- 20 Aralık 2007
- 5.300
- 5.779
- 398
- Konu Sahibi pembevemaviler
-
Kuzeniniz otistik olabilir mi?
Konu sahibi arkadaşım biraz çocugunuzun özelliklerinden bahsedebilir misiniz?
ilgin icin saol arkadasim,cok doktora soyledim guzelce dinliyor ama ,odi ilk kez bu kadar kan aldik dediler sonuclar gelmedi henuz glumda tiroit var ondandir diyorlar dun birsuru kan falan aldilar ,ama sonuclar gelmedi
Canım kuzenimde de dil altı olayı varmış ve oğlun gibi konuşamamış zamanında...
Eğer sorun o ise düzelir, çünkü kuzenimin dil altına da kesik atıldığında oğlun yaşındaymış...
Ama sorun başka ise onu bilmiyorum...
Çok geçmiş olsun...
canim oglum 6 yasinda ilk kez iki yasinda geniz eti alindi bi cok kez faranjit bronssit olup hastanede yatti,sonra bu yil kulagindan kucuk bi oprasyon gecirdi iltihapli otit mis duzeldi dedik sevindik ve kucuklukten beri dogru durust cumle kuramiyor kekemelikmi bilmiyorum,haa birde tiroit var tsh si 6,6cikti yani bi cvardi ama otistik degil dedi doktorlar sordum cok kez boyle olmaz otistik olan dediler tiroitten dediler icine kapanik bi cocukta degil ama derdini anlatamiyor ondan kucuk erkek kardesi masallah okadar guzel ve farkli kelimeler kullaniyorki oda bunun farkinda sasirdim ne yapamcagimioglum kendiside uzuluyor ve soyliycegi seyi hemen unutuyor
Merhaba.Sevgili Banu.Oğlunun yaşadığı konuşma güçlüğü nedeni tespit etmek için doktora gidilmeli.Çıkan sonuca göre “Dil ve Konuşma güçlüğü”konusunda destek eğitimi alabilirsiniz. Özel eğitim alması için bir takım işlemlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Şu anda devlet öğrenci yada kişinin özel eğitime ihtiyacı varsa ve rehabilitasyon merkezine gitmesi gerekiyorsa bunun bedelini kuruma ödüyor. Ama öncelikle bunun tespit edilip rapor alması gerekiyor.Bu basamaklar öncelikle doktordan probleme yönelik rapor alınması,normalde diğer sorunlar için çocuk psikiyatrisinden rapor alınıyor.Dil ve konuşma güçlüklerinde hangi branşı istediklerini bilmiyorum ama öğrenebilirim. Daha sonra raporla birlikte size en yakın Rehberlik Araştırma Merkezine başvurup randevu alıyorsunuz ve günü geldiğinde çocuğun değerlendirmesi yapılıp ,eğer özel eğitime ve desteğe ihtiyacı varsa sorun ne ise o konuda özel eğitim alması diye rapor çıkıyor ve dil ve konuşma güçlüğü eğitimi veren bir rehabilitasyon merkezine gidip eğitime başlıyorsunuz.eğitim masrafı devlete ait,kimi merkezler servislerini ücretsiz yollayıp çocuğu alıyorlar.
Umarım büyük şehirdesindir.çünkü konuşma güçlüğü diğer sorunlara göre daha özel alana girdiğii için her şehirde bu konu ile çalışan kurum olmuyor.Yönlendirme konusunda bilgi amaçlı sana yardımcı olabilirim.ama fazla geç kalmadan sorunu tespit edip ,devletinde verdiği imkanı kullanmanı öneririmm
Banu başka bir yere açtığın konuda yurtdışında olduğunu öğrendim.neresi olduğunu bilmiyorum ama Almanya’da özel eğitim konusunda çok daha iyi olduklarını biliyorum, karşılıklı işbirliğinde olduğumuz bir kurum var çünkü arada..
Banucum burada olsan sana olabilecek ihtimallere karşı yol gösterirdim.Almanya bile olsa fikir alırdık ama Fransa konusunda hiç fikrim yok..
Oğlunda öncelikle şunun ayırımını yapmak gerek.Yapısal bir bozukluktan dolayımı konuşmakta zorlanıyor(yapısal derken çene yapısı,dil altı gibi fiziksel etkenler),yoksa zihinsel problemlerden dolayımı?Doğustan hipotiroidi teşhişi konmuş çocuklarda konuşma güçlükleri ve zihinsel gerilikler ,gelişimde gerilik olabiliyor.
Oğlunu sen gözlemleyebilirsin,4 yaşında da bir çocuğun daha var.o neleri yapabiliyor,6yaişındaki neleri yapabiliyor.o zaman farkı anlarsın.Daha çok şey yazmak istiyorum ama mesaj sayımı doldurayım özelden yazarım..
canim oglum 6 yasinda ilk kez iki yasinda geniz eti alindi bi cok kez faranjit bronssit olup hastanede yatti,sonra bu yil kulagindan kucuk bi oprasyon gecirdi iltihapli otit mis duzeldi dedik sevindik ve kucuklukten beri dogru durust cumle kuramiyor kekemelikmi bilmiyorum,haa birde tiroit var tsh si 6,6cikti yani bi cvardi ama otistik degil dedi doktorlar sordum cok kez boyle olmaz otistik olan dediler tiroitten dediler icine kapanik bi cocukta degil ama derdini anlatamiyor ondan kucuk erkek kardesi masallah okadar guzel ve farkli kelimeler kullaniyorki oda bunun farkinda sasirdim ne yapamcagimioglum kendiside uzuluyor ve soyliycegi seyi hemen unutuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?