- 13 Mayıs 2024
- 885
- 2.078
-
- Konu Sahibi Huzur kalplerde
Oyle olmez fuze at
Lakin yumusamis hali bile guzel noktalarMesajı göndermeden önce yazıp yazıp sildim ya, yumuşatmıştım aslında
Vallahi gayet harıka arkadaşlıklarım oldu anlaşamadıklarımda oldu kımsenın arasına girmek gıbı bir nıyetım yok. Ama kişi kemdınden bilir işiAralarına giremediğiniz için bir kıl olma sezdim, net.
Farkında değilsiniz galiba ama üç kuruşluk diye bahsedilen arkadaşlıklar taa üniversiteden geliyormuş. Neye göre kime göre bir çıkar çatışmasına bakar diyorsunuz ? Çok çabuk arkadaş edinmemek gerektiğini söyleyip kızlar aralarına ilk andan almıyor diye laf saymakta çelişiyor.Vallahi gayet harıka arkadaşlıklarım oldu anlaşamadıklarımda oldu kımsenın arasına girmek gıbı bir nıyetım yok. Ama kişi kemdınden bilir işiŞöyle soyluyum bır anda çok yakın olup sonra araları bozulan çok fazla arkadaşlık gördüm . O yüzden sındıre sındıre arkadaslık edınmek her zaman daha sağlamı. Siz neden bu kadar öfkeli ve kalbınız hep kötüye çalısıyor
Vallahi gayet harıka arkadaşlıklarım oldu anlaşamadıklarımda oldu kımsenın arasına girmek gıbı bir nıyetım yok. Ama kişi kemdınden bilir işiŞöyle soyluyum bır anda çok yakın olup sonra araları bozulan çok fazla arkadaşlık gördüm . O yüzden sındıre sındıre arkadaslık edınmek her zaman daha sağlamı. Siz neden bu kadar öfkeli ve kalbınız hep kötüye çalısıyor
Valla yazacaktım amaFarkında değilsiniz galiba ama üç kuruşluk diye bahsedilen arkadaşlıklar taa üniversiteden geliyormuş. Neye göre kime göre bir çıkar çatışmasına bakar diyorsunuz ? Çok çabuk arkadaş edinmemek gerektiğini söyleyip kızlar aralarına ilk andan almıyor diye laf saymakta çelişiyor.
Üç kuruşluk insanlar için durmadan konu açma o zaman. İşinden memnunsan işini yap, kimseyle samimi olma. Kim kimle samimi, ne konuşuyor, aldırış etme. Eve gel, uzan dinlen. Keyfine bak.üç kuruşluk insanlar için zor bulduğum işi bırakmam daha dün buraya girmeden önce bir yere başvurdum çağırdılar gitsem giderdim daha iyi yeri bulana kadar inat ettim kalacağım ve bugünden itibaren daha da hırslandım asla davranışlara takılmadan işkolik odaklı olarak yoluma gideceğim yemin ederim.
Ayyyy konu sahibi kendisini aralarına almadıkları için üç kuruşluk diyerek kızları gözünde önemsiz bir yere indirmeye çalışmış. Bu insanları bilemeyiz ama bugün mıç mıç olan insanlar yarın düşman olabiliyor, yaşanan rastlanan bir şey bu. Konuyu açan kişinin canı sıkkın zaten. O yüzden çoğumuza göre mantıksız konuşuyor rahatlamaya çalışıyor. Böyle ispatlara gerek var mı gerçekten…Farkında değilsiniz galiba ama üç kuruşluk diye bahsedilen arkadaşlıklar taa üniversiteden geliyormuş. Neye göre kime göre bir çıkar çatışmasına bakar diyorsunuz ? Çok çabuk arkadaş edinmemek gerektiğini söyleyip kızlar aralarına ilk andan almıyor diye laf saymakta çelişiyor.
