• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum beni cok yordu yardım Lutfen..

Yasaklar koyup, silerek önüne geçemezsiniz daha çok bilenir size. Herkes tarafından şımartılıyor, babadan pek ilgi yok bir tek siz kuralcı ve yasakcı olarak tanınırsınız. Zaten bu tarz fevri hareketler hiçbir zaman çözüm olmaz.
Telefona sınır getirebilirsiniz sadece haftasonu kullanabilirsin diye. Okul dışında spor vb aktiviteler yapabileceği bir kursa gidip enerjisini atabilir. Çocuğunuza yasak koymadan önce şımartanların önüne geçin ama asla her şeyi kontrol edemeyeceğinizi unutmayın. :)

Psikolog hemen etkı etmez zaten, bir defa yetmez.
Ayrıca bebegı birilerine bırakıp buyuk cocugunuza zaman ayırmalısınıZ

Futbola yolla,bak nasıl iyi gelecek :)Valla benim de başımda var henüz küçük ama ileriyi düşünemiyorum.Tablet ve telefonlar çocukların psikolojisini bozuyor buna eminim.Onlardan kurtulun.Bir kursa yazdırın h.sonu.Evde onunla da etkinliker yapın sevin,öpün bolca sarılın.Sevginizi hissttirin.Allah kolaylık versin hepimize

erkek cocugu oldugu iicin babasiyla zaman gecirmek iyi gelebilir
en azindan evde birlikte biseyler yapsinlar gunde bir saat pc den mac falan yapsinlar hic bisey yapamiyolarsa tavla oynasinlar falan

Kardesini kiskaniyo bariz sekilde bu cok normal siz tavrinizi degistirin bagirmayin kizmayin okuldan geldigi zaman onun sevdigi bi yiyecegi pasra kek neyse onu yapin birlikte oyun oynayin derslerini beraber yapin ama bu surecte uyarmak kizmak yok sadece sizinle mutlu olmasini saglayin aslinda babaylada boyle bi iletisime ihtiyaci var siz sabredeceksiniz ustune gitmeyin zamanla uyarilara ve kisa kisa nasihatlerde de bulunmaya baslarsiniz benim buyuk oglumda 13 yasinda zaman zaman onunda hircin oldugu zamanlar oluyo ona bol bol sarilin sevdiginizi soyleyin

Bagimlilik disinda soylediklerinize katiliyorum.. ancak evet 10 yasindaki bir cocuk anne ve babaya bagimlidir. Bu bilimsel olarak da boyledir. 10 yasindaki bir cocuk henuz kimlik gelisimi tamamlanmamis olup kendi kararlarini kendisi verecek yeterlilikte degildir. Burada cocugun psikososyal gelisimi tamamen anne babanin sorumlulugundadir. Ancak degindiginiz diger noktalarda haklisiniz. Teknolojik cag cocuklarini anlamak, egitmek ve onlarin gelisimine yön vermek oldukca zor.
İyi de bunun bir zamanı mı var?
18 yaşına kadar birbirimize bağımlıyiz,sonrası Allah kerim mi deniyor?
Bizim millet çocuklarını öyle kendilerine bağımlı yetiştiriyor ki ,etrafimiz 30 yaşına gelip annesinin babasının ağzından çıkmayan, onların düşüncelerini kendi doğrularınin önüne koyan insanlarla dolu.
KK'da bile yıkılan yuvaların sebebi asalak gibi yetiştirilmiş - hala "anasinin paşası" kocalar. Ya da mutsuz kadınlara bakıyorsun , 'her dediğini yaptım ama...' diye cümleler kuruyorlar.
Neden?
Çünkü aile kendi sözünü söylemeyi öğretmemiş ki. İnsanların tek bildiği birilerine itaat etmek...
Bence konu sahibi ve her anne baba çocuğunun kendinden bağimsiz bir birey olduğunu kabul etmeli, ona göre davranmalı.
Çocuğun özelinde saygı gostermeli,
Ona sorumluluk vermeli, eline yüzüne bulaştırinca cocugun hatasını kabullenip çözmeye cabalamasina destek vermeli...
Mesela konu sahibi çocuğun telefonunu karistirmiş,içinde küfürler - hoş olmayan davranışlar bulmuş. Babaya da söylemiş, çocuk azarlanmiş, elinden telefonu-tableti alınmış,birşeyler yasaklanmış ..
Bu mu çözüm?
Birincisi çocuğun özelini kurcalamişsin. Bunu yapabilirsin ama gizlemen lazım. Ben ergenken annem günlüğümü okusa , hoşuna gitmeyen ve ortaya çıkmasından utanç duyacağım şeyi insanalara yayıp (başka ebeveyn bile olsa) bana yasaklar koysa bu annemi güvenilmez - tehlikeli bir madde görmem için yeterli bir sebeptir. Hiç böyle bir olaya denk gelmedim ama annemin de buna benzer, benim özelimi kurcalayip bir de utanmadan hesap sorduğu bir iki olayım olmuştu. Ve kendi yaptığı belki ona göre en doğal seylerin sonucu olarak asla şifresiz telefon kullanmam, asla ona bir özelimi anlatmam. Aramızda kapkalin bir duvar var.
Konu sahibinin oğlunun da çok farklı olacağını sanmıyorum.
Ya yapılana tepki gösterip annesiyle arasına görünmez duvarlar örer ya da bu yapılanı normal görür kendisi de sevgilisinin/karısının özel hayatını kurcalar,öfke yönetimi yapamaz,haklı oldugunu düşündüğü anlarda karşısındakine her şeyi yapmayı reva gören bir insan olur.
Her ikisi de çok tehlikeli hareketler...
Bence konu sahibi ne yaparsa yapsın önce oğluyla arasında olan güven problemini çözsün. Böyle birşeyleri yasaklayarak sadece günü kurtarır .

