• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum kardeşini kıskanıyor !

Pembemsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2008
182
0
96
45
Diğer
benim gibi ikinci bebeğini dünyaya getiren anneler, sizin evde durum nasıl? oğlum 2 yıldır isteyip, heyecanla beklediği kardeşini kıskanıyor ve bana inanılmaz eziyet ediyor... çocuktur diyorum psikolojisi iyice bozulmasın diye alttan almaya çalışıyorum ama bende insanım, bazen tahammülüm kalmıyor... bebek zaten beni yeterince yoruyor... ne zaman emzirsem bişey ister, kardeşi uyurken mutlaka gürültü yapar, bebekle ilgilenirken çağırır gitmeyince küser ağlar, normalde kendi yapabileceği şeyleri de benden istiyor artık... ikisine birden yetişemiyorum, haliyle de bebek öncelikli oluyor... bu seferde oğluma karşı vicdan azabı çekiyorum. oğluşum daha 5,5 yaşında kızım ise 3 aylık şu anda ikisi de melekler gibi uyuyor, benimse yorgunluktan sinirlerim laçka... benim durumumdaki anneler ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

tatlım aynı sorun ablamdada oldu. büyük yeğen 5,5 ufak 6 aylık. doğmadan önce iyice terapi yaptılar kesinlikle ilk 3 ay bebeği onun yanında sevmediler hep kardeşin getirdi deyip hergün ödüllendirdiler bizimki açık açık söylüyordu çok seviyorum ama çok kıskanıyorum diye aynı şeyleri oda yapıyordu.hatta 4 kişi beraber yatmaya başladılar.bu arada 3 ay boyunca evde mutlaka halalar yada teyzelerden biri sadece onunla ilgilendi bebeğe hiç yaklaşmayıp sadece onu oyaladı.bebek sevmeye gelenlere evde mutlaka abisi içinde hediye bulunduruldu yada getirdiler.bebeğe kötü davrandığı zaman konuştular halada durmadan konuşuyorlar. ama yavaş yavaş rahatlamaya başladı bu çok normal bir süreçmiş asıl kıskanmamasında sorun varmış.biliyorum çok zor oluyor ama zamanla geçeceğini düşün.mutlaka eşit davranmaya çalış hatta şimdilerde büyüyğe daha çok ilgi ver. sonra zaten oyuna başlayınca birbirlerinin içine düşerler.
bide kitap tavsiyem var sana okuması çok basit mektup şeklinde yazılmış ben o kısımları çok dikkatli okumamıştım ama bu konuyla ilgili çok iyi açıklamalar örnekler vardı.
kitabın ismi ''gençanneye mektuplar''
kolay gelsin.

önerilerin için sağol canım. kitabı da bulup okumaya çalışıcam. Allah tan kardeşine zarar vermiyor, ama diyorum ya bana eziyet ediyor, bir de bebek ne zaman uyusa öpüyor yada gürültü yapıyor...

Aynı seyler bizdede yaşanıyor cok istediği için yaptık simdi cok kıskanıyor cok eziyet ediyor bazen dayanamıyorum bir yandanda kızımada üzülüyorum onun için cok zor bir süreç

Kardeşim büyük olan evladınıza daha ilgi gösterin küçüğün üzerine düşerseniz büyük olan bunu kaldırmaz onların gözlemleri o kadar dikkatliki sizin farkında olmadan söylediğiniz sözler dahi onların beyin lerinde yerleşiyor bir gün ben çocukları uyuttum 2 oğlum var bu arada mutfağa girdim bulaşık yemek derken biraz zaman gecti ara ara gelip bakıp tekrar gidiyorum sonra baya saat geçti içeri tekrar girdim balkonun kapısı açılmış küçük oğlum yattığı yerde yok büyük oğlumda yok bir hışımla balkona baktım küçük oğlumu kayınvalidem kundağa sarmışki yüzünü çizmesin elleriyle uyanıyor kundağın en alt kısmından sürükleyerek zorluklarla çekiyor o an beynimde şimşekler çaktı bebeği aldım yerine yatırdım büyüğede kızdım sonra içeri girdik neden böyle yapıyorsun bu bebeği başkasına verelim olurmu dedim ağladı hayır dedi vermek istemeyecek kadar seviyor ama bir o kadarda kıskanıyor neden böyle yapıyorsun ben çok üzülüyorum dediğimde bana dediği cvp şu oldu: Anne babaannem bu bebek pis ben onu balkondan atar seni yine severim diyorya beni hep sevin diye yaptım dedi oysa kayınvalidem kıskanmasın sevsin diye diyor ama çocuk öyle süper algılıyorki o gün 2. şoku yaşadım anladımki onlar küçükte olsa inanın çok büyükler öyleki biz büyüklerin umursamadan onlar küçük diye söylediğimiz her sözü mantıklı düşünüp doğru sanacak kadar büyükler onun için küçük çocuğunuza ilgiyi biraz azaltırken büyüğe daha fazlalaştırın ve ona küçük kardeşi hakkında güzel ve aşırı olmayacak şeyler söyleyin çok zor bende aynı şeyleri yaşadım artık öyle oluyorduki küçük ağlayınca büyükde ağlardı yok yere :) sonra susturamayınca oturur bende ağlardım :))) derdim bunlar büyürmü Allahım büyüdüler elhamdülillah sabredin geçer bu günler yeterki siz sebatta kaim olun kardeşim.....

Bızım komsu da 11 yasındakı kardes ıstıyor dıye yaptılar.Kız su an orta bırde. Oraya gıttıgımızde kıskandıgı barız bellı oluyor. Annesı sureklı kızla ılgılenıyor.Bebekle daha cok baba ılgılenıyor.Tum ılgı kızın ustunde bebekten cok. Bız bıle sevsek hemen bulacak bahanesı oluyor.

Back