Bebek Beslenmesi oğlum 3 gündür kakasını yapmadı korkuyorum lütfen yardım....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

HayaLcicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
25
5
38
Kırıkkale
merhaba hanımlar;
2 aylık oğlum bugün 3. gün oldu kakasını yapmadı.küçük tuvaletini yapıor gaz da çıkarıyor önceki kadar sık olmasa da ; ama kaka yapmadı hala uykusunda kıvranıyor bazen bazen de ıkınarak uyanıyor biraz ıkınıp zorlanıp geri uyuyor napıcam korkuyorum lütfen bilenler beni de bilgilendirin .........!!!!!!

Canim bebegin sadee anne sutu aliyor ise 7gune kdr kaka yapmamasi normal karsilaniyorr...bi sikinti yok yani..benim minik adamim da en son pzar gunu yapmisti arada sikintilaniyorr ama napalim yapilmasi erekn herseyi yaPtim..
Yine de cok dert ediosan bi cay kasigi sizma zeytinyagi icir.masaj yapp.popousna zeytinyagi surrr

Arkadasa tamamen katiliyorum. Dedigi gibi yap,sIkInti yok bencede,gayet normal :)) Saglikla buyusun :)

benım bebeğim tam 3 ay kabızlık çekti öyle zor ki ben Allahım lütfen ben kabız olayım yavrum olmasın diye dualar ederdim sabaha kadar doğum yapıyor gibi ıkınıyordu ağlıyordu,götürmediğim dr. kalmadı,hepsi normal gecer diye ilaç bile vermediler,nasıl gecsin 3ay kabız nasıl dayansın fitil verdiler ama oda bağırsaklarını tembel yapar diye korkuyordum
yapman gereken,bebeğine bolca spor yaptır,bacaklarını dairesel hareketler çizdir,hatta zeytin yağı içir,hem bağırsaklarını besliyor iyi geliyor,günlük yıka bebişini sonra tüm vucudunu zeytin yağı ile masajla,göbüşünüde yağla ama yukarıdan aşağıya sonra elini kaldır tekrar yukarıdan aşağıya bu şekilde,birde altını aç bu şekilde daha kolay kakalarını yapıyorlar,biberona 1 çay kaşığı zeytin yağını koy 2 çay kaşığıda kaynamış soğmuş su ekle,çalkala bebişin altını aç,sonra içir,sonra spor yaptır,kakasını yapacaktır...

benim bebeğimde 3 aylıkken aynı sıkıntıyı çekmişti. 7 güne kadar normal kabul ediliyor ama bebeğimin huzursuzluğunu gördükçe üzülüyordum. marketlerde form çayları var ben akşamları onlardan içiyordum bir bardak, sütümden etkisi bebeğe de geçiyordu ertesi sabah mutlaka kakasını yapıyordu. birkezde dört çocuk büyütmüş annemin yöntemini kullandım 10 dk içinde kakasını yaptı. banyo sabunundan mercimek tanesi kadar küçük bir parça kes bebeğinin poposundan içeri yerleştir (fitil etkisi yapıyor). sabun kesinlikle içeride kalmıyor kakayla birlikte çıkıyor ayrıca herhangi bir zararını da görmedim.

benim bebeğimde de aynı sorunla karşılakştık, bebek sorun etmiyorsa 3 gün kaka yapamamak normal olabilir belki ama bence hiç normal bişey değil yavrumun poposunu sıka sıka ağlaması içimi parçalıyordu doktora gittik motilium ve debridat verdi. bu iki şurup fitil gibi zarar vermiyor ve bağırsakları düzene sokuyor tavsiye ederim

Benim kızımda da aynı sorun 2 aylıkken başladı, önce doktor doktor gezdirdim, hepsi normal dedi ama bir türlü ikna olmuyordum, kızım haftada hatta 10 günde bir yapıyordu kakasını. Tün doktorlar ek gıdaya geçince düzelir dedi. Bir süre sonra ben de takmamaya başladım, rutin olarak her pazar sabahı yapıyordu kızım kakasını (bu arada sadece anne sütü alıyordu) 5.5 aylıkken yavaş yavaş ek gıdalara geçmeye başladık, şimdi günaşırı yapıyor. Yani merak etmeyin, bu çok sık yaşanan bir durum ve illa ki düzeliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…