oğlum efenin zorlu yolculuğu

Aysgl07

doğaç efe &duru ela
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
2.994
10
643
Antalya
--------------------------------------------------------------------------------

11 haziranda nişanım geldi demiştim daha sonra hemen sancı girmeye başladı belden ve kasıktan sıklaşmaya başlayınca hastanenin yolunu tuttuk çok zor bi doğum geçirdim 24 saat sancı çektim açılmam geç olunca suni sancı verdiler oda beni perişan etti açılmam bi türlü gelişmedi perişan oldum resmen epidural anestesi istermisin dediler evet dedim verdiler çok rahatladım bu sefer açılmam tamamladı ıkınmama rağmen bebek gelmedi bi türlü fenalaşmışım yorgun düştüm oksijen verdiler bebeğin kalp atışları düşmeye başlamış sonra düzeldim bida ıkınma çalışmaları fakat yine yok herşey normal olmasına rağmen bebeğim kendini itmediği için doğum gerçekleşemiyomuş tembel yani benim oğlum sonra hastanedeki bütün dr. ve hemşireler gidip geldiler herkes doğum yaptı ben kalmışım ama yalvarıyorum artık sezeryana alın beni kurtarın diye ölüm gibiydi benim için baş edemeyince proflar geldi vakuma karar verdiler vakumu taktılar 3 dr biden kaburgama dirsekleyerek bastırdılar kırcaklardı nerdeyse bende ıkınmaya devam ettim sonunda gelmeyi başardı ama hala kaburgamdan dolayı sancı çekiyorum dikişlermde çok fazla her yerim yırtılmış çok zor oldu ama oğlumu gördüğüm an herşey bitti şimdi çok mutluyuz ama 2. çocuğu yapma korkutuyo açıkcası

Ay canım hem geçmiş olsun hem gözün aydıın diyeyim Allah a şükürki bebeğine sağlıkla kavuşmuşsun biraz zor olmuş ama inşallah en yakın zamanda ağrıların da geçer...

ayşegül ben direk epiduralli doğuma giricem.o da mı zor?belki sen sancı çektin takatsiz kalşdığın içinde zorlanmışsındır.vakumla çekildiğinde bebekte herhangi bir iz oldumu?kaç kilo doğdu kiloluysa belki oda zorlamıştır.

lütfen cevap ver şimdi bende korkmaya başladım....

gecmıs olsun benımde normal dogumda en büyük korkum bebegı ıtememek ve vakumla cekmelerı o yüzden sezeryan istiyorum gülaycım dırek epıdurallı dogum olmuyor 4 cm acılma olduktan sonra epıdural vuruluyor zaten o ana kadar sancı cekıyosun zaten epıdural sancıyı azaltıyor sadece ıkınmayla ilgili degil yani bazen ıkınsanda bebek gelmeyebılıyor aysegülünde öyle olmus bak herkesın bir olcak diye bısey yok sen bosuna stres yapma vakumda genelde bebegın kafası uzun cıkıyor ama sonra düzeliyormus tabıkı dr ve dogum ekıbıde cok önemlı allah korusun vakum tehlıkelıde olabılıyor

ayy çk geçmş olsn.oğluna da allah uzun ömürler versn.inşallah bidahaki doğumun böyle olmaz.zaten bu acıları unutunca yeni çocuk düşünürsün derler.allahım hayırlı evlatlar versn.darısı olmayanların başına...

