Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi oğlum gece uyanmıyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

nursaygin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
117
2
96
Antalya
merhaba arkadaşlar 2,5 aylık bir oğlum var 40 ı çıkana kadar gecede 2 kez kalkıyordu ama artık gündüzleri en fazla 2 saat uyuyor her gece 11 de yatıyor sabah 6 da uyanıyor bu durum beni çok düşündürüyor aç kaldığını düşünüyorum o uyuyor ama ben bu stresten uyuyamıyorum dr umuza sorduk ne güzel şanslısın dedi kilo alımıda çok ii son 20 günde 870 gr almış ama içim rahat değil bir türlü bebeği bu şekilde olan varmı?

Benimde öyleydi kızım o aylarda gece 11 de yatardı kesintisiz sabah 6 yada 7 ye kadar uyanmazdı kilo alımıda iyi olduğu için hiç takmadım acıksa kalkardı zaten bencede şanslısın ama benim kızım ne zaman 4 aylık oldu bir başladı gece kalkmaları şu an 18 aylık hala gece emmeye en az 5 kere kalkıyor

benim kızımda öle aç olursa uyanıyo yada gözlerini açmadan mıkırdanıyo anlıyorsun zaten uyanmasını beklemen emzirip yatırıyorum rahat rahat uyuyoruz. altınıda açmıyorum sabaha kadar kuru oluyo eğer kaka yapmadıysa. bebekler büyüdükçe daha uzun uyurlar

ALLAHINDAN Daha ne istiyosun ki benim oğlum 17 aylık hala gece 2-3 kez kalkıyo oda acıktıı için bile diil öylesine falan...hiç sıkma canını acıkınca belli eder o uyursa daha iyi büyür annesi gelişimi daha iyi olur... yatırmadan emzir gce yeter bence ona...

öncelikle bebeğine kocaman bi MAŞALLAH de... ne kadar güzel kesintisiz uyuması. benim kız 11.aya girdi hala en az 3- 4 kez kalkıyor.hadi kalkıyoruz emiyor ama bide kilo alsa... 2 aydır kiloyu bırakın gram almadı maşallah bebeğinize.

masallah cnmmm biz 4 aylıgız uykya hasretimmmm mutlaka en gec 2 saatte bir uyanıyo emmeye ama kilo alımı biraz az sen sevi n hem kilo alımı normal hem uyuyoo

canım buda şikayet edilecek bir şey mi?
ne kadarr şanslısın maşallahhh diyelim

bizim ailede 40 ında sonra bebeklere gece meme verilmezz. nasıl gece büyük insanlar da yemek yiyince rahatsız oluyorsa bebekler de olur. bu yüzden çocuklarında uykusu düzene girer. bizim ailede çocuklar böyle yetiştiriliyor valalhi...

ailece düzen oturtulmuş ne güzel bizim ailede tek bebek benimki o yüzden bu konuda örnek alabileceğim kimse yok maalesef

masallah cnmmm biz 4 aylıgız uykya hasretimmmm mutlaka en gec 2 saatte bir uyanıyo emmeye ama kilo alımı biraz az sen sevi n hem kilo alımı normal hem uyuyoo

inşallah sizin bebişlerde düzene girer sağlıkla büyüsünler inşallah

ayy inşallah düzenimiz bozulmaz madem bi sıkıntı yok uyumasında uyusunda büyüsün bebişim sizin bebişte kocaman olmuş ne güzel darısı bize Allah yardımcın olsun

arkadaşım benim bebişimde öyle 11 12 gibi uyur ben uyandırmasam uyanmaz bizimde normal ama ben yinede 3 saatte bir uyandırmadan ağzına memeyi tutuyorum hemen alıp emiyo acıkmasa emmemz kilomuz da gyet düzenli ayda 1 kilo alıyouz doktorda 5 saati geçmesin uyandır emzir kan şekeri düşer diyo bence sende öyle yap canımm

