Davranış Bozuklukları oğlum sürekli kafasını çarpıyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

bibis_bibis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
29
2
36
Bartın
arkadaşlar 1 buçuk yaşındaki oğlum sürekli kafasını biyerlere çarpıyor çok hareketli bi dakika bile yerinde durmuyor koşuyor ordan oraya zıplıyor tabi böyle yapıncada kafasını kapıya pencere kenarlarına yere duvara çarpıyor bu zekasında bi soruna yol açarmı bundan korkuyorum açıkcası.bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum

evde sivri ne kadar şey varsa kenarlık alın,
fazla sivri şeler kullanmamaya özen gösterin gerekirse evden çıkarın öyle şeyleri
bizim en yakın komşumuz masa kenarına çarptı diye sara hastası 20 küsür yıldır
yazık etmeyin çocuğunuza
allah korusun öyle birşey olmasa da elbet zarar görür
beyin bu tedaviside zor olur
mümkün olduğunca önlem alın,

sivrilikleri kaldırdık da koşarken yere düşüyo kafasını öyle vuruyo bide kapının kenarlarına ne yapabilirim ki çok korktum şimdi sara falan allah korusun

kötüşeyler düşünmeyin, her çocuk düşüyor ne kadar dikkat etseniz de olabiliyor
kapı pervazlarına süngerden kenarlıklar yapınn, yada denge problemi olabilir mi çocuğunuzda
doktora gösterseniz ?

açıkcası bunu hiç düşünmemiştim siz dedinizde aklıma düştü gerçekten çyle bi problemi olabilir çünkü çocuk düz yolda yürürken bile düşüyor gerçi o yürümek yeine direk koştuğu için olabilir ama evet ben en iyisi bi doktora danışayım çok teşekkür ederim sizde gerçekten iyi bi fikir verdiniz bana hem öyle bişeyi varsa erkenden tedavi olur

Bakın çocuk henüz 1,5 yaşında bu yaştaki çocuklar zaten ağır adımlarla yürümezler ki,
hep koşarak ve bu nedenle de düşerek hareket ederler...
Ben sizi çok fazla pendişeli gördüm, eğer bu tedirginliğinizi çocuğa da hissettirerek geçirirseniz,
bu onun daha fazla düşme ve kafasını oraya buraya vurma eğiliminde artmasına neden olur.
Bu yüzden size tavsiyem:
Mümkün mertebe rahat olmaya ve bunun doğal bir süreç olduğuna
kendinizi alıştırmaya ve en önemlisi tedirginliğinizi kesinlikle çocuğunuza hissettirmemeye çalışın.
Özellikle düşme anlarında ve kafasını çarmpma anlarında çok fazla panik ve heyecan oluşturmayın,
daha sakin bir halde gidip çocuğu kaldırmak onu daha iyi yönde motive edecektir.
Çünkü malesef, çocukların bilinçli olmayan bir bilinaltı tarafları var ki hep FARKLI yönde çalışır :)
Emin olun işe yarayacaktır,kendiniz de fark edeceksiniz zaten...
Tabii arkadaşların da dediği gibi gerekli önlemleri de almak şartı ile,
benim söylediklerim sadece çocuğunuzu düşme ve çarpma eylemlerini minimize edecek yönde tavsiyeler,
ama düştüğü sürece tabiki önlem alacağız :)
Sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…