Esinize kendi fikriniz değil de psikologun fikriymiş gibi söylemeyi deneyin. Evde baba modeli cok önemliymiş seninle güzel vakit geçirmeli, erkek çocukları babayı model alırmış gibisinden.
Esiniz en azından haftasonu sinemaya yemeğe falan götürüp çocuğun enerjisini atmasına yardımcı olmalı. Tek başınıza bir de bebeğiniz varken ilgilenmeniz cok zor.

Selam hanımlar bugunkı bı konuda benden olsun artık nasıl davranıcamı sasırdım. Ikı tane evladım var buyugu on kucugum 3.5 aylik ama buyuk olan bu sene cıleden cıktı. Kucuklugunden beri cok sımartıldı. Biz kızdık babaanne, dede, hala sahip cıktı aynı bınadayız bu arada simdi basedemıyorum. Dayısı gecen sene karne hediyesi telefon aldı yolladı ıcınde hattı yok ama kendi basına Ins.. Hesabı acmıs basına buyruk bı cocuk kontrolum altında oldugu ıcın ses etmedim gecen gun bakıyordum napmıs diye arkadasına agza alınmıcak sekılde kufurler etmıs.
Neyse telefonu aldık elinden bilgisayar vardı onuda yasakladık okuldan bır suru sikayet var. Konusuyorum soz veriyor bır hafta suruyo sözu en fazla. Rehbet ogretmeni ile gorustum onunlada gorustu daha sonra ama bı sonuc cıkmadı. Gecen sene psikologa goturdum hamile halimle ordada bayan dinledi dinledi yine bı sonuc yok sonra zaten dogum falan kaldı devam edemedik.
Bısey soyluyorum hep itiraz ediyor. Bi seferde Dedigim an yapmıyor. Biraz oncede telefonuma oyun yuklemıs bısey soyledim yapmadı bende sildim oyunları cıldırdı kendine vurmalar, sacını cekmeler evde boyle bısey yoktur sinir krizlerine giriyor. Bende bagırdım artık sureklı karsılık veriyor. Bunu sureklı yasıyoruz. Karsısındaki annesımı yoldan gecen herhangi birimi onun ıcın hıc farketmıyor. Asagıya ıncektı gıtmıceksın dedim gidip bizi sikayet ediyor. Bu sefer onlarla tartısma yasıyoruz. Odasına yolladım bagırdı cagırdı Kendısıne kufurler edıyor hıc girmedim sakınlesmesı ıcın simdi uyumuş.

