oğlum hasta olmaya çalışıyor.

lalegul52

lalegul52
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2011
1.646
1.967
333
Ordu
bu sabah telefonumun geçmişine baktım . 10 yaşındaki oğlum okula gitmemek için nasıl hasta olurum diye araştırmalar yapmış.dün akşam tuhaf tuhaf balkona çıkıyor orada uzun süre soğukta oturmaya falan çalışıyordu. bende soğuk napıyorsun diye içeri alıyordum. sabah bir uyandım odasına gittim sabaha kadar yatağının dibindeki camı açık bırakıp o şekilde uyumuş bende oglum sıcağa yandın herhalde hasta olcan niye böyle yaptın dedim . meğer internetten araştırma yapmış oradaki başkalarının hasta olmak için neler yapılır fikirlerini okumuş. onlarda camı falan açık bırak ,balkona çık falan yazmış .çok canım sıkıldı bu okula gitmemek için neden böyle yapıyor.ben akşam onunla konuşcam ama nasıl konuşsam neler desem bilemiyorum nasıl konuşmalıyım sizce

Çok tatlı. :21:
Ben de ne zaman işte yorulsam bir iki gün rapor alabilsem de diye burnuma bakarım akıyor mu diye yok sapasağlam olurum.
Ne zaman önemli sunumlarım olur,katılmam gereken o zaman yatak döşek hasta olurum,doktor zorla elime 1 haftalık rapor tutuşturur. :temizlik:

ah bu çocukların okula gitmeyeceğim tutkusu :)
söyleyin. 1 daha böyle şeyler yapma kuzun yaparsan gerçekten hasta olduğunda bile kendinin yaptığını düşünür
sana inanmam okula gönderirim diyin
afacan kuzu :)

Oyy kıyamam ya..kaçıncı sınıfa gidiyor bilmiyorum ama inanın benim kızım lise 2de o bile okula gitmemek için kırk takla atıyor:)))çünkü sabah 6da kalkıyor servise binmek için..egitim sistemi malesef çok zor bu günlerde malum..çocukları bir yıldırma politikası var .ne yazık ki...yaşı küçükse idareyle konuşup durumu anlatın ve mümkünse birkaç gün izin alıp uzun uzun onunla konuşun...nedenlerini sorun..mutlaka gitmek istemeyişinin bir sebebi vardır..benim kızım mesela sabah kalkmak istemediği için okuldan sogumuş..keşke akşam okulu olsaymış öyle dedi...şimdi biraz daha alıştı mesela..sizde bir sorun bakalım gitmeyince .ne yapacakmış..bir arkadaşımda okuldan izin alıp çocuguna artık okula gitmiyorsun gitmeyeceksin çalış diye bir haftalık işe vermişti...sonuç ...bir sabah not ..ben okula geri dönüyorum..:)))çalışmak daha agır gelmişti çünkü...

bu sabah telefonumun geçmişine baktım . 10 yaşındaki oğlum okula gitmemek için nasıl hasta olurum diye araştırmalar yapmış.dün akşam tuhaf tuhaf balkona çıkıyor orada uzun süre soğukta oturmaya falan çalışıyordu. bende soğuk napıyorsun diye içeri alıyordum. sabah bir uyandım odasına gittim sabaha kadar yatağının dibindeki camı açık bırakıp o şekilde uyumuş bende oglum sıcağa yandın herhalde hasta olcan niye böyle yaptın dedim . meğer internetten araştırma yapmış oradaki başkalarının hasta olmak için neler yapılır fikirlerini okumuş. onlarda camı falan açık bırak ,balkona çık falan yazmış .çok canım sıkıldı bu okula gitmemek için neden böyle yapıyor.ben akşam onunla konuşcam ama nasıl konuşsam neler desem bilemiyorum nasıl konuşmalıyım sizce

Bende kücükken beden dersinden kacmak icin böyle yollar arardim. :) belki onunkide cok masum bi neden

Ahahah yerim onu
Zeki bir çocuğunuz var :)
Oğlunuz okula gitmemek için bahane arıyor bence
Ya ben bu konuda biraz değişik bir anneyim . Sanırım aramızda az yaş farkı olduğu için böyleyim .
Geçen hafta size lise 3 e giden oğlumla aramızda ki konuşmayı yazıyorum :
Sabah saat 6:20 hava karanlık yağmur yağıyor , üst kata çıktı yatak odama geldi
--Anne ya bi bakar mısın ?
--Söyle canım (Uyuyorum bu arada )
--Çok yağmur yağıyor
--Evet kış geldi
--Ve hava karanlık
--Evet ve saatleri almayacaklarmış alışsan iyi edersin
--Ya anne ne diycem ? :)
--Deee
--Bugün okula gitmesem ?
--Tamam oğlum git yat uyu
--Vuhuuuuu canım annem . Kız senden bir tane daha yok ;)

Tabi bu yılda iki kere falan oluyor . Ama belli yani gitmek istemiyor :)

Ufaklık yapar arada . 7 yaşında 2 ye gidiyor
Onu da ayda bir kez falan işe getiriyorum .Eğleniyoruz birlikte tüm gün

Belli sizinki de sıkılmış azıcık :)

vala hepimiz yaşadık okula gitmemek için ne yapılır mevzusunu.. çok sorun yaratılacak bir mevzu görmüyorum.
sadece okulda öğretmeni ile bir görüşün sınıfta birileriyle sıkıntı yaşıyor olabilir, veya bir kıza aşık olmuş da olabilir çok normal şeyler. sakinlikle kendisi ile konuşmadan önce arkasını doldurarak biraz bekleyin derim.

Altında yatan nedeni anlamak için alıp karşınıza sakince konuşun bence, benim annemle kardeşim gözlük takardı kardesim 5 yaşında takmaya başlamıştı. Bana aralarında özel bi bağ var ben dışta kaldım gibi gelirdi. 7 yaşında anneme sormuştum gözlük niye takılır göz nasıl hasta olur. Televizyona çok bakarsan yakından izlersen olur demişti. Sonrasi malum ev halkı çıkınca tv karşısına sandalye çekip dibine giriyordum. Belli aralıklarla da gözlerim bozuk galiba benim falan diyormusum doktora götürdüler gayet iyiydim o zaman baktım bozamıyorum vazgeçtim:KK70: su an takıyorum maalesef :KK53:

Bu zamanın çocukları dehşet vallahi.
Ellerindeki imkanlar da tabii ki bu anlamda araştırmalarını yapmayı genişletiyor.

Akşam konuştuğunuzda sakin ve cana yakın şekilde yaklaşın.
Suçlayıcı değil de, neden böyle birşey yaptığını öğrenmek istediğinizi vurgulayın.
Anlam veremediğinizi anlatın.
Neden böyle bir yol izlediğini sorun, okulda bir sorun mu var? onu rahatsız eden bir durum mu var?
Neden okula gitmek istemediğine yoğunlaşın.

Baktınız size cevabı verdi, bu cevabın üzerine yoğunlaşarak nedenlerini ve ne sonuçlar doğuracağını analiz edin.
Suçlamayın, kırmayın, küçümsemeyin.
Muhakkak hoşnut olmadığı bir durum var okulda ki bu kadar araştırmaya girişmiş.

Çocukluğumuzda biz de sevmediğimiz ders olduğunda veya istemediğimiz bir sınav olacağında okula gitmemek için türlü yol arardık. Ama tabii bizim zamanımızda internet gibi bir lüks yoktu, çoğunlukla okula gitmek zorunda kalırdık.

Back
X