• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri Oğlum 2.5 yaşında konuşmuyor.

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Umutmiracim

Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2018
11
3
6
33
Yardımlarınıza ihtiyacım var. Oglum 2017 Ekim doğumlu 2.5 yaşında.yonergeleri anlıyor ,getir goturleri yapıyor yani işaretle , ağlayarak birşeyler ifade ediyor, baba,al diyor ama yemek yiyeceği zaman yabi karnı acıkınca ağzını sapirdadip anlatıyor.su içeceği zaman bardağı yada suyu işaret ediyor . fikirlerinize ihtiyacım var .konuşması için neler yapmalıyim ?

Benim yeğnimde 3 yaşında ve çok fazla kelime söylemiyordu.Annesi doktora götürdü,doktor bi sorun olmadığını söylemiş.Bazı aktiviteler önermiş.Mesala her yaptığınızı söyleyin demiş.Şuan mavi bardağa su dolduruyorum gibi. Oyun oynarkende aynı şekilde.Ve asla şunu söylersen vercem,söylersen yapcam dememek lazımmış.

Yardımlarınıza ihtiyacım var. Oglum 2017 Ekim doğumlu 2.5 yaşında.yonergeleri anlıyor ,getir goturleri yapıyor yani işaretle , ağlayarak birşeyler ifade ediyor, baba,al diyor ama yemek yiyeceği zaman yabi karnı acıkınca ağzını sapirdadip anlatıyor.su içeceği zaman bardağı yada suyu işaret ediyor . fikirlerinize ihtiyacım var .konuşması için neler yapmalıyim ?
O işaret ettiğinde ya da ima ettiğinde anlayıp hemen yerine getiriyorsanız konuşma gereği hissetmiyordur. Bİrde sadece anne-baba-bakıcı vb göriyorsa da olabilir. Sosyalleşebileceği bir ortama çıkartın bebeğinizi. Artı ekranlardan uzak tutun lütfen.

Benim kızım da 22 aylık aynı şekilde beden diliyle kendini her şekilde ifade ediyor ama sözel olarak zayıf. Anne (adde) baba dede adda mama meme ver gibi kelimeleri var. Bende sabırla konuşup sürekli ona da söylemeye çalışıyorum ama Bi anne olarak ister istemez üzülüyorum...

2 yaşına girecek kızım konuşmuyor...herşeyi anlıyor ama konuşamadığı inin biz onu anlamıyoruz sinirleniyor

Abim 3 yaşında konuşmuş hatta 3 yaşında maks. 20 kelime biliyormuş anne baba mama gel git vb erkek çocuğu geç gelişirmiş siz yinede bol bol konuşun egzersiz olacaktır onun için

Benim kızım da geçen hafta 2 yaşına girdi em küm ederek konuşuyor aslında çok geveze birşeyler anlatmaya çalışıyor ama dili dönmüyor. Bol nol konusuyorum onunla ama ister istemez üzülüyorum.

Arkadaşlar hiç üzülmeyin.. Evet bazı çocuklar erken bazı çocuklar geç konuşuyor hep duyuyoruz benim tavsiyem kitap okuyun ve sürekli kalabalık arkadaş yada akraba ortamlarına sokun benim oğlum 1 hafta bile kalsa öyle bir ortamda daha çok kelime öğrenip daha çok konuşuyordu.. Anaokuluna gönderin diyen var gidemeyen için oyun grupları aktiviteleri.. Hava güzel olunca oyun parkları.. Eğer sizi anlayıp kendi derdini de hareket ve seslerle anlatıyorsa eninde sonunda konuşacak demektir.. Benim dediğim gibi yapın kalabalık ortamlarda daha çabuk konuşuyorlar

kesinlikle siz sürekli konuşun oğlunuzla ne yapıyorsanız anlatın yemek yaparken bile bak şimdi soğan doğruyorum şimdi karıştırıyorum vs...birde şarkı söylerek yaparsanız oda oyun sanıp söylemeye çalışabilir .

