- 23 Eylül 2023
- 3.534
- 21.806
- 228
Slm kızlar 7,5 yaş oğlum var geçen sene yüzme kursuna 2 ay civarı gitti ayda 8 saat grupça,basit ayak el hareketleri falan yapıldı,Bu sene tekrar gondereyim dedim öğrensin 2 ders aldı yine grup ama bu hoca daha ilgili,çocuk kesinlikle öğrenmiyor nefes alıp vermeyi bile hocanın tüm ısrarına rağmen yapamıyor öğretmen suda algısı kapalı dedi beni duymuyor hiçbir şekilde..Benim oğlumda gozlemledigim asla yüzmeye hevesli değil hiç istemiyor gitmek,gitmem gitmem diye tutturmuyor ama gitmesek olur mu diyor amacım sadece öğrenmesi hobi ya da profesyonel olarak yapması değil sadece bilsin istiyorum ne öneriyorsunuz hevesli olmadığı için verim alamiyoruz hiçbir şekilde
Yok hiçbir şey yok,suda nefes kontrolündeyiz henüz onu da yapamiyorSuda yüzemiyor mu şuan? Mesela kurbağ stili bile olmuyor mu?
Yüzme bilsin istiyorum çünkü Allah korusun başımıza her şey gelebilir ayağım takılıp suya düşsem ben yüzme bilmiyorum boğulup giderim misal,oğlum bilsin istiyorum
Yok hiçbir şey yok,suda nefes kontrolündeyiz henüz onu da yapamiyor
Ayni yas oğlum var bilmiyordu geçen seneye kadar can simidi olmadan korkuyordu. 2 yas büyük ablasının gazıyla çıkarmış kolluklari havuzda ondan sonra öğrendi kızım balık gibi hemen öğrendi bu yaz 4 yaşına girecek oğlum var sıra onda umarım bu yaz oda çıkarır kolluklariSlm kızlar 7,5 yaş oğlum var geçen sene yüzme kursuna 2 ay civarı gitti ayda 8 saat grupça,basit ayak el hareketleri falan yapıldı,Bu sene tekrar gondereyim dedim öğrensin 2 ders aldı yine grup ama bu hoca daha ilgili,çocuk kesinlikle öğrenmiyor nefes alıp vermeyi bile hocanın tüm ısrarına rağmen yapamıyor öğretmen suda algısı kapalı dedi beni duymuyor hiçbir şekilde..Benim oğlumda gozlemledigim asla yüzmeye hevesli değil hiç istemiyor gitmek,gitmem gitmem diye tutturmuyor ama gitmesek olur mu diyor amacım sadece öğrenmesi hobi ya da profesyonel olarak yapması değil sadece bilsin istiyorum ne öneriyorsunuz hevesli olmadığı için verim alamiyoruz hiçbir şekilde
İstemiyorsa zorlamayın hepten soğur ve korkar. Bundan seneler önce 4-5 yaş grubunda yüzme dersi ile öğrenmiştim özel bir okulda ve bu el ayak çırpma gibi şeyler öğrenmeden 3-4 günde direk suda durabiliyorduk , öğretme şeklide bence etkili el çırp ayak çırp çok teknik önce suda durmayı öğretmeleri gerekiyor. Bizde bir öğretmen suda biri direk daldırarak refleks yüzme metoduyla öğretti bir nevi battık çıktık. Yüzmeyi sevmek ve küçükten aşılamak çok önemli ben daha sonra minikler dalış klübündeydim ve 2 sene öncesine kadar dalışı bırakmadım bir tutku benim içinSlm kızlar 7,5 yaş oğlum var geçen sene yüzme kursuna 2 ay civarı gitti ayda 8 saat grupça,basit ayak el hareketleri falan yapıldı,Bu sene tekrar gondereyim dedim öğrensin 2 ders aldı yine grup ama bu hoca daha ilgili,çocuk kesinlikle öğrenmiyor nefes alıp vermeyi bile hocanın tüm ısrarına rağmen yapamıyor öğretmen suda algısı kapalı dedi beni duymuyor hiçbir şekilde..Benim oğlumda gozlemledigim asla yüzmeye hevesli değil hiç istemiyor gitmek,gitmem gitmem diye tutturmuyor ama gitmesek olur mu diyor amacım sadece öğrenmesi hobi ya da profesyonel olarak yapması değil sadece bilsin istiyorum ne öneriyorsunuz hevesli olmadığı için verim alamiyoruz hiçbir şekilde
10 kişilik gruplarda kolay öğrenilmiyor. 1,5 -2 ayda o kadar kalabalık grupla nasıl öğrensin?Öğrenmedi çok verimli olmadı 10 kişilik gruplar falan tama 2 ay da olmayabilir ama 1 aydan fazlaydi
İşte ona daha geçmedi 2 derstir nefes çalıştırıyorAynı hocaysa hocayı değiştirin. Zaten çocuklara öyle hemen suya atmıyorlar,,düz tepsi gibi bir sünger ile başlatıyorlar, en azından onunla başlaması gerekirdi.