valla benim oğlum doğduğundan beri gündüzleri hiç uyumazdı.gece 11 de bi yatardı sabah 6 ya kadar uyurdu.taki 4 aylık olana kadar gündüzleri biraz uyumaya başladı geceleri 1 kez falan emer geri uyurdu.5 aydan sonra 10 da yatar bir gece 2 de birde 5 te uyanır sonra sabah 8 e kadar uyurdu.şimdi 8 aylık bir aydır neredyse saat başı uyanıyor bu gece 6 kere falan kalktı sabah 6 da kaka yaptı şimdi uyuyor ama ben işe gidicem( uykusuzluktan yıkılıyorum(her ay farklı bir uyku düzeni oluşturuyor.bence güzel güzel uyu arasın bu günleri.ayrıca bebişler uyurken saat başıda emzirsen emer refleks.3. aydan sonra kesintisiz gece uykuları başlarmış.büyüme hormonları uyurken salgılanır.uykuda en az beslenme kadar önemli bence hiç uyandırma uyusun.

Valla ben annemi dinlemedim kıyamadım gecede emzirdim halada 9 aylık bilmem kaç defa emziriyorum annem uyuyan bebek uyandırılmaz derdi. ( Sarılık hastalık hariç ) Ah çok pişmanım. Kızkardeşim emzirmedi bebeği 2.ayından beri akşam 9 da yatıp sabah 8 de kalkıyor. Kıskanıyorum valla.

benimki de gece uyanmiyo. bende ilk önce acaba ac kalirmi diye dusundum ama doktor bu karninin iyi doydugunun bir göstergesi dedi. merak etme bence

oğluma kendi nazarım değdim herhalde 6,5 aylık olduk 15 gündür gündüzleri hiç uyumuyor gecede en az 5 defa kalkıyor sanırım dişler sıkıntı yaratıyor alttan 2 tanesi çıktı hiç sorun yaşamadım ama üstler daha sıkıntılı çıkıyormuş sanırım bu konuda tecrübelerinizi paylaşırmısınız

sanırım bu uyku olayı her ay degısıklıkler gosterıyor.. bızde 2 aylıkken gece 1-2 kere kalkardık sonra bır donem bu sayı arttı sımdı 7. ayımız doldu ve en az 2 saatte bır kalkıyor emmeye.doktor bu olay ozellıkle erkek bebeklerde sık oluyor anneye baglanmadan ötürü dedı..7. 8. ay baglılıkların basladıgı aymıs..

nasıl alıştırıyorsunuz ki?? çok merak ettim.. biz en geç 2-3 saatte kalkıyoruz..

bence alıştırmadan ziyade aydan aya değişiklik gösteriyor çoğu bebek. sanırım oğlum yatmadan önce emzirdiğim halde doymuyor ve o yüzden uyanıyor 1-2 gecedir prinç unu ile mama yapıp veriyorum ve sadece 1 kez uyanıyor

ah aaaaaaaaaaaaaaaah ne guzel yazmışsınız dogdugundan bu yana uyuyor masalllah kırkbınkere hemde aksı halde olması cook zor kızım dogdugunda gaz problemı yasadık 4 ay boyunca sonra kulak bı ara diş şimdide emerek uyumaya alıştı memeyi agzından aldıgım gıbı uyanıyoor gunduz uykusu dıye bırsey yok gece ben dıyım 7 sız deyın 10 kez kalkıyoo genelde göğüsüm nobetci eczane gıbı hep acık(artık gögüsümü içeri koyduğumda tuhaf geliyo) 7 aylık kızım bu huyunu nasıl degıstırıcem ne versemde uykusu olsa yesede uykusu olmadıgı ıcın cok kılo almıyoo bebeklerı uyuyan anneler yardım lutfeen

Benim oğlum bazen uyanmıyor geceleri. 4 saati geçmeden ben yatağından alıp emziriyorum, uyku sersemi emiyor.

aah ah benim kızım da öyleydi küçükken, biz de doktora sorup aynı cevabı almıştık, daha ne istiyorsunuz yatın uyuyun demişti dr. ama şimdi en az 5 kere kalkıyoruz. uykular bölük pörçük çöktük resmen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…