Oğlu olan tecrübeli annelee bakabilir mi?

Bebeklerin yuzde 90 i terliyor emerken , uykuda cok normal o boyun ekşimik kokulari yok muuu ouuuuyyy kiyamam ya bol bol koklayin

Kan değerlerine baktirin eşimin ailesindeki herkes terler cocuklarida öyle
Ve hepsinde kansızlık var çocukları bilmiyorum ama
Elleri ayakları sogukkende terliyorsa bı Dr gosterin
Emerken terlemesi normal
Birde oğlumda 9 aylıkken kan testi yapılmıştı kan damlası ve etini eksik etmememe ragmen azcik düşük çıkmıştı
Böyle sırılsıklam terleyen çocukların kansız olduğunu düşünürüm
Sırtında bölgesel terleme oluncada bronşit belirtisi mesela

Bebeklerin yuzde 90 i terliyor emerken , uykuda cok normal o boyun ekşimik kokulari yok muuu ouuuuyyy kiyamam ya bol bol koklayin
Çocuk neden ekşimik kokar kiBen hergün banyo yaptırırdım,kışın da gün aşırı,hiç öyle kokmadılar çocuklarım da yeğenlerim de,mis gibi sabun şampuan kokusu

5 yaşında kızım var o da çok terler özellikle baş kısmı çok terler ve alnı her zaman vücuduna göre biraz daha sıcaktır. Doktora cok terledigini söyledigimde çünkü hava çok sıcak demisti (temmuz ayıydı)
Genetiktir evet benim eşim de cok terler

Ama bir salin bu cocugu ya hem bebegin cinsiyetiyle konunun ne alakasi var
Çünki büyükler "erkek çocuk çok terler"der,ona istinaden sormuştur.
Konu sahibi,yeğenimin biri de çok terliyor,doktor bir sorunu yok demiş.
Benim de küçük oğlumun uyurken ensesi terlerdi 2 yaşına kadar.
Şimdi çok koşup oynarlarsa anca,o da normal.

Genetik önemli evet,benim eşim hasta olmadıkça terlemez,teri de kokmaz,çocuklarım da öyle çok şükür,ama şimdi hasta eşim,saatte bir çamaşır değiştiriyor

Ense ve baş terlemesi D vit eksikliğinden olur denmişti.Oğlum 34+4 de dünyaya geldi,evhamınızı anlıyorum ama bu gidişle siz hasta olursunuz !ben farkettikten sonra bu tür davranış ve düşüncelerimi kendimi telkinle aştım,tavsiyem tevekkül...Bebe için bol güneş.

Kulaklarınıza sanal tıpa takın
O sesler bir zaman sonra ufkunuzu kaplayacak,siz kendinizden emin olun,emin de görünün,hepsine cevap vermeyin gülümseyin geçin..Zamanla tecrübe de kazanacaksınız zaten,anlamaz göründükçe anlatmaktan bıkarlar:)

Çocuk neden ekşimik kokar kiBen hergün banyo yaptırırdım,kışın da gün aşırı,hiç öyle kokmadılar çocuklarım da yeğenlerim de,mis gibi sabun şampuan kokusu
Terledklerin de benin tabirimle eksi tatli bir ten kokusu olur sampuan kokusu baska evlat bebek kokusu baskaa

O zaman aşırı terliyor sizin bebe. Bizde durum o boyutta değil. Dün dondurması eridiği için yarım saat boyunca sinir krizi geçirdi. Kendini yollara attı ağladı tepindi. Demir kapının aralıklarına kafasını sokmaya çalıştı. Evde eline ne gelirse fırlattı. Sadece dondurma eridi ve yenisini almadım. Sebep bu. Bazen şaşırıyorum hala delirmediğime.

Benim oğlum da çok terliyordu o aylarda şimdi 2 yaşını geçti terlemesi de geçti. Normal birşey. Ben Bi de bunun sebebini araştırmıştım d vitamini ve demir eksikliği de terlemeye sebep oluyormuş sağlık ocakları damla veriyorlar onun için. Ama hemen hemen her bebekte olan birşey evham yapmaya gerek yok

Ahhh bwni anlayan vir can

Ya ne biliyim oğlanla kız bünyesi farklıdır diye öyle yazdım
Evet farklı. erkeğin metabolizma hızı daha yüksektir ve ter bezleri daha fazla çalışır. endişelenmeyin benim oğlumda öyle. erkek çocuklarının büyük oranı öyledir. doğal bir durum. sadece demir eksikliği bunu biraz fazlalaştırabiliyor.

Bizim de doktorumuz gelişim geriliği var dedi boy ve kilodan dolayı. İlk zamanlar kiloyu takıyordum fakat artık 1 yaşa kadar ona da takılmayacağım. Aslında evham değil de rahatmışım gibi geliyor bana.
Gelişim geriliği dediği bebek kaç kilo acaba, merak ediyorum..
Oğlum alerjik bir bebekti, aşırı da iştahlı, gece vakti yiyip kusmasin diye önünden yemek kaciririz.
Ama bebekken hep zayıftı, içim giderdi.
1 yaşında taş catlasa 8 kiloydu.
Sonradan iyi topladı maşallah.
Bize de hep kilo alımı az mama başlayın derlerdi, hiç vermedim, 21 ay emzirdim, bir sorun da yaşamadık.

Sen kimseyi dinleme bacım kafan şişer annesin sen en iyisini bilirsin kimse evladını senden iyi düşünemez. Benim kayınvaldeyle eşim öyledir he deyip geciyorum. Sogukda kat kat giydirmeyem bebeler gayet saglıklı sokakda büyüyen cocuklar hep mi hasta bizimkiler kaloriferli evlerde hep hasta akışına bırakın. Aman kızım giydir hasta olur ana terleyince noluyo habire değiştir dur sonra geme hasta oldu. Her şeyin ortası iyidir. İsterseniz pskolojik destek alın. Benim oğlum 3 bucuk yaşında saglık ocagı kontrolu yapıuoruz hastalanıncadoktora gidiyorum cok şükür allah saglık versin hepsine

Şu an 8.5 aylık 6.750gr.
Ben de 4.ayında mama kullandım 1 öğün yada en fazla 2 öğün o da. Kilo alımı o zaman da değişmedi. 1 günde de mamayı bıraktım.şimdi emzirme ve ek gıda. İşe giderken bırakacağım süt olmadığında bir öğün mama veriyoruz bazen. 9 ay oldu neredeyse 40 50 cc içmez onu da.
Ek gıdaya başlayıp yemesi iyi olunca sevinmiştim. Ama 2 ayda yine 800gr ancak almış.

Dr lar en iyisini bilir ama oğlum da o aralar benzer kilolardaydi. Hiçbir geriliği de yok şükür.
Bir de oğlunuz hareketli bir bebekle, ondan da almıyor olabilir..

Benimde oğlum emerken terliyo kafası anlı boynu ama bezle sileyim diye dolaşmıyorum yarın bir gün okula gidecek yarın alınmasına alışınca okulda hep hastaya olacak benden tavsiye ilk oğlumuza terliyo diye bez faLn diyodu herkez ben öyle alıştırmadım son numarayı da alistirmiyorum öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…