• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum 6 yasinda ve konusamiyor

benım abımde 5 yasında mı ne konsumaya baslamıs doktor konusr demıs,şimdi de hıc susmuyo,ama ınsallah sızın cocugunuzun hastalıgı felan yoktur canım bence hemen cozmeye calısın kalıcı olmasın Allah korusun

geçmiş olsun bence oğlunuzu çocuk psikiyatri ye de götürün konuşma terapistleride size yardımcı olur

Kuzeniniz otistik olabilir mi?

Konu sahibi arkadaşım biraz çocugunuzun özelliklerinden bahsedebilir misiniz?

Biz de ondan şüphelenmiştik ama değilmiş çok şükür. Hatta IQ testi yapıldı ve yüksek çıktı.

ilgin icin saol arkadasim,cok doktora soyledim guzelce dinliyor ama ,odi ilk kez bu kadar kan aldik dediler sonuclar gelmedi henuz glumda tiroit var ondandir diyorlar dun birsuru kan falan aldilar ,ama sonuclar gelmedi

Bu doktorları anlayamıyorum. Kesin tanıyı koymadan şu vardır bu vardır diyip hastayı gönderiyorlar. Bir de tiroidin bu tarz bir şeye neden olabileceğini ilk kez duyuyorum. Sonuçlar çıkınca inşaallah tanı kesinleşir ve ona göre bir tedavi uygulanır. İçinizi ferah tutun.

bizim komsumuzun kizi da boyleydi
kelime dagarcigi cok fazla deildi.
rehabilitasyon merkezine gonderdiler bir sure ve su an gayet normal
hatta yasitlarina gore biraz ustun zekali
belki siz de boyle ozel bi merkezle gorusseniz bi faydasi olur.
insalla endiselenicek birsey yoktur.

Canım kuzenimde de dil altı olayı varmış ve oğlun gibi konuşamamış zamanında...
Eğer sorun o ise düzelir, çünkü kuzenimin dil altına da kesik atıldığında oğlun yaşındaymış...
Ama sorun başka ise onu bilmiyorum...
Çok geçmiş olsun...

Canım kuzenimde de dil altı olayı varmış ve oğlun gibi konuşamamış zamanında...
Eğer sorun o ise düzelir, çünkü kuzenimin dil altına da kesik atıldığında oğlun yaşındaymış...
Ama sorun başka ise onu bilmiyorum...
Çok geçmiş olsun...

cok tesekkur ederim canim hepinize icim biraz olsun rahatladi,aksam aglamaktan bi hal oldum biliyorum beterin beteri var ama insan oyle gorunce uzuluyor kendinden kucukler cin gibi herseyi biliyorlar neden yavrum boyle diyorum ,dil alti icin goturduk gecmis artik olmaz dediler burda canim birde turkiyede baktiracam belki orda yaparlar cocugun problemi bir tane degilki bi cok sorun var oglumda oyle buyuk hastaliklar degil sukur ama yasam kalitesi dusuyor :50:

özel eğitim merkezine götürmenizi tavsiye ederim. evde oyunlaştırarak çalışmalar, egzersizler yapabilirsiniz. arama motoruna dil egzersizleri yazarsanız bulursunuz mutlaka bi özel eğitim merkezine götürün, onlar sizi yönlendirirler zaten ama doktorunuzla bu konuyu konuşun, bilgisi olsun.

canim oglum 6 yasinda ilk kez iki yasinda geniz eti alindi bi cok kez faranjit bronssit olup hastanede yatti,sonra bu yil kulagindan kucuk bi oprasyon gecirdi iltihapli otit mis duzeldi dedik sevindik ve kucuklukten beri dogru durust cumle kuramiyor kekemelikmi bilmiyorum,haa birde tiroit var tsh si 6,6cikti yani bi cvardi ama otistik degil dedi doktorlar sordum cok kez boyle olmaz otistik olan dediler tiroitten dediler icine kapanik bi cocukta degil ama derdini anlatamiyor ondan kucuk erkek kardesi masallah okadar guzel ve farkli kelimeler kullaniyorki oda bunun farkinda sasirdim ne yapamcagimioglum kendiside uzuluyor ve soyliycegi seyi hemen unutuyor:58:

Kekemelik farklı birşey canım ne yazıkki benim kızımda var kekemelik bütün sıkıntısını anlatıyor, okul başarısı çok güzel ama akıcı bir dille anlatamıyor. yani cümle kurmasında sorun olmaz kekemelikte. kelime tekrarı olur.

