- 22 Mart 2019
- 3.166
- 2.952
- 133
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Çocuk neden ekşimik kokar kiBebeklerin yuzde 90 i terliyor emerken , uykuda cok normal o boyun ekşimik kokulari yok muuu ouuuuyyy kiyamam ya bol bol koklayin
Çünki büyükler "erkek çocuk çok terler"der,ona istinaden sormuştur.Ama bir salin bu cocugu yahem bebegin cinsiyetiyle konunun ne alakasi var
Genetik önemli evet,benim eşim hasta olmadıkça terlemez,teri de kokmaz,çocuklarım da öyle çok şükür,ama şimdi hasta eşim,saatte bir çamaşır değiştiriyor5 yaşında kızım var o da çok terler özellikle baş kısmı çok terler ve alnı her zaman vücuduna göre biraz daha sıcaktır. Doktora cok terledigini söyledigimde çünkü hava çok sıcak demisti (temmuz ayıydı)
Genetiktir evet benim eşim de cok terler
Kulaklarınıza sanal tıpa takınYaa ne iyisiniz. Hep sağlıklı olsun tüm yavrucuklarımız. Üstüne düşüyorum üstüne düştün diyorlar, düşmüyorum ne kadar rahatsın diyorlar. Zaten annelik delilik diyorumiyice kendimi sorguluyorum. Burda bile bazı yorumlar ne kadar alaycı yargılayıcı. Dengemi kuramıyorum böyle olunca.
Çok iyisiniz öperim sizi
Terledklerin de benin tabirimle eksi tatli bir ten kokusu olur sampuan kokusu baska evlat bebek kokusu baskaaÇocuk neden ekşimik kokar kiBen hergün banyo yaptırırdım,kışın da gün aşırı,hiç öyle kokmadılar çocuklarım da yeğenlerim de,mis gibi sabun şampuan kokusu
Bebek kokusunu ben de çok severim,taklit edilemeyen tek koku sanırım:)Terledklerin de benin tabirimle eksi tatli bir ten kokusu olur sampuan kokusu baska evlat bebek kokusu baskaa
Ah idrak biliyorum seni de konularından. Bir çok konuda senle kendimi de benzetiyorum. Bunda da öyle yapabilsem keşke. İşten geliyorum gece uykusuna kadar en az 2-3 kez o sırılsıklam ter boyutundayız. Gece uykusunda da öyle. Kaç duş aldırabilirim ki. Banyosunu yatmadan yaptırıyoruz 2 yada 3 günde bir (evimiz çok ısınmıyor) değişmiyor gece aynı ter.
Benim oğlum da çok terliyordu o aylarda şimdi 2 yaşını geçti terlemesi de geçti. Normal birşey. Ben Bi de bunun sebebini araştırmıştım d vitamini ve demir eksikliği de terlemeye sebep oluyormuş sağlık ocakları damla veriyorlar onun için. Ama hemen hemen her bebekte olan birşey evham yapmaya gerek yokMerhaba hanımlar,
Umarım kısaca özetleyebilirim. 35+2 de doğmuş şu an 8.5 aylık bir oğlum var. Gerek erken doğum ve kuvez süreci gerekse pimpirikliğimin etkisiyle ilk 4 - 5 ayımız hastanelerde geçti. Bir şüpheden ötürü eeg bile çektirdik şükür sonucumuz iyi.
Sürekli takipte olduğumuz çocuk doktorumuz bir hastalığı olmadığı sürece çok sık getirme 2 2.5 ayda gelin dedi. En son 2 ay önce rutin kontrole götürdüm.
Bu arada aile hekimliğinde hem aşısı oldu hem de en son 3 gün önce kontrolü.
Düzeltilmiş ayına bakarak yaşıtlarıyla uyumlu gelişimi, normal bakarsak biraz tembel diyebiliriz.
Oğlum şükür ki bugüne kadar büyük bir hastalık yaşamadı, gaz vs saymazsak.
