• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri Oğlum 2.5 yaşında konuşmuyor.

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Merak etme konuşur benim oğlum Şubat 2017 doğumlu öyle kafama taktım ki konuşmuyor diye 8 kilo verdim bir ayda tam 3 yaşına geldi başladı hafızaya yüklüyor sonra dökülüyor aynı zamanda anaokulu öğretmeniyim kitapları sevdirebilirsin okumadan hoslanmiyorsa nesne hyvannkitaolari al tanıt ve en önemlisi hiç korkma 3 yaşına gelince dilleniyorlar

Algısında sorun yok ise sorun yapmayın. Balon şisirtin bol bol oyunda olur ağız kasları çalışır. Sizin veya eşiniz tarafında geç konuşan varsa genetikte olabiliyor. Kimi çocuk tv izlemekten çok etkilenir öyleyse tv ve ya telefon saatlerinı sınırlandırma getirin..korkmayın hiç soylediğinizi anlıyorsa . Çocuk şarkıları parmak oyunları oynayın o da çok güzel etki eder.

Benim kızım 37 aylık konuşamıyor.bende çok üzülüyorum.1.5 sene önce doktora götürdük kreş önerdiler.herseyi normal ama konuşmuyor yavrum

Benim oğlum da 22 aylık ve konuşmuyor önceden anne derdi bıraktı bir iki kelimesi vardı hala da var biliyorum ama canı isterse konuşuyor. Söyle deyince söylemiyor. Bi konuşsa diyorum. Bize de kreş dediler siz gönderdiniz mi
Benim kızım 37 aylık konuşamıyor.bende çok üzülüyorum.1.5 sene önce doktora götürdük kreş önerdiler.herseyi normal ama konuşmuyor yavrum

Benim oğlum da 22 aylık ve konuşmuyor önceden anne derdi bıraktı bir iki kelimesi vardı hala da var biliyorum ama canı isterse konuşuyor. Söyle deyince söylemiyor. Bi konuşsa diyorum. Bize de kreş dediler siz gönderdiniz mi
Göndermedim o zaman daha 2 yaşındaydı.Bezliydi üçretleri çok fazla ben çalışmıyorum o yüzden göndermedim.

İlk oğlumda 2.5 yaşına kadar konuşmuyordu hep ıh ıh diye gösteriyordu istediği şeyi. Daha sık yaşıtlarıyla vakit geçirdikçe ve ben seni anlayamıyorum artık konuşabilir misin dediğimde her seferinde (ilk dönem anlaşılmadığı için sinirler tavandı) konuşmaya başladı ve şuan 3.5 yaşında yemin ediyorum sustuğu 1 dakika yok . Önemli olan dediklerinizi yapması zaten kimi bebekler geç konusuyor ama tam konusuyor. Gelişiminde sıkıntı yoksa er yada geç daha fazla konuştukça onlarla başlıyorlar konuşmaya

Konu sahibi arkadası merak ettim son durumunuz nedir? Bu posta yazan arkadaşlar son durumları hakkında bilgi verebilirse çok memnun olurum

Yardımlarınıza ihtiyacım var. Oglum 2017 Ekim doğumlu 2.5 yaşında.yonergeleri anlıyor ,getir goturleri yapıyor yani işaretle , ağlayarak birşeyler ifade ediyor, baba,al diyor ama yemek yiyeceği zaman yabi karnı acıkınca ağzını sapirdadip anlatıyor.su içeceği zaman bardağı yada suyu işaret ediyor . fikirlerinize ihtiyacım var .konuşması için neler yapmalıyim ?
Bebim yegenim var suan 6 yasinda oda sizinki gibiydi nerdeyse 4 yasina kadar konusamadi belki daha fazla sadece konusmada biraz gerikigi vardi ve suan bül bül gibi susduramiyoz bagura bagira konuyuso sadece bi uzamnla gorusun en azindan turkce konusuyo sizin uzman bizimki yurt disinda oldugundan cocuk anlamdi o yuzden kendiliginden orendi ve ana sinfindada suan zorlaniyo turkcesi var evet ama fransizcasi yk simdide ondada geriligi oldugundan bakalim napcak

Back