Kardesının olmasını cok istiyordu. Kıskanıyorda ama Esit tutmaya calisiyorum. E haliyle bebek daha fazla kucagımda ve ilgi onda acıkcası.
Ama boyle de ömür gecmıyor napıcamı sasrdım bana bi yol gosterın Lutfen.
Bu arada esim hıc ilgilenmez aksam gelir sarılır öper bu kadar ondada okb var o kendi halinde diyebilirim. Hani cocugu bı hafta sonu gezmeye gotur yemek yedir yoktur. Okb lıler zaten zordur bileniniz vardır. O ada bısey diyemiyorum.
Bebekten once ben goturur gezdirirdim ama simdi havada soguk cocugu cıkaramam nasıl davranıyım sasrdım kaldım.
Çocuğunuzun durumu tamamen sizin yalnis davranislarinizdan kaynaklanıyor. Evde kurallar net ve kesin uygulanabilir olursa bunlar olamaz.Kufur konusuna gelince iki sebebi olur, ya evde o şekilde konuşan ebeveyn yada çevrede duyup söylediğinde tepki vermeyen ebeveyn! Dayının telefon göndermesi (sizin onayının olmadan) ayrı bir sorun sizin alıp eline vermeniz ayrı bir sorun kendi başına sosyal medya hesabi açıp sizin tepki vermemeniz ayrı bir sorun. Evde kural yok , sizi karar mercii gören bir aile yok çünkü sizin öyle bir talebiniz yok... Biraz ağır olduysa özür dilerim ama sorun cocugunuzda değil tamamen sizde .. 13 yaşındaki oglum hala telefon kullanmıyor çünkü lise kuralımız var(servisle gitseydi ulasmam gerektiği için eski tuşlu telefonları tercih ederdim) geçen yaz bu konuda kendi babamla tartıştım oda almaya kalktı ama bana kusmesine rağmen aldırmadim. Eşinizle oturup ciddi ciddi konuşup kural koyun o çizgiler içinde çocuğunuzu özgür bırakın bunu tüm aileye söyleyin eğitiminize saygı gostersinler emin olun bir kaç kez sert bir şekilde uyarınca akillaniyorlar. O çocuk önce sizin çocuğunuz.Alistigi için bagirmalar krizler olacak görmezden gelip net olun !! Ne yaparsa yapsın taviz vermeyin... Uzun oldu kusura bakmayın ama uzmana da gidin bu söylediklerimin aynısını söyleyecek...

Bu dede ve babaannelerin şımartması yok mu ahh benimde babam 4 yaşındaki kızımı öyle şımartıyo ki kızım da onlara hayran sık sık gidip kalıyo izin vermesem ağlıyo bazen onlar bize gelip kalıyolar kızım için

Şimdiden bi yolunu bulmazsan büyüyünce daha da asi oluyolar canım inşallah bi yol bulursun

Bu kadar akraba ile iç, içe yaşarsanız
Çocuğunuzun kontrolü tabiki sizde olmaz, terbiyeside sekteye uğrar ki şimdi yavaş yavaş ergenliğe de giriyor işiniz zor, bence öncelikle akrabalarımıza haddini bildirin çocuk sizin, onların size ve çocuğunuza
Karışma hakkı yok, bunları onlara artık açık açık söylemişsiniz tartışırmısınız, epey bir mücadele vermeniz gerekecek, oğlunuz onlarında etkisi altında kalıyordu,
Oğlunuz ilginizi alakanız sıkı tutun, ve
Siz sakin kalın, asla oğlunuzu başıboş ve ilgisiz bırakmayın, bazı konularda geç kalmışsınız ondan dolayı daha çok çaba göstermeniz gerekecek

Son düzenleme:
Hanımlar cevaplar ıcın cok sagolun tek tek alıntı yapamadım. Mutlaka benimde hatalarım var ama ne yapıyorsam kar etmiyor cok kez guzellıkle de konustum.Yaptıgı seyın yanlıs oldugunu anlattım. Ama dinlemiyor. Telefon yada pc elinde olsun ona dokunmıyım sesi cıkmaz. Bende son yaptigindan sonra aldim elinden.
Oda bı birey bunun bende farkındayım ama daha bu yasta bana dik dik konusuyor. Sonradan gelip ozur dileyip pısman oluyor ama iste birazda Agzı bozuk sinıftanda bununla ilgili sikayet aldım, anlattım oglum boyle konusma bana söz verdi ama yıne ediyor. Ben kufur kesinlikle etmem. Dısarıdan duyuyor.Arkadaslar var gorusmesını istemiyorum onlarla kesinlikle ama yıne arkadaslıgını yapıyor. Yorumlar aslında gozumu actı Kendimdede hataları görmüş oldum. Ve aile buyuklerıne ozellıkle babaannesi hala yemek yedirmeye calısır onlar yaptı zaten bu cocugu boyle esım kızar karısmayın der bende oyle cok uyardık ama nafile kadın vazgecmıyor. Gelip en son bize hesap sordu. Buyuyunce duzelırmıs. Bende bundan sonra daha özverili olucam cocuk yetıstırmek bu zamanda gercekten zor.