Sorunum şu ki uyurken ve emerken baş ve boyun bölgesi inanılmaz terliyor. Bazen çarşafı yada yastığı ıslanıyor terden.
Havlular, ter bezleri elbet kullanıyorum fakat bunu dert ettim kendime.
Vücut sıcaklığı hep 36.8 37 aralığında. Doktoru normal demişti. Emerken efor sarf ediyorlar endişelenme demişti.Babası da yatınca yastığını sırılsıklam yapan birisi, babannesi de sürekli mendille dolaşır terini silmek için.
Ben de hamilelikten beri terle tanıştım.
Aile hikayesi de bu.
Şimdi bu ter hikayesi için uzmana götürmek istiyorum fakat eşim ve k.validem annem çok evham yaptığımı söylüyorlar.
Daha öncede aynı evhamlarımla hastane haatane dolaştırdum yavrumu.
Bir yandan aklımda şüphe kalmasın diyorum bir yandan bu ter testleri baya zorluymuş oğluma eziyet mi ederim diyorum.
Aklım ve duygularım arasında kaldım. Yaşayan tecrübe eden var mı bu ter olayını. Siz olsanız ne yaparsınız?
Şimdiden teşekkürler okuyan hepinize.
Ahhh bwni anlayan vir canÇünki büyükler "erkek çocuk çok terler"der,ona istinaden sormuştur.
Konu sahibi,yeğenimin biri de çok terliyor,doktor bir sorunu yok demiş.
Benim de küçük oğlumun uyurken ensesi terlerdi 2 yaşına kadar.
Şimdi çok koşup oynarlarsa anca,o da normal.
Evet farklı. erkeğin metabolizma hızı daha yüksektir ve ter bezleri daha fazla çalışır. endişelenmeyin benim oğlumda öyle. erkek çocuklarının büyük oranı öyledir. doğal bir durum. sadece demir eksikliği bunu biraz fazlalaştırabiliyor.Ya ne biliyim oğlanla kız bünyesi farklıdır diye öyle yazdım
Gelişim geriliği dediği bebek kaç kilo acaba, merak ediyorum..Bizim de doktorumuz gelişim geriliği var dedi boy ve kilodan dolayı. İlk zamanlar kiloyu takıyordum fakat artık 1 yaşa kadar ona da takılmayacağım. Aslında evham değil de rahatmışım gibi geliyor bana.
Sen kimseyi dinleme bacım kafan şişer annesin sen en iyisini bilirsin kimse evladını senden iyi düşünemez. Benim kayınvaldeyle eşim öyledir he deyip geciyorum. Sogukda kat kat giydirmeyem bebeler gayet saglıklı sokakda büyüyen cocuklar hep mi hasta bizimkiler kaloriferli evlerde hep hasta akışına bırakın. Aman kızım giydir hasta olur ana terleyince noluyo habire değiştir dur sonra geme hasta oldu. Her şeyin ortası iyidir. İsterseniz pskolojik destek alın. Benim oğlum 3 bucuk yaşında saglık ocagı kontrolu yapıuoruz hastalanıncadoktora gidiyorum cok şükür allah saglık versin hepsine@bsr89 @Maria26 @nooption @Fatma Aliye @Nonamexxx @dgdln @Serpico19 @francesca @four dahlia @Milana22 @fk0678
Değerli yorumlarınız için teşeklürler. Öncelikle erkek bebek kız bebek bünyesi farkeder mi bilmediğimden özellikle cinsiyet belirttim. Bir de 6 ayını doldurduğundan beri hastaneye götürmedim hiç şükür gerek de olmadı. Sadece aile hekimliğinde aşısı ve 8 ay kontrolüne götürdüm.
Aslında rahat olmaya çalışıyorum, fakat dış sesler susmuyor bilirsiniz. Bir yere gidip uyutmam gerekince herkes ay çok mu terlemiş ay hasta etme vs. Aa küçük bebek aylık kontrole götür yılına kadar aksatma o kadar çok şey duyuyorum ki bu nedenle fikir almak istedim
Şu an 8.5 aylık 6.750gr.Gelişim geriliği dediği bebek kaç kilo acaba, merak ediyorum..
