• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum 16 aylık oldu ama...

alpellaa

Hayırlısı olsun...
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
1.497
11
158
Merhabalar oğlum bugün 16 aylık oldu apartmanımızda veya çevremizde yaşıtı hiç yok yaşına en uygun kişi teyzesi (hemen hemen her gün görüşürüyoruz) ama o da kendisinden 19 yaş büyük :( akşama kadar benimle evde oturmak durumunda kalıyor oğlum.. Kış olduğu için parka da çok gidemiyoruz.. Yani şimdiye kadar hiç arkadaşı olmadı diyebilirim.. Oğlumun yaşıtında çocuklara baktığımda koşup oynayan dışa dönük çocuklar görüyorum halbuki oğlum çok çekingen evde bile örneğin bardaklardan kule yapsa ben de aaferinn desem hemen utanır bir şey yaparken bize bakar acaba bakıyor muyuz diye.. Bu sebeple de konuşmadığını düşünüyorum.. Her şeyi anlatmaya çalışıyor ama anlamlı kelime yok gibi ay ve çay diyor bilinçli şekilde onun dışında hep ilk heceler babaya ba, kaleme ka gibi.. Söylediğimiz her şeyi anlıyor yapıyor ama hiç konuşmuyor.. Oyuncaklarla oynamayı sevmiyor kitaplar kalemler puzzlelar alıyorum pek ilgilenmiyor varsa yoksa mutfak eşyaları, süpürge o tip şeyler.. (Çaya, ay dedeye ve süpürgeye takıntımız var resmen) açıkçası şu an kendimi çok ifade edemiyorum kaç gündür düşünüp duruyorum internetten okuyorum kafam çok karıştı benim oğlum neden bu kadar çekingen neden konuşmuyor neden oyuncak, top, çizgi film delisi değil her çocuk gibi.. Bir çocuk görünce gidip yaklaşmaz oyun kurmaz mesela.. Ağzın burnun nerde diyoruz gösteriyor ama renkleri şekilleri sayıları falan bilmiyor anlamıyorum çok mu şey bekliyorum yoksa ben bu çocuğu eğitmekte geri mi kaldım ne yapmalıyım çok kafama takıyorum nerdeyse zeka geriliği veya otizm düşünücem artık o derece kafama takılıyor... :14:

Son düzenleme:
bence hiç dert etmeyin.benim oğlum da utangaç aynen sizin oğlunuzun verdiği tepkileri veriyor.konuşma konusuna gelince şu anda bilgi biriktirme aşamasında zamanı gelince onları ortaya çıkaracak.bir de kış da olsa hava soğuk da olsa parka götürün veya çıkın sokakata dolaşın markete girin marketteki ürünlerin isimlerini söyleyin vs.korkmayın hasta olmaz.sevgiyle kalın.

en iyisi bir pedagogtan yardım alın. ama sanmıyorum ki çocuğunuzda zeka geriliği ve otizm olsun. belki bir ihtimal gelişim geriliği vardır o da aşılmayacak bir sorun değil. :34:

Yani bir yandan her şey normal geliyor bir yandan acaba pedagogtan yardım alsak mı diyorum ne biliyim bilnçli olmakla evhamlı olmak arasında bocalıyorum

Etrafımda bolca çocuk olsa kıyaslayıp anlıcam o da yok

Her çocuk ayni yaşta konuşmaz. Endişe etme daha küçük, zamanla konuşmayı öğrenecektir. Sayilari ve renkleri öğrenmesi içinde erken olduğunu düşünüyorum. Her şeyi zamana bırak bence. Böyle takıntılar yapacağına çocuğunla hayatın tadını çıkar. Park sorununu da kapali alisveris merkezlerine giderek çözebilirsin.

