• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri Oğlum Ç,Ş gibi bazı harfleri söyleyemiyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
çevremde kimse dil terapistine gitmedi.bir de baba tarafı geç ve sorunlu konuşmuş ama şu an babasını kimse susturamıyor...
Şu devirde zibilyon tane imkan içinde bu kadar cahil kalmayı becermek nasıl bir yetenek, anlatsanıza biraz?

oğlum 7.5 yaşında ve halen çiçek diyemiyor mesela.sisek diyor.şemsiye diyemiyor.semsiye diyor.bugüne kadar dert etmemiştim ama şimdi 2 ye gidiyor.seneye 3 e geçecek.toplum içinde ve kendisi de bu sorunu kafaya takmış durumda.bu arada ben de taktım.bu kendiliğinden düzelir mi, ne yapmak lazım.
Benim cocugum da K ve G harfini soyleyemiyordu ama Simdi duzeldi. internetten egzesizler bulmustum, mesela o harfler yatarak konusunca daha rahat cikiyor, sonra soyleyerek alisti. Her harf icin farkli yontemler var, internette turkce kaynak Yok ama ingilizce Cok var,

Benim cocugum da K ve G harfini soyleyemiyordu ama Simdi duzeldi. internetten egzesizler bulmustum, mesela o harfler yatarak konusunca daha rahat cikiyor, sonra soyleyerek alisti. Her harf icin farkli yontemler var, internette turkce kaynak Yok ama ingilizce Cok var,

dil terapistine gittiniz mi ya da çocuğumu maddi sebeplerle dil terapistine götürmezsem ben kötü sorumsuz cimri çocuğun sağlığını önemsemeyen bencil bir anne mi olacağım....haftalık 350 lira.haftada 4 kez gelmek gerekiyormuş.evde biz alıştırma yapamaz mıyız ki...

Sevgili konu sahibi, Çanakkale’nin öyle çok ücra bir ilçesi yok. En fazla 1-1 buçuk saat içinde merkezdesiniz. Otobüslerin çoğu hastanelere gidiyor. Mehmet Akif Ersoy Devlet hastanesinde çocuk psikologları mevcut, sanırım fakültede de var. En azından gidip danışabilirsiniz. Uzmanlar bir teşhisle sizi yönlendirir. Çoğu ilçede rehabilitasyon merkezi de var diye biliyorum. Lütfen ertelemeyin.

yabancı kaynaklara bakıyorum da evet daha ayrıntılı tşk

oğlum 7.5 yaşında ve halen çiçek diyemiyor mesela.sisek diyor.şemsiye diyemiyor.semsiye diyor.bugüne kadar dert etmemiştim ama şimdi 2 ye gidiyor.seneye 3 e geçecek.toplum içinde ve kendisi de bu sorunu kafaya takmış durumda.bu arada ben de taktım.bu kendiliğinden düzelir mi, ne yapmak lazım.
Konuşma terapisti kesinlikle.

Ben size ilk defa bu kadar cok kizdim. Insan cocugu icin iyi gelme 'ihtimali' olan en ufak bir seyi bile yapmaz mi? Insan cocuguna para hesabi yapar mi? Onun icin calismiyorsunuz da kimin icin calisiyorsunuz ya? Dedesine soyleseniz eminim karsilar zaten masrafini. Siz terapiye gidiyorsunuz iyi geliyor da cocugunuza neden iyi gelmesin dil terapisi? Babasi da oyleymis duzelmis nasil bir bahane, genetik gecisli falan mi saniyorsunuz bu durumu?

Benim minik bir kopegim var. En ufak davranis probleminde kopek egitmenine danisiyoruz, egitim aldiriyoruz. Gunduz ihtiyaci olan kadar yuruyuse cikaramadigimiz gunler kopek yurutucusu ile anlasiyoruz. Cok uzun saatler yalniz kalacaksa kopek kresine gonderiyoruz o gun icin. Ve bunlari yaparken sadece onun mutlulugunu dusunuyoruz. Neden? Cunku ona sormadan kendi hayatimiza dahil ettigimiz bir canliya bunlari yapmak ZORUNDAYIZ. Sorumluluk almak zorundayiz.

Cocuk 3.sinifa gecececek, hala 4-5 yas civari cozulmesi gereken konularla ugrasiyor. Inanilmaz.

dil terapistine gittiniz mi ya da çocuğumu maddi sebeplerle dil terapistine götürmezsem ben kötü sorumsuz cimri çocuğun sağlığını önemsemeyen bencil bir anne mi olacağım....haftalık 350 lira.haftada 4 kez gelmek gerekiyormuş.evde biz alıştırma yapamaz mıyız ki...
İlgisiz bir anne olduğunuz aşikar.Daha fazlasını yazmak istemiyorum zira banlanirim.Mimledigim birkaç üyeden biri de sizsiniz çocuk konusu kırmızı cizgim .

bunu deneyeceğiz inşallah.ç sesi için dil orta üst damağa dokunacak ve dişler birbirine yaklaşacakmış.bir de başka bir yanabcı kaynakta ç sesi için sadece dudakları yuvarlayarak bile ç sesi çıkabilir diyor.yani dilin temas ettiği yeri değiştirmemiz gerekecek.buna çalışacaz.mantığı ben anlarsam, biz yaparız

iyi de babası da konuşamamış hatta o sebeple okula geç gitmiş.şu an iyi konuşması

Omur torpususunuz. Buraya defalarca konu aciyor, yazilanlar A diyorsa butun konu boyunca Z olan dusuncenizi savunup duruyorsunuz. Bizi mi ikna etmeye calisiyorsunuz ben anlamiyorum ki hicbir yazilani okumuyormus gibi ayni seyleri tekrarlayacaksaniz neden konu aciyorsunuz?

bunu deneyeceğiz inşallah.ç sesi için dil orta üst damağa dokunacak ve dişler birbirine yaklaşacakmış.bir de başka bir yanabcı kaynakta ç sesi için sadece dudakları yuvarlayarak bile ç sesi çıkabilir diyor.yani dilin temas ettiği yeri değiştirmemiz gerekecek.buna çalışacaz.mantığı ben anlarsam, biz yaparız

Tâbi canım, aman sakın para gitmesin boş yere.
7 buçuk yaşına kadar nasıl konuştuğu umrumda olmayan oğlunu, bir iki video ile hemen düzeltirsin.
Nasılsa babası da geç konuşmuş. 💆

Back