Oğlum alerjik bir bebekti, aşırı da iştahlı, gece vakti yiyip kusmasin diye önünden yemek kaciririz.
Ama bebekken hep zayıftı, içim giderdi.
1 yaşında taş catlasa 8 kiloydu.
Sonradan iyi topladı maşallah.
Bize de hep kilo alımı az mama başlayın derlerdi, hiç vermedim, 21 ay emzirdim, bir sorun da yaşamadık.
Dr lar en iyisini bilir ama oğlum da o aralar benzer kilolardaydi. Hiçbir geriliği de yok şükür.Şu an 8.5 aylık 6.750gr.
Ben de 4.ayında mama kullandım 1 öğün yada en fazla 2 öğün o da. Kilo alımı o zaman da değişmedi. 1 günde de mamayı bıraktım.şimdi emzirme ve ek gıda. İşe giderken bırakacağım süt olmadığında bir öğün mama veriyoruz bazen. 9 ay oldu neredeyse 40 50 cc içmez onu da.
Ek gıdaya başlayıp yemesi iyi olunca sevinmiştim. Ama 2 ayda yine 800gr ancak almış.
Benimde oğlum emerken terliyo kafası anlı boynu ama bezle sileyim diye dolaşmıyorum yarın bir gün okula gidecek yarın alınmasına alışınca okulda hep hastaya olacak benden tavsiye ilk oğlumuza terliyo diye bez faLn diyodu herkez ben öyle alıştırmadım son numarayı da alistirmiyorum öyleMerhaba hanımlar,
Umarım kısaca özetleyebilirim. 35+2 de doğmuş şu an 8.5 aylık bir oğlum var. Gerek erken doğum ve kuvez süreci gerekse pimpirikliğimin etkisiyle ilk 4 - 5 ayımız hastanelerde geçti. Bir şüpheden ötürü eeg bile çektirdik şükür sonucumuz iyi.
Sürekli takipte olduğumuz çocuk doktorumuz bir hastalığı olmadığı sürece çok sık getirme 2 2.5 ayda gelin dedi. En son 2 ay önce rutin kontrole götürdüm.
Bu arada aile hekimliğinde hem aşısı oldu hem de en son 3 gün önce kontrolü.
Düzeltilmiş ayına bakarak yaşıtlarıyla uyumlu gelişimi, normal bakarsak biraz tembel diyebiliriz.
Oğlum şükür ki bugüne kadar büyük bir hastalık yaşamadı, gaz vs saymazsak.
Sorunum şu ki uyurken ve emerken baş ve boyun bölgesi inanılmaz terliyor. Bazen çarşafı yada yastığı ıslanıyor terden.
Havlular, ter bezleri elbet kullanıyorum fakat bunu dert ettim kendime.
Vücut sıcaklığı hep 36.8 37 aralığında. Doktoru normal demişti. Emerken efor sarf ediyorlar endişelenme demişti.Babası da yatınca yastığını sırılsıklam yapan birisi, babannesi de sürekli mendille dolaşır terini silmek için.
Ben de hamilelikten beri terle tanıştım.
Aile hikayesi de bu.
Şimdi bu ter hikayesi için uzmana götürmek istiyorum fakat eşim ve k.validem annem çok evham yaptığımı söylüyorlar.
Daha öncede aynı evhamlarımla hastane haatane dolaştırdum yavrumu.
Bir yandan aklımda şüphe kalmasın diyorum bir yandan bu ter testleri baya zorluymuş oğluma eziyet mi ederim diyorum.
Aklım ve duygularım arasında kaldım. Yaşayan tecrübe eden var mı bu ter olayını. Siz olsanız ne yaparsınız?
Şimdiden teşekkürler okuyan hepinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?