Bahar geldi temiz hava alsın diye parklara çıkarayım diyorum soğuk olursa da kapalı oyun evi buldum ona götüreyim diyorum acaba yaşıtlarını gördükçe açılır mı benim amacım çocuklu ortamlara girsin diyalog kurmaya çalışsın belki düzelir

baktım konu güncel hatta yen açılmış, içniz rahat olsun diye yazmak istedim, bnm oglumda 18 aydan sonra konuşmaya başladı bbunun için bnce acele etmeyin, arkadası yoksa bnmkininde yoktu siz her gün bıkmadan usanmadan parka çıkarın hava soguk dahi olsa, sekiller renkler bu tarz seyler içn çok sey beklyorsunz, ona hergün hergün siz göstern anlar kaydeder ama anlatması çok zamn alıyor raht edin, nerede yaşıyorsunz bilmiyorum ama oyun gurubuna gitsenz anne ogul, hemen alışır sosyalleşr diye düşünüyorum, internette bilgi kirllğide çok bakıp bakıp kafanızı bulandırmayın farketmedende oglunuzu kıyaslamaya başlamıssınz bu da onunla kaltel vakit geçrmenz etkiler, mutlu anne mutlu çocuk en önemli parola=)

Benim oğlumda 18 aylık ve hiç çevresinde dediğiniz gibi oynayacak arkadaşı yok ne apartmanda,nede çevrede bir tane kuzeni var ama oda daha 2,5 aylık.

Oyuncakları hiç sevmeyen yerinde 1 dk durmayan hiperaktif bir çocuk dışarıdan çocuk sesi gelsin çıldırıyor resmen oynamak istiyor,

yada dışarıda gördüğümüz çocuklara gidip sarılıyor laf atıyor konuşmak istiyor sizin oğlunuzdan farklı olarak çok dışadönük,

kelimelerde bir kaç tane bilinçli söylüyor anne,baba,meme,mama,bir şey bittiyse bitti biri dışarıya çıktıysa gitti gibi şakır şakır konuşmuyor yani

aferin deyince kendini alkışlıyor gidenin arkasından el sallıyor böyle basit şeyler ,sayı sayamıyor mesela:26:

yanlış anlamayın ama daha 16 aylık bebek sayıları nereden bilsin yada renkleri anttıklarızda anormal bir şey yok ki utangaç bir yapısı olması onda otizm

olduğunu göstermez böyle şeyler aklınıza getirmeyin havalar yakında ısınır o zaman parka bahçeye çıkarsınız sosyalleşir.

baktım konu güncel hatta yen açılmış, içniz rahat olsun diye yazmak istedim, bnm oglumda 18 aydan sonra konuşmaya başladı bbunun için bnce acele etmeyin, arkadası yoksa bnmkininde yoktu siz her gün bıkmadan usanmadan parka çıkarın hava soguk dahi olsa, sekiller renkler bu tarz seyler içn çok sey beklyorsunz, ona hergün hergün siz göstern anlar kaydeder ama anlatması çok zamn alıyor raht edin, nerede yaşıyorsunz bilmiyorum ama oyun gurubuna gitsenz anne ogul, hemen alışır sosyalleşr diye düşünüyorum, internette bilgi kirllğide çok bakıp bakıp kafanızı bulandırmayın farketmedende oglunuzu kıyaslamaya başlamıssınz bu da onunla kaltel vakit geçrmenz etkiler, mutlu anne mutlu çocuk en önemli parola=)

Evet kıyaslıyorum çocuklu birini görünce hemen şakayka karışık bi de konuşsak fln gibi şeyler söylüyorum onlar aa konuşmuyor mu demeden ben söylemiş olayım diye çok fazla takıntı yaptım sanırım

Benim oğlumda 18 aylık ve hiç çevresinde dediğiniz gibi oynayacak arkadaşı yok ne apartmanda,nede çevrede bir tane kuzeni var ama oda daha 2,5 aylık.

Oyuncakları hiç sevmeyen yerinde 1 dk durmayan hiperaktif bir çocuk dışarıdan çocuk sesi gelsin çıldırıyor resmen oynamak istiyor,

yada dışarıda gördüğümüz çocuklara gidip sarılıyor laf atıyor konuşmak istiyor sizin oğlunuzdan farklı olarak çok dışadönük,

kelimelerde bir kaç tane bilinçli söylüyor anne,baba,meme,mama,bir şey bittiyse bitti biri dışarıya çıktıysa gitti gibi şakır şakır konuşmuyor yani

aferin deyince kendini alkışlıyor gidenin arkasından el sallıyor böyle basit şeyler ,sayı sayamıyor mesela:26:

yanlış anlamayın ama daha 16 aylık bebek sayıları nereden bilsin yada renkleri anttıklarızda anormal bir şey yok ki utangaç bir yapısı olması onda otizm

olduğunu göstermez böyle şeyler aklınıza getirmeyin havalar yakında ısınır o zaman parka bahçeye çıkarsınız sosyalleşir.

