Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası oğlum ağlıyormuşş:(

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

TuzluCekirdek

Burası soğuk odalar!!!
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2007
3.734
94
358
İstanbul
kızlarr özel sebeplerden ötürü oğlumu 15 günlk veya 1 aylık kreşe gönderiyoruz sonra yine anane bakacak. şuan alışması için annem göötürüyor fakat ağlıyormuş annem diyorki bilerek bahçe dışına çıkıyorumki unutsun beni fakat ağlıyo peşimden diyor bu 2. gidişi 1-2 saat durup geliyorlar eve öğretmenlerle konuştum olur normal diyorlar 5 yaşındaki çocuk bile ilk geldiğinde ağlıyor dediler ama anne yüreği anlayın işte offf nasıl alışacak bizi elinde oynatıyodu öğretmenleri şimdi her istediğini yapamazki birde daha konuşmaya başlamadı biz en azından ne dediğini anlıyorduk öğretmenleri şimdi onuda anlamazz offfff

çocuğunuz kaç yaşında onu yazmamışsınız ama küçük sanırım
normal ağlaması bence annenenizin biraz sınıfında oturması gerekiyor ona güven vermesi ve ortama alışması için eğitimde okuğum kitaplarda kreşlere alıştırıken ilk 2 gün annenin sınıf içinde oturması sonra yavaş yavaş koridorda dolaşması en sonunda pencereden baktığında göebileceği bi yerde durmsı gibi adım adım güven kazandırark olabilir tabi anlatmak lazım çocuğa geleceğim seni alacağım burda kalmayacaksın seni seviyorum oyun oynaman için bırakıyorum gibi mesajları yolda sürekli vermek lazım
kolay gelsin

oğlun size alıştığı için yabancılıyor sadece zamanla alışacaktır. kreşi seveceği bişeyler yapmanız gerekiyor. birden orada bırakıp dışarıya çıkmasın anneniz. ortama alışması için orada ikiside durup oyunlar oynasınlar oyuna dalınca biraz uzaklaşsın. oradaki öğretmene alıştırmaya çalışın.

Çok normal ağlaması. Büyük insanlar bile yabancı bir ortama, alışılmışın dışında bir düzene girince bocalamaz mı? Alışacaktır üzülmeyin. Bir hafta sürer bu durum ama sonra kabullenir.
Anneniz kararlı olsun, kıyamamazlık yapmasın. Bu zaafı anlarsa hiç alışmaz.
Sizde konuşun bebeğinizle bol bol. Anlatın bu durumu onun anlayabileceği basit cümlelerle.
Kolaylıklar dilerim.

Merhaba,

Ona sizden bir parça bırakın, saç tokanız olabilir, küçük bir cüzdan gibi bir şey olabilir. Sabah giderken ona verin, akşama eve gelince alacagım senden bunu deyin. 18 aylık olduguna göre basit cümlelerle anlayabilir. Sevdiği bir oyuncagını yanında götürmesine izin verin, tanıdıgı bir şey yanında olsun. Umarım kısa sürede alışır. Kolaylıklar diliyorum.

çok teşekkür ederim ilginize kızlar. hergün konuşuyorum oğlum okulda ne yaptım kaydırağa bindinmi bisiklete bindinmi. dün de bi tane kız arkadaş bulmuş annem diyoki kızla konuştu konuştu baktım yanıma geldi diyo arttık kendi dillerinde ne konuşuyolarsa. ağlatıncada hemen bahçe kapısına çıkıyormuş allahım yardımcı ol pazartesi servis gelip alacak ne yapacağız

alışır canım merak etme inan çocuklar bizim umduğumuzdan daha çabuk alışıyorlar yeniliklere

yazık olmuş benim kızımda 18 aylık haftada 3 yarım gün gidiyor birkaç gün sızlandı şimdi koşa koşa gidiyor. çocukları çok seviyor benimki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…