Gerçekten tek benim çocuğum böyle sanıyordum:( bazen ağlıyorum sinirden çocuğum 2,5 yasinda konusmuyo anne baba sadece su istediğinde bardağı gösteriyo açıklığında mutfağa götürüp beni kelime bile söyleniyo arada bebek gibi mirildaniyoama anlasilmiyo bazi etrafinmda çocuklar bırak kelime konuşmayı cümle kuruyorlar birsorun mu var diye merak ediyorum hatta dr arastrdim ama merakımdan burayada baktim normal mi diye çok üzülüyorum:(

2017 ekim dogumlu bir oglum var, konusma iletisimini gayet guzel goturuyoruz, anne susadim su alabilir miyim diye bile sorabiliyor.

ancak gecen gece bezi tasmis islakliktan uyumamamis uyku tulumunun icinde kaldigi icin fark etmemisim bende, bana demiyor ki anne uzerim islak degistir. normalde alasini kurabilir bu cumlenin ama demiyor iste.

bu sitede tanistigimiz 2017 ekim anneleri grubumuz var surekli iletisim halinde oldugumuz, daha cok yeni bir kac kelimeli konusan da var catir catir annesine laf yetistiren de. bunun hangisini baz alacagiz peki? anladigim kadariyla ikili uclu cumleler kuruyor olmasi bekleniyor bu yas grubunun, 3 yasa kadar bunu gosterememisse bir uzmana danismakta fayda var.

bir sorun olsaydi fark ederdiniz, bu kadar bile kullanmazdi gibi geliyor. siz yine de takip edin baska bir gariplik yoksa 3 yasina geldiginde sorun devam ediyorsa uzmana goturun

Kreşe gönderin kesinlikle faydasi olacaktir benim kizim 4 yasinda öğrendi doktora götürdük herşeyi normaldi kres önerdiler simdi surekli konuşuyor susmak bilmiyor :)

Benim oglumda dört yasinda yeni konusmaya basladi iki pedogago götürdüm ikiside bana kres tarzi biryer onerdi kendi yasitlariyla vakit geçirebilecek biryer cok sukur sorunumuz cozuldu kinusmaya basladi. Onceden benim oglumda el isaretleriyle anlatiyordu derdini aslinda anlamamak gerekiyormuski konusmaya ihtiyac duymaliymis

62 hafta öğrenci gruplarım var içlerinden bazıları hâlâ çok net, anlaşılır biçimde türkçe konuşamyor :) kimi çocuk geç kimi çocuk erken konuşur, okul öncesi döneme dek tamamen açılmak için zamanları var üzülmeyin, acele etmeyin :) tane tane, net bir şekilde konuşup belleğine yerleştirmeye bakın. Okul öncesi bebişleri için nesneler ve basit cümlelerle kelime dağarcığını geliştirmeye yönelik interaktif çizgi filmler var, onları izletin. Eline aldığı şeylerin isimlerini sorun, “bunun ne olduğunu biliyor musun? Bu ne anneciğim?” Gibi sorularla onu meraklandırıp nesnenin ismini söyleyin, tekrar edin. Hayırlısıyla bülbül gibi şakıyacak oğluşunuz vakti geldiğinde :) kolay gelsin

Buyuk oglum da gec konustu. Istedigi seyleri gosterir isaret ederek anlasirdik cok sukur konusamamasi hircinliga sebep olmamisti. 3 yasina yakin yarim gunluk krese verdim kendi akranlariyla cabucak konusmayi ogrendi. Suan 8 yasinda ogretmenleri cok guzel spiker gibi konusuyo diyo 😂 tavsiyem yari gunluk kres veya bol bol akranlarinin bulundugu ortam