Umarım öyle olur yarından itibaren dağ tepe gezicez bakalım nerde çocuk varsa oraya gidicez artık

Merhabalar oğlum bugün 16 aylık oldu apartmanımızda veya çevremizde yaşıtı hiç yok yaşına en uygun kişi teyzesi (hemen hemen her gün görüşürüyoruz) ama o da kendisinden 19 yaş büyük :( akşama kadar benimle evde oturmak durumunda kalıyor oğlum.. Kış olduğu için parka da çok gidemiyoruz.. Yani şimdiye kadar hiç arkadaşı olmadı diyebilirim.. Oğlumun yaşıtında çocuklara baktığımda koşup oynayan dışa dönük çocuklar görüyorum halbuki oğlum çok çekingen evde bile örneğin bardaklardan kule yapsa ben de aaferinn desem hemen utanır bir şey yaparken bize bakar acaba bakıyor muyuz diye.. Bu sebeple de konuşmadığını düşünüyorum.. Her şeyi anlatmaya çalışıyor ama anlamlı kelime yok gibi ay ve çay diyor bilinçli şekilde onun dışında hep ilk heceler babaya ba, kaleme ka gibi.. Söylediğimiz her şeyi anlıyor yapıyor ama hiç konuşmuyor.. Oyuncaklarla oynamayı sevmiyor kitaplar kalemler puzzlelar alıyorum pek ilgilenmiyor varsa yoksa mutfak eşyaları, süpürge o tip şeyler.. (Çaya, ay dedeye ve süpürgeye takıntımız var resmen) açıkçası şu an kendimi çok ifade edemiyorum kaç gündür düşünüp duruyorum internetten okuyorum kafam çok karıştı benim oğlum neden bu kadar çekingen neden konuşmuyor neden oyuncak, top, çizgi film delisi değil her çocuk gibi.. Bir çocuk görünce gidip yaklaşmaz oyun kurmaz mesela.. Ağzın burnun nerde diyoruz gösteriyor ama renkleri şekilleri sayıları falan bilmiyor anlamıyorum çok mu şey bekliyorum yoksa ben bu çocuğu eğitmekte geri mi kaldım ne yapmalıyım çok kafama takıyorum nerdeyse zeka geriliği veya otizm düşünücem artık o derece kafama takılıyor... :14:

bence hafta sonları sosyal olucagı yerlere oyun yerlerıne goturun
acıcakkcası camaısr makınasının onunde bende saatlerce oturmusum her hangı bı sorunum yok

ben sızın yerınızde olsam kreşler var anne ıle gıdılen oyun oynanan ole yerlere gıdın

annem benı yazdırmıstı ama tek kalamıyorudum agladım ıcın alırdı yanınızda olursanız bır sure sonrasında alısır

Evet kıyaslıyorum çocuklu birini görünce hemen şakayka karışık bi de konuşsak fln gibi şeyler söylüyorum onlar aa konuşmuyor mu demeden ben söylemiş olayım diye çok fazla takıntı yaptım sanırım

ya canım işine karışmak gibi olmasın ama bebişin 16 aylıkda olsa hissediyor, kıyaslama yaparsan hep çok üzülür, o pskoloji hep öyle oturur, benimknnde dişleri çok geç cıktı, diğer cocuklara göre farklı alışkanlıkları var, ben çevremdekler konuşmaya başlayınca hemen kapatıp kıyaslamalarına izin vermiyorum, ben asla kıyaslamadım, geç de olsa güçde olsa her şeyin b sınırı var dedim, o rahatlıgı çocuga hssetrmelisin, yarış atı değil ki çocuklar, hepsi aynı kalıpdanda çıkmıyor aynı olsun. oglumdan 18 ay büyük olan bi arkadasımın çocugu vardı her gördüğünde ay sennki tek ya oyun oynamayı bilmiyor beraber dyordu, bnde dedimki hyr bu yasda kalabalık içindede olsa tek başına oyun kurma zamanı, sonra sustu. takıntı yapma canım aman oğluna yansımasın, onlar çok zekler bu tedrgnlk ona karakter olaerak yansr sonra:(