Merhaba.Sevgili Banu.Oğlunun yaşadığı konuşma güçlüğü nedeni tespit etmek için doktora gidilmeli.Çıkan sonuca göre “Dil ve Konuşma güçlüğü”konusunda destek eğitimi alabilirsiniz. Özel eğitim alması için bir takım işlemlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Şu anda devlet öğrenci yada kişinin özel eğitime ihtiyacı varsa ve rehabilitasyon merkezine gitmesi gerekiyorsa bunun bedelini kuruma ödüyor. Ama öncelikle bunun tespit edilip rapor alması gerekiyor.Bu basamaklar öncelikle doktordan probleme yönelik rapor alınması,normalde diğer sorunlar için çocuk psikiyatrisinden rapor alınıyor.Dil ve konuşma güçlüklerinde hangi branşı istediklerini bilmiyorum ama öğrenebilirim. Daha sonra raporla birlikte size en yakın Rehberlik Araştırma Merkezine başvurup randevu alıyorsunuz ve günü geldiğinde çocuğun değerlendirmesi yapılıp ,eğer özel eğitime ve desteğe ihtiyacı varsa sorun ne ise o konuda özel eğitim alması diye rapor çıkıyor ve dil ve konuşma güçlüğü eğitimi veren bir rehabilitasyon merkezine gidip eğitime başlıyorsunuz.eğitim masrafı devlete ait,kimi merkezler servislerini ücretsiz yollayıp çocuğu alıyorlar.
Umarım büyük şehirdesindir.çünkü konuşma güçlüğü diğer sorunlara göre daha özel alana girdiğii için her şehirde bu konu ile çalışan kurum olmuyor.Yönlendirme konusunda bilgi amaçlı sana yardımcı olabilirim.ama fazla geç kalmadan sorunu tespit edip ,devletinde verdiği imkanı kullanmanı öneririmm

Banu başka bir yere açtığın konuda yurtdışında olduğunu öğrendim.neresi olduğunu bilmiyorum ama Almanya’da özel eğitim konusunda çok daha iyi olduklarını biliyorum, karşılıklı işbirliğinde olduğumuz bir kurum var çünkü arada..

Merhaba.Sevgili Banu.Oğlunun yaşadığı konuşma güçlüğü nedeni tespit etmek için doktora gidilmeli.Çıkan sonuca göre “Dil ve Konuşma güçlüğü”konusunda destek eğitimi alabilirsiniz. Özel eğitim alması için bir takım işlemlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Şu anda devlet öğrenci yada kişinin özel eğitime ihtiyacı varsa ve rehabilitasyon merkezine gitmesi gerekiyorsa bunun bedelini kuruma ödüyor. Ama öncelikle bunun tespit edilip rapor alması gerekiyor.Bu basamaklar öncelikle doktordan probleme yönelik rapor alınması,normalde diğer sorunlar için çocuk psikiyatrisinden rapor alınıyor.Dil ve konuşma güçlüklerinde hangi branşı istediklerini bilmiyorum ama öğrenebilirim. Daha sonra raporla birlikte size en yakın Rehberlik Araştırma Merkezine başvurup randevu alıyorsunuz ve günü geldiğinde çocuğun değerlendirmesi yapılıp ,eğer özel eğitime ve desteğe ihtiyacı varsa sorun ne ise o konuda özel eğitim alması diye rapor çıkıyor ve dil ve konuşma güçlüğü eğitimi veren bir rehabilitasyon merkezine gidip eğitime başlıyorsunuz.eğitim masrafı devlete ait,kimi merkezler servislerini ücretsiz yollayıp çocuğu alıyorlar.
Umarım büyük şehirdesindir.çünkü konuşma güçlüğü diğer sorunlara göre daha özel alana girdiğii için her şehirde bu konu ile çalışan kurum olmuyor.Yönlendirme konusunda bilgi amaçlı sana yardımcı olabilirim.ama fazla geç kalmadan sorunu tespit edip ,devletinde verdiği imkanı kullanmanı öneririmm

canim malesef yurtdisindayiz ve burda konusma sorunu olan cocuklar sadece ortofonit diye bir bolum var o doktora gidiyor ordada ne yapiyolar biliyomusunuz yapboz yapiyolar bir yildir gidiyor ayni, turkiyede daha guzel imkanlar var birde yazin orda goturucem:43:

Banu başka bir yere açtığın konuda yurtdışında olduğunu öğrendim.neresi olduğunu bilmiyorum ama Almanya’da özel eğitim konusunda çok daha iyi olduklarını biliyorum, karşılıklı işbirliğinde olduğumuz bir kurum var çünkü arada..

fransa canim burda yok malesef:59:

Banucum burada olsan sana olabilecek ihtimallere karşı yol gösterirdim.Almanya bile olsa fikir alırdık ama Fransa konusunda hiç fikrim yok..
Oğlunda öncelikle şunun ayırımını yapmak gerek.Yapısal bir bozukluktan dolayımı konuşmakta zorlanıyor(yapısal derken çene yapısı,dil altı gibi fiziksel etkenler),yoksa zihinsel problemlerden dolayımı?Doğustan hipotiroidi teşhişi konmuş çocuklarda konuşma güçlükleri ve zihinsel gerilikler ,gelişimde gerilik olabiliyor.
Oğlunu sen gözlemleyebilirsin,4 yaşında da bir çocuğun daha var.o neleri yapabiliyor,6yaişındaki neleri yapabiliyor.o zaman farkı anlarsın.Daha çok şey yazmak istiyorum ama mesaj sayımı doldurayım özelden yazarım..

