- 4 Kasım 2009
- 1.644
- 6
- 156
- Konu Sahibi pembevemaviler
-
Merhaba, benim de önümüzdeki ay 6 yaşını dolduracak bir kuzenim var. Kelimeleri tam olarak söyleyemiyor ve cümle kuramıyor. Derdini 2-3 kelime ile anlatmaya çalışıyor. Bir kaç ay önce doktora götürüldü ve doktor bir kaç yıl içinde tamamen düzeleceğini söylemiş. Bizimkinin konuşamama sebebi, yaşıtlarından uzak kalma ve aşırı derecede televizyon izleme. Mesela çok sevdiği bir şarkıcı var ve bu kişinin tüm şarkılarını ezbere biliyor yalnız şarkıları söylerken o şarkıyı bilmeyen biri onun ne dediğini anlayamıyor. Kendi kendine konuşuyor ve elleri sürekli değişik hareketler içinde. Şu anda anaokuluna gidiyor ve biraz daha düzelmiş durumda.
Çocuğunuzu başka bir doktora götürmeyi denediniz mi? Bu gibi durumlarda sağlıklı sonuç alana kadar doktor kapılarını aşındırmanın iyi olduğu söyleniyor. İnşaallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur yavrunuz.
geçmiş olsun öncelikle.yanlış anlamayın çocuğunuz hiperaktifmi acaba?denenleri anlıyormu?
Merhaba, benim de önümüzdeki ay 6 yaşını dolduracak bir kuzenim var. Kelimeleri tam olarak söyleyemiyor ve cümle kuramıyor. Derdini 2-3 kelime ile anlatmaya çalışıyor. Bir kaç ay önce doktora götürüldü ve doktor bir kaç yıl içinde tamamen düzeleceğini söylemiş. Bizimkinin konuşamama sebebi, yaşıtlarından uzak kalma ve aşırı derecede televizyon izleme. Mesela çok sevdiği bir şarkıcı var ve bu kişinin tüm şarkılarını ezbere biliyor yalnız şarkıları söylerken o şarkıyı bilmeyen biri onun ne dediğini anlayamıyor. Kendi kendine konuşuyor ve elleri sürekli değişik hareketler içinde. Şu anda anaokuluna gidiyor ve biraz daha düzelmiş durumda.
Çocuğunuzu başka bir doktora götürmeyi denediniz mi? Bu gibi durumlarda sağlıklı sonuç alana kadar doktor kapılarını aşındırmanın iyi olduğu söyleniyor. İnşaallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur yavrunuz.
Kuzeniniz otistik olabilir mi?
Konu sahibi arkadaşım biraz çocugunuzun özelliklerinden bahsedebilir misiniz?
dil altı derken neyden kastettiniz acaba
bnm oğlum 18 günlük ve doktor dil altı bağı biraz kısa .
5 6 aylık olunca kesik atalım ddedi.
yok canim yanlis analamam ,denenleri anliyor dinliyor guzelce mesela dua ediyoruz uyumadan once allahim cocuklara yemek ver diyemiyor eee iii unuttum bu sekilde yani
canım şimdi aklıma geldi.ben de hipotroidim. hipotroidiye bağlı b12 eksikliği unutkanlık yapıyormuş,söylenen şeylere kendini verememe, dinleyememe gibi şeyler. bunlar da kanlardan çıkar.tahlil sonuçlarından belli olur.bende böyle şeyler yok.tabi oğlun küçük olduğu için daha fazla etkiliyor olabilir.aslında hipotroid bütün sistemimizi ele geçiren bir hastalık.eğer hipotroitten ise tedavisi çok basit sadece sabahları aç karna ilaç içiliyor.ve 1 ayda normale dönüyor hormonlar ve şikayetler.....
hipotiroit oldugu kesin canim ya,ama ilac tedavisine baslanmadi henuz baska seyler icinde test yapti doktor bakalim, huzursuzum cok zor anne olmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?