Bebek Beslenmesi Oğlum çiğnemeyi hala öğrenemedi ne yapmalıyım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ikoncan85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
2.071
14
158
40
merhaba kızlar benim 1,5 yaşındaki oğlum hale kahvaltı ediyor nede makarna vs tarzı şeyler seviyor ohaoldumsmile sabahları maalesef cicibebeli bulamaçtan yiyor mesela domates peyniri ağzına vereyim hemen çıkarıyor ne yapacağımı şaşırdım iştahıda öyle aman aman yok çok hareketli bir o kadarda zayıf bir çocuk ikizi öyle değil ama o herşeyi yiyor ama oğlum maalesef yemiyor yemekleri bile püre halinde veriyorum o kadar alıştırmaya çalışmama rağmen sonuç aynı sizce ne yapmam gerekiyor böyle bir sorunla karşılaşan oldumu daha önce sizden cevap bekliyorum arkadaşlar:sinifsinif:

cevabını kendin söylemişsin arkadaşım.püre vermekten vazgeçeceksin.kolayı varken neden zoru seçsin ki püre lop lop yutuluyor çiğnemeye gerek yok.
ilk başlarda zorlanırsın biraz ama çiğnesin istiyorsan tek yolu bu..sabah önüne koy tabagını kendi yemeye çalışsın yemezse ısrar etme 2 saat sonra yine dene..ısrar etme ondan sonra nasıl olsa acıkacak o zamanda sehriyeli çorba vermeyi dene..böyle böyle alışır canım..

eline kavun, seftali gibi yumusak meyveler vererek ve basindan ayrilmayarak kati gidayi kesfetmesini saglayin. bana burda hemsirenin tavsiyesiydi ve bizde cok etkili oldu...

canım bende önceleri yemeklerini hep blendırdan geçiriyordum.baktım pütürlü yiyince öğürüyor çözümler aramaya başladım ve buldum...şehriye çorbası...arkadaşımın tavsiyesiydi... ilk denemede bir kase yedi,şaştım kaldım...neredeyse bir hafta şehriyeli çorba verdim ve aç olduğu zamanlarda da eline muz,elma,kaşar,bisküvi,çubuk kraker,ekmek vs. verdim (aç değilken verdiğimde onlarla oynuyor yemiyordu)...o günden sonra blendırı kaldırdım...şu an herşeyi rahatlıkla çiğneyip yutuyor...
dilerim sana ve senin durumundaki annelere yardımcı olabilmişimdir:hulya::hulya:

canım bir arkadaşımında oğlu vardı herşeyi blendırdan geçirip püre yapıp peşinden koşarlardı şimdi 3 yaşında ama ne istese yiyor sıkma canını her bebek aynı yaşata öğrenecek değil ya öğrenir oğlunda

benim oğlumda 17 aylık püe yiyo hala biliyorum doğru deil ve kolayada kaçmıyorum aslaa ama çok denedim gün boyu vermesem yemek yemek istemez ki 6-7 saat beklettiğim zamanlar oldu yinede yutamadı ama son zamanlarda biraz gayet ediyo bulgur pilavı yoğurt falan yemeye başladı sanırrım vakti geldi artık :)) okadar uğraştım aylarca yutmadı son zamanlarda biraz gayret göstermesi şaşırttı bi<e elbet birgün düzelecekler

arkadaslar bebekleriniz artik puturlu yiyebiliyolarmi.morale ihtiyacim varda.siziin bebekler kocaman olmusturlar.cevabinizi bekliyorum.

bir önceki başlıkta yazmıştım, malesef benim oğlumda pütürlü yiyemiyor, 2 yaşında şimdi, bende blender kullanıyorum , hep böyle olmayacak elbet ama eziyeti çok , hem ona hem bana..
bu durumda olan annelere kolaylıklar diliyorum çünki çok zor bir durum

arkadaşlar benim bebeğim 6 ay 5 günlük bende blendır kullanıyorum,pütürlü yiyeceklere ne zaman başlamalıyım,dişleri çıkmaya başladıktan sonra mı..

oğlum 1 yaşına kadar blendırla yiyordu
sonra yumuşak pütürlülerle başladım
1.5 yaşından sonra köftesi patatesi bisküvisi vs vs eline verdim
önce minik parçalar halinde ısırdı tıkandığı da oldu ama zamanla parçaları daha büyük koparmaya başladı
2 yaşına giricek ve çok şükür artık bu konuda rahatız

bu pütürlü yeme olayının kesinlikle hazır oluş durumuna inananlardanım.tabiki bu demek değil ki hep blendır kullanalım.zamanı gelince yavaş yavaş alıştırılmalı baktı ki kusuyor yiyemiyor biraz daha zaman geçince çok az pütürlüyle başlanmalı.tabi en sevdiği yemek neyse onunla alıştırılmalı.bir de masada siz yerken küçük küçük ağzına lokmalar vererek ona çiğnemeyi öğreterek yapılabilir.sonra zamanla o lokmalar büyüyor bir bakmışsınız ki pütürlüye alıştı.
benim kızım da 7.5 8 aya kadar tahammülü yoktu pütürlüye ama ben devamlı küçük küçük lokmalar verdim ağzına biz yerken.sonra en sevdiği çorba tarhana mesala.ona sebzeleri rendeledim en küçük tarafından.bir de çok açken verdim yedi kusacak gibi yaptı gittim süzgeçten geçtim.3 gün sonra tekrar denedim bu sefer iyice yedi son kaşıkları zorlamadım.sonra içine kıyma attım öyle denedik.sonra daha koyu kıvamlı yaptım öyle alıştı.böyle böyle derken şimdi maşallah sadece çatalla az ezip veriyorum yemeklerini.pütürlü olayını aştık. size de tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…