İspat ? Neyi ispatlıyor gibi görünüyorum ben mi anlayamadım mesajınızı bilemedim. Benim de anlatmaya çalıştığım şey şu ki iş ortamında belli bir statü farkı varsa sosyal ilişkilerde bir yerde ona göre evriliyor. Kimin yarın ne olacağı zaten belli olmaz ama burda 1 aylık iş için 10 tane konu açmakta ne bileyim artık sıkmadı mı sizce de ? Konu sahibinin canı sıkkın olabilir ama iş kedi ciğer mevzusuna dönüyor bu seferde.Ayyyy konu sahibi kendisini aralarına almadıkları için üç kuruşluk diyerek kızları gözünde önemsiz bir yere indirmeye çalışmış. Bu insanları bilemeyiz ama bugün mıç mıç olan insanlar yarın düşman olabiliyor, yaşanan rastlanan bir şey bu. Konuyu açan kişinin canı sıkkın zaten. O yüzden çoğumuza göre mantıksız konuşuyor rahatlamaya çalışıyor. Böyle ispatlara gerek var mı gerçekten…
Burası okey zaten. önceki mesajda konu sahibinin çelişkilerini açıklamanızdan bahsediyorum.İ
İspat ? Neyi ispatlıyor gibi görünüyorum ben mi anlayamadım mesajınızı bilemedim. Benim de anlatmaya çalıştığım şey şu ki iş ortamında belli bir statü farkı varsa sosyal ilişkilerde bir yerde ona göre evriliyor. Kimin yarın ne olacağı zaten belli olmaz ama burda 1 aylık iş için 10 tane konu açmakta ne bileyim artık sıkmadı mı sizce de ? Konu sahibinin canı sıkkın olabilir ama iş kedi ciğer mevzusuna dönüyor bu seferde.
merhaba arkadaşlar buna benzer bir konu açtım ama bir daha açmak istedim evet işe arkadaş bulmaya gidilmez ama neredeyse tüm gün geçirdiğimiz için yine de ortamı güzel tutmak gerekir diye düşünüyorum ama ne çok iyi ne çok kötü ancak ben çalışmaya başlayalı 3 hafta oldu neredeyse ama bir Allah'ın kulu da özellikle bayanlar nasılsın diyen olmadı ama istediği kişiye nasılsın diyorlar salla diyorum yaşları da 23,24 benden 7,8 yaş küçükler ve herkesin bir ekibi var onun için sanırım beni tınlamıyorlar yani konuşmasakta olur kafasındalar şimdi ben en son 4 yıl önce çalışmayı bıraktım 4 yıl aradan sonra girince ilk haftalar biraz zorlandım ama şimdi işimde iyiyim daha da iyi olacağım sadece bu ortama nasıl ayar verebilirim valla oğlanlar daha iyi kızlardan ama kız kıza muhabbette hep takımca hareket ediyorlar dışardan yemek söylüyorlar hani kimse bana sen de söyler misin diyen yok nasıl davranayım şuan tatlı mesafe bir şekilde gidiyorum
arkadaşlar ben bir işyerinde sekreter olarak çalışıyorum ofisimi teknokent ve birde merkez ofis var deneme süresi içindeyim 1 ocakta bitecek deneme süresi ancak iş başladığım üçüncü gün insan kaynakları merkez ofisten gelip bana merkez ofisteki sekreterlin çıkacağını ileride ihtiyaç olursa beni çağıracaklarını ilettiler ben de hani iş görüşmesine bile 3 saatte ancak gelebildiğimi ve oraya vasıta bulmada aşırı zorluk yaşadığımı bildirmiştim aradan 1,5 ay geçti ve dün akşam iş çıkışı ik sorumlusu aradı beni pazartesi günü merkez ofise çekmek istediklerini söyledi ben açık açık gelemeyeceğimi söyledim buraya bile dolmuş otobüs zor buluyorum kaldı ki 3 vasıtalık yer benim için inanılmaz zor olur olamaz onun için kibar bir dille ilettim gelemeyeceğimi merkez ofiste kaç tane çalışan var ne saçma yer ya ben zaten burda yeniyim orda ne yapacaksam ne kadar süreli çağırdıklarını sordum hani bir kaç günlük ise idare ederim belki diye ama bir süresi olmadığını söyledi ben de oraya gelemeyeceğimi dürüst bir şekilde nedenleri ile ilettim kadın bozulur gibi oldu sesi çıkmadı sanki köleyim gel oraya git buraya bu ne ya değil mi hani bunun için burdaki işimden çıkartılar mı bilemiyorum yada çıkartmasalar bile ileride izin almam gereken vs benzeri durumlar olduğunda ambargo koyma gibi hani madem bizim buraya gelmedi biz de ona izin vermeyiz gibi yaptırımlar yaparlar mı bilmiyorum sizlerle paylaşmak istedim.
merhaba arkadaşlar ben bir şirkette sekreter olarak çalışmaya başladım 1 hafta oldu daha önceden de iş görüşmesi esnasında temizlikçi bayan izinde olduğu zaman yerine benim ilgilenmemi istediklerini söylediler ben de tamam dedim kabul ettim ama şimdi temizlikçi bayan yakın zamanda izne çıkacağını söyledi ve yerine galiba bakmam gerekecek bu şirket her ay sonu parti yapıyor ve temmuz sonu gibi işe girdim ve temizlikçi bayan herkes yedi içti gitti 8e kadar kalıp temizlik yapmış hani ay sonu gibi izne giderse ben bu sefer ilgilenmek durumunda kalacağım böyle durumlarda daha mı esnek olmam lazım? evet iş görüşmesi esnasında tamam yaparım dedim ama sonra bir an 'amaaan' dedim içimden geleceği güne kadar bayan çay temizlik vs bana kalacak ne yapmam lazım bu tip durumlarda nasıl hareket edeyim? sizlere danışmak istedim.şimdiden teşekkür ederim.