kesinlikle siz sürekli konuşun oğlunuzla ne yapıyorsanız anlatın yemek yaparken bile bak şimdi soğan doğruyorum şimdi karıştırıyorum vs...birde şarkı söylerek yaparsanız oda oyun sanıp söylemeye çalışabilir .
Evet sarki da haklisin benim kiz simdiler de benim soyledigim sarkiyi taklit ediyor ama turkce deil sanki yabanci uyruklu kizim hamile iken kore dizisi seyretmiş tim ayni onlar gibi gadi gudu gibi
Gerçekten tek benim çocuğum böyle sanıyordum:KK43: bazen ağlıyorum sinirden çocuğum 2,5 yasinda konusmuyo anne baba sadece su istediğinde bardağı gösteriyo açıklığında mutfağa götürüp beni kelime bile söyleniyo arada bebek gibi mirildaniyoama anlasilmiyo bazi etrafinmda çocuklar bırak kelime konuşmayı cümle kuruyorlar birsorun mu var diye merak ediyorum hatta dr arastrdim ama merakımdan burayada baktim normal mi diye çok üzülüyorum:KK43:
Ah canim benim kizim da 27 aylik hala bir gelisme yok su siralar anne diye sesleniyor bakalim insAllah benim en kucuk amcamin 2 numarasi 2.5 yasina kadar hic konusmadi sonra konusmaya basladi hic susmuyor amcam diyor ki bos ver yigenim gec dillensin aha bizim ki hic susmuyor diyor :halay:

Benim oglumda 2.5 yasinda ve konusmuyor anne baba ben benim araba top su mama meme, baba uyuyo, uyuyo agliyo bunlar baskada bildigi bisey yok ayni sekilde beden diliyle anlatiyo derdini

Ve asirk hircin bj ara ne laf ne söz dinliyor bas edemez hale geldik biz belkide kendini ifade edememsindendir diyoruz bizde sasirdik valla

Benim kızım da 22 aylık aynı şekilde beden diliyle kendini her şekilde ifade ediyor ama sözel olarak zayıf. Anne (adde) baba dede adda mama meme ver gibi kelimeleri var. Bende sabırla konuşup sürekli ona da söylemeye çalışıyorum ama Bi anne olarak ister istemez üzülüyorum...
2 yaşına girecek kızım konuşmuyor...herşeyi anlıyor ama konuşamadığı inin biz onu anlamıyoruz sinirleniyor
Benim kızım da geçen hafta 2 yaşına girdi em küm ederek konuşuyor aslında çok geveze birşeyler anlatmaya çalışıyor ama dili dönmüyor. Bol nol konusuyorum onunla ama ister istemez üzülüyorum.
Gerçekten tek benim çocuğum böyle sanıyordum:KK43: bazen ağlıyorum sinirden çocuğum 2,5 yasinda konusmuyo anne baba sadece su istediğinde bardağı gösteriyo açıklığında mutfağa götürüp beni kelime bile söyleniyo arada bebek gibi mirildaniyoama anlasilmiyo bazi etrafinmda çocuklar bırak kelime konuşmayı cümle kuruyorlar birsorun mu var diye merak ediyorum hatta dr arastrdim ama merakımdan burayada baktim normal mi diye çok üzülüyorum:KK43:
Benim oglumda dört yasinda yeni konusmaya basladi iki pedogago götürdüm ikiside bana kres tarzi biryer onerdi kendi yasitlariyla vakit geçirebilecek biryer cok sukur sorunumuz cozuldu kinusmaya basladi. Onceden benim oglumda el isaretleriyle anlatiyordu derdini aslinda anlamamak gerekiyormuski konusmaya ihtiyac duymaliymis
Benim oglumda 2.5 yasinda ve konusmuyor anne baba ben benim araba top su mama meme, baba uyuyo, uyuyo agliyo bunlar baskada bildigi bisey yok ayni sekilde beden diliyle anlatiyo derdini
Kizlar fotodakini uygulayin benim kiz az konusuyordu anlamsiz di simdi dili bayagi acildi

Eklentiler

• IMG-20200506-WA0013.jpg
    IMG-20200506-WA0013.jpg
    97,7 KB · Görüntüleme: 339
Ilk olarak istedigi seyi hemen vermeyin. Ne istedigini sorun. Soyleyemeyecektir. Su mu istiyorsun diye sorun misal. Kafa sallayinca anlamiyorum evet mi su mu istiyorsun gobi konusmaya tesvik edin. Her yaptiginizi duygularinizi vs anlatin. Zamanla konusacaktir.

Back