Canım annane babasanne dede gıbı buyuklerle buyuyen çocuklarda bu tarz davranışlar oluyor..anneyı babayı bı büyüğü gibi görmemek bunlar hep ondan kaynaklanıyor.. Büyükler herseye karışınca anne baba çocuk üzerınde otorıte kuramıyor..yani bu şekılde kalıplaşıyor hersey çocuk onlardan destek alıyor.bakın ne dedınız gıdıp benı şikayet etmış onlara işte bu örnek mesela..sizi anne gibi benımsememiş.kayınvalıdenızı vekayınpeferınızı karsınuza alıp konuşun durumu anlatın.sizi onlara şikayete geldiğinde babaanne ve dedenın biz karısamayız annen o.o bikir demesını söyleyın.baska türlü 100 kerede doktora götürseniz faydasız.ben o yuzden hiç sevmem böyke yakın oturmayı çocuk şımarıyo takmıyo kımseyı.sizdedığımı uygulayın kesınlıkle

dikkatimi ceken sizi sikayet edecegini soylemesi. muhtemelen ayni apartmanda oturdugunuz diger aile fertleri. cocuk anne babasini otorite gormezse baska yetiskinler sizin adiniza kararlar alir uugularsa soz hakkiniz cocuk gozunde biter. otoriteniz de. siz cocugunuzdan once kendinizi ve cevrenizi duzeltin. baskasinin sizden izinsiz cocugunuzun gelisimini olumsuz etkileyecek hareketlerde bulunmasina izin vermeyin. telefon sosyal medya hesabi vs. diger aile fertleriyle gorusun sizin bu yonunuzu kuvvetlendircek konusmalar yapsinlar. cocuk birsey istediginde once annenle banana soralim desinler. zamanla tek otoritenin siz oldugunuzu anlamasi gerek, yoksa bu tutumu devam edecek.

Canım annane babasanne dede gıbı buyuklerle buyuyen çocuklarda bu tarz davranışlar oluyor..anneyı babayı bı büyüğü gibi görmemek bunlar hep ondan kaynaklanıyor.. Büyükler herseye karışınca anne baba çocuk üzerınde otorıte kuramıyor..yani bu şekılde kalıplaşıyor hersey çocuk onlardan destek alıyor.bakın ne dedınız gıdıp benı şikayet etmış onlara işte bu örnek mesela..sizi anne gibi benımsememiş.kayınvalıdenızı vekayınpeferınızı karsınuza alıp konuşun durumu anlatın.sizi onlara şikayete geldiğinde babaanne ve dedenın biz karısamayız annen o.o bikir demesını söyleyın.baska türlü 100 kerede doktora götürseniz faydasız.ben o yuzden hiç sevmem böyke yakın oturmayı çocuk şımarıyo takmıyo kımseyı.sizdedığımı uygulayın kesınlıkle
Kac bin defa dedik esımle bu sefer tavır yaptılar bı kac gun bizimle konusmadılar hoş onemlı degıl sonra yine aynısı oldu. Bu aksam da gitmek isteyince gondermedım cunku onları arkasına alacaktı. Sakınlestı ancak oyle yolladım.

dikkatimi ceken sizi sikayet edecegini soylemesi. muhtemelen ayni apartmanda oturdugunuz diger aile fertleri. cocuk anne babasini otorite gormezse baska yetiskinler sizin adiniza kararlar alir uugularsa soz hakkiniz cocuk gozunde biter. otoriteniz de. siz cocugunuzdan once kendinizi ve cevrenizi duzeltin. baskasinin sizden izinsiz cocugunuzun gelisimini olumsuz etkileyecek hareketlerde bulunmasina izin vermeyin. telefon sosyal medya hesabi vs. diger aile fertleriyle gorusun sizin bu yonunuzu kuvvetlendircek konusmalar yapsinlar. cocuk birsey istediginde once annenle banana soralim desinler. zamanla tek otoritenin siz oldugunuzu anlamasi gerek, yoksa bu tutumu devam edecek.
Soyle bı durum var aynısını onlarda yapıyor en basit bıseyı yaptıramazsın gelip burda aglar yada bagırır cagırır ben yorum yapmam gitme derim. Onlarda anladıda iste is isten gecmeden duzeltmeye calisiyorum oglumu herseye itiraz etme huyu var bunlardan vazgecırtemıyorum. E cocuk ta goruyo herkesin elinde telefon oda ıstıyor haliyle