Bahsettiğim geçen seneydi şu anki 6 kişi10 kişilik gruplarda kolay öğrenilmiyor. 1,5 -2 ayda o kadar kalabalık grupla nasıl öğrensin?
Maksimum 5-6 kişi olması gerekli. İmkanınız varsa başka bir kursa yazdırın derim ben.
Doğru bir kıyas değil, bebekler yüzme konusunda daha başarılı yüzme bilerek doğuyorlar zaten. Sizin çocuğunuz da neredeyse bebek iken başlamış. Ve sanıyorum özel ders almıştır 1-2 kişilik gruplarla.Bakin bunu kiyas yapmak icin yazmiyorum. Kizimi yuzmeye yazdirdigimizda 2 yasindan küçüktü. 3. Dersten sonra suda durmayi basardi. 6 dersten sonra 5 metreye kadar yuzuyordu. 16 saat derste ogrenemediyse 2 secenek vardir. Ya ogretmeni cok basarisiz ya da cocugunuz yuzmeyi sevmiyor. Sizin durumunuzda 2. Secenek gecerli gibi duruyor. Yuzme icin israrci olmak yerine farkli bir brans secseniz daha iyi olur sanki
Tamam devam etsin o zaman, geçen seneyi saymayın. Benim oğlum da 5 yaşında başladı şimdi. Zaman zaman istemiyorum diyor sonra hoşuna gidiyor gidicem diyor dönem dönem yani.Bahsettiğim geçen seneydi şu anki 6 kişi
Hala suyun icinde nefes alamiyor olusu, yuzmek degil ama suda batmadan duramiyor olusu ustelik bunlari 7 yasinda yapamiyor olusu normal olmuyor bence. Ya ogretmen tırt. Ya cocukla ilgilenecek vakti olmuyor kalabaliktan, veya cocuk istemiyor. Ki zaten istemedigini soyluyormusDoğru bir kıyas değil, bebekler yüzme konusunda daha başarılı yüzme bilerek doğuyorlar zaten. Sizin çocuğunuz da neredeyse bebek iken başlamış. Ve sanıyorum özel ders almıştır 1-2 kişilik gruplarla.
16 saat 2 ay olur, hafta sonları birer saatten desek 10 kişilik sınıfta, öğrenememesi anormal mi oluyor şimdi..
benim kızımda öğrenememiştiÖğrenmedi çok verimli olmadı 10 kişilik gruplar falan tama 2 ay da olmayabilir ama 1 aydan fazlaydi
Üstelik bunları 7 yaşında yapamıyor oluşu derken? Ne oluyor 7 yaşındaki çocuk 2 yaşındakinden daha mı kolay öğrenebiliyor?Hala suyun icinde nefes alamiyor olusu, yuzmek degil ama suda batmadan duramiyor olusu ustelik bunlari 7 yasinda yapamiyor olusu normal olmuyor bence. Ya ogretmen tırt. Ya cocukla ilgilenecek vakti olmuyor kalabaliktan, veya cocuk istemiyor. Ki zaten istemedigini soyluyormus
Yani cocuk istemese bile istemedigi bir seye zorlanmali mi? Yada sizin icin vazgecme kistasi ne?Üstelik bunları 7 yaşında yapamıyor oluşu derken? Ne oluyor 7 yaşındaki çocuk 2 yaşındakinden daha mı kolay öğrenebiliyor?
Ayrıca her çocuk güle oynaya gitmiyor, istemeden giden de öğreniyor. Kimi 3 ay da öğrenir kimi 5-7 ayda.
Kendi örneğinizden yola çıkarak normal/anormal tanısı koyuyorsunuz ama dediğim gibi minnacık bebeğe özel ders aldırarak anlattığınız şeyler kıyas için doğru değil.
Benim için yüzmeden vazgeçme kıstası istememesi olmaz. Sadece hastalık olur. Çünkü yüzme bir zorunluluk.Yani cocuk istemese bile istemedigi bir seye zorlanmali mi? Yada sizin icin vazgecme kistasi ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?