Banucum burada olsan sana olabilecek ihtimallere karşı yol gösterirdim.Almanya bile olsa fikir alırdık ama Fransa konusunda hiç fikrim yok..
Oğlunda öncelikle şunun ayırımını yapmak gerek.Yapısal bir bozukluktan dolayımı konuşmakta zorlanıyor(yapısal derken çene yapısı,dil altı gibi fiziksel etkenler),yoksa zihinsel problemlerden dolayımı?Doğustan hipotiroidi teşhişi konmuş çocuklarda konuşma güçlükleri ve zihinsel gerilikler ,gelişimde gerilik olabiliyor.
Oğlunu sen gözlemleyebilirsin,4 yaşında da bir çocuğun daha var.o neleri yapabiliyor,6yaişındaki neleri yapabiliyor.o zaman farkı anlarsın.Daha çok şey yazmak istiyorum ama mesaj sayımı doldurayım özelden yazarım..

oncelikle ilgin icin cok saol canim ,oglumun hipotiroidi dogustan degil sonradan oldu ama arastirdigim kadariyla onun etkisi var mis ama bilmiyorum bu kadar etkiler mi,dort yasindaki oglum cok farkli bi kez duydugu birseyi asla unutmuyor kelime dagarcigi daha fazla ve akici anlasilir konusuyor test sonuclari gelene kadar bekliyorum hafta ici gelecek sanirim bi cok test yapti doktor umarim tedavisi kolay biseydir:43:

aslinda basliga bakinca cok caresiz hissettigim bir anda yazdigimdan hic konusamiyor gibi yazmisim ,konusuyor ama anlasilir ve akici degil kelimeleri zor cikartiyor ve iiiiih uuuhh seklinde uzatiyor ama inaniyorum buyudukce duzelir

eeee iii unuttum diyor demişsiniz ya
inanın kendimi gördüm
bende ımmm şeyyy ım şeyyy derdim ve devamı gelmezdi
çok iyi hatırlıyorum
dilaltı varmıs konuşmaya engel onu almışlar
şimdi susturamıyolar beni valla
4-5 yaslarındaydım diye hatırlıyorum
k l r harflerini söyleyemiyormuşum
ama ben ımmm şey diye toparlamaya çalıştığımı çok iyi hatırlıyorum

Son düzenleme:
Fransa'da olduğunuza göre,oğlunuz iki dil karmaşası yaşıyor olabilir.Evde bir Fransızca bir Türkçe veya tv Fransızca,sohbet Türkçe,okul Fransızca vs...
Benzer durumda konuşması tamamen kilitlenen bir vaka biliyorum.Lütfen bunu da gözönüne alın.
Kaç yıldır Fransa'dasınız bilmiyorum.İkinci dille 3 yaşından sonra tanışan çocuklarda bu karmaşa daha fazla yaşanıyor.

canim oglum 6 yasinda ilk kez iki yasinda geniz eti alindi bi cok kez faranjit bronssit olup hastanede yatti,sonra bu yil kulagindan kucuk bi oprasyon gecirdi iltihapli otit mis duzeldi dedik sevindik ve kucuklukten beri dogru durust cumle kuramiyor kekemelikmi bilmiyorum,haa birde tiroit var tsh si 6,6cikti yani bi cvardi ama otistik degil dedi doktorlar sordum cok kez boyle olmaz otistik olan dediler tiroitten dediler icine kapanik bi cocukta degil ama derdini anlatamiyor ondan kucuk erkek kardesi masallah okadar guzel ve farkli kelimeler kullaniyorki oda bunun farkinda sasirdim ne yapamcagimioglum kendiside uzuluyor ve soyliycegi seyi hemen unutuyor:58:

bu kadar çok sağlık problemiyle karşılaşmış minicik yaşında. konuşmasında problem olması normaldir belki. zamanla düzelir inş. bizim komşumuzun kızı vardı oda doğduğundn itibaren 6 yaşına kadar operasyon geçirdi. ancak 9-10 yaşında normale dönebildi çocuk. inş. sizinki de sağlığına tam olarak kavuştuğunda düzelir zamanla

Back