arkadaşlar merhaba ben bir şirkette idari işler bölümündeyim ben olmadığım zaman yerime çay temizlik işlerine bakan abla o olmadığı zamanda onun yerine ben bakıyorum tabi gelene kadar burada da 3 aydır çalışıyorum abla bugün artık çok bunaldığını çıkacağını vs söyledi ama daha önceden de bana burada 2,3 yıl daha çalışırım diyordu yani biraz dengesiz daha önceden benim yerime bakan kişi gitmiş 4 ay boyunca hem kendi yerine hem de benim yerime bakmış şimdi böyle bir insan karşısında nasıl hareket edeyim? aramız çok iyi birbirimizi idare ediyoruz ama böyle zaman zaman tutarsız konuşmaları oluyor hani tamamen çıkar şirkette nasıl olsa ben bakarım diye yerine kimseyi almazlarsa diye açıkçası korkuyorum erken bir korku belki kadın gitmeyecek ama bilmiyorum bana bugün planları olduğunu iş bakacağını bulursa gideceğini söyledi hani giderse tamam hakkında hayırlısı ama yerine nasıl olsa benden için bakar diyerek daha önceki gibi 4 ay almazlarsa nasıl olacak? (o zaman benim yerime bakan ayrılmış kadım hem benim işi hem de temizliği yapmış bende de öyle olur mu ki? kadın 4 ay alınmadığı için izin alamadığını bir yere bile kıpırdayamadığını iletti bende de öyle olur mu ki? bir an açıkçası karamsarlık çöktü üzerime ne yapayım sizce? daha önceden de böyle söylüyordu ama eşim de o kadından için " bırakamaz dedi eşinden boşanmış çalışmak zorunda ve burada 4 yıldır çalışıyor üstelik maaşı yüksek, başka yere girse asgari ücret verirler sen hiç canını sıkma o anlık bunalıyor öyle konuşuyor gitse bile önceki gibi yapmazlar yerine muhakkak birilerini bulup işi göstertip öyle çıkar hiç şimdiden işler bana mı kalacak, hadi izin filan alamazsam diye hiç düşünme'' dedi bir de sizlere danışayım istedim.
arkadaşlar merhaba şimdi hakkında çok bir şey bilmediğim ama bir kaç kez bir araya geldiğim bir teyze var ve ondan uzun süredir haber alamıyorum mesaj atıyorum cevap yok en son whatsapa 4 ekimde girmiş aramakta istemedim mesajlarıma yanıt gelmiyor merak ediyorum aslında merak edilmeyi bile asla haketmiyor çünkü ben kaç kere nasıl derim ama o bir kere bile ya hep kız hal hatır soruyor birde ben sorayım demez aynı durumda ben yazmasam neden yazmadın demez burnu kalkık birisi ama ne biliyim içten içten acaba neden whatsaba girmiyor başına bir şey mi geldi diyorum sizce çok mu abartıyorum?? :/
arkadaşlar merhaba 3 aydur bir şirlette çalışıyorum hiç izin almadım izin almalık bir işim olmadı ve şimdiden yakın zamanda alacağım onu şimdiden kafama takıyorum her işimde bunu yapıyorum neden öyle oluyor sonuçta burda herkes izin alıyor insanız ama ben alacağım zamanda 1 ay önceden ''acaba vermezlerse,işler kalırsa diye es geçerlerse,''diye kafama takmaktan kendimi alamıyorum bunu nasıl aşabilirim?
Arkadaşlar merhaba ben resmi bir şirkette yaklaşık 3 aydır çalışıyorum sorumlu olduğum müdür bugün yanına çağırım firmanın ara koridoru var ve orada oturma yeri var ara ara oturup sohbet ederiz temizlik işlerine bakan bir ablayla bunca ay bir şey olmadı ama bugün müdürün çağırıp ''çok ses geliyor ya kısık konuşun yada balkonda sohbetinizi''diye bir tuhaf şekilde söyledi açıkcası çok şaşırdım ki bir o kadar da sesimi dikkat ettiğim halde daha çok dikkat ederim de canımın sıkılması uyarması değil de işimi düzgün yapıp böyle şeylere maruz kalmak çok can sıkıcı sizlerle paylaşmak istedim.