Soyle bı durum var aynısını onlarda yapıyor en basit bıseyı yaptıramazsın gelip burda aglar yada bagırır cagırır ben yorum yapmam gitme derim. Onlarda anladıda iste is isten gecmeden duzeltmeye calisiyorum oglumu herseye itiraz etme huyu var bunlardan vazgecırtemıyorum. E cocuk ta goruyo herkesin elinde telefon oda ıstıyor haliyle
cocuklar sınırları zorlamayi severler. siz pes edene kadar ugrasirlar. o pes etmediginiz yer genelde donum noktasi olur. oncelikle baskalarinin cocugunuzla ilgili kararlar almalarini engelleyin. cocugunuza bunu zaman icinde gosterin. onun icin en dogru ve yanlisi annesi olarak sizin bileeceginizi onun anlamasi gerekiyor. sizin hayir dediginoz birseye aileden biri evet derse orda cocuk kime yonelecegini farkeder. isine geleni secer. kararli olun.

Yasaklar koyup, silerek önüne geçemezsiniz daha çok bilenir size. Herkes tarafından şımartılıyor, babadan pek ilgi yok bir tek siz kuralcı ve yasakcı olarak tanınırsınız. Zaten bu tarz fevri hareketler hiçbir zaman çözüm olmaz.
Telefona sınır getirebilirsiniz sadece haftasonu kullanabilirsin diye. Okul dışında spor vb aktiviteler yapabileceği bir kursa gidip enerjisini atabilir. Çocuğunuza yasak koymadan önce şımartanların önüne geçin ama asla her şeyi kontrol edemeyeceğinizi unutmayın. :)
Mutlaka bende bunun farkındayım ama onune gecmeye calisiyorum bazı seylerınkı yası biraz daha buyudugunde sorun yasamasın kufur ediyor yarın bı gun bu yuzden basına bela alabilir ıyı bısey olmadgını defalarca anlatıyorum. İstıyorkı ona hıc karısmayalım ama buda olmazkı ben esırım olsun da demiyorum sadece ilerde ona zarar verecek davranışların sımdıden onune gecmeye calisiyorum. YaDa bı hata yaptiginda hatasını anlaması gerekmez mi?? Ama benim oglumun hıc umurunda degıl hata yaptiginı bile dusunmuyor

cocuklar sınırları zorlamayi severler. siz pes edene kadar ugrasirlar. o pes etmediginiz yer genelde donum noktasi olur. oncelikle baskalarinin cocugunuzla ilgili kararlar almalarini engelleyin. cocugunuza bunu zaman icinde gosterin. onun icin en dogru ve yanlisi annesi olarak sizin bileeceginizi onun anlamasi gerekiyor. sizin hayir dediginoz birseye aileden biri evet derse orda cocuk kime yonelecegini farkeder. isine geleni secer. kararli olun.
Bu seneye kadar cok karısırlardı ne zamanki buyumeye basladı onlara fazla gıtmemeyede basladı. Ama hala kayinvalide bısey olunca gelip bize hesap sorabılme yetkisini kendisinde goruyor. Esimde bende defalarca karısmayın dedik. Kırıcı olduk. Bu aksam ınseydı beni sikayet edecekti. Gelip bana bısey demezlerdı ama arkamdan konusup oglumu desteklıceklerdı. Bende gondermedım. Konusuyorum, anlatıyorum yanlısları soyluyorum o an oda uzuluyo tamam diyor soz veriyor ama yıne bı kac gun sonra aynı dön basa

Bu seneye kadar cok karısırlardı ne zamanki buyumeye basladı onlara fazla gıtmemeyede basladı. Ama hala kayinvalide bısey olunca gelip bize hesap sorabılme yetkisini kendisinde goruyor. Esimde bende defalarca karısmayın dedik. Kırıcı olduk. Bu aksam ınseydı beni sikayet edecekti. Gelip bana bısey demezlerdı ama arkamdan konusup oglumu desteklıceklerdı. Bende gondermedım. Konusuyorum, anlatıyorum yanlısları soyluyorum o an oda uzuluyo tamam diyor soz veriyor ama yıne bı kac gun sonra aynı dön basa
kayinvalde hesap sorma yetkisini kendinde gorurken cocuk da ordaysa eyvah eyvah. cocugunuzu anormal bulmadim. zira pek de normal ilerlemiyor isler sizde. siz kararli olun gerekli uyariyi cocuk yaninizda yokken karsi tarafa yapin. tutarli olun olsunlar.

Büyükler tarafından erkek çocugu gereğinden fazla şımartılınca böyle oluyor.
Artık öyle gidecek o malesef.
Bari küçük olanı o şekilde şımartmalarına izin vermeyin

Back
X