bence hafta sonları sosyal olucagı yerlere oyun yerlerıne goturun
acıcakkcası camaısr makınasının onunde bende saatlerce oturmusum her hangı bı sorunum yok

ben sızın yerınızde olsam kreşler var anne ıle gıdılen oyun oynanan ole yerlere gıdın

annem benı yazdırmıstı ama tek kalamıyorudum agladım ıcın alırdı yanınızda olursanız bır sure sonrasında alısır

Evet ben de gidip onunla oturucam ama çok dahil olmak istemiyorum ki evden bi farkı olsun oraya, çocuklara alışsın zaten şu an çalışmıyorum hafta içi hafta sonu mümkün olduğunca ortamlara girmek lazım sanırım

ya canım işine karışmak gibi olmasın ama bebişin 16 aylıkda olsa hissediyor, kıyaslama yaparsan hep çok üzülür, o pskoloji hep öyle oturur, benimknnde dişleri çok geç cıktı, diğer cocuklara göre farklı alışkanlıkları var, ben çevremdekler konuşmaya başlayınca hemen kapatıp kıyaslamalarına izin vermiyorum, ben asla kıyaslamadım, geç de olsa güçde olsa her şeyin b sınırı var dedim, o rahatlıgı çocuga hssetrmelisin, yarış atı değil ki çocuklar, hepsi aynı kalıpdanda çıkmıyor aynı olsun. oglumdan 18 ay büyük olan bi arkadasımın çocugu vardı her gördüğünde ay sennki tek ya oyun oynamayı bilmiyor beraber dyordu, bnde dedimki hyr bu yasda kalabalık içindede olsa tek başına oyun kurma zamanı, sonra sustu. takıntı yapma canım aman oğluna yansımasın, onlar çok zekler bu tedrgnlk ona karakter olaerak yansr sonra:(

O kadar güzel ifade etmişsin ki "tedirginlik karakter olarak yansır" diye.. Evet sanki hep tedirgin gibi.. Yolunda gitmeyen bir şey olmasın da varsın geç olsun takmıyorum onu yeter ki psikolojik veya biyolojik olarak bir problem varsa onu atlamayayım

Evet ben de gidip onunla oturucam ama çok dahil olmak istemiyorum ki evden bi farkı olsun oraya, çocuklara alışsın zaten şu an çalışmıyorum hafta içi hafta sonu mümkün olduğunca ortamlara girmek lazım sanırım

O kadar güzel ifade etmişsin ki "tedirginlik karakter olarak yansır" diye.. Evet sanki hep tedirgin gibi.. Yolunda gitmeyen bir şey olmasın da varsın geç olsun takmıyorum onu yeter ki psikolojik veya biyolojik olarak bir problem varsa onu atlamayayım

otzım cok farklı bıısı konusamıos falan gbı bnce hafta ıcı kresler oyun yerlerı anne babalar calıstı ıcın daha yogundur bu yuzden hafta ıcı gıdın derım ben uygunsanız

bu sırada doktora gıdın suphelerınızden kurtulun
bir de ona her gun kıtap okuyun oyun oynayın yanı mesela kıtap olup seslı kıtaplardan alın
küp alın vs

otzım cok farklı bıısı konusamıos falan gbı bnce hafta ıcı kresler oyun yerlerı anne babalar calıstı ıcın daha yogundur bu yuzden hafta ıcı gıdın derım ben uygunsanız

bu sırada doktora gıdın suphelerınızden kurtulun
bir de ona her gun kıtap okuyun oyun oynayın yanı mesela kıtap olup seslı kıtaplardan alın
küp alın vs

