- 22 Kasım 2020
- 6.322
- 89.269
- 498
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
-
Yani uzgunum ama, nasil olacak ki böyle, dislerle ileri derecede bir bozukluk varsa etkiler konuşmayi evet, var mi?ilçe ismi vermiyim, küçük merkeze uzak kendi halinde bir ilçedeyim.tam teşekküllü hastane bile yok.
yok ama dişleri yeni yeni çıkıyor.dudakları kapanıyor ama ön çene ilerde ama benimde öyle ablamın da öyle.bizde çyle sorun yok bilemedimYani uzgunum ama, nasil olacak ki böyle, dislerle ileri derecede bir bozukluk varsa etkiler konuşmayi evet, var mi?
Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine başlamasi lazım. Rapor alırsınız ve devlet karşılar ücretioğlum 7.5 yaşında ve halen çiçek diyemiyor mesela.sisek diyor.şemsiye diyemiyor.semsiye diyor.bugüne kadar dert etmemiştim ama şimdi 2 ye gidiyor.seneye 3 e geçecek.toplum içinde ve kendisi de bu sorunu kafaya takmış durumda.bu arada ben de taktım.bu kendiliğinden düzelir mi, ne yapmak lazım.
Evet bunun için dişçiye gitmiştim alt çenem çok hafif önde farkedilmiycek kadar hatta dişlerim biraz ayrıdiş yapısı mı acaba, dişleri tamamlanınca düelir mi, çünkü ağız yapısı önemli
şimdi bakacam.hakkaten hiç bilmiyordum bunu.faydalı oldu.tşkDil bagimi var acaba bir kontrol etseniz
Ben de çocuklarımı dil terapistine götürüyorum, yaklasik 5 yildir, birden fazla dil ile buyudukleri icin bazi sorunlar oluyor, sizin icin danisayim, en azindan ne yapacagimizi biraz olsun bilebiliriz.yok ama dişleri yeni yeni çıkıyor.dudakları kapanıyor ama ön çene ilerde ama benimde öyle ablamın da öyle.bizde çyle sorun yok bilemedim
şimdi baktım diline anlayamadım.kendi dilime baktım.dil bağı resimlerine de baktım.anlayamadım.bir çocuk doktoruna göstereyim.tşkDil bagimi var acaba bir kontrol etseniz
tşkBen de çocuklarımı dil terapistine götürüyorum, yaklasik 5 yildir, birden fazla dil ile buyudukleri icin bazi sorunlar oluyor, sizin icin danisayim, en azindan ne yapacagimizi biraz olsun bilebiliriz.
350 çok iyi, dil terapisi seansları 800 lira civarında. Para çocuğun sağlığından önemli değil.bir yeri aradım.online seans yapmıyouz dedi.diğeri haftalık 350 lira istedi.ayda 4 seanstan bahsettiler.süre vermediler.şu anki bütçemle mümkün görünmüyotr.
Benim küçük oğlumda varda ondan biliyorum .şimdi baktım diline anlayamadım.kendi dilime baktım.dil bağı resimlerine de baktım.anlayamadım.bir çocuk doktoruna göstereyim.tşk
çözümünü buldunuz mu ameliyat mı harfleri nasıl çıkarıyor şu anBenim küçük oğlumda varda ondan biliyorum .
yahu pamuk'a para harcatacak şeyler tavsiye etmeBen de baktim, var. Tabi hemen karşı sokaginizda değildir.
Belki sizinki o değildir bilemiyorum sadece bir ihtimal olabilir diye yazmak istedim biz çocuk cerrahisinde kestirdik basit bir işlem ama konuşmayı etkiliyorçözümünü buldunuz mu ameliyat mı harfleri nasıl çıkarıyor şu an
benim şu an aylık 1400 lira verme durumum maalesef yok ki dil terapisinin yüzde yüz başarılı olacağının garantisi yok.ne dersen de.geçen sene 4 gün içinde ameliyat olmazsan böbreğini kaybedebilirsin dediler ve ben özel hastane yerine devlet hastanesine gittim ve Allah razı olsun ameliyatımı yaptılar.demem o ki gerçekten durumum yok.350 çok iyi, dil terapisi seansları 800 lira civarında. Para çocuğun sağlığından önemli değil.
hangi harfleri söyleyemiyorduBelki sizinki o değildir bilemiyorum sadece bir ihtimal olabilir diye yazmak istedim biz çocuk cerrahisinde kestirdik basit bir işlem ama konuşmayı etkiliyor
bugüne kadar sorun olarak görmedim, düzelir ded,m geçer dedim.babası da geç ve problemli konuşmuşMutlaka dil terapistine götürün.
Cocuk 7,5 yaşına gelmiş bu zamana kadar neden götürmediniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?