merhaba arkadaşlar ben resmi bir kurumda 5 aydır çalışıyorum işimden yana asla bir sıkıntı yok.Ancak bugün insan kayankları uzmanımız ile öylesine sohbet ederken laf lafı açtı ve benim girişken olmamdan ötürü ne alakaysa idari ve mali işler müdürümüzün benden için herkesle çok içiçe olduğumu samimi olduğumu söylemiş ama bu çok saçma ben herkesle içiçe olduğum bir durum yok ama bundan sonra daha da dikkat ederim.ancak işimden asla kusur dahi bulunmayıp bu tip şeyleri duyunca aşırı canım sıkılıyor işyerinde herkes herkesle çok samimi mıç mıç madem idari işler müdürü böyle söyledi ise neden direk alıp karşısına benimle konuşmadı? kimsenin dedikodusunu yapmam denk geldikçe merhabalaşırım yani anlamıyorum bundan dolayı inşallah işimden olmam çok üzüldüm aşırı canım sıkıldı arkadaşlar
Merhaba arkadaşlar bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim. Ben resmi bir kurumda yaklaşık 6 aydır çalışıyorum. Şükür şuana kadar hiçbir sıkıntı olmadı.Gerek iş anlamında gerekse davranış ve karakterim anlamında olumlu geri dönüşler olmuştur. Ancak üç ay önce şirketimdeki genel müdürümden istemeden bir azar işittim kendisi dışarı çıkmıştı ve bir yere gelip ordan bana evrak verecekti ben de yanlış yerde beklemişim kendisi ile sonra aynı yere geldik ancak biraz bağırdı vs. sonrasın da öğrendim ki tersi biraz kötüymüş hatta epey kötüymüş o gündür bugündür ister istemez benden bir şey rica ettiğinde acaba yanlış yaparsam çok mu kızar diye biraz korkarak yanına giderim şirketimizde 2 genel müdür var diğeri ile hiç sorunum yok ama bu dediğim müdür biraz aksi gibi insanlığı iyi ama kimse evet 4*4lük değil de bu durumu nasıl aşabilirim? hata yapmayım derken panikle daha büyük hatalar yapmak istemiyorum çalışöa hayatı sonuçta her zaman güllük gülistanlık olamaz da sizlerde danışmak istedim yorumlarınız benim için çok değerli şimdiden teşekkür ederim
merhaba arkadaşlar bir yakınım vasıtası ile bir teyze ile tanıştım sohbeti muhabbeti çok iyiydi ama son günlerde ne attığım mesaja cevap verdi ne de bir aradı sordu son zamanlarda çok değişti sadece cumadan cumaya mesaj atıyor hani mesajlarımı görmüyor desem o zaman cuma günü nasıl mesaj atıyor? demek ki konuşmak istemiyor ve bu uzun süredir böyle olunca ben de konuşmama kararı aldım sizce neden böyle olur? neden değer verdiğimiz insanlar bir süre sonra değişir? ''Menfaati bitenin muhabbeti de biter '' sözü bu mu oluyor? ben o teyzeden hiç bir menffatim olmadan telefon üzerinden konuştuk mesajlaştık kendisinin de kızı yokmuş oğlu vardı beni kendi fikirlerine yakın akıllı ve mantıklı konuştuğumu söylerdi son zamanlarda önemsiz aldırış etmez tavırlarını sezinledim çünkü bir insan hiç mesaj atmasa cuma mesajı da atmaz diye düşünüyorum sanırım insanlar çok değişken ve ben bu duruma daha alışamadım sanırım değerinden fazla değer verdim ve bu şekilde oldu hata bende ve artık asla konuşmama yazmama ve aramama kararı aldım gerçekten gözden ırak olan gönülden de ırak oluyormuş bir daha en yakının bile olsa sanırım değerinden fazla değer vermemek gerekirmiş....
Merhaba arkadaşlar genel olarak sorduğum bir soru olacak
Uzaktan tanıdığınız birisi var sizden yaşça büyük ama hemcinsiniz birileri aracılığı ile görüştünüz sonra numaralarınızı aldınız birbiriniz ile irtibata geçtiniz, konuştunuz ancak karşınızdaki bir süre sonra size mesaj atmamaya başladı ona karşı yaptığınız bir hata da yok ve sizi rehberden sildi ki bunu da whatsapta farkettiniz? Bu tip insancıklara tepkiniz ne olurdu?
merhaba sebepsiz yere küsen insana karşı nasıl bir tavır sergilemeliyiz? Üstelik hiçbir suçunuz, karşı tarafa karşı yaptığınız hiçbir hata yok ise? böyle mendebur insanlara karşı tepkimiz nasıl olmalı?