Sesli kitabımız var düğmelerine basıyor ben dinleyeyim diye sonra gidiyor kendisi yine fiziksel aktivitelere.. etrafı süpürmek, çatal kaşıkları etraftaki ince deliklere sokmaya çalışmak gibi.. Kitap da okuyoruz ama daha önceden kitaptan ona bazı resimler öğrettim kelebek tırtıl gibi her sayfada, okumamı beklemeyip onları sormamı istiyor kelebek nerede göster diye daha sormadan gösteriyor hemen sayfayı çeviriyor böyle tez canlı

Her çocuğun gelişimi fsrklidir oncelikle benim kizim 9 aylikkrn emekledi mesela.yasitlarina gore biraz geç bende kafama cok takiyordum ama anladimki her çocuk farklidir.utangaclik konusuna gelince bence oyun arkadaşlar i bulmalisiniz.birde cocuga ozguven kazandirma için ona karar verme duygusu kazandirmalisiniz.kendi ilenilgili seylere kendisinkarar versin orn: alisverisengittiginizde oyuncakmi alacaksiniz secenekleri sunun kendis o begensin alsin.ki ilgili bir anne olduugunizda belli.bu arada size bir film onereyim nu konuyla ilgili amir khan in ''her çocuk özeldir'' izleyin ve cocuklarimizin ne kadar özel olduklarini görün :))

renkleri zaten öğrenmesi için yaşı küçük
hele bir konuşmayı öğrensin öğrenirler herşeyi dert etmeyin

merhaba benimde 16 ayını bıtırmıs bı oglum var hemen hemen 15 tane falan kelıme soyluyor ve cok gozu acık agla dyorum yalancıktan aglar kotu bak derım bakar benımkı boyle arkadas bı ıkı tane var bazen gıdıp opuyor falan ama bazen cocukları sacını cekıp ıtıp düşürüyor dışa donuk sevecen bı yapısı var ama her cocuk farklıdır tabı uzulme cocuguna renk ogretmek ıcın erken ama bıraz daha kelıme ogretebılırsın yada 123 dıye sayı saydır suan hava soguk dısarı cıkamıyoz ama yazın dısarda vakıt gecır cocugun dil gelısımı sosyal faalıyetı acısından yararlı olacagını düşünüyorum

Selam benim oglum da 16aylik bebeginizle ayni ozellikleri tasiyor.sayilari renkleri bilmesi mi lazimmis bu aylarda bilmiyor ben hic dert etmedim.mutfak cekmecelerini karistirip kap kacak sacmaya,supurgenin ustune oturup dugmelerine basmaya ,kumanda tlf vb oyuncak disi seylerle oynamaya bayiliyor.
Bence bir sorun yok.cekingenlik icin de konu komsu es dost ziyaretlerine goturun bolca sosyal olarak iyi olur sadece teyze anne baba gormesin cevresinde

16 aylık bir bebekten bahsediyorsunuz, renkleri sayıları neden bilsin daha yahu? Bu ne acele... :) Normal bir çocuğun renkleri öğrenme zamanı 2-3 yaş aralığıdır erken öğrenmesi ona bir fayda sağlamaz, bebeğinizi de otistik hiç yapmaz! Araştırın lütfen biraz, internette yayınları takip edin, 16 yaş bebekleri neler yapar deseniz google size bir sürü şey çıkartır. Ağzını burnunu göstermesi bu aylarda normal olanı, renkler değil!

Çocuğun üzerine lütfen çok gitmeyin, yapısı belki utangaçtır ya da üzerinde baskı hissediyordur kuzucuk. Puzzle yaşıda 2'den sonradır. Ay ve çay diyen bir çocuk zamanı geldiğinde herşeyi söyler, endişelenmeyin. Benim iki kızım var biri erkenden konuşurken diğer kızım 3,5 yaşında ilk kelimesini söyledi ki ben sizin kadar endişelenmedim. Şimdi maaşallahı var hiç susmuyor Allah'ım da susturmasın..

annelik evhamı var biraz
bebişinin tek sorunu içine kapanık olması
buda doğuştan gelebilcek ancak sonrasında şekkilllendirilebilcek bir özellik
imkanın olurmu fırsatın varmıdır bilemem
ancak kedi,kuş hatta mümkünse bir köpek sahiplenebilrsiniz.
aradaki iletişim seni çok şaşırtıcak emin ol
:13:

Back
X