kedi, köpek, kuş gibi) beslemeyin.
  • Kokular, özellikle parfüm, oje, boya gibi kimyasal maddelerin kokuları alerji hastalarını çok rahatsız eder. Bu nedenle bu tür kokulardan uzak durun.
  • Hava kirliliği ve egzoz gazları da hastalığınızı alevlendirebilir. Bu nedenle, hava kirliliğinin arttığı zamanlarda dışarı çıkmamaya özen gösterin.
  • Beslenmenizde mümkün olduğu kadar taze, doğal besinleri tercih edin. Katkı maddesi ve boya içeren şekerleme, sakız, hazır meyve suları ve benzeri hazır yiyecekleri yememeye özen gösterin.
  • Alerjik hastalıklar ancak düzenli olarak tedavi edildiklerinde düzelebilen ve tekrarlama özelliği olan hastalıklardır. Bu nedenle iyi bile olsanız doktorunuza danışmadan ilaçlarınızı aksatmayın.
  • Alerjik hastalıkların tüm dünyada yaygın olmasını nedeni ile çok çeşitli tedavi yöntemleri kullanılmaktadır. Bunların önemli bir kısmı bilimsel değeri olmayan tedavilerdir. Bu nedenle mağarada bulunma, bıldırcın yumurtası, polen gibi etkinliği olmayan alternatif tedavi yöntemlerine itibar etmeyin. Günümüzde bu türlü tedavi yöntemlerine hiç gerek kalmadan çağdaş ve bilimsel yöntemlerle hastalığınızdan kurtulmanız mümkündür.
  • Diğer birçok hastalık gibi alerjik hastalıklarda ancak hasta doktor işbirliği ile düzelebilecek hastalıklardır. Tedavi uzun sürse de bu tür hastalıkların önemli bir kısmı günümüzün tedavi yöntemleri ile iyileştirilebilirler. Her türlü sorundan doktorunuzu haberdar edin ve ilaçlarınızı düzenli kullanın.

Ben size bir doktor önerebilirim Bahçelievlerde çocuk alerji uzmanı DR. NECDET SUNGURTEKIN. Aynı zamanda oğlumunda doktoru biz çok çok memnunuz ama hastahane değil özel, ve birçok hastanın hep dua ettiğini duydum. Çok şükür oğlum alerjik değil ama anlattığınız gibi bir öksürükle çok uğraştık ve bir kere sorunun ne olduğunu buldu doktorumuz KULAKLARI evet kulaklarda sıvı birikiyor ve bu onu öksürtüyor hemde feci bir şekilde (orta kulak iltihabı) aynı sene üstüste 3 kere aynı hastalığı yaşayınca geniz eti ameliyatını önerdi doktorumuz, olduk çok şükür sıkıntısız. 2 haftadır gene kulak tarzı öksürüğü oluştu bende bir kaç kere ünlü araştırma hastanelerine götürdüm her defasında anlattım bakın kulaklarında sorun olunca bu çocuk bu şekilde öksürüyor diye ve bana daha geçen hafta hanım bu çocukta alerji var dediler dedim yok ısrar kulaklara bakın dedim kulaklarda birşey yok dediler, neyse kendi doktorunu aradım anlattım lütfen basınç testi yaptır eğer sorun çıkmazsa araştıralım basınç testini yaptırdım kulaklar berbat gene başa dönmüşüz (ameliyat esnasında kulaklara tüp takılmama kararı aldı kulak burun boğazcı) sonuç olarak ilaç kullanıyoruz ve bitince yavrumun kulaklarına tüp takacaklar. çok uzun yazdım ama demem o ki lütfen kulaklarına da baktır belki gerçekten boşu boşuna o kadar ilaç kullanıyorsunuz inanın hiç bir dr kulakları akıl edemiyor ve bana kulakta sıvı olabilir diye kim söyledi dediler bende dedim kendi doktoru söyledi gerçekten tebrik ediyoruz dediler. ben o öksürükle hastaneye götürdüğümde hava vermeye çalışıyorlardı lütfen kulaklarına baktırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…