• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öfkelenince neler yaparsınız?

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
Öfkeli olduğunuzu nasıl anlarsınız?
Öfkelendiğinizde yaptığınız zararlı davranışlar nelerdir?
Öfkelendiğinizde uygulayabileceğiniz adımlar nelerdir?

ben öfkelenince,kendimi tutamam. çok zorlanıyorum...ağzıma ne gelirse söylüyorum. kendimi tutmaya çalışsamda bu çok zor...
bazen 10 dan geriye sayıyorum. yada sus derin derin nefes al ,diyorum kendime... başarılı oluyor muyum. çok az. o kişi yanımdaysa yüzüne aklıma ne gerekirse söylüyorum.
ama hakedene.
ani sinirlenen biriyim..
kafa göz gidiyorum. şu anda da gitmek için gerekli nedenlerim var. saymaya başladım bile.
9.8.7....
:delphin:
bu arada son zamanlarda huyumda bir değişiklik oldu.. eskiden kinci değildim. ama galiba kinlenebiliyormuşum. keşke olmasa ama belkide daha iyi benim için. bu kadar hümanizmi,affediciliği, bu bünye pek kaldıramıyor galiba...

Son düzenleyen: Moderatör:
canım öfkelendiğin insan değermi şöyle bi bak ki muhtemelen değmez onun zavallılığına ver
ğitsin

değmez tabii.değecek kişi değil tatlım
ama,işte.şartlar iyi değil.olsa fena yapacağım. da..

"rabbim sen büyüksün, sen bilirsin ,sabır Allah'ım, sabır yarabbim" derim sürekli içimden

öfkeli anında insan daha sonra pişmanlık duyacağı şeyleri çok rahat söylüyo ,o yüzden en iyisi o anda uzaklaşıp sakinleşmeye çalışmak

ben insanları kırmaktan cok korkarım bu yüzden öfkelendiğimde kendimi paralar dururum ağlarım.yastığı yüzüme kapatıp çığlık atarım.ama rahatlıyomusun derseniz hayır.içime ata ata kalp hastası oldum çıktım valla:çok üzgünüm:

ben insanları kırmaktan cok korkarım bu yüzden öfkelendiğimde kendimi paralar dururum ağlarım.yastığı yüzüme kapatıp çığlık atarım.ama rahatlıyomusun derseniz hayır.içime ata ata kalp hastası oldum çıktım valla:çok üzgünüm:
işte bunun sonucunda içine ata ata bir yerden çıkıyor. vücutta tepki veriyor.buna. en iyisi bir güzel benzetmek.

mutlaka biseyleri biryerlere firlatirim
bazen elimde ne varsa serti bir yere carpip kirarim
kapilari dolaplari en sert sekilde carparim
ev sesden gecinmez yani..

esime kizdigimda elimde ona isyerinden verilen is icin kullandigi dizüstü bilgisayarini atmistim kirdigim en degerli seydi sanirim..ama haketmisti

en son fincan kirdim:kedi:

biliyorum kötü bisey ama tutamiyorum kendimi cok cabuk sinirleniyorum, ama cabukta gecer hic sevmem küs kalmayi

kendi öfkemden kendim bile korkarım...
aşırıdır çıkışlarım,kendimi tutabilme durumum ne yazık ki yok !
illa hırsımı ve öfkemi çıkarmalıyım karşımdakinden ki ,kendimi tatmin edebileyim ..
azcık psikopatlık mı var bende ne kaydirigubbakcemile3

Kontrol ediyorum sanırım fevri davranmam pek ,telkin ederim kendimi,bir sigara yakar :delphin:sakinleşmeye çalışırım,diyaloğa girmek istemem,çok fazla öfkelenmişsem tartışırım en fazla,rencide etmem.

Gözüm dönecek,delircek kadar öfkelendiğimi hatırlamıyorum,haklıysam ve o kişi hala beni zorluyosa o zaman bilemiyorum cidden,hiç başıma gelmedi..

soğuk yenen yemeğin lezzeti yavandır.
onu sıcakken yiyeceksin ki
tadını alacaksın.
tadına doyamazsın sıcakken yersen.:kahve:

aynen okypete...
hiç bekleyemem..
illa onu sıcağı sıcağına ,öfkem zirvede iken yaşamalıyım ...
soğumaya bırakınca,gerçekten de tadı kaçar
öfkemi planlayıp,programlayamam...anı yaşarım sıca sıcağına...zemuszemus

Beklemek güzeldir aslında..
Yarınlarımızın garantisi yok ne de olsa.
Zaten Allahım o kadar büyük ki çok az bekliyorsunuz pat diye önünüze seriliyor sizi öfkelendiren durumların nasıl 2 ters bir düz örgüye dönüşmüş halini..:hulya:
Bir sigara yakarım,beklerim ben..
Öfkeyi hayatımdan çıkaralı çok uzun zaman oldu..opuyorumnanaktan

aynen okypete...
hiç bekleyemem..
illa onu sıcağı sıcağına ,öfkem zirvede iken yaşamalıyım ...
soğumaya bırakınca,gerçekten de tadı kaçar
öfkemi planlayıp,programlayamam...anı yaşarım sıca sıcağına...zemuszemus

tadından yenmez valla. ne bekleyeceğim. tadı kaçar.

soğuk yenen yemeğin lezzeti yavandır.
onu sıcakken yiyeceksin ki
tadını alacaksın.
tadına doyamazsın sıcakken yersen.:kahve:

o zaman şöyle düzelteyim...intikam benim için zeytinyağlı bir yemektir...ve ben zeytinyağlıları hep soğuk severim, soğuk yerim...tadı öyle çıkar...şakkıdışakkıdı

Türlü türlü öfkelenme şeklim vardır...
cok sabırlı oldugumdan öfkelenirsem cok fena oluyor karşı için...

öfkelendigimi belli edecegim insan degilse yanımdada kimse yoksa küfür ederim laelaelaelaelae
anasına bacısına elleşmeden laelaelaelaelae

belli edebilcem kişiysede o anda hakim olamayıp
en sondaki lafı en başta söyler ne varsa yıkar dökerim...
kaşrı kırılıyormu ne halk oluyorsa olsun banane derim :dilcikar:

önceden öfkeme hakim olur sadece susardım...
baktım giden benden oluyor.
değişti işte. lülülülülülü

Back