Çocuk Hastalıkları Oğlum ve lenf bezi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Edamustafatgra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2019
213
46
98
35
Merhaba, benim 3,5 yaşında bir oğlum var ve zatürre nedenli olduğu tahmin edilen boynunda ve çene altında lenf bezleri şişti. İlk şişliğin çapı 2,4mm den şimdi 1,2 mm düştü. Capları küçüldükten sonra iki kez ateşlendi ve çenesinin altında ki lenf bezi sanki gözüme biraz büyümüş gibi geliyor. Hiç böyle bir durum ile karşılaştınız mı arkadaşlarım, doktor ya bir ömür kalabilir yada ergenlikte geçebilir bu şişlikler dedi ama 3 ay da bir de kontrole çağırdı. Böyle bir durum yaşayıp da tamamen lenf beZi şişliği kaybolan var mı. Gerçekten çok korkuyorum oglum için

Korkmayın inşallah bir şey olmaz.
Benim de oğlum da üst solunum yolu enfeksiyonundan sonra ensesinde bir beze çıkmıştı aynen doktor bize de kalabilir de geçebilir de demişti. .Bizim ki bir süre sonra geçti bir şey kalmadı.
Beze elimde hafif kayiyordu sizinki de öyle mi?

Kizim hatta hastanede yattık ama çok şükür su an hiç bir şey yok. Ama size tavsiyem iyi bir çocuk doktoruna tekrar götürmeniz.

abim ve benim cocuklugumuzdan beri bu sorunumuz var lenf bezlerimiz donem donem siser donem doner iner gecen aylarda okadar sismistiki dr lar cok farkli hastaliklardan bile suphelendiler ama bir sey yok
33 yasimdayim bir zararina denk gelmedim henuz sadece sistigi zamanlarda bazen nefes darlanmasi yasiyorum sanki derin nefes alamiyormusum gibi oluyor

enfeksiyonlarda lenf bezleri şişiyor enfeksiyonla savaşan yerler olduğu için...
bende de çok olurdu çocukken...
şimdi olmuyor mesela...

Öpücük hastalığını araştırdılar mı

Teknik virüs adı da var da beni aşıyor

Oğlumun lenf bezleri kolay büyür yani bademciği şişince diğer bezler de şişer vs

9 yaşında geçen yine ateşi çıktı Boğaz'ı iyice şişti ve doktora gittik baktı bademcik iltihabı salgın bademciği de tamamen beyaz kaplı antibiyotik yazıyorum ama bu testleri de yaptırın dedi

Arife idi virüsün testi sonuçlanmadı ama karaciğer enzimleri tavan yapmıştı virüs dedi antibiyotiği vs bıraktırdı

Virüsü de 2 ay sonra tekrar kontrol ettireceğiz bazı kişilerde çok ağır oluyormuş haftalarca hastanede vs yatılabiliyormuş bazen de teşhis konulmadan geçip gidiyormuş

Geçmiş olsun bir de bu yönden kontrol ettirin isterseniz ama lenf bezleri zaten savunma için var vücutta iyileşme sürecinde henüz demek ki ilerde eski boyutuna gelirler

Öpücük hastalığından hiç bahsetmediler bize. Hiç öyle bir test de yapmadılar. Yaklaşık 3 aydır var boynunda ve çenesinin altında çapları küçüldü 2,5cm den1,2 cm e korkma diyorlar ama elimde değil durmadan gözüm boynuna takılıyor.oglum durgun olunca moralim çok bozuluyor

o zaman zaten bakmışlardır 3 aylık süreçte

bazı çocuklarda bünye alerjik olunca da o lenf bezleri hep büyük

Evet oğlumun toza karşı alerjisi de var alerji ilaçları kullanıyoruz. Bu süreç gerçekten beni o kadar çok yıpratıyor ki. Hematoloji de periferik yayma testi de yaptılar temiz çıktı çok şükür ama boynunu görünce içimi korku kaplıyor.

Çocuklarda lenf bezleri ateşli hastalıklarda şişer ,sonrasında küçülür vitamin falan vermediler mi

Büyük şehirdeyseniz bi üniversite hastanesine gidin ,basit bi durum hemen çözülür
Trabzon da yaşıyoruz canım. Hem özel hastahaneye hem de araştırma hastahanesine götürdüm. Pereferik yayma denen bi kan tahlili yaptılar. Tahlıller temiz çıktı şükürler olsun ama yine de şişlikler geçmedi

İyi günler benim 4 yaşında ki oğlumdada 4 hafta önce reaktif lenf nodu bulundu enfeksiyondan dediler ama bende sizin gibi endişeliyim son durumunuz nedir

merhaba bugun boynunu kaldirdiginda findik kadar bi sislik farkettim suan icim icimi yiyo hastada degil dokununca acisida yok kotu biseymi diye yerimde duramiyorum esim cocukkeb benimde hep siserdi diyo cok rahat ben utamasam acile goturcem bu arda oglum 4.5 yasinda

Dokununca bilye gibi kayıyor mu. Oğlumda da vardı bir buçuk yılda geçti.

Doktor şiddetli karın ağrısı
Geçmeyen yüksek ateş
Gece uyurken yatağı ıslatavak kadar aşırı terleme olmadığı sürece sıkıntı değil demişti.
Bilmediğiniz bir enfeksiyon geçiriyor olabilir

bunu farkettikten sonrs vugun ateslendi doktora daha goturemedm ama enfeksiyon olustu diye dusunuyorum unarim oyledir Allah beterinden korusun

bunu farkettikten sonrs vugun ateslendi doktora daha goturemedm ama enfeksiyon olustu diye dusunuyorum unarim oyledir Allah beterinden korusun
Benim oğlum 2 buçuk yaşında ve iki yıldır var boynunda iki tarafta birkaç tane var içim içimi yiyor aklımdan çıkmıyor.. geçen ateşli hastalık geçirdi ve doktora gittik.bir kez daha doktora lenf bezlerini hatirlattim ve büyüdüğünü hissettiğimi söyledim ultrason çekildi buyumusler. Kan tahlili temiz çıktı ama doktor benim endişelerimden de kaynaklanarak hemetoliji uzmanı bırde görsün dedi.antibyotik bitince gideceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…