- 16 Kasım 2011
- 1.497
- 11
- 158
Merhabalar oğlum bugün 16 aylık oldu apartmanımızda veya çevremizde yaşıtı hiç yok yaşına en uygun kişi teyzesi (hemen hemen her gün görüşürüyoruz) ama o da kendisinden 19 yaş büyük
akşama kadar benimle evde oturmak durumunda kalıyor oğlum.. Kış olduğu için parka da çok gidemiyoruz.. Yani şimdiye kadar hiç arkadaşı olmadı diyebilirim.. Oğlumun yaşıtında çocuklara baktığımda koşup oynayan dışa dönük çocuklar görüyorum halbuki oğlum çok çekingen evde bile örneğin bardaklardan kule yapsa ben de aaferinn desem hemen utanır bir şey yaparken bize bakar acaba bakıyor muyuz diye.. Bu sebeple de konuşmadığını düşünüyorum.. Her şeyi anlatmaya çalışıyor ama anlamlı kelime yok gibi ay ve çay diyor bilinçli şekilde onun dışında hep ilk heceler babaya ba, kaleme ka gibi.. Söylediğimiz her şeyi anlıyor yapıyor ama hiç konuşmuyor.. Oyuncaklarla oynamayı sevmiyor kitaplar kalemler puzzlelar alıyorum pek ilgilenmiyor varsa yoksa mutfak eşyaları, süpürge o tip şeyler.. (Çaya, ay dedeye ve süpürgeye takıntımız var resmen) açıkçası şu an kendimi çok ifade edemiyorum kaç gündür düşünüp duruyorum internetten okuyorum kafam çok karıştı benim oğlum neden bu kadar çekingen neden konuşmuyor neden oyuncak, top, çizgi film delisi değil her çocuk gibi.. Bir çocuk görünce gidip yaklaşmaz oyun kurmaz mesela.. Ağzın burnun nerde diyoruz gösteriyor ama renkleri şekilleri sayıları falan bilmiyor anlamıyorum çok mu şey bekliyorum yoksa ben bu çocuğu eğitmekte geri mi kaldım ne yapmalıyım çok kafama takıyorum nerdeyse zeka geriliği veya otizm düşünücem artık o derece kafama takılıyor... 

Son düzenleme: