oglum mutlu musun? Derken??

Sen baya bir korkmussun adamın aklina ayrilmak gelecek diye napacagini sasirmissin niye mutsuz musun ? Diye soruya bu kadar taktin ne var yani o dert yanarsa oda sorar ne diyecek yani ?? Bu kadar korkudan titreyeceksen ayrilacak diye ,kavga etme madem :))) yazik sana

Son düzenleyen: Moderatör:
bence ailesinin mutlu musun diye sormalarıyla değil de

kavgalarınızı ailesine anlatması kısmıyla ilgilenmelisin.

çözülmesi gereken sıkıntı bu.

haklısın canım..ama eşindede hata var her tartışma aileye anlatılmaz ve her aileyle konuşulan eşe anlatılmaz..bence ara yol bulamamış..

İşte bu yüzden eşler arasında olan tartışmalardan her iki ailenin de haberi olmamalı diye düşünüyorum. Ben de anneyim ve kızım ya da oğlum gelip bana anlatsa bende aynı soruyu sorarım mutsuz olması tabii beni üzer.

Annesinin ne haddine cocuğunun mutlu olup olmadığı...

Bence bunu sormasında bir tuhaflık yok. Ben de sorarım çocuğum olsa ve mutsuzsa devam etmek zorunda olmadığını bilmesini isterim.

Seninle olan biteni gidip anlatirsa dogal olarak mutlumusun derler..

Takilman gereken nokta "mutlumusun" kelimesi sorusu olmamali.
Takilman gereken nokta , esinin evinde olan biteni anlatmasi olmali .
Daha büyük sorun bence ..

Evliliğimin ilk yılında , ailemi çok özlediğim için çok ağlıyordum .
Onları görünce susmuyordum hemen gözlerim doluyordu .
Annem çoğu kez bana ' kızım bi sorunmu var neden bu kadar ağlıyorsun , mutsuzsan dön topla eşyanı ' dedi .
Ki eşimi çok severler .
Eşim , en sonunda annemin söylediğinin hoş olmadığını , bana bu kadar herseyde gemileri yakacak bi cesaret verdiğini , oysa yuvama teşvik ve destekleyici olması gerektiğini söyledi .
Anneme göre bu doğru . Kocama göre yanlış . Bana göre ise , arkamda olduklarını bilmek , evet büyük bi cesaret .

Evliliğimin ilk yılında , ailemi çok özlediğim için çok ağlıyordum .
Onları görünce susmuyordum hemen gözlerim doluyordu .
Annem çoğu kez bana ' kızım bi sorunmu var neden bu kadar ağlıyorsun , mutsuzsan dön topla eşyanı ' dedi .
Ki eşimi çok severler .
Eşim , en sonunda annemin söylediğinin hoş olmadığını , bana bu kadar herseyde gemileri yakacak bi cesaret verdiğini , oysa yuvama teşvik ve destekleyici olması gerektiğini söyledi .
Anneme göre bu doğru . Kocama göre yanlış . Bana göre ise , arkamda olduklarını bilmek , evet büyük bi cesaret .

"Mutsuzsan dön topla eşyanı" demesi yanlış olmuş. "Mutlu musun" farklı bir soru. Çocuğuyla dertleşmek için merak ettiği için sorabilir. Bu soru cesaret verici değil ki. Bence konu sahibi alınacaksa eşine alınsın laf taşımış resmen.

Adam hemen ailesine anlatmış diyoruz da, 3 günlük küslük nasıl saklanır, hiç mi belli olmaz anlamadım. Belki adam tek gitti, mutsuzdu da söylettiler sorunu... ya da adam niye ailesine karısıyla günlerce küs kaldığını anlatamayacak ki? Sıradan bir kavga değil ki, olup biten. Bu çift ayrılık provası yapar gibi davranıyor zaten. Lakin adam küs olduklarını söylediyse de, ailesidir, dertleşmek istemiş olabilir diye düşünüyorum.
Ama gidip mutlu musun diye sorduklarını anlatarak ortamı karıştırmış. :) Kendine saklayaymış, iyiymiş.

bende sorardım oğluma mutlumusun diye kör topal gideceğine hiç gitmesin yıpranmanın da alemi yok

Ay kizlar gecenlerde esimle kavga ettik iki en fazla uc gun surmustur. Bu arada ailesine gitmis aralikli. Anlatmis cok yanlis bu tabi ama takildigim nokta ailesi demiski oglum mutlumusun?? Yani mutlu degilim dese birak ozaman mi dicekler anlamadim hic hosuma gitmedi ogullarinin aklinin bi kosesinde bunu yer etmeleri??

Ben mi abartiyorum lutfen?..
bence ailesinin soru sormasına kızma.eşinin gidip anlatmasına kız.emin ol bu daha büyük sorun

X