Allah bağışlasın geçmiş olsun..
kısa bır sure sonra ıkıncı bebek korkun gecer dıye dusunuyorum.. annemın bır tek ben kolay dogmusum bende son çocuğum (4.) ve tek kızım.. diğerlerinin hepsi zorlu doğmuş..
ilk abım 15-16 saatte doğmuş vakumla cekmişler..
ikincisi boynuna kordon dolanmıs gelmemiş saatlerce.. boğulma tehlıkesi geçirmiş..
üçüncüsüde makattan gelmiş ikiye katlanms bır sekılde popodan yanı..
bir tek ben cabucak kolayca dogmusum.. merak etme bır zaman sonra unutursun acını.. sevgiler..

gülay sen ızmırdemı dogum yapıcaksın hangı hastanede

canım devlet hastanesinde yapıcam.sancım olduğunda dr çağıracağım.perşembe günü 2cm açılmıştı.sancılarımda varmış nst ye girdiğimde gözüktü.bügünde sancım var ara ara kasıklarıma giriyor.ptesi yine sancı ve açılma olursa dr doğumunu başlatırız dedi.hayırlısı artık.....

ay canım ya çok zor bi doğum olmuş. ben mayıs annesiyim aynen beni anlatmışsın ama benim açılma okadar uzun sürmedi. suni sancıdan bende bitkin düştüm dermanım kalmadı ıkınmaya yalvar yakar aldılar beni sezeryana senin için baya mücadele etmişler. allah analı babalı büyütsün....

epidurali herkese öneririm ama şöyle bi durum vardı bana dedilerki açıklığın 4cm olmasından sonra yapılabiliyomuş o 4cm gelene kadar acıyı yine çekceksiniz ama yinede değer bence bebeğim normal doğdu 3.5 kilo onunla ilgili yada çatımla ilgili sorunum yoktu bebek itmemiş kendini öyle söylediler zararı oldu tabi bebeğimin kafası kan topladı şiş şu an çocuk dr.u baktı geçer dedi merak etmeyin dedi zekasında falan sorun olmaz içiniz rahat olsun dedi

çok sağolun hanımlar allah herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah gerçekten zordu bide insanlarda çok ilgisizdi kendi kendime ıkınıp durdum resmen hemşireler çay kahve içmenin derdindeydi yalvardım resmen yardım edin kurtarın beni diye hala şoktayım ve sütüm yok bebeğimde emme gayreti göstermiyo mamayla devam ediyoruz şaşırdım kaldım napcağımı bilemiyorum kaburgalarıma öyle çökmüşlerki yatamıyorum ağrıdan bide dalga geçti dr.un biri kırılmış olabilir bile bi röntgen çekin dedi Çok üzgünüm çoook

zor bi doğum olmuş ama şükür ikinizde iyisiniz, Allah analı babalı büyütsün canım, darısı bize

zor bi doğum olmuş ama şükür ikinizde iyisiniz, Allah analı babalı büyütsün canım, darısı bize
çok sağol canım allah hepimizi korusun darısı sizlere olur inşallah bebeğine kavuşunca insan zaten gerisi boş geliyo inan ama herşey tecrübedir bu da yanımıza kar kalan diğer şeylerden biri olsa gerek yerimseniben

canım ya bu kadarına şükür et.daha kötüsüde olabilirdi.neyseki bebişin yanında,gerisinide boşvr unutmaya çalış.

dr ve hemşirelerin ilgisizliğine gelince orda çok haklısın insanın daha çok moreli bozuluyor...

dogumun benimkine ne kadar cok benziyor..tek fark benim dogumumda 3 ebe nöbet degisti 3de iyiydi,tabi bebisim gelmedigi zamanlar doktorlar basti odayi ben deyim 5 sen de 6 dr vardi basimda,benim karnima bastilar,dedim heralde doguramayacagim bebegi görünce sok olmusum basindaki vakum izini gördüm ama o an ne düsündüm onu bile hatirlmiyorum,ruh gibiydim resmen..amao boncuk gözlü minicik sey bana bakinca hersey degisti..esim gecen aksam diyor cok cektin hala cekiyorsun(yaralarim cok fena emziremiyorum,saat basi pompayla cekyorum inat ettim mama vermeyecegim..)dedi esim ben olsam 2.yi düsünemem..
ama benim bilinc altimdan sadece epidural sana uygun degil geciyor,nasipse zamani gelince kizima kardes istyiyorum...

Allah analı babalı buyutsun ay neguzel ya hazıran annelerını dogum hıkayelerını okumak darısı temmuzdakılerın basına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…